Höstmode 2010: Regnjackor


Regnjackor med två färgfält och luva i kragen.

Under våren såg vi fler och fler regjackor i kortare modell. Ofta var det "4-pocket-modeller" med luva inrullad i kragen. Den här trenden slår oerhört hårt i höst och längre rockar är inte hälften så attraktivt på marknaden som för ett år sedan. Naturligtvis kommer rockarna vara kvar då de är ett perfekt och elegant plagg till kostym men det är inte längre det naturliga valet till jeans eller chinos och en skjorta eller stickad tröja. Dagens inlägg ska handla om just denna ytterplaggstrend och de små trenderna inom trenden så att säga.


Min färgglada Gant Rugger-jacka i 4 pocket-modell

Många färgglada regnjackor kommer vi se i höst i framför allt färgerna gult och rött. Jackorna är över lag inspirerade av olika typer av friluftsliv såsom fiske och bergsklättring och färgvalet till dessa färggladare jackor beror just på detta. Färgen fyllde från början en viss funktion, man ville exempelvis synas under oväder om man skulle falla överbord eller dylikt. Då valde man att göra hela jackan exempelvis gul medan man nuförtiden bara gör luvan i en ljusgrön, självlysande färg och med reflexer på. Har man ramlat i är det ändå i stort sett bara huvudet som syns. Hur som helst beror färgvalet på detta visst är de klart snyggare än de mer segling och fiskefunktionella jackorna från Henry Lloyd, Helly Hansen och Gill. Att matcha regnjackan rätt är viktigt, ovan ser ni Erik Danielson med en marint influerad tröja från Stone Island om jag inte misstar mig. Liknande har just kommit in till Nitty Gritty. Precis som han gjort på bilden kan man satsa på ett mer klassiskt utförande som verkligen utstrålar funktion utan att på något sätt verka hi-tech. Handsydda sömmar smäller betydligt högre än att ärmarna är fästa med tryckluft till exempel. Här spelar detaljerna större roll och knappar, dragkedjor och straps måste se riktigt gediget gammaldags ut. Dragkedjan kan gärna vara tvåvägs och tryckknapparna i metall snarare än plast. Även detaljer som fickor spelar mer roll och mitt ledord när man letar sådana här jackor är: ju säckigare desto bättre. Tänk Barbours oljerockar.


Regnjacka från Nigel Cabourn med välarbetade detaljer, en använd look och två färgfält.


De dubbla färgfälten som vi numera ser på både kostymer, jeans och tröjor har smittat av sig på modeskaparna med ytterplagg som specialitet och det finns flera fina alternativ ute i butikerna. Färgfälten är som oftast lagda precis som på bilden ovan och ger adderar en anorak-känsla till jackan. Köper man en sådan här så är min mening att man inte ska köpa jackor med fält i för kontrasterande färger.


Valet av accessoarer påverkas kraftigt av regnjackans färg, speciellt accessoarer avsedda för utomhusbruk.

Valet av jacka påverkar naturligtvis valet av de övriga kläderna och man ska passa sig innan man köper en alltför färgstark. Jag har ju en röd själv men också en urtvättad blå som back-up. Valet av accessoarer påverkas och man får nästan anamma hela stilen för att få det perfekt. Det handlar om att gå in fullhjärtat. Var och en får se vad som passar den bäst men besök NK, Nitty Gritty, Our Legacy, Très Bien Shop eller diverse olika vintage-butiker för att hitta din stil och jacka.

Hugo

Dagens Outfit: BergsklättrarmodeI höst landar det massor med nya märken på Nitty Gritty, däribland Universal Works som Erik Danielson nämnde i den intervju vi gjorde med honom för ungefär en månad sedan. Han framhöll också engelska märket Nigel Cabourn som ett av hans favoriter och jag börjar bli mer och mer övertygad. Fantastiskt snygga jackor är vad märket i huvudsak stoltserar med och jackan här är just därifrån. Den här är en mer gammaldags variant av fritidsjacka men de har gjort flera regnjackor i modernare varianter som också är ytterst fina och ni kommer säkerligen se dem på bloggen inom kort. I dagens utstyrel blir det bergsklättrarmode på hög nivå, men fortfarande med en mer urban, och i det här fallet elegant touch, i form av skjortan från Ralph Lauren.

Jacka:
Nigel Cabourn Skjorta: Polo Ralph Lauren Jeans: Nudie Skor: Diemme Väska: JanSport

Hugo

Moncler V by Hiroki NakamuraDet vackraste modet för det kallaste klimatet kommer från Monclers samarbete.


Visvim-designern Hiroki Nakamura har designat för Moncler och slutresultatet är ett en kollektion med retro skidmode som faller mig helt i smaken. Även om dessa utstyrslar är aningen för konceptbelagda för att användas i stan, känns det som att man skulle kunna addera flera av plaggen till garderoben och bära dem tillsammans med mer normala plagg. Jackan på bilden högst upp är precis som resten av innehållet i Monclers kollektioner, väldigt dyr. Trots detta känns den som ett plagg att investera i och alla borde äga en riktigt schysst dunjacka. Även Gant Rugger har en fin dunjacka till hösten, den är i samma färg som den ovan.Väst...Trots att det är en larvig bild så ungår det väl ingen att jackan och byxorna är riktigt snygga.Täckvästen är på väg tillbaka in på marknaden, snyggt om man matchar rätt.

Hugo

Dagens Outfit: Efterfrågat höstmodeDet märks att flera av er bloggläsare har tröttnat på att höra om sommarmode och redan vill börja tänka på hösten med tillhörande klädinköp. En läsare frågade för någon vecka sedan huruvida Red Wing-kängorna som var förra vinterns trendsko, skulle fungera även i vinter, och svaret är ja. Min motivering till detta är att de fungera alldeles utmärkt till det mer robusta mode vi kommer se så mycket av i höst och i vinter. För övrigt tror jag knappast att de som i vintras kostade på sig ett par skönheter från Red Wing, vill köpa ett par nya vinterkängor, och följaktligen kommer flertalet modeintresserade män bära dessa skor minst ytterligare en säsong. Det är trots allt tidlösa kängor som håller värmen på ett osedvanligt bra sätt. Matchat med en snygg jacka i kortare modell, mössa och ett par slitna jeans, ser man riktigt skön ut i höst.

Jacka:
Holubar Skjorta: Brooks Brothers Black Fleece Jeans: Nudie Skor: Red Wing Mössa: Naval Clothing Factory Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Bildinspiration: Band of Outsiders höstkampanjAndrew Garfield, som är i färd med att spela in och göra reklam för den nya Spiderman-filmen, modellerar i Band of Outsiders höstkampanj.

Band of Outsiders hade en av de snyggaste reklamkampanjerna i våras. Även om denna kanske inte är fullt så snygg är det svårt att inte falla för den polaroidfotade kampanjen. Känslan blir precis den typen av vintage som modet drar åt just nu och trots att plaggen är de snyggaste har de verkligen hittat en skön outdoor-stil för hösten. Jag gillar hela konceptet väldigt mycket och den här amerikanska skidstugemiljön som syns i vissa bilder, fungerar verkligen i sammanhanget. Jag har insett att det jag behöver till vintern är en Greenland Jacket från Fjällräven. Den enda jacka som är i liknande modell som den Gant Rugger jag visade bild på tidigare och den Velour-jacka jag redan äger, och samtidigt värmer tillräckligt för vinterbruk. Den blev en klassiker bland bergsklättrare redan i slutet av 60-talet och är utvecklad tillsammans med deltagare från Grönlandsexpeditionen 1966.Jag har sagt det tidigare, väst till hösten.Kollektionen innehåller också mindre robusta plagg.Miljö."Don't even think of parking here"Band of Outsiders är verkligen broken preppy.Vad ska ni köra på för typ av kängor i vinter?Retro jacka i precis den miljö jag beskrev.

Hugo

Svenska märken: J.Lindeberg s/s 11


Regnjacka i modernt utförande från J.Lindebergs vårkollektion för 2011.

J.Lindeberg kör vidare på den inslagna vägen och italienska kavajaxlar kombineras med ett smalt och modernt snitt. Trots att J.Lindeberg är ett av få svenska märken som stilmässigt kan konkurrera ur ett internationellt perspektiv, är J.Lindeberg ur ett nationellt, kommersiellt perspektiv inte vad de borde. För mig är det ett av sveriges bästa märken. Man skulle kunna sammanfatta situationen som uppstått med att säga att det är den svenska marknaden, och därmed efterfrågan, det är fel på, inte märket i sig. Få svenskar kan bära upp dessa i många fall och avseenden, fantastiska plagg.Det är tydligt hur byxorna ska se ut nästa vår, minns ni Junya Watanabes s/s 11?Detaljer som knappar och dragkedjor är välarbetade.Som jag skrivit tidigare, nästa trend är skjorta under skjorta med överskjortor som närmar sig jackor i modellerna för att få plats med plagg under.J.Lindebergs "för små" kavajer är troligen före sin tid och om några år sitter säkerligen fler och fler kavajer på det här sättet.

Hugo

Bildinspiration: Regnig sommardagJacob blickar ut över havet.


Den tropiska värmen är påväg att lämna Sverige för stunden, därför tänkte vi köra ett inspirationsinlägg dagen till ära. Här ser ni vad jag och Jacob bär en mulen sommardag med potentiellt regn. Som vanligt är vi väldigt lika stilmässigt och på andra sätt också för den delen. Vindjacka, stickad tröja och jeans är allt som behövs här ute i skärgården. Min Boomerang-tröja i saltvattentvättad lin är förmodligen det coolaste jag äger förutom min kära mössa. Den urtvättade färgen får dem att fungera ypperligt bra tillsammans dessutom.Precis som jag.
Upp med dragkedjan.
Färgskala.

Jacob har på sig: Jacka från Made in the Shade, tröja från Hope, jeans från SunDaySun och skor från Sperry Topsider.

Jag har på mig: Jacka från Gant Rugger, tröja från Boomerang, jeans från Strategic Business Unit och skor från Vans.

Hugo

Dagens Outfit: Ännu en dag på strandenAtt hitta ett par snygga badshorts är sällan speciellt enkelt då både längd, material, mönster och pris måste vägas in i bedömningen. Här är i alla fall ett par fina badshorts i ett glansigare utförande och den här stilen får mig att lite nostalgiskt tänka på Vi fem-böckerna även om solglasögonen kanske är lite för stekiga för att verkligen vara något så trevligt autentiskt. 660 kronor får man betala för dessa, ett hutlöst pris som trots detta inte utmärker sig ekonomiskt sett. Badbyxor är dyra helt enkelt. Vad gäller Dagens Outfit så är det överlag roligare att göra utstyrslar som berör höst, vinter eller vårmode för man har fler plagg att arbeta med. På grund av detta är det viktigt med accessoarer när man gör den här typen av utstyrslar. Väskan tycker jag är helt fantastisk.

T-shirt:
Docker's Badshorts: Birdwell Beach Britches Skor: Sperry Topsider Väska: J.Crew Solglasögon: Persol

Hugo

Bildinspiration: Velour a/w 10Som vanligt snygga chinos, här också en riktigt snygg jacka.Stickad tröja och urtvättade chinos.Velour fortsätter med sina skjortor men kragarna har en tendens att förstöra allt då de är för små generellt sett.Kortare duffel, säkert kort under vintern.Skjorta som påminner skrämmande mycket om min These Glory Days-skjorta.Det Velour gör bäst i nuläget är jackor och här är ytterligare en fin jacka från det svenska märket.Kollektionen innehåller flera kort som alltid går hem.

Hugo

Dagens Outfit: Hybrid av hösttrenderFörra höstens trend med skogshuggarmode fick aldrig något riktigt genomslag, detta beroende på att den kalla vintern började så tidigt. Skogshuggarmodet är inte anpassat för annat än just hösten och tidiga delar av våren så den långa vintern vi hade i Sverige gjorde att efterfrågan minskade avsevärt. Till hösten är det kanske dags för genombrottet men nu med influenser från hiking-modet. Ett sätt att se på saken är att det till stor del är samma mode som kommer nu men med en ny etikett, samtidigt som vi känner igen det på ett annat sätt och av den anledningen har lättare att ta trenden till oss. I samband med detta tror jag att västen får sitt genombrott som spåddes redan till förra hösten. Notera att skjortan från Brooks Brothers Black Fleece är i oxfordtyg istället för flanell som man egentligen ska ha för ändamålet men på bild ser det bra ut. Skjorta under skjorta blir ytterligare en trend som gör intåg med hösten.

Väst:
Steven Alan Rutig Skjorta: Brooks Brothers Black Fleece Oxfordskjorta: Hamilton Jeans: Nudie Skor: Diemme Väska: Belstaff

Hugo

Dagens Outfit: Urban HikingManolo skrev i dagarna ett inlägg som berörde höstmodet och begreppet de använde för en av de tre ledande stilarna i höst, var Urban Hiking. Denna ligger nog närmast den stil som jag personligen gillar bäst inför hösten då den är relativt lättburen. Naturligtvis kommer jag blanda denna med influenser från fiskarmodet och säkert mycket annat, om detta skvallrar mössan om inte annat. Jag gillar skorna även om man måste passa sig så man inte ser ut som en "Ecco-kille" om ni förstår vad jag menar. Tror jag ska piffa upp min egna mössa med en liknande lapp, den behöver det verkligen.


Ett sätt att få lite förändring på mössan om inte annat.Jacka:
Polo Ralph Lauren Tröja: Burglar T-shirt: Docker´s Jeans: Nudie Lab Skor: Diemme Mössa: Naval Clothing Factory

Hugo

Svenska märken: Our Legacy a/w 10Skjorta i grå denim.


Our Legacy lämnar med sin höstkollektion det vanligtvis så ljusa preppymode som märket brukar förespråka. Detta har till viss del att göra med årstiden men visst ser influenserna ut att i vissa fall vara från tidigt 60-tal. Denna gentlemannamässiga stil går helt och hållet hem hos mig men jag undrar om det blir samma försäljningssuccé som exempelvis förra höstens kollektion blev. Samtidigt ska sägas att dessa bilder inte behöver visa särskilt mycket, minns att bilderna på vårkollektionen fokuserade på de mer nyskapande plaggen och jag utgår från att även den här kollektionen därmed kommer innehålla några randiga oxfordskjortor även om det inte syns på bilderna.Rock och scarf i förmodad kashmir. Notera hängaren i flätat läder.60-talsinfluerad skjorta som antingen blir en storsäljare eller en ordentlig flopp.Man fortsätter med läderskor även i denna kollektion, denna gång med en glansigare yta.Flanellskjortorna hänger med i höst också.Mönstrade denimskjortor.Skjorta i denim om jag inte misstar mig, med en alternativ ficklösning.Helhet.

Hugo

Sommarmode: StrandmodeSnygg t-shirt med inside out-print från Velour.

De två översta bilderna valde jag av det enkla skälet att jag gillar plaggen på bilden men även de marina tatueringarna fick mig att lyfta gillande på ögonbrynen. Det var dock först nu när jag laddade upp bilderna som jag insåg att det var samma modell, eller mot all förmodan två killar med identiska tatueringar. Att badshortsbilden ursprungligen var från Grandpa insåg jag också först nu och då är det inte något sammanträffande att det är samma modell på bilderna. För att återgå till ämnet så är det urtvättat som gäller även på stranden. I huvudsak är det pastellfärger som gäller men även urtvättade färger i gällare nyans är trevligt att gå på stranden iförd.Snygga badshorts från Gerry St Tropez, även trevliga marint influerade tatueringar.

Hittills har det varit bland de finare somrarna jag upplevt i mitt, åtminstone medvetna, liv. Alltså sedan jag blev tillräckligt gammal att fundera över saken och ha något att jämföra med. Av denna anledning har de flesta badkrukor vid det här laget gett upp och nästan hela Sveriges befolkning ligger i badet större delen av dagen. Med detta i åtanke är kanske ett par badbyxor något att lägga lite pengar på om man tänker på hur mycket man går runt i dem. Badbyxor får kosta rätt mycket är mitt budskap och dessa från Gerry St Tropez kostar 650 kronor.

 
            

Groomingprodukter från Ron Dorff´s Skärgård.

Om man ändå ska se skärgårdsmässig ut kan man lika gärna lukta lite saltvatten också, inte bara naturligt. Groomingprodukterna ovan är från svenk-franska märket Ron Dorff och säljs på Natalie Schuterman för mellan två- och trehundra kronor. Inte långt därifrån prismässigt finns t-shirts från Velour på PUB där de säljs för 275 kronor, vilket är ett bra pris och om det finns kvar i storlek blir det nästa inköp till garderoben för min del. Man ska dock inte glömma bort accessoarerna och till att börja med är ett par espadrillos klart mer stilfulla än ett par flip-flops. Jag tar sällan med så mycket ned till stranden men är det en längre session med polare och dricka så är klockan given att ta med ned matchad med några armband och klassiska solbrillor som pilotbågar och Clubmasters.

Hugo

Rea/Utförsäljning: Fem reatipsEfter några dagar på Adelsö är jag äntligen tillbaka med dagliga inlägg under några veckor. Reahysterin är i full gång och detta uppmärksammar vi här på Style by Lindberg med några favoriter från Sveriges förmodligen tre bästa webshoppar. Det är lite blandad konfektyr med kläder för olika säsonger och man kan ju alltid tänka på att sommaren tar slut även om det inte känns så just nu. Très Bien Shop: Jacka, Penfield 700:-Très Bien Shop: Tröja, A.P.C. 350:-Scout The Store: Skor, Trickers 2 200:-Nitty Gritty Store: T-shirt, Polo Ralph Lauren 299:-Nitty Gritty Store: Skor, Converse 449:-

Hugo

Dagens Outfit: En galleria i FlorensI dagens utstyrsel kombineras influenser från det italienska mode som The Sartorialist så ofta fångar på bild, med ett mer avslappnat preppymode. Av med kavajen och du ser ut som en Princeton-elev på väg hem i hettan. Det är med andra ord nylonkavajen som står för det italienska. Jag tycker personligen att det kanske varit lite för mycket regn- och vindjackor och lite för lite kavajer på bloggen på sista tiden. I Sverige är inte kavajen riktigt aktuell i den här värmen och chinos är i varmaste laget, shorts är egentligen att föredra så se istället detta som en kvällsutstyrsel. Vad vet jag?

Kavaj: 
Moncler Skjorta: Hamilton Chinos: The Real McCoy´s Skor: Yuketen Solglasögon: Moscot Klocka: Omega

Hugo


Bildinspiration: Gant Rugger a/w 2010Gant Rugger fortsätter med kortare jackmodeller.


Gant Ruggers vår och sommarkollektion var en av de snyggaste och överglänste huvudkollektionen med hästlängder. Även om höstkollektionen är långt ifrån samma kaliber, finns det några guldkorn. I lookbooken är dock det största guldkornet tragiskt nog skorna från RM Williams. Notera också bilden längs ned, jag undrar lite varför dem "Photoshoppat" sönder det bita fältet på täckvästen. Slutligen vill jag tillägga att jag hoppas Spanien vinner ikväll på grund av att jag tippade dem från början som slutsegrare, men jag hejar ändå på Holland med gamla Real Madrid-profilerna Arjen Robben och Wesley Sneijder. Jag är också fruktansvärt glad över att tysklands Miroslav Klose inte slog Ronaldos rekord på 15 fullträffar. Ber om ursäkt över dessa icke "modemässiga" meningar.En modernare jägarlook à la Småland...
Mixas med en skärgårdsbetonad stil
Höstens och nästa vårs stora trend, färgglada regnjackor.
Även tydligare preppy-influenser finns kvar.Vackra kängor, kan dessa bli vad Red Wing-kängorna var förra vintern?På tal om skor, jag avskyr dessa som förstör en i övrigt trevlig utstyrsel. Jeans hade kanske varit att föredra.

Hugo

Dagens Outfit: Strandraggaren dag 2

En bra garderob kan inte bara innehålla italienska kavajer för att ta ett exempel. Man måste kunna se bra ut i alla lägen och ner på stranden går man inte i marinblå kavaj med en scarf runt halsen. Ska man spela volleyboll på Adelsö glider man snarare ned på stranden i marint influerad t-shirt, badshorts, solbrillor och sandaler. Visst, det är inte det man skulle välja till särskilt många andra ändamål men vid sådana här tillfällen ser man med andra ord bäst ut som en halv-queer sandhamnsglassare. Efter timmarna på stranden åker sandaler och badbyxor in där de hör hemma i vanliga fall, garderoben.

T-shirt:
Polo Ralph Lauren Badshorts: Paul Smith Sandaler: Di Mella Solglasögon: Tom Ford

Hugo

Dagens Outfit: StrandraggarenDagens utstyrsel är inspirerad av Gabriel som just kommit hem solbränd från Portugal. Trots ständig sol här i Sverige är man inte hälften så solbränd och det blir väldigt påtagligt hur mycket mer solen tar i närheten av ekvatorn. Förstår om hälften av er mår dåligt när ni ser dessa sandaler men jag tycker faktiskt att de är väldigt stilfulla. På Manolo talade man om att den här typen av sandaler kan fungera till linnekostym bland annat. Jag gillar den tanken och skulle gärna bära dessa sandaler med en vit skjorta och ett par vita sandaler. Eller varför inte en t-shirt från A.P.C., mörkblå shorts, strandväska och solbrillor.

T-shirt:
A.P.C. Shorts: Unis Sandaler: Di Mella Väska: J.Mills & Co Solbrillor: Oliver Peoples

Hugo

Dagens Outfit: Sveriges bäst klädda vanliga manSjälva utstyrseln har mycket lite med titeln att göra men nu är det så att Cafés årliga tävling har dragit igång. Jag kom att tänka på den häromdagen och kände mig galet taggad fram till denna kväll. Jag tänkte ut en passande outfit att fotografera mig i och tre ord som beskrev min stil och kände att Gant-kläder för 50 000 kronor kunde bli mina och att jag kanske kunde titulera mig som Sverigest bäst klädda man. Sedan gick jag alltså in på Cafés hemsida ikväll... Gissa om jag blev besviken när jag då läste att i år var det JC-kläder för 50 000 kronor. Vet inte längre om jag ska ställa upp för även om titeln är cool så känns det bara sorgligt att ha JC-kläder för 50 000 kronor i garderoben.

Jacka:
Velour Skjorta: Hamilton Jeans: Nudie Skor: Sperry Topsider

Hugo


Bildinspiration: Måndag på Runmarö


Jacobs skor från Sperry Topsider.

Det frågas ofta om bilder på oss och de kläder som i huvudsak jag köper. Jag och min lillebror bestämde oss emellertid för att leka Tommy Ton och fotografera lite här ute på Runmarö då ljuset var så fördelaktigt. Resultatet blev relativt bra och detta är något vi säkerligen gör om igen. Som ni ser har jag och Gabriel gjort intryck på min trettonåriga lillebror som redan har en trevlig garderob. Igår när bilderna togs var det min pappas födelsedag och detta firades med strömming på Sandhamns Värdshus, därav klädvalet, annars är det mest badbyxor och t-shirt som gäller ute i Stockholms skärgård.


Klocka från Omega och armband från H&M.


Mina seglarskor från Sebago.


Skjorta från Polo Ralph Lauren, chinos från Acne och mössa från Velour.


Skjorta från Gant Rugger och jeans från Acne.


Detaljer


Trevlig utsikt från berget.

Hugo

Bildinspiration: Nästa trend - gula regnjackor


Gant Rugger a/w 10

I höst och framför allt till nästa vår kommer gula regnjackor vara en stor trend hos dem som vågar. Jag är ordentligt sugen på Grundéns lite längre och billigare alternativ men som ni ser finns belägg för min teori att detta är en stor trend på G. Kom nu bara ihåg var ni läste det först!Junya Watanabe s/s 11Filippa K s/s 11Albam Hillwalker
Grundéns klassiker för bara 699 kronor.En variant på hur man bär en gul regnjacka.Norse Projects satsar på en anorak-modell till våren 2011.

Hugo

Dagens Outfit: Kvällspromenad på Nybrokajen

Soliga kvällar som denna är Stockholm enligt vissa världens vackraste stad. Riktigt så långt vill jag kanske inte gå i hyllningarna men visst är det vackert när solen reflekteras i vattnet kring Nybrokajen och det är just dessa kvällar i stan som dagens outfit är en hyllning till. Promenader i ett ännu ljust Stockholm iförd en ledig skjorta, jeans och urtvättade tygskor. Jag är tillbaka på allvar och nu blir återgår vi till en daglig uppdatering i stort sett. Någon som hittat något trevligt på rean?

Skjorta:
Hamilton Jeans: A.P.C. Skor: Sperry Topsider Glasögon: Oliver Peoples Klocka: Omega

Hugo

Rea på Our LegacyIdag började rean på Our Legacys butik på Krukmakargatan med 30-50%. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen vilken beror på att jag är i Småland utan tillgång till internet men från och med söndag återgår vi till den dagliga uppdateringen.

Hugo

RSS 2.0