Veckans Outfit: FiskarenSkepparkavajen kan användas till mycket och över en islandströja är det helt rätt. Jag gillar Jockum Hallins och Cristopher Nyings tänk med att alla plaggen ska gå att kombineras med varandra på ett snyggt sätt, och även om den här skepparrocken inte är från Our Legacy så har de en mycket liknande i sitt sortiment. Det är detta som gör det så lätt att arbeta med Our Legacys plagg i diverse utstyrslar.

Skepparkavaj:
Vintage. Jag vet inte varifrån den här rocken är ifrån så då blir det lättast att säga att den är Vintage. Om någon av er vet så kan ni gärna lämna en kommentar angående detta. Jag har bestämt mig för att få tag på en sådan här när jag åker till- eller kommer tillbaka från London. Snyggt klassiskt plagg som kan vara riktigt elegant om man får tag på en lite mer slim modell. Skepparkavaj tillåter dessutom grövre, stickade polotröjor vilket nästan bara fungerar till just skepparrock.Islandströja:
Our Legacy. För 1 400 kronor kan man få tag på den här autentiska fiskartröjan. Jag funderar på att köpa den här om den finns kvar på rea. Jag kan faktiskt tänka mig att just denna finns kvar efter jul då det fortfarande finns mängder av den kvar i butikerna.

Jeans: A.P.C. Det har inte varit många chinos på bloggen i höst och inte heller denna gång. Jeans har kommit tillbaka i stor stil och är numera det stående valet vad gäller byxor.

Skor: Red Wing. Dessa grova kängor är kanske lite otippade att man skulle gilla så mycket som man gör. Deras grova utformning som tidigare varit tabu är nu rätt till både arbetarjeans och skogshuggarväst och kostym och kashmir-rock.

Mössa: Polo Ralph Lauren. Mörkblå, klassisk fiskarmössa från Ralph Lauren. Finns i flera färger men till en skepparkavaj är mörkblått det självklara valet.

Hugo


Dagens Outfit: Ur mappen "Opublicerat"Dessa två utstyrslar hittade jag i mappen Opublicerat där det jag inte blivit så nöjd med hamnar. Tyckte hur som helst att den här fungerade helt okej och den nedan kändes oerhört "Skärgård Oktober 09". Macken gjorde med andra ord ett ytterligare fgramträdande. Ganska många återkommande märken som ni kan se, A.P.C., Our Legacy, Maison Martin Margiela och Polo Ralph Lauren är märken som finns med i bägge utstyrslarna. Tyvärr är den undre bilden lite oproportionerlig vad gäller tröjans storlek jämfört med jeansen.

Rock:
Steven Alan Skjorta: A.P.C. Jeans: Maison Martin Margiela Skor: Our Legacy Väska: Chapman Glsögon: Polo Ralph Lauren Mössa: Polo Ralph LaurenJacka: Velour Tröja: A.P.C. Jeans: Our Legacy Skor: Maison Martin Margiela Mössa: Polo Ralph Lauren Väska: Banana Republic

Hugo

Relansering: Second HandIdag var jag förbi Stadsmissionen vid Fridhemsplan och jag påmindes om varför jag älskar butiken. Den senaste tiden har jag inte kunnat hitta så mycket på denna underbara butik men när jag idag klev in genom dörren på en av Stockholms bästa Second Hand-butiker, letandes efter lämplig vinterjacka, hittade jag både en Gloverall-Duffel i klassiskt utförande för 750 kronor och en snygg Skepparkavaj för 800. Bägge var tyvärr i storlek Medium så det blev inget köp genomfört. Detta gav mig hur som helst inspiration till att relansera ett gammalt inlägg som då hette Second Hand kort och gott.

Vi som driver den här bloggen är inte särskilt gamla vilket ni säkert vet. Detta resulterar i kläder som man växer ur, kläder man sliter ut och pengar man inte kan få. Därför försöker jag och Gabriel ständigt hitta nya sätt att köpa kläder billigt. Vi är mycket uppmärksamma på reor och utförsäljningar etc. men jag och Gabriel har på senare tid fyndat kläder på ett sätt som är ganska nytt för oss båda, genom att gå på SecondHand. Nu så har det hos oss båda utvecklats till lite som en hobby, inte bara som ett sätt att fynda kläder. I det här inlägget så ska vi lotsa dig fram genom Stockholms second hand butiker och vad du ska tänka på när du köper kläder i andra hand. Vi tänkte också skriva lite om våra favorit-SecondHand-butiker i Stockholms innerstad. Det bästa med SecondHand-butikerna är att det aldrig är exakt samma sortiment som gången innan.


Herr Judit:
Det här är platsen man aldrig gör ett riktigt fynd på, vilket självklart beror på att personalen vet vad de kan ta ut för priser och ändå få produkterna sålda. Samtidigt kan man med bestämd säkerhet säga att om man går dit med pengar på sig så är det näst intill omöjligt att gå därifrån tomhänt. Stället är som en evigt pågående 40-70% rea med de bästa och snyggaste plaggen från preppy och alla dess grenar. Jag och Gabriel har gjort åtskilliga inköp här och våra garderober är hårt präglade av SecondHand-butikens sortiment. Det köp som jag nu räknar som mitt bästa var en rutig Whyred-skjorta som jag köpte där för 350 kronor.


Stockholms Stadsmission, Fridhemsplan:
Här finns alltid ett helt okej sortiment kläder och framförallt är detta platsen att fynda v-ringat. Jag vet till exempel att Gabriel har en oerhört snygg v-ringad lammullströja från Alan Paine, i sin ägo. 75 kronor var priset på denna när han hittade den inne på Stadsmissionen i slutet av februari. Av någon anledning lämnas det också in otaliga mängder Oxfordskjortor från Polo Ralph Lauren hit. Personalen här har heller inte hjärta till att ta ut ens en femtedel av priserna på Herr Judit, så om du går hit en gång i veckan i en månads tid kan jag garantera att du fyndar någonting.


ML SecondHand:
Gabriel kom att älska butiken redan innan han satt sin fot i den. Detta kan ML SecondHand tacka GotToGet för, där han sett åtskilliga plagg av intresse. Botanisera bland oxfordskjortor från boomerang, skor från Church’s och chinos från Ralph Lauren. Butiken är stationerad på Kommendörsgatan på Östermalm och där lämnar de åldrade östermalm-farbröderna in sina gamla pennyloafers och Barbourjackor. Priserna på kläderna är mycket låga för den kvalitet som de har. Accessoarer är det tyvärr inte särskilt gott om, utan det är skor som jag anser man bör leta efter där. Under mitt senaste besök på butiken så hittade jag till exempel ett par Pennyloafers ifrån Church’s för 450 kronor. En stor nackdel som butiken dock råkar ha är att sortimentet byts ut i samma takt som en pansionär utan vare sig ben, kryckor eller rullstol, tar sig över ett övergångsställe.


Myrorna, Hornsgatan:
Hit lämnas alla plagg som Herr Judit inte blir av med på en månad även om detta inte gäller de dyraste plaggen samt sådant som de vet kommer att gå åt till slut. Men du kan i vilket fall som helst gå hit och göra riktiga fynd om du är i av det lite mindre slaget. Det är nämligen oftast de plagg i x-small som blir över.

Hugo


Plagg: Vinterns största trend - Rutig SkjortaÖvre raden: Our Legacy, Our Legacy, A.P.C., Acne

Mittenraden: Gant, Polo Ralph Lauren, Whyred

Nedre raden: Workers, Acne, A.P.C.

Under både sommaren och hösten har vi sett massvis av rutiga skjortor i diverse olika färgkonstellationer. Under vintern är en rutig skjorta ett måste och för att hålla värmen föreslår jag att man köper en i flanell. Här ovan ser ni en liten inspirationsbild med några personliga favoriter och varianter. Själv hade jag tänkt gå och köpa den från Acne efter London-resan om det blir några pengar över vill säga. Här kommer i alla fall några tips och råd till dig som vill utöka din garderob med en rutig skjorta.

Råd:
Leta efter en skjorta med vit botten (se den från Our Legacy och den från Acne). Detta ger skjortan ett betydligt lugnare intryck än en helt tomterödskjorta som Whyreds Colin. Rött är annars ett både klassiskt och trevligt inslag i rutmönstret. Om du avser skjortan att bäras under v-ringad tröja eller en crew-neck så är kanske inte en flanellskjorta vad du söker.

Tips: Om du gillar den från Gant så har H&M en liknande för endast 249 kronor. Urban Outfitters har annars en riktigt tunn variant med vit botten och svart, grönt och gult rutmönster för 500 kronor.

Hugo

Helgens BelowHugo

Dagens Outfit: Den utlovade uppföljaren


I gårdagens inlägg utlovades en liknande outfit men mindre anpassad för jobbet och mer anpassad för en fredagmiddag. Här ser ni den i vilket fall som helst. För att tala om något annat så har jag kommit på att om en skepparkavaj ska inhandlas så är Överskottslagret stället man ska vända sig till. Tänkte försöka ta mig dit imorgon och se om man kan få tag på marinens skepparjackor.

Rock:
Mackintosh Kavaj: Hyperion Skjorta: Acne Väst: Asos, Best of British Jeans: A.P.C. Skor: Crockett and Jones Slips: Peter Christian Glasögon: Epos Milano

Hugo

Dagens Outfit: Gabriel hade varit stolt


I Gabriels frånvaro får jag stå för de riktigt uppklädda utstyrslarna och jag tror att han hade varit stolt över mig om han såg det här. En arbetsytstyrsel som kan bli en trevlig outfit för fredagmiddagen om man byter skjortan mot en vitblå-randig oxfordskjorta och kostymbyxorna mot ett par jeans samt tar av sig slipsen och västen. Eventuellt behåller man västen och adderar en virkad slips till det hela. Ja, jag får nog göra en uppföljare med alla ändringar jag räknade upp.

Kostym:
Isaia Rock: Mackintosh Väst: Asos Best of British Skor: Crockett and Jones Glasögon: Epos

Hugo

Skepparkavajen


Jag har just insett vad som är den ultimata vinterjackan för mig. Kriterierna för en perfekt vinterjacka är att den ska fungera till de flesta normala färger, det vill säga blått, svart, grått och vitt. Den ska också gå ned över rumpan samt fungera till tjocka stickade plagg, tvärrandiga t-shirts och rutiga skjortor. Skepparkavajen uppfyller alla dessa kriterier och frågan är om jag inte ska gå ock köpa någon lite billigare skepparkavaj och sedan sprätta bort de oftast fula, plastiga, blåa knapparna och ersätta dem med klassiska förgyllda knappar. En idé är det ju i alla fall.

Hugo

Bildinspiration: Très Bien Shops mössorMössa 1:
Maison Martin Margiela 87€Mössa 2: Our Legacy 58€Mössa 3: Our Legacy 58€

Hugo

Veckans Outfit: Mackens sista framträdandeIdag har jag gått på höstlov vilket känns oerhört skönt. Detta innebär att ni kan vänta er lite längre och mer genomarbetade inlägg under hela nästa vecka. För övrigt har jag idag brutit mot min policy att alltid stryka medhårs när jag svarar på kritiska kommentarer men någon gång ska väl vara den första. Samtidigt, vad svarar man på en kommentar som klagar på ens skrivna språk med orden: "tycker kanske inte att språket är något speciellt. jag har inte följt bloggen men det verkar onekligen som att texterna är mer ett försök till att glänsa än att göra sig förstådd vilket också enligt mig inte lyckas. det finns exempelvis ett antal fel i denna texten." Notera till exempel att varje mening börjar med liten bokstav. Såhär i efterhand undrar jag varför jag inte svarade på kommentaren där någon menade att han/hon gillade utstyrseln men ville byta ut... (Ja, samtliga plagg och accessoarer utom ett.) Jaja, över till kläderna.

Rock: A.P.C. Kylan börjar komma på allvar och därav namnet, mackintosh-rocken ska hängas in i garderoben och bylsigare jackor ska åter få se ljuset efter månader i garderobens mörker. Själv har jag idag invigit min Barbour Liddesdale som jag tänkt ska agera vinterjacka med viss konkurrens från min WESC-parkas. Jag gillar som bekant macken grobiöst mycket och jag har överexponerat plagget rätt så ordentligt, därför känns det som att det är dags att hänga in macken i garderoben även här på bloggen.

Tröja: Steven Alan. På Industribolsget hittade jag igår den här trevliga tröjan från Steven Alan. Lite konstigt att jag inte sett den tidigare med tanke på hur många gånger jag rotat igenom nätbutiken. Anledningen till att jag valt att ta en t-shirt under istället för en skjorta är att jag tycker att såhär urringade och tunna tröjor gör sig sämre med just skjorta.

T-Shirt: Our Legacy. Självklart har Our Legacy ett finger -eller i det här fallet en t-shirt- med i spelet. På deras utförsäljning köpte jag en helt grå vanlig t-shirt som jag nu måste räkna till ett av mina favoritplagg. Perfekt ringning kombineras med ett mycket trevligt material. Jag köpte min för 50 spänn nedsatt från 600 kronor så det var ett kap även prismässigt.

Jeans: A.P.C. Jag vet att jag använder mig mycket av dessa jeans just nu men de ligger helt perfekt för att användas i diverse utstyrslar. I övrigt finns det inte heller något att klaga på med dem. Snygga, vanliga blåjeans utan onödiga detaljer.

Mössa: Maison Martin Margiela. Här ser ni en av mina nya favoritmössor och ni lär se den imorgon också då ett litet bildinspirations-inlägg ska publiceras.

Skor: Adidas. Ett par Stan Smith 80´s i svart-vitt utförande avslutar detta inlägg och blir troligen det sista paret sneakers på bloggen för en lång tid framöver. 799 kronor på sneakersnstuff är de absolut värda tycker jag.

Hugo

Pace på Below


Jubileum - Style by Lindberg fyller 1 år

Idag fyller Style by Lindberg ett år och det är mycket som hänt under detta år kan jag säga. Iförd en vinröd skjorta med vita prickar började jag skriva mitt första och mycket dåligt formulerade inlägg. Nu, ett år senare, 10cm längre, 10 kilo tyngre, 10 cm kortare hår och säkert 10 gånger så brett ordförråd, har jag hållit på i ett år. Jag skriver jag för att Gabriel inte började posta inlägg förrän i Januari bara så att ni vet. Det har åtminstone varit en trevlig tid hittills, vilket jag hoppas att ni som följt med under hela resan också tycker, och jag har inga planer på att lägga ned än på ett tag.

Hugo

Dagens Outfit: I väntan på cs3Jag är oerhört oinspirerad för tillfället vilket ni kanske har märkt. En av anledningarna är att alla bilder blir så dåligt upplösta efter att jag Photoshoppat dem med mitt Adobe Photoshop 3.0 (ett av de absolut första och därmed sämsta). Imorgon bör jag dock få åtminstone CS3 och då kanske det släpper. Här har vi i vilket fall som helst en dåligt upplöst outfit i brun- och blåskala ämnad för vinterkvällar i hemmet. Imorgon är det dock stort jubileum och alltid något att fira. Då har jag nämligen drivit Style by Lindberg i ett år, först från 22 Oktober 2008 till 11 Juli 2009 på adressen http://hugosmode.bloggsida.se/ och sedan 11 Juli 2009 till 22 Oktober 2009 här.

Cardigan:
Alan Paine för NK Skjorta: Acne Jeans: A.P.C. Mössa: J.Press Skor: Adam Kimmel

Hugo

Dagens Outfit: Lite tidigt att längta till våren?


Vi trotsar kylan med en outfit i sann milanes-anda och tar fram tassel-loafersarna ur garderoben för första gången på länge. Eller ja, med garderoben menar jag då det bildarkiv med mappar för diverse kläder ämnade för outfits. Dessa ligger i mappen skor >> loafers. Ben Silver som är en storfavorit vad gäller glasögon är delaktiga i skorna då det är ett samarbete mellan dem och Alden som lett fram till detta. Till dem nyttjar vi en ljusblåskjorta från dagens andra samarbete, Monocle for Oliver Spencer, mörkblå byxor från Incotex och en krämfärgad kavaj från Andreas Murkudis. Dessutom använder vi en scarf och ett par glasögonen i accessoar-väg, plus den lilla nyckelkedjan vill säga. Klassiska Moscot Lemtosh ger denna outfit en lite mognare och mindre brattig ton vilket

Byxor:
Incotex Skor: Alden for Ben Silver Skjorta: Monocle for Oliver Spencer Kavaj: Andreas Murkudis Glasögon: Moscot Scarf: Paul Smith

Gabriel och Hugo

Vinterns nödvändigaste plagg och accessoarer

Med "nödvändigaste" menar jag inte nödvändigtvis ur mode-synpunkt utan jag har helt enkelt insett att det kommer bli en mycket kall vinter. En tjock stickad tröja är ett av de många plagg som står på min lista över viktiga inköp för att klara av den svenska vargavintern. Att alla dessa plagg dessutom är riktigt snygga är bara en trevlig bonus.Mössa:
Det här låter nog rätt ordentligt sjukt för att citera Gabriel, men för mig så sitter det mycket identitet i ens mössa. När jag går förbi killar med uppkavlade mössor sittande på samma sätt, så går vi verkligen och stirrar på varandra med en irriterad men uppskattande, igenkännande blick. Även om modet med uppkavlade mössor kom redan under förra hösten så är man än så länge ganska ensam om att gå runt med det och när man ser någon annan gå runt med det flödar det en slags outtalad gemenskap mellan bägge parter. Själv tycker jag att man ska använda sig av mössor i smutsiga röda färger, grått eller mörkblått. Kabelstickade mössor är verkligen inget måste utan det går verkligen lika bra med resor-stickade och slätstickade. Jag är faktiskt rätt så sugen på att dra till Black Market och köpa den från Peter Jensen för att ha som "helg-mössa" eller något sådant larvigt.Flanellskjorta:
Det är mycket rutiga skjortor i höst och vinter så en rutig flanellskjorta vore verkligen trevlig att ha i garderoben. Såg en riktigt snygg från Acne idag och jag ska se mig om efter någon snygg nu när jag åker till London. Jag tror att det blir riktigt snyggt med en flanellskjorta med vit botten och lite mörkrött och mörkgrönt i rutorna, kombinerat med ett par slitna jeans, raggsockor, uppkavlad mössa och någon schysst jacka. Hm, jag tror bestämt att en Dagens Outfit håller på att födas.

Snörkängor: Jag gillar verkligen snörkängor som ni säkert har märkt och jag önskar verkligen att jag hade ett par Wings and Horns eller något liknande. Jag är inte missnöjd med mina RM Williams kängor (liknande klassiska Blundstones) men det går inte att addera någon riktigt rå känsla till dem.


Grovstickad tröja: Om jag inte lyckas hitta någonting speciellt i London så ska jag nog köpa den där islandströjan från Our Legacy. Riktigt snygg och dessutom vet jag att jag trivs väldigt bra i den typen av tröjor. En riktigt fin tröja med sjalkrage äger jag redan så det är inget alternativ men jag kan ändå passa på att tipsa om att NN07 har en väldigt fin, annars uppskattar jag som bekant den sjalkragade tröja som Paul Smith erbjuder.

Vinterjacka: Angående oljerockar så kommer vi att publicera ett riktigt bra tips om några dagar men ni får hålla er tills dess. En mackintosh-rock är alldeles för kallt under vintern så det blir snarast att börja spara till en mörkblå duffel med naturvita spännen. Om man väljer att lägga pengarna på en duffel från till exempel NN07 som inte bara är bra på sjalkragade tröjor, så är kanske en fair-isle-tröja från Polo Ralph Lauren det man ska lägga pengarna på när man köper en varm tröja.

Hugo

Ur arkivet: Sex sorters väskorWeekendbag:
Att ta med sig stora mängder kläder på ett mer smakfullt men samtidigt ledigt sätt finns inte. När man ska ut till skärgården över helgen så är det perfekt med en weekendbag i stil med den från A.P.C. som ni sett några gånger här på bloggen. Få saker kombinerar funktion och elegans med betoning på funktion, på samma sätt som en weekendbag kan. Själv föredrar jag varianterna som i huvudsak är i canvas och sedan med läderdetaljer före de weekendbags som är helt i läder. En weekendbag är också mångsidig på så sätt att de finns i lyxiga varianter från till exempel Piero Tucci men också lite mer vardagliga alternativ från Our Legacy, A.P.C. och även Mismo som dock är mer kända för sina Tote bags.

Portfölj: Den mest klassiska och självklara väskan i detta inlägg är portföljen. Portföljen är förutom den mest klassiska väska också den mest användbara i storstaden. Portföljen kombinerar egenskaperna hos en dataväska med de egenskaper som en dokumentporfölj kan erbjuda. Själv gillar jag den från Sandqvist som ni kan se på den stora bilden högst upp i inlägget.

Plånbok/Korthållare: Plånbok är ett stilfult sätt att förvara sina pengar, kort, kvitton, jag vet inte allt. Men plånboken kan kännas lite klumpig att ha i fickan tycker jag, om du också känner samma tvivel inför plånbok reomenderar jag en korthållare eller möjligtvis sedelklämma. En plånbok ska tveklöst vara i läder helst i brunt medans en korthållare kan vara snygg i lite mer vågade mönster som till exempell Goyards korthållare och i canvas som Rugby Ralph Laurens. Märken som erbjuder snygga plånböcker är bland annat Adeney Swaine Brigg, Isaac Reina,


Axelväska:
När vi säger axelväska så menar vi något i stil med den på bilden ovan. En slags postväska med perfekt plats för skolgrejerna. Flera mindre fack som fungerar utmärkt till förvaring av pennor och mindre anteckningsblock och självklart ett huvudfack med plats för kollegieblock, böcker och annat smått och gått. Själv gillar jag de från Barbour och Mulberry som ger lite mer jaktinfluenser.

Dokumentportfölj: När man arbetar kan det vara svårt att hitta stilfull och praktisk förvaring. Men om det bara är papper och mappar som man ska bära med sig till mötet eller liknande så är dokumentportföljen inte en helt dumt alternativ. Några detaljer jag uppskatar på dokumentportföljer är kontrasterande insida eller kontrasterande sömmar. Isac Reina och Delvaux har de snyggaste alternativen men jag tror att Palmgrens har någon dokumentportfölj i deras butik på Sibyllegatan 7. 

Tote bag: När man talar om Tote bag så menar man i huvudsak den typen av "tygkasse" som märket Mismo har en mycket populär modell av. Ni har säkert sett den jag menar på Manolo, King, Industribolaget och Klang flera gånger och likaså här på Style by Lindberg. För att ni inte ska behöva sitta och gissa vilken jag menar så kan ni ju se bilden här ovan. Denna variant på väska är ett smakfullt alternativ för den som vill bära med sig småprylar, kollegieblock och eventuellt böcker utan att betala en förmögenhet. Beroende på hur sliten en Tote bag är så kan man använda den inom såväl lite mer "italian" stil som inom somrig och ungdomlig yuppie-stil, lite Broken Preppy med andra ord.

Hugo och Gabriel

Dagens Outfit: Vinterhipstern


Om en modemedveten ung man fusionerade med en hipster eller möjligen någon j-poppare så skulle resultatet bli något i den här stilen. Om utfallet blev någorlunda lyckat vill säga. Med tanke på hur många gånger den här rocken varit med i diverse outfits, så har jag åtminstone bevisat att en beige mackintosh-rock går att kombinera med väldigt mycket och är ett oerhört bra köp. Mössan må vara lite freekad men det kanske är precis vad som behövs för att liva upp en outfit i höstmörkret. Den och glasögonen är väl det som tillför epitetet hipster till detta men ni får döma själva om ni tycker att detta skulle kunna bäras upp av en "vinterhipster".

Rock:
Aquascutum Tröja: Burberry Prorsum Jeans: A.P.C. Skor: Red Wing Mössa: Peter Jensen Glasögon: Selecta

Hugo


Bildinspiration: Mössa, skor och stickad tröja


Mössor: Steven Alan, Peter Jensen och Velour

Tröjor: Peter Jensen, Burberry Prorsum och Our Legacy

Skor: Adam Kimmel, Grenson och TretornHugo

Velour på Below


Hugo

Dagens Outfit: WilhelmI fortsättningen kommer detta dyka upp då och då. Dagens Outfit med ett namn på en person. Det har hänt några gånger tidigare att vi berättat en kort story som har att göra med kläderna på ett eller annat sätt, men då har vi inte döpt inläggen till samma namn som huvudrollsinnehavaren. Här är i alla fall Dagens Outfit: Wilhelm.

Wilhelm hade slutat tidigt och promenerade nu hem via Gamla Stan. Klockan var två och det var relativt folktomt på gatorna i Gamla Stan. Vädret var det bästa på ett par dagar även om detta endast innebar att det inte spöregnade. Wilhelm var dock klädd för både regn, kyla och blåst så det var inte oväntat när han kände svetten börja rinna under den stickade tröjan. Han knäppte upp oljerocken som ännu var såpass ny att man blev kladdig om händerna när man tog i den. Detta var ett problem, speciellt för Wilhelm som hatade att bli kladdig om händerna, men han visste att det bara var att använda den tills det började försvinna. Han kände hur lite snor började rinna ut ur näsan på honom och van som han var drog han genast upp en servett ur innerfickan.

Rock: Barbour Tröja: Peter Jensen Jeans: Acne Mössa: Steven Alan Skor: Adam Kimmel

Hugo


Bildinspiration: Tjocktröjor


Övre raden från vänster: Peter Jensen, A.P.C och A.P.C.

Nedre raden från vänster: Paul Smith, Burberry Prorsum och A.P.C.

Hugo

Dagens Outfit: Blandad Konfekt


Först så tänkte jag att denna outfit skulle gå åt det italienska hållet med dubbelknäppt överrock i kashmmir och hela den biten. Men just idag kunde jag inte hålla mina små korvfingrar borta från lite preppy. Så kashmirrocken byttes ut mot gloverallduffel och en tänkbar Panerai Luminor mot en liten klocka med oranget NATO-band. Grå kashmirbyxor med pressveck och slag lämpar sig utmärkt i höst till en marinblå uddakavaj i någon ullblandning. Hallsduken från Drakes är ett av mina favoritplagg i höst. En hallsduk som både går att använda som prickig sidenscarf eller som tartanrutig kashmirhallsduk måste man säga är extremt mångsidig. Man behöver inte säga så mycket om skorna. De är i min mening ett par av de snyggatse som finns. Tänk dig också att du till denna outfit använder ett par kashmirstrumpor i någon dov fär och utstyrseln fullbordad.

Hallsduk: Drakes Skor: Sutor Mantellassi Duffel: Gloverall Kavaj: Boglioli Byxor: Black Fleece Klocka: Smart Turnout Glasögon: Moscot

Gabriel

Barbour Beacon by Tokihito YoshidaBarbour får till våren in ett antal fantastiska jackor signerade Tokihito Yoshida. Här är har jag samlat ihop alla de sju modellerna från kollektionen och jag måste erkänna att jag blir fasansfullt sugen på flera av dem. Ni kan nog räkna med att få se dessa jackor i olika konstelationer i utstyrslar här på bloggen.

Wax Summer Driving Jacket 649$


Shirt Jacket 549$


Summer Bicycle Jacket 699$

Summer Driving Jacket 649$

Summer Blazer Jacket 599$

Wax Bicycle Jacket 749$

Summer Blouson Jacket 599$


Hugo

Veckans Outfit: Den grymma, svenska höstenHugo satt ute på Runmarö och beklagade sig över den gädda som han just fångat och sedan dödat. Nu skulle hans samvete tvinga honom att äta den vidriga fisken. Att göra gäddfärs orkade han inte även om det skulle vara det bästa sättet för att få den usla fisken att gå ned. Nej, han skulle tvingas äta gäddan på något otrevligt sätt, det kände han sig själv tillräckligt väl för att förstå och ingen kände honom bättre än han själv gjorde. Troligen skulle gäddan komma att stekas och sedan serveras med potatis fast än han egentligen inte tyckte om potatis, Hugo alltså. Nej, Hugo hade hellre huggit in på en stor tallrik Pasta Putanesca men det var det försent för nu. Fisken var död. Kallt och regnigt var det också och trots den stickade tröjan tvingades Hugo bära jacka inomhus. Snart skulle elden i den öppna spisen ta fart och då skulle i alla fall värmen inte vara ett problem.

Rock:
Barbour. Vaxad jacka från Barbour som ni kommer få se fler jackor ifrån inom kort.

Tröja: Our Legacy. Den här lilla klenoden införskaffades på Our Legacys utförsäljning för 300 kronor. Riktigt kap måste jag säga.

Skjorta: A.P.C. Det franska märket som blivit ett stående bidrag till dessa outfits.

Jeans: A.P.C. Precis som den fiktiva figuren Ludvig så går Hugo runt i jeans från A.P.C.s samarbete med h(y)r collective.

Skor: Wings and Horns. Någon gång ska de bli mina. Tills dess kan jag och säkert många andra bara drömma om dem.

Hugo

Bildinspiration: Herrbetjänten

Kavaj: Skräddarsydd från MySuitShop Skjorta: Zara Byxor: Asos Skor: Clark´s Klockor: Omega och Seiko Skärp: Brothers

Hugo och Gabriel

Dagens Outfit: Söndag på herrgården


Det är söndag förmiddag när Ludvig vaknar upp på sitt ganska kalla stengods. Han tar på sig de kläder han hittar liggande över en fotölj i biblioteket med den gamla persiska mattan. Han tar av sig den morgonrock i siden som han bär tillsammans med sina sammetstofflor och drar stönande på sig de grova, obehagliga jeans som han tvingas bära för att hålla värmen. Efter att ha bett sin betjänt att be kockerskan komma upp med Scones och Kardemumma-te sätter sig Ludvig i den mjuka skinnfotöljen med ett glas konjak och ett lite övermoget päron. Han suckar och sköljer ned baksmällans huvudvärk med ytterligare en stor klunk av konjaken. Gårdagens festligheter var lite för mycket för Ludvig som med en bitter min inser att han börjar bli gammal.

Cardigan:
Drake´s Skjorta: Bergmans Jeans: A.P.C. Skor: Shipton and Henage Glasögon: Moscot Scarf: Drake´s

Bild:
Gabriel Text: Hugo

Dagens Outfit: Casual Friday at Lloyd´sLite av en personlig tolkning av många av Manolos outfits. Lite italienska skor blandat med en rutig skjorta, Mackintosh-rock och jeans från Margiela. Man kan ju inte kalla det för italiensk stil men influenser kan man tydligt se. Lite välklätt men inte uppklätt kan man kalla det. Jag har valt att kalla den här outfitten för Casual Friday at Lloyd´s för även om det inte är en kontorsutstyrsel så är det väldigt uppklätt för att vara fritidsklädsel. Om Casual Friday existerar på Lloyd´s vet jag inte men om det fanns så utgår jag från att man faktiskt skulle få ha annat än svarta brogues på deras kontor.

Rock:
Mackintosh Crewneck: J.Press Skjorta: Polo Ralph Lauren Jeans: Maison Martin Margiela Skor: Berluti Glasögon: Epos Milano

Hugo

Ur arkivet: Kostymdetaljer

Det finns flera sätt att liva upp en intetsägande kostym/kontorsklädsel. Jag tänkte ge er en liten lista på olika roliga detaljer som t.ex att matcha strumpor och slips, bära en viss sorts manchettknappar och slipsar med djurmotiv etc. Alla de detaljer som jag skriver på listan behöver inte nödvändigtvis vara sådana detaljer som jag själv skulle använda mig men de är till för att ge inspiration. Det är viktigt att ni tänker på att inte använda er av alla dessa tips samtidigt för det fungerar sällan bra.

Slipsklämma: Jag tycker kanske att detta är aningen gubbigt men jag ville ta med det bara för att J.Press har en så vansinnigt cool. En bulldog livar verkligen upp denna lite tråkiga accessoar och visst är den på bilden oerhört trevlig.


Matcha slips och strumpor: Detta är varken komplicerat eller svårt. Att bära lila strumpor och lila slips ihop till ett par Brouges kan verkligen få din kontorsklädsel till nya höjder. Jag föreslår enfärgade strumpor istället för randiga om du ska testa dig på detta. Annars kan man matcha strumpor med Oxfordskjortan när man går i en lite mer casual klädsel. Detta använder jag mig ofta av, haffades t.ex av StockholmStreetStyle idag med rosa Oxfordskjorta och rosa strumpor, kombinerat med beiga chinos och skor.


Slipsar med motiv: Det här är något jag älskar, ruggigt snyggt! Flugor gör sig också väldigt bra med djurmotiv på, men detta plagg är ju väldigt ovanligt i en kontorsoutfit. Behöver inte nödvändigtvis vara djurmotiv då även sköldar går bra och också är en klassiker. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om kombinationen diagonala ränder och olika motiv, jag tycker det ska vara cleant, med andra ord endast djur-/sköldmotiv.


Manchettknappar: Ett av få smycken som inte är tabubelagda att bära som man, är manschettknappen. Denna lilla accessoar är bland de viktigaste detaljerna i en dressad klädsel och varje välklädd man bör äga minst ett par. Att manchettknappen är bland de få herrsmyckena har resulterat i att de flesta manschettknappar man använder vid fest eller högtider, är i silver, guld eller finare legeringar av metaller. Om man väljer att använda sig av t.ex förgyllda manschettknappar bör de matchas med andra små accessoarer som fickur med fickurskedja eller slipsklämma.  De extra flashiga manschettknapparna är försedda med ädelstenar. Flera manschettknappar har motiv av släktsköldar även om detta inte är någon tradition i Sverige. Manschettknapparna lär ha börjat användas under 1800-talet då de mjuka spetsmanschetterna ersattes med stärkta manschetter vilka på grund av sin styvhet inte gick att knäppa med vanliga knappar. Detta gäller än idag vid bärande av stärkt frackskjorta. Bland de enklare men fortfarande mycket klassiska manschettknapparna finns de som är en slags flätade knyten med trådar och ett elastisk band emellan. En stor fördel med dessa är att det inte spelar någon roll hur man sätter in dem då de ser likadana ut på bägge sidorna.


Olika skor till olika färg på kostymen: Att bära bruna snörskor i läder tillsammans med en mörkt blå kostym ger ett lugn och en trygghet i outfiten.


Lite för tight kavaj: Egentligen är det fel att skriva för tight kavaj för om den var för tight så skulle det ju inte vara snyggt. Detta kostymråd är Claes Juhlin en stor användare av och det kan få dig att se smalare ut. Sen gäller det att hitta hur slim modell ens kropp klär i. Om man vill våga sig på detta så är axelvaddarna det enda lilla problemet. För med för mycket axelvadd (2cm ut från kroppen) får du en smal midja och ser lite biffig ut. Med för lite (ca 1 cm från kroppen) ser du bara tanig ut. Du måste se till att axelvaddet blir perfekt för att få en slank siluett. OBS! måtten gäller bara om du är ca 180 cm lång och relativt smal om axlarna. Mått till din egna längd får du räkna ut och känna av själv.


Matcha strumpor till skorna: Vilken skillnad det gör att bära mörkblå strumpor till bruna skor gämfört med att fega på ett par svarta strumpor. Här kan man kanske göra misstaget att både bära mörkblå kostym och mörkblå strumpor bara för att man ska matcha med sina bruna skor.


Näsduk i bröstfickan: Ska du använda dig av detta tips tycker jag att du ska du använda dig av en vit linnenäsduk i en lite mer casual klädkombination. Annars har diverse bröstnäsdukar ofta mer italiensk betoning över sig.


Glasögonen i bröstfickan: Att bära glasögonen uppskjutna i pannan är en riktig stilmiss i vår så detta blir ett utmärkt sätt att ge din outfit ett lite utstuderat uttryck. Jag måste faktiskt säga att just utstuderat mode är lite av min grej och jag tycker att det signalerar mer moderiktighet än en helt clean, avskalad outfit. Sen kan det ju vara utstuderat att just bära en helt avskalad klädsel utan minsta små detaljer.


Hugo


Draken med Morris, Alan Paine, Nitty Gritty mm.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/891998/images/2009/dragon_56192095.jpg


Hugo

Fem favoriter från MQ

Idag var jag förbi MQ för att samla ihop det bästa från deras höstsortiment. Deras mössor har jag ju tipsat tidigare om men det skadar inte att nämnas igen. Över huvud taget så är det deras grovstickade produkter som är värda att nämnas. Priserna ligger mellan fem och sexhundra så några budgettips är det inte men åtminstone ett lite billigare sätt att slippa undan. Jämför det med 2200 kronor som man tvingas betala för för de sjalkragade skapelserna från Paul Smith (se bilden).

1. Mössor, Blueprint, 149,50 kr.
Ljusgrå, mörkgrå, mörkröd, marinblå och svart är de färger som man kan hitta på grovstickade mössor med ett vik på MQ. Priset är inte jättelågt som på H&M(49,50 kr) men fortfarande betydligt billigare än till exempel Our Legacy (600 kr).

2. Tröja med sjalkrage, Bläck, 599 kr. I en orange-röd nästan tegelfärgad färgton, finns en tröja med sjalkrage från svenska märket Bläck. Kragen går lite djupare än vanligt men på ett positivt sätt. Att den inte slutar spetsigt utan trubbigt -om ni förstår vad jag menar- gör att detta inte är ett problem.

3. Skjorta, Blueprint, 499 kr. Snygg men inte särskilt speciell rutig skjorta med button-down krage. Färgerna går i diskreta blåa, gröna och gråa toner. Till skillnad från de flesta övriga blueprint-skjortor har denna inte en onödigt liten krage. Jag gillar den här typen av skjortor väldigt mycket vilket ofta visar sig i de outfits som publiceras här. Fungerar alldeles utmärkt under v-ringat, crewneck och sjalkrage.

4. Tröja med sjalkrage, Blueprint, 499 kr. Ett betydligt mer lättmatchat alternativ är denna gråa skapelse från Blueprint. Kragen är dock inte riktigt lika snygg som kragen på den från Bläck och personligen tycker jag att man kan lägga en hundring extra för att få den från Bläck istället.

5. Vit fiskartröja, Blueprint, Bläck eller Emilio, 599 kr. Jag kan inte hitta varifrån den vita, kabelstickade fiskartröjan var ifrån men den var väldigt snygg och jag tror verkligen att den fungerar bra over-sized med en halsduk, ett par jeans och ett par slitna mörkgröna Converse.

Hugo


Dagens Outfit: Urban Italian 2.0

 

 

Här kommer en liten uppföljare till förra månadens Urban Italian. Känslan är den samma och detaljerna doftar välklädd, Italiensk kontorsgubbe lång väg. Idén till att mixa byxorna och kavajen tog jag rakt av från en mycket trevlig manolo-outfit. Halsduken kommer ifrån en gammal Margiela collection och den är i kashmir på ena sidan och silke på den andra. En scarf som jag själv gärna skulle vilja ha virad kring min hals i vinter. Liknande halsdukar i både ull och silke kan det anglofila accessoarspecialisten Drakes erbjuda. En dubbelknäppt kavaj är något som jag förespråkat tidigare och en mörk sådan gör sig – liksom i denna outfit – mycket bra med en ljusare byxa med ett dovt glencheckmönster. Angående skorna tycker jag att chukka boots  den stilfullaste vinterskon som går att hitta. Chukka bootsen funkar utmärkt till kostymen som till jeansen. 


Glasögon: Epos Milano Halsduk: Maison Margiela Dokumentportfölj: Delvaux Kavaj: Hickey Bröstnäsduk: Paul Stuart Skjorta: Finamore Napoli Slips: Drakes Skor: Edward Green Byxor: Incotex


Gabriel


Dagens Outfit: Jockum HallinNågot i den här stilen erinrar jag mig att Our Legacys grundare Jockum Hallin klär sig. Det här är något av den svenska modemarknadens tolkning av preppy, lite ledigare och mer bekvämt att gå runt i. Ganska skön mix av märken här tycker jag själv och inga märken har fler än ett plagg i outfitten. Något i den här stilen klär jag mig själv i idag. Tyvärr inga brouges från Our Legacy men mina kängor från R.M Williams duger gott och väl. Det här är ett axplock av vad Jockum och Cristopher designar men det är ändå bara skorna som är därifrån. Jag börjar ha mina stående kort i dessa utstyrslar och förutom Our Legacy som varit ett länge så är A.P.C. med i nästan varje outfit nuförtiden.

Rock:
Aquascutum Skjorta: A.P.C. Jeans: Maison Martin Margiela Väska: Chapman Skor: Our Legacy Halsduk: Polo Ralph Lauren

Hugo

Klädnördens excentriska detaljer


Tänka sig vad man kan åstadkomma under två syslöjdslektioner

För ett otränat öga är kanske ett uppknäppt spänne på dubbelknäppta munkskor en stilmiss. Eller inte ens det, för ett otränat öga så skulle det nog se ut som att de översta spännena gått upp av misstag. Det är lite det som är grejen med den här sortens detaljer. Det är bara ett fåtal som ser detaljernas och dess bärares storhet i dessa små nördiga, excentriska detaljer.

Slitet Nato-band: Jag har aldrig gillat Nato-band så mycket men när Gabriel kom och sa att han skulle tvätta sitt för att ge det en mer sliten finish så nappade jag direkt på idén. Att ge plagg och accessoarer som klassas som preppy, en mer sliten look är ett bra knep för den blygsamme svensken. Till Gabriels slitna Omega Seamaster från 1959 så är det läderarmband eller just slitet Nato-band som gäller.

Sliten oljerock: I kön till Our Legacys utförsäljning såg jag en kille med solblekt, blå mössa, jeans, vita canvasskor och en riktigt sliten oljerock. All olja såg ut att ha lämnat jackan för mycket lång tid sedan och det blåa manchestertyget på kragen hade blivit solblekt och nött. Kragen kombinerades oerhört snyggt med en mössa i ungefär samma färg.

Broderade djur: Plagg med påbroderade djur är något jag verkligen älskar. Manchesterbyxor med fasaner, t-shirts med änder och väskor med rävar. Just dessa djur plus hundar, är kanske de mest återkommande inom preppy men nu håller djuren på att spridas till allt lite mer dressat mode. Rävar är något som flera märken har som logga, Thomas Pink och Kitsuné för att nämna några. På Our Legacys utförsäljning stog en kille med riktigt sliten, röd manchesterjacka med påbroderade flygande fasaner. Kanske inte så snyggt egentligen men vad mycket roligare den jackan blev av det. Själv tycker jag att man inte ska överdriva utan ett djur räcker på ett plagg.

Uppknäppt button-down krage: Detta började jag med efter att utmärkta serien Stockholmsnatt nämnt det i en av sina seriestrippar. Snyggt och diskret samt att det visar att du har koll och troligen känner till även rsten av dessa utstuderade detaljer du kan göra med din klädsel. En "fritidsdetalj" som passar sig utmärkt till ett fritidsplagg. Använd detta tips enbart när du har en v-ringad tröja över. Det är klart snyggast och dessutom kan det se okunnigt ut att ha uppknäppt button-down krage utan v-ringad över.

Utstuderade strumpor: Randiga eller prickiga, strumpor i skrikiga färger eller kanske inga alls? Allt funkar utom svarta, vanliga, tråkiga fotvärmare i bomull. För så är det ju av någon anledning, kashmirstrumpor i pastellfärger som kikar fram under ett par kostymbyxor med ett veck, är bland det snyggaste som finns. En regel för enfärgade strumpor är att man använder sig av antingen pastellfärger eller dova oljefärger. Mörkröda och mörkgröna strumpor är vad jag gillar bäst men det är ju en smaksak. Vill passa på att tipsa om Nitty Gritty som har kanske de snyggaste strumpor som jag sett. Aprikosfärgade, ribbade strumpor för 200 eller 250 kronor är utan tveka värt pengarna om man kan matcha dem med en i övrigt lite italiensk garderob.

Nyckelkjedja: När man ändå talar om italiensk stil så är nyckelkedja en återkommande detalj. Otast är kedjorna i vita, plastiga pärlor, men detta är inget måste. Kings stylist och bloggare Claes Juhlin brukar ju köra på kedja i metall kombinerat med kostym och kanske är det den detalj som avdramatiserar din uppklädda jobbutstyrsel.


Slitna finskor:
Jag gick just in på Kins hemsida och där hade ett nytt "King Väljer-inlägg" postats. Det första plagget som dyker upp i bildspelet är ett par nedgångna brouges och jag tänker  att det är de snyggaste brouges jag någonsin sett. Jag bläddrar ner och konstaterar att de är från Our Legacy. Detta är lite av ett kvitto på att man inte gillar allt därifrån bara för att man vet att det är Our Legacy utan snarare för att man blivit så extremt indoktrinerad av deras kollektioner att man endast kan tänka i Jockum Hallin och Cristopher Nyings banor.

Hugo

100 inlägg

Sedan vi bytte bloggplattform från bloggsida.se för 81 dagar sedan så har det nu postats 100 inlägg här på Style by Lindberg. Den elfte juli skrev jag det första inlägget som hette Bloggen Flyttad och nu 100 inlägg senare så har 25 Dagens Outfit postats även om det känns som fler. Var fjärde inlägg är en Dagens Outfit med andra ord och om man räknar med våra tre eller möjligen fyra Veckans Outfit så är det lite mer än var fjärde. Vi snittar med andra ord på 1,23 inlägg per dag för att vara relativt exakta. Jag tycker att ni ska kommentera och skriva vad ni är trötta på och vad ni vill se mer av på det här inlägget, så kan vi eventuellt ändra oss till det bättre.

Hugo

Dagens Outfit: Ivy LeagueDagens Outfit är lite inspirerad av den äldre varianten av preppy som växte fram ur internatskolorna på USA:s östkust. Den kallas inte allt för sällan för ivy league. Om du vill se mer Ivy league klicka här. Chinos som sitter ledigt, grövre kängor i läder och självfallet duffeln är plagg som för mig hör hemma i ivy league-preppyn. De återfinns också i outfiten. Klubkragen och natobandet är viserligen två preppyattiraljer men inget som hör till Ivy League. Filmen Dead Poets Society är en fin sammanfatning av denna slags preppy. Angående duffeln så har den självfallet vita spännen. De vita spännena är det som gör hela duffeln, annars blir plagget på en gång mycket tråkigare. Det oranga NATO-bandet är något som jag själv överväger att byta mot mitt nuvarande band i tricolorfärgerna.

Duffel: Gloverall Kängor: Red Wings Chinos: Paul Smith Skjorta: Gitman Vintage Kavaj: Paul Smith Klocka och Klockarmband: Smart Turnout Väska: Mismo

Gabriel


Bildinspiration: Mössor


Mössor (ingen ordning):
Polo Ralph Lauren, Our Legacy x4, HM x2, Velour, Maison Martin Margiela

Nu när kylan börjar komma så är en stickad mössa något som alla bör äga ett ex av. Kanske inte i huvudsak för att skydda mot kylan utan då främst för att det är en trevlig accessoar. Jag har sammanställt några av de jag tycker är snyggast ovan, men jag har också några tips att komma med.

Budgettips:
Till exempel så kan jag verkligen tipsa om att köpa mössa på MQ där de har riktigt snygga från Blueprint för 149,50 kronor. Dessutom finns de i tre eller fyra färger där ljusgrått, vinrött, svart och eventuellt marinblått ingår. Tidigare tipsade jag om H&Ms mössor som absolut fungerar och endast kostar 49,50:-, men jag är inte säker på att alla läste detta så därför är det värt att nämnas igen. Stadsmissionen vid Fridhemsplan har rätt snygga mössor ibland och ett besök förbi där är absolut att rekommendera. Om du inte skulle hitta en där så är det ju nära till Västermalmsgallerian och därmed MQ.

Hugo

RSS 2.0