Dagens Outfit: Greens Street Hooligans 2Precis som så många andra lyckade filmer så fick Green Street Hooligans en uppföljare. Tvåan är inte hälften så bra som ettan men alla inbitna fans har redan sett eller lär ändå se Green Street Hooligans 2 - fight for respect. Uppföljaren handlar helt enkelt om hur flertalet av de överlevande i West Ham och Millwalls respektive firmor, hamnar i fängelse tillsammans. Att tvåan är betydligt sämre beror också på de betydligt sämre förutsättningar som filmen hade. Man saknar Pete (bilden) spelad av Charlie Hunnam och självklart är det ett minus att Elijah Wood inte längre är med.

Rock: 
Aquascutum WCT-jacka: Fred Perry Jeans: Stone Island Skor: Fred Perry Mössa: Irwin

Hugo

Veckans Outfit: Green Street HooligansFilmen Green Street Hooligans hade helt klart ett finger med i spelet när Casualstilen var som hetast för sådär två till tre år sedan. I den första Veckans Outfit på ett tag, har jag valt att tolka den på mitt sätt och slutresultatet lär ni inte ha undgått. Mössan får det hela lite mindre farligt vilket passar mig utmärkt. Det blir helt enkelt lite mer Hugo. Om man verkligen skulle anamma stilen så kanske mössan får åka av däremot. För en gångs skull har Our Legacy inte med ett enda plagg utan det är i stället plagg från märken som jag tidigare inte använt mig av på bloggen. Mössan från Maison Martin Margiela är dock ett undantag då ni säkert läste om den i
5 uppkavlade mössor.

Rock:
Aquascutum. Aquascutums modell Aquamac är en relativt kort Macintosh-rock med dold knäppning. Jag tycker personligen att den är hur snygg som helst. Förutom att den är snygg och funktionell så fungerar den dessutom att använda i flera olika stilar. Kombinerad med ett par vita byxor av italienskt stuk, en lammullströja och en rosa skjorta med cut-away krage så blir det hela väldigt dressat italienskt. Om man istället väljer att kombinera med ett par jeans och sneakers så är stilen helt plötsligt stämplad som casual.

Jeans: Levi´s 501. Levi´s klassiska modell 501 är så "jeans" det kan bli och jag tog helt enkelt bara det första jag kom att tänka på. Nej förresten, jag tänkte på A.P.C först men för det första så är deras jeans oftast för glansiga och för det andra så har jag redan med ett plagg från A.P.C.

Väska: A.P.C. En mindre glamourös weekendbag från A.P.C kändes som ett klockrent val i sammanhanget. Ett klockrent val som sagt, men forfarande en kompromiss då en weekendbag från till exempel Piero Tucci skulle ge det hela ett "brattigt" intryck och jag aldrig skulle lägga upp en hockeytrunk på bloggen.

Skor: Opening Ceremony. Vita, glansiga sneakers från Opening Ceremony som också var något av ett första-bästa val. Kollade runt lite på MyWardrobe och så kom de här upp och de enda kraven som jag ställde på skor till den här outfitten var att det var vita sneakers och ja, de är inga ouppnåeliga mål.

Mössa: Maison Martin Margiela. Jag har alltid älskat mössor och trots att det är en ful ovana att bära mössa inomhus så gör jag det när jag är själv, typ nu. Jag tycker personligen att gråa mössor är det bästa på lång sikt, lättkombinerat och simpelt, knappast något man tröttnar på. Tycker också personligen (som den sticknings-intresserade person jag är) att det är en trevlig detalj med att den är resor-stickad över hela vecket och sedan övergår till slätstickning.

Hugo

Below i helgenHugo

Dagens Outfit: Inglorious Basterds


Min dator är riktigt konstig just nu så ni får ursäkta den något oregelbundna frekvensen av uppladdning av inlägg. Ikväll har jag varit och sett Quentin Tarantinos senaste film som ingen kan ha undgått att känna till. Jag har alltid varit ett stort Tarantino-fan alltsedan mamma för första gången visade Kill Bill för mig då jag var runt tio år. Sedan dess har också alla de andra av hans filmer setts och somliga har jag sett åtskilliga gånger. Skulle gissa att jag sett Pulp Fiction ungefär tio gånger, Reservoir Dogs, Kill Bill vol 1 och två cirka fem gånger, Death Proof och Jackie Brown två gånger. Självklart är det några som man inte sett men snart så. Filmen var hur som helst grymt bra även om somliga som kom ut från biografen såg uppriktigt skärrade ut. Jag tycker verkligen att det är fantastiskt att det är 17 år sedan han släppte Reservoir Dogs. Då var han 29 år gammal och inte mycket har ändrats till nu, men han lyckas ändå fortfarande chocka och provosera.

Kavaj:
Hyperion Klocka: Panerai Luminor Marina Skor: Edward Green Väska: Swaine Adney Brigg Armband: Tod's

Hugo och Gabriel

Dagens Outfit: Avslappnad Elegans
Dagens Outfit illustrerar i detalj hur jag skulle vilja klä mig de sista, lite svalare, sommardagarna. Plagg som är av det mer dressade slaget förekommer i form av de vita byxorna som ändå ger en lite avslappnad ton på grund av dess denimtyg och sidenscarfen. Sportiga plagg så som bomberjackan, oxfordskjortan och seglarskorna bildar en fin kontrast tillsammans med de lite mer eleganta plaggen. Angående seglarskor så vill jag bara förtydliga att seglarskon i outfiten är den snyggaste jag någonsin sett. Antagligen för att jag är mycket förtjust i när seglarskornas när finish ger ett intryck av en viss slitning. Skorna är ifrån J.Crews samarbete med Sprerry Topsiders. Ja, man får inte glömma glasögonen. Ännu ett par stilfulla bågar ifrån Moscot som vitnar om märkets amerikanska preppyarv.

Jacka: Herno Glasögon: Moscot Skjorta: Gitman Vintage for H(y)r Collective Skärp: Our Legacy Byxor: Incotex Skor: Sperry Topsider for J.Crew Halsduk: Piombo

Gabriel

10 höstbrillor

Manolo har skrivit om det, King har skrivit om det och nu skriver även vi om det. Hösten är snart här men det finns ingen anledning att skriva om glasögon bara därför. Ett par glasögon ska inte vara säsongsbundna och med andra gå att använda året om, speciellt om du väljer att lägga lite extra pengar på denna trevliga accessoar. I det här inlägget har jag försökt få in lite märken som jag inte använt mig av på bloggen tidigare och då främst i de två solglasögon-inlägg som du kan läsa det senaste av här. Det var faktiskt tänkt att bli tio stycken men jag gav helt enkelt upp. Är riktigt trött nu och ska gå och kolla en dokumentär om dataspelsnördar som heter King of Kong.

Rättelse:
Jag har ändrat från 8 till 10 höstbrillor idag, och de nytillkomna är de från Anglo American Eyewear och de från Oliver Peoples.


Epos,
Ett märke som både King och Manolo hade med i sina inlägg om just höstbrillor, hette Epos. Jag kollade upp vad de hade att erbjuda och många av de bågar jag hittade liknade dessa, runda, tidlösa och vansinnigt snygga. Tycker att den tobaksbruna färgen är osedvanligt snygg hos just detta och det bästa med Epos är att bågarna liknar de från Ben Silver men jag slipper tjata om just det märket.


James Dean,
Det här märket kände jag inte till personligen men jag hittade dem på shop.strato.de där jag också fick tag på bilden med Epos-brillorna. Bilden jag har använt mig av gick tyvärr inte att hitta i någon större storlek, annars hade jag nog valt att använda den som inläggs-bild, det vill säga bilden man oftast lägger högst upp i inlägget. Som jag förstår det så är detta en av få modeller som märket lyckats framställa men rätta mig om jag har fel.


Polo Ralph Lauren,
Att Polo Ralph Lauren är ett vansinnigt trevligt klädmärke vet vi nog alla. Att deras glasögon håller precis samma designmässiga klass var det nog färre som visste, men visst är dessa ett par oerhört snygga glasögon. Silverdetaljerna är något som verkligen uppskattas. 


Ray-Ban,
Vi har så oerhört många runda glasögon i detta inlägg så det kändes som ett smart drag att ta med dessa klassiker. Ett par svarta Wayfarers fungerar lika bra för indie-popparen som för den lite mer välklädde. Även om Wayfarers säkert klassas som runda av de flesta så är de verkligen fyrkantiga om man jämför med de från Epos, Polo Ralph Lauren och de från James Dean. Personligen tycker jag att "fyrkantiga" bågar fungerar bäst i svart medan runda är snyggast i sköldpaddsmönster. Detta gäller dock inte alltid vid köp av solglasögon.


Anglo American Eyewear,
För väldigt länge sedan upptäckte jag detta märke på Industribolaget och jag har kollat lite bland deras brillor och tycker att de på bilden över är riktigt snygga. När jag kollar på dessa bågar så konstaterar jag att de är nätta men ändå utstickande och detta uppskattar jag verkligen. Snygga att kombinera med en sobert rutig skjorta, ett par lite ljusare jeans, en mörkblå rock och eventuellt ett par ökenkängor.


Cutler and Gross,
Förutom de från Ray-Ban och de från Yves Saint Laurent har jag dessa fyrkantigare glasögon med på listan. Som jag också skrev i texten om de från Ray-Ban så tycker jag att glasögon som inte är riktigt runda helst ska vara svarta. Av någon anledning gillar jag om bågarna drar till sig blickar och det är speciellt snyggt på män som är så tunnhåriga att de väljer att snagga av allt hår. När jag skriver detta ser jag framför mig någon i stil med Johan Kling -regissören bakom Darling- iförd ett par av dessa.


Han Kjobenhavn,
Jag möttes av en riktigt trevlig överraskning när jag entrade SOLO för någon vecka sedan. SOLO har kommit att bli en av mina favoritbutiker och ett besök i butiken på Norrmalmstorg är obligatoriskt vid varje shoppingrunda, detta mycket tack vare Made in the Shades framfart. Den trevliga överraskningen var hur som helst att man börjat sälja glasögon och solglasögon från Han Kjobenhavn för den överkomliga summan av 1 300 kronor. Jag måste säga att jag gillar den danske designern oerhört och dessa honungsfärgade bågar tycker jag är bland de snyggaste i hela inlägget. Det som talar mot dem är dock att de är aningen extrema och på så sätt svårkombinerade.


Tom Ford,
Jag vill inte påstå att jag gillar Tom Ford så oerhört mycket men just dessa tyckte jag var okej för ändamålet. Märket Tom Ford har gjort sig känt för sina lättklädda reklamkampanjer och Tom Ford som designer blev känd efter några nyskapande kollektioner för Gucci, han fyller för övrigt 48 på torsdag. Sköldpaddsfärgade glasögon som till modellen påminner mycket om Wayfarers är ju ett ganska säkert men ändå extremt kort så jag tyckte det kunde vara kul.


Yves Saint Laurent,
Under sommaren har dessa brillor dykt upp i några Dagens Outfit men någon större publicitet har de inte fått. Den rätt tråkiga designen räddas av snygga detaljer.


Oliver Peoples,
Oliver Peoples har ett enormt brett utbud av snygga glasögon och här är bara en av många snygga modeller. De har flera som liknar denna men i lite mörkare färg vilket också är oerhört snyggt, men jag kände att det kunde vara kul med lite omväxling i och med att de flesta andra rundare glasögon i inlägget är i mörka färger. Till ett par ljusa jeans -som lätt glöms bort i sådana här chinos-tider- kan jag tänka mig att de är riktigt snygga. 

Hugo

Bildinspiration: Hösten kommer


Figur 1: Rock:
Our Legacy Skjorta: Band of Outsiders Jeans: Acne Skor: Opening Ceremony Mössa: Velour

Figur 2: Rock: Acne Skjorta: Band of Outsiders Jeans: The Local Firm Skor: Gives and Hawkes Mössa: Maison Martin Margiela

Hugo


Drakes of Nitty Gritty


Nitty Gritty har blivit en av mina favoritbutiker i Stockholm och de har kommit med ett flertal trevliga nyheter det senaste året. Några intressanta nykomlingar är Moscot, Mastai Ferretti, Steven Allan och för att inte glömma de mycket trevliga Bresciani-tillverkade strumperna, som de erbjuder för en enkel penning. Senaste tillskottet är engelska Drakes som kommer att finns till försöljning under hösten. Sortimentet kommer att bestå av ett antal slipsar.

Gabriel

Anderson & Sheppard


Jag kollar då och då in på denna bloggs gamla webplats och tittar till om det har kommit några nya kommentarer som inte bara erbjuder billig Viagra och denna dag så möttes jag av något osedvanligt trevligt. På vårt inlägg om 9 excentriska detaljer hade någon från Savile Row-butiken Andersson & Sheppard lämnat en positiv kommenter om vår blogg och han frågade om man verkligen kunde köpa skräddarsydda kavajer utanför England. Jag blev så klart mycket glad eftersom kommentaren var ifrån en högklassig ekiperare och jag föreslog honom till att titta förbi på vår nya webbsida.

Om ni vill veta mer om Anderson & Sheppard. Läs inslaget som The Rake har gjort om dem här.

Gabriel

Below Outlet gör comeback

Below Outlet ska återigen börja köra utförsäljningar varannan helg och här kommer den första för en tid.

HugoHej! Välkommen till helgens Nakkna, Carin Wester och Rickard Lindqvist utförsäljning på Below! Som vanligt 50-80% lägre pris än i vanliga butiker.
Vi håller öppet torsdag-fredag 8-19 samt lördag & söndag 12-17. Varmt välkomna!
Below Outlet
Bråvallagatan 2, T-bana St Eriksplan

Ur arkivet: Klubbkrage x2


Veckans outfit är lite inspirerad av konceptet brooken preppy som är vanligt förekommande på den utmärkta bloggen industribolaget. En urban och lite slarvig preppyutstyrsel som domineras av basfärger som khaki och rustika tyger som denim och oxford. Detta vägs sedan upp av excentriska accessoarer så som slipsen och de runda glasögonbågarna. Outfiten domineras som sagt av khaki och brunt som sedan bryts av med rosa vilket gör det mycket påpassligt med en lila accentfärg.


Skjorta:
Gitman Vintage. En randig skjorta i rustik oxfordkvalitet. Oxfordtyget och clubkragen utgör tillsammans en fin kontrast.


Slips:
Paul Stuart. Handgjord slips tillverkad av det amerikanska märket Paul Stuart. Fluga skulle igentligen vara mitt naturliga val till denna preppy-inspirerade outfit. Men på grund av clubkragen hos skjortan så blir det trevligt med en stickad slips.


Jeans:
A.P.C. Snygg och klassisk jeansmodell ifrån det franska märket A.P.C.. Det faktum att de är otvättade gör att de faller mig i smaken. Bär dem gärna uppkavlade så de hänger rakt. Men däremot endast så att de hänger rakt inte så att man visar anklarna.


Skor:
A.P.C. Mockasiner i mocka, även dessa ifrån A.P.C.. Måste säga att tillsammans med Tod's mockasiner så hör dessa till de snyggare. Bärs självklart utan strumpor och de passar även mycket bra till shorts.


Jacka:
Steven Allan. En kort Macintosh-variant från det amerikanska preppymärket Steven Allan. Jackan har Madrasfoder och dold knäppning. De rundade kragsnibbarna gör ju inte saken sämre. Läs om andra snygga vårjackor i detta inlägg.


Glasögon:
Oliver Peoples. De runda glasögonen hör till en av de snyggare accessoarerna inom preppy. Just denna modell heter Riley och är förmodligen världens snyggaste glasögonbåge. Den finns på Oliver Peoples webshop i ett flertal färgval.


Gabriel


Det bästa från slutreanIgår och i förrgår gick jag en hel del på stan. Nya kollektioner har börjat strömma in i butikerna och gamla kollektioner reas nu ut med kraftigt reducerade priser. På Åhléns City upptäckte jag till min stora glädje att de tagit in både nykrönta Guldknapps-vinnaren Carin Wester och favoritmärket Our Legacy. Bland favoriterna i Our Legacys höstkollektion finns en riktigt snygg marinblå peacoat som ni bör kolla upp. För att återgå till vad det här inlägget egentligen ska handla om så tänkte jag bara dela med mig av mina favoriter från slutrean och dessutom ett litet vintagetips. Några inköp har det blivit och självklart finns de med på listan.

Vad:
Chinos
Var: SOLO
Märke: Made In The Shade
Pris: 400 :-

På Solo vid Norrmalmstorg fanns det mängder med överblivna chinos från flera olika märken. De mest prisvärda och likaså de jag fastnade för kom från Solos egna märke Made In The Shade. Jag har gillat Made In The Shades två senaste kollektioner väldigt mycket då de påminnt oerhört om Our Legacys två senaste. Ett par av dessa kan du nu inhandla för 400 kronor med andra ord nedsatta med 67 procent. Själv valde jag ett par mörkblå som jag idag använt till en vit t-shirt med mörkblå tunna sträck, ett par espadrillos och min mössa från Velour över mitt just avsnaggade hår.

Vad: Jeans
Var: Weekday
Märke: Cheap Monday
Pris: 100 :-

När det är 75 procent rea på Weekday är det ett utmärkt tillfälle att utöka garderoben med ett par jeans. Detta var precis vad jag gjorde och jag lyckades faktiskt hitta ett par som inte satt som ett ålskinn. För varje säsong så får Weekday in fler och fler jeansmodeller med en mer normal passform och även om kvalitén inte är den bästa så glömmer man snabbt det när priset ligger på hundra kronor.

Vad: Skjorta
Var: Herr Judit
Märke: J.Crew
Pris: Okänt

Var inne på Herr Judit idag med Molly från min klass och där hittade jag en riktigt snygg rosa skjorta med vit krage. När jag kollade i nacken på den för att se vilken storlek det var insåg jag att den var från J.Crew och i storlek small. Hade jag haft pengar hade den tryggt legat på min säng just nu. Den saknade dock prislapp och i och med att jag ändå saknade pengar orkade jag inte fråga. Men om du bor i Stockholm och har storlek small i skjortor så är den ett riktigt kap.

Hugo

Veckans Outfit: Dubbelknäppt
Veckans Outfit är influerad av en italiensk sommaroutfit med de karaktäristiska vita byxorna och den dubbelknäppta kavajen med spetsiga slag. Skorna är en italiensk en italiensk tappning av munkskor med en lite mer gracious touch. Utstyrseln ska gestalta en modern man som trots hans lediga plagg som består av plagg främst i italienskt stuk. Så toppar han klädseln med preppyaccessoarer som NATO-bandet, oxfordskjortan och de runda glasögonen. Ett tips är när att när du ska välja en dubbelknäppt kavaj av mer ledigt slag så kan det vara snyggt att kontrastera de spetsiga, lite högtidliga, slagen medutanpåliggande fickor eller om det skulle vara en bomullskavaj så kan det vara snyggt om den är lite urtvättad.

Klocka: Omega Seamaster Vintage. Personligen har jag en Fetish för sportur från 50 och 60-talet. Framför allt för den Omega Seamaster som ses på bilden. Den går att hitta på diverse klockvintage-hemsidor men jag skulle rekommendera Kaplans Auktioner. Där kan man hitta ett någolunda trevligt ex för knappt ett par tusen. Klockarmbandet: J.Press Förmodligen är NATO-bandet min favoritaccessoar när det kommer till preppy och den gör sig extra fin på ett gammalt sportur som det här. Bandet finns på J.Press hemsida och det kan köpas för spottstyver.

Byxor:
Incotex. Den italienska byxtillverkaren Incotex gör närmast ultimata byxor som kan kombineras såväl till en somrig utstyrsel som en uppklädd festklädsel. Denna byxa är ifrån deras sommarkollektion men ta en titt på deras nya höstkollektion.

Skjorta: Brooks Brothers. För ett tag sedan så upptäckte jag det minst sagt intressanta samarbetet mellan det anrika, amerikanska preppymärket Brooks Brothers och New York-designern Thom Brown. Det resulterade i kollektionen Black Fleece. Jag skulle beskriva stilen som minimalistisk preppy med starka drag från det amerikanska preppyarvet.

Kavaj: Whereabouts. En dubbelknäppt kavaj med spetsiga slag är något som jag varmt kan rekommendera till hösten. Denna kavaj är i en bomullsblandning, men till de lite kallare årstiderna så lämpar sig en ullblandning bättre. Kavajen är funnen på Opening Cermonys webshop som jag kan rekommendera starkt. 

Solglasögon:
Ben Silver. De runda solglasögonen gör denna outfit lite mer sofistikerad och som jag tidigare har poängterat på bloggen så är sköldpaddsmönstrat det enda rätta på runda bågar.

Skor:
Santoni. Italienska Santoni har tagit fram en munksko som är mycket lik Crockett and Jones munksko, Lowndes. Men denna sko är något nättare och spännena har placerats på ett snarlikt sätt. Skorna hittade jag på Sartorial Behavior av Olof Enckell och bilden är tagen därifrån.

Slips:
Drakes. Den virkade slipsen kan användas till det mesta och till den marinblå kavajen så blir det extra trevligt med grönt. Slipsen kan inhandlas på Londonbaserade Drakes hemsida.

Gabriel

Bildinspiration: Kängor

Som svar på Industribolagets inlägg som berörde kängor -som postades igår- kommer här ett lite större sådant inlägg. Alla påminner mycket om varandra och då blir detaljerna än mer avgörande. En bra sak med ett sådant här inlägg är att det genererar många google-sökträffar. Här kommer tio stycken kängor som alla fungerar till diverse olika stilar. Till exempel tycker jag att man kan såväl kombinera de övre kängorna från Wings and Horns med en mörkblå rock, mössa och jeans som med en tweedkavaj.

Övre raden från vänster:
Levi´s, Wings and Horns, Levi´s
Mittenraden från vänster: Wings and Horns, Hope, Dr Martens
Nedre raden från vänster: Charles Tyrwhitt (både svarta och bruna skorna), Paraboot, Dr Martens

Hugo

Rose & Born

Var just inne på Rose & Borns hemsida, vilka fantastiska bilder! Här kommer ett inlägg influerat av bloggen milostyle, ägd av Camilo Martinez, en person med extremt bra smak vad gäller reklamkampanjer.

Hugo

                  
                                
                                   
                                    
                        

5 höstjackor

Ni får ursäkta det plötsliga uppehållet men anledningen är att vi helt enkelt håller på med annat. Igår satt vi (jag och Gabriel) uppe till småtimmarna och försökte ladda upp en ny header. Trots misslyckandet igår så tror jag att vi kan komma att få upp den inom kort. Dessutom fiskar vi hysteriskt mycket och jag fick för någon timme upp en gädda som jag döpte till Ole. Med andra ord får jag ställa mig och laga geddfärs här någon dag.Jag och Gabriel är ute på Runmarö, mitt landställe i skärgården, och fiske varvas med fotboll, bad och förtärande av stora mängder mat. Trots det för dagen strålande vädret, blev jag och Gabriel influerade att skriva lite om höstjackor. Ett viktigt kriterie för jackorna som finns med på listan är att de ska kunna användas inom flera sorters stilar. Detta är viktigt då jag känner att höstmodet är rätt svårtolkat. Vissa kanske kommer satsa på det skogshuggarmode som presenterades på visningarna på Berns i vintras, där för övrigt Rikard Lindqvist var en av de mer framträdande. Andra kanske kommer gå runt i svarta kläder och nitar á la Prada, och vissa kör vidare på preppymodet med tweed och hela faderuttan. Jag vet inte riktigt var jag står angående det ambivalenta höstmodet men det blir troligen inte det Prada-stuk som jag pratade om och som kan beskådas på Robin Klangs modeblogg. Om det blir något av de två andra alternativen så blir det troligen någon slags light-version. Okej, här kommer fem höstjackor som alla kan klassificeras som dressade även om oljerocken mycket väl passar in i en skogshuggar-outfit, även om väst kanske är att rekommendera till det ändamålet. Samtidigt kan man väl också påstå att allt stämmer in under kategorin preppy, som blivit ett överanvänt och extremt brett uttryck.1. Duffel.
Under kategorin preppy stämmer duffeln in alldeles utmärkt och yllerocken med spännen gjorda av horn är en av grundstenarna inom Ivy League-preppyns dresscode. Namnet på denna jacka är kanske det som är svårast att förstå vad det kommer från, (ullrock, oljerock och trenchcoat är inte svårt att gissa sig till varför de fått sina namn). Anledningen till namnet Duffel är helt enkelt att ylletyget som ursrungligen användes, kom från det lilla samhället Duffel som ligger i Belgien.2. Oljerock.
En oljerock hade varit alldeles utmärkt idag när jag och Gabriel i strilande regn drog ut och fiskade i badbyxor, vita sneakers Oxfordskjorta och trenchcoat. Just detta är något jag uppskattar med oljerocken, att den tål väta så fantastiskt bra. Jag nämnde också tidigare i inlägget att detta praktiska plagg fungerar stilmässigt både till mer lantlig preppy och inom den skogshuggarstil som vi säkert får se mycket av i höst. En klassisk oljerock tillverkas i smärtingväv och impregneras med bivax eller linolja.3. Trenchcoat.
Mörkblå eller beige? Jag vet faktiskt inte vad jag skulle välja. Beige är kanske lite snyggare men något svårare att kombinera jämfört med mörkblått. Thomas Burberry är upphovsmakaren till trenchcoaten och det var också han som designade rockarnas vatten- och vindavvisande väv. Burberry tog patent på väven och valde att kalla den för gabardin.  Trenchcoatens namn har den fått efter att ha burits av cirka en halv miljon stridande i första världskrigets skyttegravar. Trenchcoaten är idag ett lika säkert kännetecken för märket Burberry som The Housecheck, rutmönstret som genom åren blivit synonymt med det klassiska brittiska livsstilsmodet, östermalmstanter och casuals.


4. Skepparkavaj.
Vissa av er känner säkert detta plagg som peacoat eller skepparjacka men här väljer vi att kalla det för skepparkavaj. Skepparkavajen har en tendens att bli aningen för bred och för att undvika detta behövs det antingen väldigt mycket tur eller en liten extra slant. Signikativt för en skepparkavaj är att den har knappar utsmyckade med ankare och att den helst ska vara i färgen marinblå.5. Ullrock.
Kanske det absolut mest stilsäkra alternativet på hela listan är ullrocken. Även om samtliga av de andra alternativen går att bära över kavaj så är detta alternativ det i särklass snyggaste. En klassisk rock är faktiskt ett måste i varje vuxen mans garderob och funkar lika bra med ett par jeans och eventuellt en cardigan. Alternativt bär man en fair isle-tröja under en mörkblå kavaj, jeans och valfria läderskor till rocken. En excentrisk detalj som man kan utnyttja med ullrocken är att ha handskarna i bröstfickan.

Hugo

Höstpreppy

Ja, det har inte varit några särskilt frekventa uppladdningsperioder från min sida under sommarlovet. Hugo har minst sagt fått stå i. Men efter sommarens bravader och en del ganska trevliga klädinköp är jag tillbaka. Jag tycker att under min frånvaro har det blivit lite dåligt med hederlig hardcore-preppy, så varför inte ge lite tips om plagg och accessoarer som lämpar sig utmärkt under det skrämselscenario vi kallar höst. Men en medicin mot regn och rusk är ju så klart randiga klockarmband och grova brouges.Två nyheter ifrån det amerikanska märket J.Press som säljs på deras hemsida. När det kommer till preppyaccessoarer så är J.Press uteslutande bäst. Banden kostar ca. 12 dollar och jag tror en frakt på ca. 15 dollar tillkommer på varor som skickas till Sverige. Att tänka på när du köper ett så kallat NATO-band är att spännena på bandet matchar klockans färg. Så om klockan är guldig ta ett band med guldiga spännen och så vise versa.

De runda glasögonbågarna är en av mina preppyfavoriter. De är snyggast om de får toppa en anglofil outfit, så satsa snarast på en sådan och strunta i den amerikanska östkustlooken. De färger som glasögonen funkar bäst i är brunt eller bärnstenfärgat sköldpadsmönster. Dessa bågar är ifrån Oliver Peoples men billigare allternativ kan hittas på nätbutiken 16thCollection.


Ett par grövre brouges är ett trevligt val inför hösten. Men endast ett ibland många. Chukka boots, ökenkängor, chelsea boots eller ett par munkskor är några andra trevliga alternativ i höst. Brouges i lite ljusare färger (som de på bilden) är snyggt till den som vill köra på preppy. Men när det kommer till de andra skomodellerna så skulle jag rekommendera materialet mörk mocka. Ett val som ger en lite mer rustikt känsla. 

Ett par ribbade strumpor i dova färger är något av en självklarhet under hösten. då det blir lite för kallt med att gå barfota. Satsa på en lite finare ullsort som till exempel de på bilden som är i Kashmir. Så droppa  bomullsstrumpor och olika ränder och mönster uteslutande prickigt och möjligtvis argyllmönstrat. Ett par rosa strumpor är till exempel perfekt att använda till de Tricker's country brouges vid namn Keswick som är på bilden över strumporna.

Gabriel

Höstens nyckelplagg


Finns det något trevligare att göra än att sitta på en brygga i Skärgården, lyssna på Olle Ljungström och skriva ett blogginlägg? Ja, klart det finns, men att sitta med havsbrisen i håret en solig dag som denna måste ändå slå det mesta. Trots att jag just nu åtnjuter än av sommarens vackraste dagar så glider tankarna iväg till höstmodet. Så jag satt just och tänkte på vilka tillskott min garderob kräver till hösten och det är också detta som inlägget ska handla om. Några av plaggen är självklarheter till varje höst och de flesta äger därmed redan flertalet av de plagg som finns med på listan. När jag läser inlägget nu i efterhand så kan jag inte förstå hur jag har klarat mig utan dessa plagg tidigare. Att jag har varit utan dem är betydligt enklare att förklara, jag har helt enkelt inte haft råd. En slutsats som man dock kan dra efter bilderna är att höstens nyckelfärg är blå. I alla fall i min lilla värld.

1. Cardigan.
Nej, jag har aldrig varit särskilt förtjust i cardigans och rent av ogillat de många kabelstickade, grövre cardigans med sjalkrage som man såg mycket av i våras. Till hösten har jag dock ångrat mig och jag känner att en diskretare enfärgad cardigan skulle kunna vara på sin plats. Vad gäller de cardigans med sjalkrage som jag nämnde har jag likaså ändrat uppfattning om. Nu tycker jag att cardigan med sjalkrage kan vara snyggt men att man bör välja en mindre grov variant om man ska bära det. Detta leder mig samtidigt in på att tipsa om en cardigan av det slag som jag menar, från Patrik Ervell, nedsatt från 3 195:- till 1 300:-

Läs det längre inlägget om cardiganens historia här 

2. Rock.
Hitta en rock som du känner dig bekväm i, det kan vara en Trenchcoat eller en Macintosh-rock. Färg bestämmer du själv men det är både snyggast och mest lättkombinerat med rockar i mörkblått och beige. Du kan titta på H&M innan du börjar leta hos Our Legacy, Hope etc. de har sina guldkorn. Själv tänkte jag nog leta rätt på en mörkblå att matcha med beiga chinos eller jeans och ett par ökenkängor eller grövre vita sneakers. Har en bild framför mig med detta, en rutig skjorta, runda glasögon och min mössa från Velour. Jag tror mig ha sett en mörkblå rock i Cheap Mondays höstkollektion och detta kan bli ett alternativ.

3. Mörkblå chinos. Detta måste införskaffas om jag inte hittar en mörkblå rock. Reservplanen är nämligen att jag under en tid lånar Gabriels beiga Macintosh-rock i utbyte mot att han under tiden får låna min Barbour Liddlesdale-jacka som jag vet att han tidigare varit ruggigt tänd på. Till en beige rock är knappast beiga chinos förstahandsvalet så det är därför mörkblå chinos blir aktuellt.

4. Jeansskjorta.
Ja, jag fortsätter med att tjata om denimskjortor. Det finns med i flertalet höstkollektioner och jag vet att Cheap Monday kan bidra med billigare alternativ även på denna punkt. Annars vet jag att det finns med i Our Legacys höstkollektion som jag skrev om igår. Hope har en riktigt snygg i sin vårkollektion för 2010, vet inte hur det är med höstkollektionen.

5. Ökenkängor.
Så snart som möjligt ska jag leta rätt på ett par ökenkängor. Troligtvis blir det ett par mörkblå Clark´s från Nitty Gritty. Annars har Opening Ceremony ett par (se bilden), de kostar dock 2 100 kronor så jag får nog snarare leta efter något billigare alternativ. Tipsa mig gärna om ni vet något ställe där man kan hitta billiga.

Hugo

Our Legacy a/w 09 och s/s 10


Our Legacy har presenterat sin kommande vårkollektion på Köpenhamns modevecka. Likheterna är många men varför byta ut ett vinnande koncept? Förbättringar har dock gjorts på ett antal punkter och skor och väskor ser bättre ut än någonsin. Mössor och flertalet stickade produkter ingår i kollektionen och denimskjortor som fanns med i s/s 09 och i den höstkollektion som snart ska komma till butikerna (se bilden), finns likaså med i nästa vårs garderob.Jag sitter själv och funderar på om man ska springa iväg och bränna ett och två på en denimskjorta från deras höstkollektion eller vänta och se om det snart är någon outlet med s/s 09 skjortorna i sortimentet. Där fanns ju som bekant två riktigt snygga denimskjortor. Eventuellt skulle man kunna vänta till i jul och hoppas att något finns nedsatt då men det blir nog svårt att hitta något i storlek small då. Mitt sista alternativ är att man har turen att hitta någon schysst jeansskjorta på Urban Outfitters för halva priset men det kan nog också bli svårt. Just nu längtar jag bara på att få komma hem och dra på mig några rena kläder. Gärna något somrigt och enkelt som ändå fungerar på en fin middag, gärna min vita oxfordskjorta från Our Legacy...

Hugo

Boktips

Vill bara dela med mig av ett litet boktips i form av boken Gentlemannen - en handbok i klassiskt herrmode. Den finns på Akademibokhandeln för omkring 200 kronor. Boken är inte mycket annorlunda från vad som publiceras på bloggen så du kan med andra ord välja mellan att få den inbundna versionen för 200 spänn eller att läsa det gratis här. Bästa kan ju annars vara båda...


Hugo


5 uppkavlade mössor


Jag har alltid varit en person med förkärlek till huvudbonader och hattar, kepsar och mössor har avlöst varandra under årens lopp. Bland de mer framträdande kan nämnas min blåbärsmössa som jag säkert gick omkring i under två års tid. Senaste kärleken kommer från Velour och var en julklapp signerad Gabriel. Denna mössa är också anledningen till varför jag hoppas på en kall höst. Med andra ord så vill jag så snart som möjligt dra på mig mössan utan att folk frågar om det inte är för varmt.
Hursomhelst, här kommer ytterligare en lista med fem produkter, denna gång gäller det fem uppkavlade mössor... eller rullade mössor som King envisas med att skriva. Inga mörkblå mössor finns med på listan, lite konstigt kanske men så blev det. Istället har en grå, två svarta och två röda mossor tagit plats i inlägget. Endast en kabelstickad mössa finns med på listan och den är från Our Legacy. Jag hoppas att få se åtminstone någon mössa i Our Legacys höstkollektion. Dock blir det inte aktuellt att köpa någon, då de kostade runt 600 förra hösten och de tar troligen inte mindre för dem nu. Dessutom är jag mer än nöjd med min mössa från Velour.


1. Our Legacy,
Den är jättesnygg, den är i 100 % Kashmir, den är kabelstickad och den är på tok för dyr. Så skulle man kunna summera den här dyrgripen från Our Legacy. 600 kronor för en svart mössa är självklart vansinnigt men om man hittar den på 50 % rea skulle i alla fall inte jag backa. Det är ju kul att värma huvudet med stil, men samtidigt bör du inte bära den inomhus där du spenderar det mesta av tiden under vinterhalvåret.


2. J.Crew,
En röd mössa kan liva upp de flesta mörka outfits under vintermånaderna, samtidigt kan det vara svårmatchat och se för utstuderat ut. Ja, man ska nog tänka först innan man köper en mössa som är lika tomteröd som denna. Om man vill ha en mössa som är mer diskret än denna men ändå roligare än en svart eller marinblå kan man ju satsa på en tegelröd eller något i den stilen. För att sluta baktala denna mössa -eller vad man nu ska kalla det jag gör- kan jag ju bara poängtera att det finns en anledning till att den finns med på listan.


3. Maison Martin Margiela,
Kanske den snyggaste mössan på listan kommer från Maison Martin Margiela och om det är samma som jag tänker på så är den i Kashmir och kostade 600 kronor i begagnat tillstånd på Herr Judit i vintras. Själv tycker jag att grått är den snyggaste färgen att bära om man har mörkt hår. Marinblått och svart fungerar till det mesta även om jag själv tycker att en mörkblå mössa är snyggast när den täcker en morotsfärgad kalufs.


4. Irwin,
Det spelar knappt roll var den här är ifrån, den är inte det minsta speciell och man kan hitta exakt likadana på Åhléns och H&M för en spottstyver. Samtidigt är det just detta som gör den tillräckligt attraktiv för att få en plats på listan. Att den inte är speciell på något sätt gör den väldigt svår att skriva om, så att skriva att sådana här mössor passar bäst på snaggade killar blir helt plötsligt relevant.


5. Mads Norgaard,
Ja, röd är den väl egentligen inte. Att kalla den tegelröd känns också fel så från och med nu kallar vi färgen för småambivalent ickefärg. Bilden är kanske inte den bästa då vecket är på tok för stort men anledningen till att denna finns med är att jag efterlyste något liknande i texten om mössan från J.Crew.


Hugo


Brooks Brothers kommer till SverigeJa, det var ju tänkt att förra inlägget skulle vara det sista till och med fredag, men när jag såg det här på Daniels Modeblogg kunde jag inte annat än att posta ett inlägg angående det. Det är ännu inte klart vilka butiker som får chansen att sälja Brooks Brothers i höst men ett lite längre faktainlägg om Brooks Brothers kommer att publiceras på fredag.

Hugo

Bloggpaus

Okej, fram till fredag postas inga fler inlägg, har nämligen ingen täckning på mitt landställe och nu blir vi av med bilen också. Att bli av med bilen innebär att jag inte ens kan posta inlägg när vi är och handlar. På fredag kommer jag återigen kunna posta inlägg och då lovar jag att det blir färre Dagens Outfit. Just Dagens Outfit behöver jag inget nätverk till annat än till att posta, så det är därför det varit mycket sådant just nu. Detssamma gäller Ur arkivet-kategorin. Så från fredag och framåt kommer inlägg om annat också.

Hugo

Ur arkivet: Är Preppy Strikt?

För ett litet tag sedan så publicerades det på Manolo ett inlägg som handlade om att modeskapare nu går mot ett formspråk som blir skräddat men ändå nonchalant och ledigt genom att till exempel använda skräddade kavajer, pyjamasbyxor och ett par tassel loafers i kombination. Men Olof Enckell förklarar detta fenomen genom att påstå att man vill ta avstånd från det strikta preppymodet som har dominerat den senaste tiden.

Efter jag läst det här så blev jag förvånad. Mest för att det just var Olof Enckell som är en av dem som förespråkar mycket dressad klädsel och preppy borde nog för honom vara en mer avslappnad stil i med att det spektrum av kläder som han brukar förespråka är skräddade Italienska kostymer där de ytterst små detaljerna, fina kvalitén och bra passformen gör denna stil tilldragande. Efter denna upprörande läsning så tänkte jag efter och visst preppy är mer strikt än till exempel svenska märken som använder sig av konstiga skärningar, blandningar av material och har ett allmänhet specelt formspråk där de inte ställer formella i centrum på samma sätt som andra märken. Men som sagt: inom Olofs spektrum så bör preppy vara något mindre formellt än resten av hans stil vilken dominerar hela Manolo. Även bör man också dra till minnes de gamla anorna och de formella skoluniformerna som en viss riktning i preppy ofta förknippas med.

Definitionen av strikt är kanske lite oklar mellan mig och Olof så det kan också utgöra en del av våra olika uppfattningar men vad jag vet så finns det bara på två sätt ordet kan tolkas. Antingen kan det vara något formellt och tråkigt eller så kan det röra sig om vad som helst som bara ryms inom ett par mycket begränsade ramar och inte är öppet för nyskapande. Ingen av dessa två förklaringar stämmer dock. Preppy för det första verkligen inte fantasilöst och formellt. Det är heller inte föråldrat ochinskränkt. Vem hade till exempel förknippat röda byxor med preppy för tio år sedan medans det nu är ett väl använt plagg inom preppyn. Det är alltså möjligt att reformera preppyn. Då efter att ha gått igenom alla dessa argument mot min egen åsikt så håller jag mer än förut fast vid min det faktum att preppyn inte är strikt. I preppy använder man sig av mer färg än i andra stilar. Klockarmbanden är färglada, man bär lekfullt utformade loafers, blazers i madrass, pastellfärgade kashmirtröjor, emblem-stinna polotröjor. Ja, listan kan göras lång av exempel på den lekfulla och färgglada preppyn som hela tiden utvecklas.


Gabriel


Ur arkivet: 6 moderiktiga frisyrer

Nu ska ni få ett inlägg om sex moderiktiga frisyrer, lite inspirerat av Kings inlägg om just detta. Undercut-frisyrerna dominerar modevärlden liksom det här inlägget. Dessa egentligen lite smått udda frisyrer pryder vid det här laget alla modellers huvuden. Själv ska jag snagga om min undercut nu i dagarna och här får ni ett urval av mina favoritfrisyrer till våren. I nummerordning:


1. Rock-a-Billy (volym):
Sanslöst snygg frisyr som allt för få vågar sig på. Liknar Undercuten med mycket volym även om den här är strået vassare. Har man lite vågigt har är detta ett förstahands-val. Snagga lite djupare vid muskelfästena vid nacken för att få en ytterligare dimesion i frisyren. Den här frisyren gör sig bra både med lite längre hår på sidorna och i nacken och riktigt kort till skillnad från den vanliga Rock-a-Billyn.


Styling:
Lanza har ett oerhört bra och prisvärt vax på tub som funkar alldeles utmärk till den här frisyren. På de billigaste ställena, endast 139 kronor för 200ml.
2. Undercut (framåt-kammad):
Kanske den mest populära frisyren på vårens modevecka är den framåtkammade Undercut frisyren. Efter att den med mer volym i, varit ledande under hösten tog alltså denna frisyr över. Den här frisyren funkar dock bara på folk med normaltjockt rakt hår och är sanslöst svår att få till med mitt tjocka hår och mina lockar. På en person som uppfyller kriterierna för denna frisyr är den verkligen sanslöst snygg.


Styling:
Behöver varken fixning eller stylingprodukter. Möjligtvis kan man platt-tånga det.3. Undercut (volym):
Snaggat på sidorna och baktill med gradvis längre hår upptill som står så gott som rätt upp i luften. Jag pratar förstås om frisyren som prytt varje modemedveten mans huvud i höst och som tyvärr får stiga av tronen som modellernas favoritfrisyr för den här gången. Inte lika inne i vår som i höstas men  att gå omkring med denna frisyr nu är ändå ingen miss och jag gillar den här frisyren stenhårt. Den är dessutom lätt att fixa om till en Rock-a-Billy med mycket volym i. Om man tröttnat på denna frisyr kan man försöka pigga upp den med stripes (se bilden) detta vill jag dock inte kalla mig ett fan av.


Styling:
Antingen torrt så kallat "ler-vax" från American Crew eller något torrare fibervax är vad som gäller om man har tjockare hår. Om man har tunnt eller normaltjockt håt funkar mousse eller spray alldeles utmärkt.


4. Undercut (lockig):
Det här är en frisyr som kräver en skicklig frisör och tålamod på morgnarna. Nej, det är inte lätt att fixa till den här frisyren så att det ser bra ut men lyckas man kan man skatta sig lycklig. Hittade ingen bra bild på detta så jag har lånat en bild från King. Snyggt med lockarna till det rakade är att det verkligen skapar kontraster.


Styling:
Locktång, mousse och hårspray är vad som gäller för att få den perfekta looken på den här frisyren.5. Hollywood-benan:
En väldigt preppy frisyr i vår är Hollywood-benan som ni säkert sett på diverse märkens hemsidor. Errol Flynn är kanske den mest kända uppbäraren av denna underbart charmiga men samtidigt sliskiga frisyr.


Styling:
American Crew erbjuder ett bra hårgelé på tub till denna frisyr men även Ref´s fibervax fungerar alldeles utmärkt.6. Rock-a-Billy:
Det här är en frisyr för de lite mer snoffsiga modebögarna som t.ex Claes Juhlin. Inget illa menat mot Claes som gör ett jättebra jobb med sin blogg Stiljournalen. Riktigt cool frisyr som verkligen gör sig bra till stora glasögonbågar och mörka hårsvall.Den här frisyren kräver att den hålls vältrimmad bakpå och på sidorna. Snagga lite djupare  vid muskelfästena vid nacken för att få en ytterligare dimesion i frisyren.


Styling:
Lanza har ett riktigt segt och kladdigt vax som fungerar sanslöst bra till denna frisyr. Om du har relativt tunnt och rakt hår ska ingen styling vara nödvändig.


Hugo


Dagens Outfit: Fyra nyanser av beige


Just nu är det ganska kallt (eller ja, 19 grader i skuggan) där jag befinner mig. Trots att solen skiner under stora delar av dagen, så blir det aldrig särskilt varmt. Detta faktum inspirerade mig till att skapa den här utstyrseln. En ljus och somrig utstyrsel med en varmare tröja för kallare väder. Ett par shorts har för ovanlighetens skull tagit plats i en av de utstyrslar som vi skapar här på bloggen, men å andra sidan hade jag med shorts i inlägget om Gunnar, Olof och Nils, vilket trots allt var för så kort tid sedan som igår. Att shorts är ett allmänt hatat plagg kan jag förstå med tanke på de osmakliga surfarbadshorts som översvämmar Sverige varje sommar. Nu finns det dock mer dressade och mer smakfulla shortsalternativ så detta faktum måste förbises. De mer dressade shorts som lanserades till denna sommar är något längre än de hotpants-korta alternativ som var vanligast under förra sommaren, något som gynnar de shortsbärare som inte har modellsmala ben, det vill säga majoriteten. Att sätta shorts i en outfit öppnar dessutom för lite annorlunda konstellationer. Solglasögonen är -efter att ha sett Factory Girl, en film om Andy Warhol och hans musa Edie Sedgwick- en personlig favorit för tillfället. För att förtydliga så är det solglasögonen som för närvarande är en favorit och inte filmen. Filmen, med Guy Pierce som Andy Warhol, motsvarade inte alls mina förväntningar och är inget jag kan rekommendera. För att återgå till ämnet så är det enda som jag egentligen saknar i denna outfit, ett ex av Svenska Dagbladet. Men så anländer ju inte heller postbilen förrän vid halv tre-snåret här i Björnhult.


Idag är det Virserums marknad som gäller, något av en årlig höjdpunkt vad gäller smakupplevelser. På Virserums marknad säljs nämligen något som kallas för Smålandsrulle. I en Smålandsrulle ingår hembakat tunnbröd, hemlagad homous, isbergssallad, riven ost, alfalfagroddar, lök och smörgåsgurka, till detta serveras ett glas med äppeljuice bestående av 100 % pressat äpple. Om det inte vore för dessa tunnbrödrullar skulle det inte vara någon större mening med att besöka marknaden, då det övriga sortimentet består av plantor, fotbolls och rock t-shirts samt t-shirt med tryck som Det är inte lätt att vara smal när man är förmögen.


Kabelstickad tröja:
Our Legacy Skjorta: Band of Outsiders Shorts: J.Crew Skor: Converse Solglasögon:  Asos


Hugo


RSS 2.0