Dagens Outfit: Hyllning till en främlingNi får ursäkta att inläggen i huvudsak består av utstyrslar för närvarande men ett arbete om Indokinakriget ska lämnas in imorgon och idag hade jag inlämning i ämnet kärnfysik. Snart ska det komma lite andra typer av inlägg dock, troligen med start imorgon. För att återgå till ämnet kan sägas att jag såg en mycket trevligt klädd herre iförd något som liknade detta plus en trevlig rock. Han befann sig då i A.P.C.s butik på Krukmakargatan. Gillar skjortan från Eton men tycker att den tar över lite väl, speciellt kombinerad med den lila mössan, men jag tror att det känns helt annorlunda om man har uppkavlade ärmar och nåon knapp uppknäppt i halsen.

Skjorta: 
Eton Jeans: Prps Skor: Common Projects Glasögon: Oliver Peoples Mössa: Drumohr

Hugo

Preppy: Slit det snyggt


Det har varit mycket pladder om en lite ruffigare och mer tilltufsad variant av amerikansk preppy här på bloggen. Stilen innefattar en hel del plagg som med fördel bärs med en lite gammal, urtvättad, solblekt känsla. Om man vill titta lite mer på vad denna slags stil innebär titta på Gants sidoprojekt, Gant Rugger. I böcker som Ivy League så hittar man extremt tilltalande bilder som sammanfattar stilen på ett mycket snyggt sätt. Men i dagens inlägg hade jag vidare tänk att redogöra för nåra plagg som bara blir snyggare ju mer man använder dem.


Oxfordskjortor från det amerikanska workwearmärket Engineerd Garments, Urtvättade oxfordskjortor är ett säkert kort till våren. Satsa på blekt rosa en färg som passar de flesta och är fin att kombinera med en brunbränd hy. (Engineerd Garments Oxford Shirt)

Canvas och andra grövre bommulstyger som oxford är väldigt bra att använda något urtvättat. Så efter några varv i tvättmaskinen så blir färger som de på totebagsen över mycket mer angenäma. Annars så blir färgen lite väl påträngande enligt min smak. (J.Mills Canvas Totebag)

Oljerocken ses enligt många som ett ultimat plagg för användaren att slita efter sig själv. Den lite knögliga känslan som jackan får efter flera års användning är helt klart något att föredra. (Barbour Beaufort)

Dessa två collegetröjör är ett par av favoriterna ur Our Legacy's imponerande vårkollektion, där urtvättat och slitet är två ledord. (Our Legacy Great Sweet)

Kombinera Ledig BlazerEn outfit som spinner vidare lite på Claes Juhlin-temat från den förra utstyrseln. Jag tycker att den här outfien sammanfattar lite enkla kombinationer som är tänkvärda till sommaren. Hela stuket med en sportig blazer som kan användas både till en lite mer uppklädd klädsel eller som sportig vårjacka till lediga preppyreliker som canvas-skorna, ribbonbeltet och den nyfunna totebagen, likaså den i canvas, från J.Mills. Armband från Tod's, färgglada pochetter eller en prickiga scarfs är bara några av de diton som skulle göra sig utmärkta till en outfit som denna.

Skjorta: Engineerd Garments Blazer: Monclear Solglasögon: Moscot Bälte: J.Press Väska: J.Mills Canvas Jeans: APC Skor: MHL for Sperry

Senaste inköpen


Mina nya jeans från Strategic Business Unit och Jacobs nya skjorta från Gant


Skjorta från Our Legacy och jeansjacka från H&M, 400:- respektive 149:-

Det har blivit ett antal inköp den senaste veckan. Sist i raden av köp är dessa jeans från Strategic Business Unit, de är mörkblå även om det kanske inte ser ut så på bilden. Jeansjackan är jag riktigt nöjd med. 139 kronor betalade jag då han i kassan råkade ge mig en tia fast än han inte skulle ha gjort det. Något som genast firades med en cheeseburgare. Gillar också skjortan som Jacob, min lillebror, köpte idag. En Oxfordskjorta från Gant Rugger för 995 kronor.

Hugo

Dagens Outfit: Som Claes Juhlin i augusti 09Claes Juhlin har alltid varit en stor inspirationskälla både vad gäller stil och känsla för att formulera sig i text. Denna stil känns helt klart gångbar i sommar, skjortan kan bytas ut mot en rutig eller alternativt en i denim, eller bara en urtvättad t-shirt med exempelvis ett ankare som motiv. Just ankare är ett motiv som jag vill ha på allt just nu. Sparsmakad logotyp på en mössa eller ett helt mönster på en t-shirt. En kompis frågade mig häromdagen angående vilka skor man skulle satsa på till sommaren. Svaret lät sig inte dröja, Vans Authentic eller Sperry Topsiders liknande modell.


Claes Juhlin under en mer välklädd period av hans liv

Skjorta: Thom Browne Shorts: J.Crew Skor: MHL x Sperry Topsider Solglasögon: Moscot Armband: Tod´s

Hugo


Blank på Below + rapport från Our Legacys utförsäljningVar på Our Legacys utförsäljning idag vilket resulterade i en ny jeansskjorta, två vita t-shirts och en rutig skjorta till min lillebror. Jeansskjortan var ett bra köp då den var i mörkare denim och alltså fungerar med ljusa jeans tillskillnad från den jag äger från These Glory Days. Någon av er som fyndade?

Hugo

Whyred Clearance

WHYRED UTFÖRSÄLJNING, HUDIKSVALLSGATAN 6, UTFÖRSÄLJNING AV TIDIGARE KOLLEKTIONER.

ÖPPETTIDER:

ONSDAG 24/3 07:00-21:00
TORSDAG 25/3 08:00-20:00
FREDAG 26/3 08:00 – 20:00
LÖRDAG 27/3 11:00-16:00
SÖNDAG 28/3 12:00-16:00

Hugo

Our Legacy-utförsäljning med start imorgon

Our Legacy har utförsäljning imorgon mellan 07.30 och 19.00, på fredag mellan 10.00 och 19.00 och på lördag mellan 11.00 och 16.00. Jag sitter för övrigt i plagg jag köpte på den senaste utförsäljningen, en t-shirt jag köpte för 50 kronor och ett par jeans jag köpte för en hundring. Imorgon får jag svårt att vara där så tidigt som klockan 07.30 men till 08.20 ska jag se till att vara där. Några prisexempel är skjortor för 400 kronor, jeans för 400 kronor och några stickade plagg för 300 kronor. Tydligen kommer det finnas ett antal limiterade produkter i butiken.

Var:
Krukmakargatan 27-29 (mittemot Our Legacys butik)

När: torsdag 07.30-19.00, fredag 10.00-19.00 och lördag 11.00-16.00

Betalning: Cash is king

Hugo

Dagens Outfit: En mulen vårdag på Götgatsbacken


Dessa kläder skulle jag definitivt kunna gå runt i om några månader. Tyvärr är det glasögonen som gör själva utstyrseln i min mening och det skulle bli lite töntigt om jag gick runt i glasögon utan att ha ett synfel. Samtidigt fungerar det här absolut utan dem, jag fick bara en väldigt trevlig bild av en ung man i dessa kläder flanerandes kring Slussen en lite mulen vårdag. Att detta skulle fungera fint på Kommendörsgatan med solbrillor istället för dessa skönheter betvivlar jag dock inte. Förutom ofodrad kavaj är jeansjackan ett plagg som ska värma er män under våren(jag skriver "er" då det känns ordentligt konstigt att kalla mig själv för en man). Hur som helst har jag inte riktigt falligt för denna trend men nu när H&M har en inne för 149 kronor är det svårt att inte åtminstone testa.

Kavaj:
Acne Skjorta: Gitman Vintage Jeans: Lee Skor: Converse Mössa: Drumohr Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Dagens Outfit: För alla tillfällenJag skulle gärna ha ett par sådana här skor. Helst inte riktigt så knubbiga som dessa men det är fint med mockaloafers helt klart. Nu ser det ut att bli en ofodrad kavaj från Uniqlo till sommaren. Inget säkert men med lite tur så går affären i hamn och 300 kronor för en ofodrad kavaj är verkligen ett fynd. Denna kavaj är dock inte från Uniqqlo utan Acne. Det känns som att hatet mot svart börjar släppa igen och att det åter är okej med svarta kavajer. Efter en tid med bara svart blev det en kraftig motreaktion men nu har toleransnivån höjts något och svart är återigen okej. Att toleransnivån ökat har också resulterat i att man inte stör sig på dessa lite smalare slag vilket jag tycker är skönt, det kan bli lite överdrivet när man försöker sätta upp regler för mode.

Kavaj:
Acne Skjorta: Brillo Jeans: A.P.C. Skor: Band of Outsiders Solglasögon: Moscot

Hugo


Tips: A.P.C.-plaggen och priserna


T-shirt med trycket Disco Rules, 450 kronor.

A.P.C.s vårkollektion är bland de absolut snyggaste och en personlig favorit tillsammans med Gant Rugger och Our Legacy. Trots att Our Legacys vårkollektion kanske var något under förväntan så innehåller den förutom ett antal fina skjortor, en fantastisk, urtvättad collegetröja. Dessutom är det svårt att vara över förväntan när förväntningarna är så höga som de är. A.P.C. har i mina ögon fått in nästan alla åtråvärda plagg i samma kollektion och dessutom är dessa plagg i de flesta fall skapade i ett lyckat utförande.


Stickad tröja för 1 300 kronor

Kollektionen innehåller en del stickat i sann seglaranda, bland annat en fin, tvärrandig cardigan i blått och vitt samt en stickad seglartröja i vitt och rött.

A.P.C. säljs bland annat på Urban Outfitters, Très Bien Shop och i A.P.C.s butik på Krukmakargatan. T-shirten ovan tror jag på till sommaren, antingen endast med shorts, solglasögon ooch ett par Vans Authentic eller med ett par ljusare jeans, cardigan och Converse, alternativt en rock över det. Möjligen rocken nedan. Dessa t-shirts är perfekta om man satsar på en urtvättad skärgårdsstil till sommaren. Inside-out-print är det nya svarta.

Rock för 310€

Att A.P.C. gör fantastiska jeans vet alla men när de nu kompletterat med fina rockar, t-shirts, skjortor, stickat och jackor och rockar -som vårkollektionen innehåller- blir de så mycket mer än ett jeansmärke. A.P.C. har blivit stilbildande, en väg att gå inom vårmodet. Gant Rugger är en annan och exempelvis Hope är en tredje antar jag. A.P.C. är mer än ett märke, det är ett mode, en stil. Stora mängder av vårmodet är samlat i det franska märket och tillsammans med Gant Rugger utgör de grundstenarna för Skärgårdspreppy.

Hugo

Dagens Outfit: Den ofrivillige övernattarenTill att börja med vill jag förklara tanken med namnet på denna utstyrsel. Några våldtäktsinfluenser á la Josef Fritzl var det inte menat som i alla fall. Snarare en glamouröst  ledigt klädd sommarseglare som kännt sig tvungen att hälsa på några vänner. Han tar med sig en vinare ur båten och knatar upp för den lilla sluttningen till vännernas sommarhus. Mörkret börjar lägga sig och vår huvudperson inser att han nog tvingas stanna över natten. Morgonen efter är han iväg innan någon annan i huset hunnit vakna. Den snikna lilla jäveln passar på att ta med sig sin ännu oöppnade vinare som står kvar på köksbänken.

Kavaj:
Engineered Garments Skjorta: Gitman Vintage Jeans: Our Legacy Skor: Vans Authentic Solglasögon: Oliver Peoples

Hugo

Vårmode: Jackor och rockarVåren är snart här även om det är svårt att tro det. Med våren kommer nya måsten i garderoben, nya trender och nya jackor. Eller? Mackintosh-rocken kom till för snart 190 år sedan och har burits av regnrädda britter i alla tider. Regntätt är en materialfunktion som är gemensam för de flesta vårjackor och då kommer vi -förutom Mackintosh-rockar- in på oljerockar och jackor i vaxad bomull två andra klassiker med andra ord. Den här typen av jackor kostar lite mer men det är helt klart en investering i slutändan. Detta är för övrigt en ny artikelserie som kommer postas under kategorin Sommarmode då någon kategori med namnet vårmode inte existerar.


En lite skrynkligare rock från Stone Island 5 795:-

På Nitty Gritty säljs den trevliga rocken ovan och butiken på Krukmakargatan kan vara värd ett besök då de också säljer Mackintosh-rockar. Alternativt kan man besöka dera nyöppnade webshop och se lite andra bilder på rocken från Stone Island och den från Mackintosh.

Jag har inte hakat på trenden med jeansjacka och jag tror att det kanske inte blir någon förutspådd jeanshysteri i vår. Förutom att man numera alltid bär jeans istället för chinos och att alla män helt plötsligt äger en jeansskjorta. Weekday har för övrigt en ljus skjorta i grövre jeanstyg inne just nu, dessutom till ett förmånligt pris.


Trevliga detaljer på Mackintosh-rocken. 6 495:-

Om man tänker sig något i den lägre prisklassen så har H&M en trenchcoat i en väldigt fin beige färg. Den ser dessutom relativt kvalitativ ut i materialet. Att en trenchcoat inte är någon billig jacka ska tilläggas så priset på 799 kronor är egentligen ett fynd, i sortimentet finns för tillfället också en trevlig mac för 999 kronor.

hope_wax_collection.jpg
Jacka i vaxad bomull från Hope Wax Wear Collection, 4 995:-

Hope har till våren lanserat en underlinje med namnet Hope Wax Wear Collection. Underlinjen innehåller denna jacka som är svart. Antingen så är det något allvarligt fel med ljuset i den här bilden eller så ändrade dem sig angående färgen på jackan efter att dessa foton tagits. Den är hur som helst ruggigt snygg på. Jag gjorde nämligen misstaget att testa den på PUB igår. Har inte kunnat sluta tänka på den sedan dess. Hopes snitt passar mig väldigt bra och denna jacka var inget undantag. Något köp blir det dock inte då prislappen ligger på 4 995 kronor. Om man växer som jag fortfarande gör är det inget alternativ men om man är färdigväxt är det en bra investering.

Hugo

Lite smått och gott på BelowHugo

Dagens Outfit: Vid en fontän i FlorensPå sistone har marint mode och begreppet Skärgårdspreppy varit det mest omtalade här på bloggen. Det Italien-inspirerade sommarmodet som berörts i utstyrslar och text tidigar har det inte skrivits mycket om så därför tänkte jag att det kunde vara dags med en ny. Italienska ligaledaren Inter tar sig trots allt an Chelsea på TV6 klockan 20.30. Kavajen nämnde jag igår i inlägget om Nitty Grittys nya webshop. Den är nämligen från deras samarbete med Oscar Jacobssons

Kavaj:
Oscar Jacobsson för Nitty Gritty Skjorta: Gitman Vintage Jeans: A.P.C. Skor: Sutor Mantelassi Solglasögon: Oliver Peoples Klocka: Panerai

Hugo

Tips: Nitty Gritty öppnar webshop

                 

Nu har man fått ytterligare en anledning att inte gå ut och istället sitta hemma och tjocka. Att tjocka innebär stora mängder rostebröd och TV-spel tillsammans med Gabriel. Det är faktiskt lite kul hur ofta jag får höra saker som, -Va? Spelar du CoD? Eller för den delen, -Va? Gillar du fotboll? Detta är ganska fascinerande, hur stämplad man faktiskt blir efter sitt utseende. Nitty Gritty öppnar alltså webshop, länk nedan. Dessutom släpper man nu ett samarbete med Oscar Jacobsson innehållande en mycket fin blazer som snart kommer dyka upp i någon utstyrsel.

http://www.nittygrittystore.com/categories/shop

Nitty Gritty säljer märken som Acne, Polo Ralph Lauren, Steven Alan, Tricker´s, Red Wing, Common Projects, Mackintosh och Levi´s.

Hugo

Kvällens aktivitet och dubbla svar till JohanEn av våra läsare med signaturen Johan har frågat om var man kan köpa en "small bag on a string" i en fysisk butik i Stockholm. Jag hade inget bra svar förrän nu, Plagg på Rörstrandsgatan säljer och likaså NN07 på Hornsgatan. Samma signatur har vid flera tillfällen frågat om A.P.C.s fantastiska mocka-loafers. Då de är från en gammal har han frågat om liknande och nu har jag hittat ett par. Skorna kommer från märket Pointer och säljs för 105£ på Asos. Har sett dessa live i reklamfilmen New trend: '90s preppy, som ligger uppe på Asos just nu. Där är skorna grymt snygga på. Hoppas detta var till hjälp Johan!

Kvällens aktivitet blir väl först tungviktsmötet Valencia-Barcelona och sedan Valladolid-Real Madrid. Var sådär lagom nöjd efter Reals uttåg ur Champions League. Ikväll är det därför lite extra viktigt med en vinst, främst för tränare Pelleginis skull.

Hugo

När är det okej att plocka fram solbrillorna?


En allt vanligare syn på Stockholms gator, solglasögon matchat med tjockare jacka.

Igår var det strålande väder och jag och Gabriel var påväg till tennisen, bara på vägen till Odenplan hann jag se ett tiotal personer iförda solglasögon. Jag känner själv ett visst sug efter att få ta på mig mina Clubmasters efter ett halvår av totalt mörker. Samtidigt tycker jag nog att det är lite konstigt att gå runt med solglasögon innan snön har smällt. Att ta fram Mackintosh-rocken börjar kännas aktuellt men det är ändå ett stort kliv mellan macken och brillorna. Det är i sådana här fall man saknar en fungerande omröstningsfunktion till blogg.se. Vad tycker ni? När är det okej att plocka fram solbrillorna?

Hugo


Dagens Outfit: StilbrottKavaj, skjorta, jeans, Oxfordskor, sol-/glasögon och mössa. Kul sätt att bryta mot reglerna samtidigt som skjortan går ton i ton med en accessoar, eller bara en brutal stilmiss? Själv röstar jag på alternativ nummer ett men förstår er som snarare tycker tvåan. Samtidigt så är det stor skillnad på om bäraren har denna mössa till allt eller bara tar fram den lite då och då. Om fallet är det tidigare så kan även jag känna att det är en stilmiss. Att skjortan ligger på ett lite olyckligt sätt är förargligt då det får den att se bredare ut än den faktiskt är. Det är trots allt en Boglioli-kavaj i typiskt italienskt snitt.

Kavaj:
Boglioli Skjorta: Brillo Jeans: A.P.C. Skor: Common Projects Solglasögon: Oliver Peoples Mössa: Drumohr

Hugo


Bildinspiration: Skäggväxt


Slätrakat, matchat med syntfrisyr/undercut och Clubmasters.


Polisonger matchat med kort rock och udda solbrillor.


Helskägg matchat med illröd mössa och feta pilotbrillor från Ray-Ban


Galet helskägg i sann Rasputin-anda, alternativt sinnesrubbad eremit.


Bilder tagna av Tommy Ton för GQ Magazine

Hugo

Rickard Lindqvist på BelowHugo

Dagens Outfit: Krukmakargatan 14.00Solen skiner ordentligt i Stockholm och det har precis blivit plusgrader, på Krukmakargatan går en välklädd excentriker, för att vara svensk vill säga. Han har besökt Brandstationen och promenerar nu i lugn takt mot A.P.C., Our Legacy och Nitty Gritty, ett besök på Herr Judit ska han också försöka hinna med innan han ska fika med en kamrat. Han är på jakt efter en ny skjorta men är på bästa tänkbara spenderar-humör och är väl medveten om att någon trevlig accessoar kommer råka följa med hem efter något av besöken. En halsduk kanske, en sådan där i kashmir gärna i någon diskret färg så att den passar till väskans udda färg och den rosa skjortan. Visserligen börjar det bli vår, kanske det blir ett par lediga sommarskor istället.

Jacka:
A.P.C. Skjorta: Engineered Garments Jeans: Our Legacy Skor: Shipton & Heneage Väska: Filson Mössa: Lock & co Hatters

Gabriel och Hugo

Dagens Finkultur: Olle Ljungström och Arsenal-Porto


En film jag varmt rekommenderar är dokumentären En film om Olle Ljungström. Ett sorgligt personporträtt som skulle kunna intressera både den inbitne lyssnaren och den som aldrig hört talas om Olle. 56 minuter kan man gott ägna den. I övrigt är har jag fortfarande en euforisk känsla inom mig efter Real Madrids makalösa vändning mot Sevilla. Ikväll är det dock Champions League som gäller när Arsenal tar emot Porto på Emirates Stadium dock utan skadade Fabregas, TV6 klockan halv nio.

Hugo

This is Skärgårdspreppy


Tvättäkta Skärgårdspreppy signerat Band of Outsiders

Alla ni som följer Industribolaget känner till uttrycket Broken Preppy, Style by Lindbergs svar på detta är Skärgårdspreppy. Ordet preppy har ingen större anledning att vara med i detta uttryck under vintertid men det marininfluerade sommarmodet är helt klart rätt att klassificera som preppy. Vintermodet med skepparkavajer, kängor, fiskarmössor och grova, stickade tröjor, är knappast preppy men går därför under namnet fiskarmode här på bloggen. Skärgårdspreppy är med andra ord i huvudsak något som stämmer in på sommarens seglarmode. Det finns i nuläget inget märke som verkligen är Skärgårdspreppy så man får helt enkelt blanda från olika märken för att få in den rätta känslan.


Råare Skärgårdspreppy signerat Human Scales

Några märken som är väl värda att nämna inom detta stilbegrepp är A.P.C., Our Legacy, Human Scales, These Glory Days och Gant Rugger. Med plagg från dessa märken får man ihop till en trevlig fiskarstil som håller året om. Human Scales har jag upptäckt helt nyligen och även om detta inte är preppy på något sätt vill jag gärna få med denna typ av ruffigare skärgårdsplagg inom stilen.

En viktig detalj med Skärgårdspreppy är att plaggen inte får se nya ut. Det ska gärna kännas som att plaggen är hämtade från Stockholms skärgård i mitten på 70-talet. Nedgångna seglarskor, autentiska, urtvättade t-shirts och slarvigare uppkavlingar på jeans och chinos. Det ska vara solblekt, knögligt och urtvättat helt enkelt.


Fulsnygg Skärgårdspreppy signerat Topman Pleasure Beach

Topman släpper i nästa månad linjen Pleasure Beach med denna trevligt fulsnygga tröja i sortimentet. Jag har en tendens just nu att dras till den här typen av tröjor. Köpet av Acne Pop Classics-tröjan blev det inget av då den var påtok för stor. Har också gillat A.P.C.s tröja med ankare på men den var lite för dyr för att vara värd pengarna. Det blir kanske den här med andra ord. Tycker att Charlie Westerberg bär den på ett smakfullt vis i denna reklamkampanj, med endast en tunnare skjorta under. Topman-linjen innehåller också några trevliga t-shirts ned riktigt trevlig vintage-känsla. Dessa påminner lite om A.P.C.s urtvättade t-shirt med trycket Disco Rules. Om förra sommaren betydde slätrakat betyder denna sommars mode skepparkrans.

Hugo

Dagens Outfit: UppföljarenDenna utstyrsel är faktiskt mer eller mindre ett plagiat på två tidigare utstyrslar. Ni kan se dem båda om ni klickar på miniatyrerna längs ned i inlägget. Vidare om utstyrseln kan sägas att den är totalt värdelös för den som vill köpa något av detta. Samtliga plagg och accessoarer är från utgångna kollektioner förutom mössan. Jeans, Macintosh-rock och randig Oxfordskjorta är i och för sig inga plagg som är omöjliga att få tag på. Liknande skor är svårare då dessa verkligen är speciellt fina. Om någon vet några liknande så kan ni gärna berätta för mig, så att jag i min tur kan dela med mig av denna information till signaturen Johan.

Rock: 
Steven Alan Skjorta: Gitman Bros Jeans: A.P.C. Skor: A.P.C. Mössa: Drumohr Glasögon: Oliver Peoples

 

Hugo

Rapport från stanDe två senaste dagarna har ägnats åt kortare turer på stan och jag tänkte bara dela med mig av några iaktagelser jag har gjort. Exempelvis så är vi inte de enda som snappat upp denna tydliga marina influens. Jag och Gabriel besökte nämligen NK i förrgår och upptäckte att butiken Svenska Designers blivit ersatt med en butik tillägnad Human Scales. Butiken innehöll förutom en del trevliga kläder, en uppenbart marin-inspirerad inredning. Förutom att butiken faktiskt luktar tjära så ligger det gamla tampar lite här och var och på väggarna sitter inramade sjökort. En trevlig detalj var att ett av sjökorten var detsamma som sitter uppe på väggen här hemma, ett sjökort föreställande mitt landställe Runmarö. Butiken är helt klart värd ett besök då de erbjuder fina skjortor för 899 kronor. Samtliga bilder är för övrigt från deras hemsida.Idag var vi först förbi Acne Archives på jakt efter nya jeans till Gabriel. Vi kunde inte hitta några jeans men jag hittade däremot en college-tröja från Acne Pop Classics med texten Classics över bröstet. Jag tror jag nämnt den tidigare och dess genialiska ful-snygghet. Nu fanns den i alla fall till det överkomliga priset 399 kronor så det kanske blir nästa inköp. Föreställer mig att det skulle vara snyggt att bära denna typ av tröja tillsammans med en uppknäppt Macintosh-rock och en sidenscarf slarvigt hängd över axlarna.Besök har också gjorts på PUB och Whyreds Pop-Up Outlet i jakten på nya jeans. De två godbitarna från dessa besök var en annan college-tröja fast från Our Legacy och Whyreds röda flanellskjorta Colin. Tröjan från Our Legacy är helt fantastisk med sin kraftigt urtvättade lerröda färg. Tror den skulle vara perfekt med en skjorta under och ett par ljusa jeansshorts och ett par Converse till. Skjortan från Whyred är också trevlig. Den kostar 450 kronor och finns i storlekarna Medium, Small och X-Small.

Hugo

Carin Wester och Nikolaj d'Etoiles på BelowHugo

Bildinspiration: Band of Outsiders s/s 10


Kunde det vara mer Skärgårdspreppy?


I Sandhamn dagen efter ett bröllop på Nämndö?


Gillar ni också den här reklamkampanjen?


Eller är det här verkligen en reklamkampanj?

Hugo

Bildinspiration: Tricker's by PresentJag hade gissat på att det var Red Wing som designat för Tricker's, men uppenbarligen inte. Vad tycker ni om skorna? Bra eller anus? För min del tycker jag att den vänstra skon är snygg men den skulle aldrig fungera som business-sko utan snarare på fåtterna på någon London-hipster. 

Hugo

Dagens Outfit: Eventuella uppföljareJust nu är jag i Boden och åker skidor. Bastun är på uppvärmning och senare blir det en stor middag. Hemma i Stockholm börjar temperaturerna krypa uppåt och snart kan man dra fram macken ur garderoben. Min mössa från Velour börjar bli pinsamt sunkig och jag är faktiskt lite sugen på den som ni ser på bilden, syndbara att den kostar 1 200 kronor. Rocken finnns tyvärr inte med i Steven Alans vårkollektion men notera Madras-fodret. Den stickade tröjan från A.P.C. tillhör också en gammal kollektion men den typen av tröjor går alltid att få tag på. Namnet på denna utstyrsel beror på att jag gjort några alternativa ställ som kanske publiceras senare. Med andra skor och en skjorta istället för att nämna ett av de alternativa ställen.

Rock:
Steven Alan Tröja: A.P.C. Jeans: A.P.C. Mössa: Drumohr Skor: Gieves and Hawkes Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Italian Dandy

Dagens inlägg är ett lite av ett plagiat på ett upplägg som frekvent kommer upp på Sveriges bästa blogg, Manolo. Jag kunde i alla fall inte hålla mig och jag gjorde min egna tolkning av ”stilkartan”. Eller nja, så egen är kanske inte tolkningen, det här känns som något man lätt skulle kunna hitta i Manolos arkiv. Jag tänker mig att jag spinner vidare på temat sommar, som vi i stort sett har snuddat vid i varje inlägg sedan Stockholm fick minusgrader. Kläderna sneglar mot den italienska, avslappnade dandyismen, för att se hur stilen kan bäras upp så kan man kika på Isaia Napolis förra vårkollektion. Viktiga element i denna stil är svala material, enkla, ljusa färger. Panamahatten och en prickig linnescarf är två plagg som lämpar sig utmärkt till denna stil. Man vrider till den italienska stilen ytterligare genom att t.ex. bära kostyen med espadriller. Sommarens litteratur får bli fotoboken Italian Touch (utgiven av Tod's) som dokumenterar flärdfulla, norditalienska familjer i sina townhouses och slott. Jag tror att det kan vara en extremt inspirerande bok.


Glasögon: Moscot Eau de Cologne: Aqua di Parma Panamahatt: Go Classic Scarf: Drake's Skjorta: Hyperion Bok: Italian Touch Klocka: Vintage Omega Seamaster Espadriller: Go Classic Chinos: Incotex

Gabriel

RSS 2.0