Dagens Outfit: Steven Alan´s lodismodeImorgon är det nyårsafton. Då ska jag nog inviga jeansskjortan jag köpte igår, det är ändå inget finare jag ska på. Jag trivs inte med att gå runt i hatt även om jag gjorde det när jag var yngre. Den här hatten gillar jag dock. Den påminner lite om den som Brad Pitt bär i Snatch. Jeansen är inte så speciella eller ens särskilt snygga, men de är inte från A.P.C. vilket åtminstone är bra. Att jeansen för en gångs skull inte kommer från A.P.C. kompenseras i och för sig med att skorna är det.

Rock:
Aquascutum Kavaj: Fifth Avenue Shoe Repair Jeans: Polo Ralph Lauren Vintage Skor: A.P.C. Hatt: Steven Alan Halsduk: Steven Alan

Hugo

Inköp: Två skjortor från These Glory DaysIgår var jag ute på stan och drog bland annat förbi SOLO, där de för närvarande har upp till 70% rea. Två skjortor blev det i alla fall. Den rutiga köpte jag för 400 kronor och jeansskjortan för 599 kronor. Den rutiga var riktigt snygg på och den är inte alls så figursydd som det kanske ser ut.

Hugo

Propra plagg i ett lekfullt utförandeDet finns flera typer av klädesplagg som man kan känna är aningen för dressade. Ta till exempel kavajen. Här har vi då ett superfint alternativ för den som inte vill vara alltför propert klädd, den ofodrade kavajen. Det finns några ytterligare sätt att få sin outfit att se mindre dressad ut och dessa sätt kan ni läsa om nedan. Till skillnad från förra sommaren tror jag på ett mer ledigt mode till denna sommar. Helt olikt förra sommarens mode blir det dock inte. Ungefär samma plagg men i sommar ska det se ut som att du hunnit använda dem i cirka tio år. Lite mer slitet finmode helt enkelt. Propra plagg i ett mer lekfullt utförande helt enkelt.Virkad slips eller slips i udda material:
Att bära virkad slips istället för sidenslips på kontoret kan vara ett hett tips för dig som vill vara lite mindre uppklädd utan att se alltför sjaskig ut. Ylle- eller kashmirslips kan annars vara pricken över i i en outfit med italienska influenser. Tänk er, gråa flanellbyxor med pressveck och slag, (eventuellt med en nyckelkedja hängandes från), en tunn ljusblå skjorta med en grå cardigan över, en Moncler-jacka, och så, en ylleslips. 

Nedgångna finskor:
Ett par nedgångna brogues eller ihopsäckade loafers kan passa de flesta stilar. För mig som inte vill se allt för dressad ut men ändå gärna går omkring i denna typ av plagg, och framför allt vill ha möjligheten att variera min skogarderob utan att behöva klä upp sig, är till exempel skorna på bilden rena drömmen. Jag tror att dessa nedgångna mocka-loafers från A.P.C. skulle vara grymma tillsammans med ett par shorts och en skjorta med uppkavlade ärmar. Gieves and Hawkes´s Buckshot Brogues är ett utmärkt exempel på ett propert plagg i ett lekfullt utförande.Avslappnade skjortor, sommarens viktigaste plagg:
I sommar är det uppkavlade ärmar, tunna linneskjortor och framför allt mycket rutigt som gäller. Min Whyredskjorta som ni säkert såg någon gång i somras kommer att användas flitigt. Ärligt talat ska jag vara lite vågad och säga att jag tror att vi kommer få se en del mönstrade skjortor som till exempel den från Our Legacy som ni kan se via länken här. Självklart menar jag då inte i kollektionerna -vilket jag ju har facit på-, utan snarare på många bloggar och på modeintresserade mäns kroppar. De udda mänstrade skjortorna blir vårens otippade trend.

Hugo

Dagens Outfit: Välj din favoritOvan ser ni mina nio favoriter från de Dagens- och Veckans Outfit som publicerats här på bloggen. De båda med ljusa A.P.C.-jeans och orangea J.Press-tröjor håller jag som favoriter. Den tredje från vänster på övre raden tycker jag också är ganska trevlig. Vilken är din favorit? Saknas någon? Ska någon bort?

Klicka på bilderna för att förstora dem.

Hugo

Ca. 50% rea på Super-MarketJust nu är det ungefär 50% rea på Super-Market på Andra Långgatan 18 i Göteborg. Butiken erbjuder bland annat märken som Our Legacy, Lagom, Folk och Levi´s Vintage Clothing. Vi stockholmare och andra människor som inte är lokaliserade i Göteborg kan fynda i deras webshop här.

Hugo

Dagens Outfit: Drömmar om vårenI vår ska jag gå runt i patinerade Converse, grova jeans, min mackintosh-rock och någon rutig skjorta. Just nu är jag lite sugen på antingen den på bilden eller en från Our Legacy som jag såg Jockum Hallin ha på sig under deras utförsäljning på Krukmakargatan i höstas. De femhundra kronor jag har ska slås ihop med ett presentkort på Åhléns laddat med trehundra. Det räcker förhoppningsvis till den skjorta jag talar om och ni kan se bild på den nedan. Jockum matchade den med ljusa jeans och svarta brogues, riktigt snyggt men jag skulle nog ha valt bruna skor.Hugo

Skärp dig! Några saker att tänka på när du köper livremSkärpet är mannens mest självklara accessoar om man bortser från klockan, och är självklart något man bör äga. Jag föredrar som vanligt brunt läder före svart och här ser ni några olika saker att tänka på för dig som känner att ett nytt skärp skulle vara på sin plats.


Jag är oerhört förtjust i flätade läderbälten och ovan ser ni ett från J.Press som just nu är nedsatt från 72$ till 54$. Det finns några saker att tänka på när du ska köpa nytt skärp. Om du ska köpa flätat läderbälte så gäller följande:

Ju tunnare desto bättre (flätade läderbälten tenderar att se aningen för Cowboy ut när de är för breda).

Leta efter guld eller mässingfärgade spännen om du ska ha ett brunt läderbälte, och silverfärgat spänne om du söker ett svart läderbälte.

Spännet ska vara så litet som möjligt.

Kolla efter de små detaljerna, till exempel så har skärpet på bilden flätade detljer. Kolla in miniatyren nedan.Hugo

40% på Ashtray.seJust nu är det 40% rea på
Ashtray och jag har valt ut mina favoriter som du kan fynda på nästan halva priset.


Jeans från The Local Firm, tidigare 1 300 kr, nu 780 kr. Finns kvar i storlekarna 29/32, 30/32 och 31/32.


Skjorta från Permanent Vacation, tidigare 1 250 kr, nu 750 kr. Finns kvar i storlekarna S, M och L.Blazer i ull från Our Legacy, tidigare 3 400 kr, nu 2 040 kr. Finns kvar i storlekarna S och L.

Hugo

God jul önskar 16thCollectionSkjortor från 16thCollection, 349 kronor styck. Aldrig försent att köpa en julklapp till sig själv, eller hur? Gillar personligen de två jeansskjortorna och den rutiga i mitten på övre raden. Man får kanske slå till.

Hugo


Vi förutspår våren 2010Igår fick jag idén till ett inlägg där jag skuller förutspå modet för det nya årtiondets första vår. Här har vi det alltså, min bild av hur vårens mode kommer att se ut i Skandinavien. Jämfört med förra våren kommer vi garanterat få se ett betydligt mer lekfullt och avslappnat mode. Jag vill inte säga att modet blir trashigt men grunge-influenser kommer säkert att förekomma. För mig som alltid varit influerad av Kurt Cobain -som var min stora idol mellan fem och tretton års ålder- blir detta säkerligen trevligt.

Vad vi kommer få se:
Mera cardigans och jeans kommer att ses på Sveriges gator än förra våren då chinos var en sådan självklarhet. Ljusa eller möjligen slitna jeans kommer att matchas flitigt med seglartröjor och cardigans med vita t-shirts under. Sotarmössorna blir garanterat kvar, om inte i modemärkenas sortiment så åtminstone på de huvuden tillhörande dem som tidigare köpt denna trevliga huvudbonad. Dagens Outfit: Ett gammalt Facebook-foto, är en outfit vars aktualitet inte kommer att minska utan tvärtom öka allt eftersom våren närmar sig. Mer ansiktsbehåring och garanterat mindre slätrakat i vår alltså. För mig som saknar tillräcklig ansiktsbehåring för att få ihop till ett skägg blir det svårt att leva upp till vårens stilideal.

Motivering:
I höstkollektionerna har vi sett hur de smyger på oss vad jag nu anar kommer att slå igenom i vår. Flanellskjortan är åter på tapeten och jeans har åter raderat ut chinos från platsen som garderobens mest självklara byxa. Det lekfulla mode som jag förutspår är betydligt bekvämare och fungerar i fler sammanhang utan att kännas krystat jämfört med det preppy-mode som tog över Stockholm, Göteborg och Malmö förra våren.

Hugo

Ur arkivet: 9 snygga detaljer

Ja, jag och Gabriel faller lätt för de flesta utstuderade detaljer. Därför tänkte jag lista de 9 snyggaste av dessa detaljer samt tips som underlättar för att använda sig av dem. Dessa små detaljer kan röra sig om udda färgkombinationer, uppknäppta knappar eller bara helt enkelt var man har sina handskar. Alla detaljer kanske inte är så speciellt snygga men de signalerar alla ett visst mått av stil, medvetenhet och de har förmågan att lätta upp en annars lite för intetsägande utstyrsel. Med andra ord är dessa detljer mer eller mindre gjorda för att pigga upp en tråkig kontorsklädsel. Att ingen av dessa detaljer får överanvändas är underförstått.Rocken över axlarna:
En sak man kan göra för att avdramatisera en tillknäppt klädsel, är att hänga rocken på ett slappt sätt över axlarna. Snyggt och stilrent men ack så utstuderat. Att se detta på folk behöver dock inte betyda att de har någon extrem koll för trots allt kan man hänga rocken över axlarna utan att se det som någon grym detalj för outfiten.


Tips:
Jobba med lager, kanske en blazer med en stickad tröja under, kan passa att bäras med rocken hängande över axlarna.


Klockan utanpå skjortmanchetten:
Detaljen vars innovatör är den mycket rika Italienaren Gianni Agnelli som förutom utspelet med hans sätt är bära klockan även är känd för sin i övriga oklanderliga klädsel. Vissa påstår att han använde det som ett skydd för nickeln inte skulle få kontakt med hans hud detta på grund av hans nickellalergi. Andra påstår att det kommer av ren tristess över hur klockan vanligtvis brukade bäras. Detta funkar på vissa men i flera och kanske de flesta fall, ser det bara för pretentiöst ut. Om man matchar ett klockarmband i brunt läder med en vit skjorta under en skräddad kavaj gör sig denna detalj verkligen snygg.


Tips:
Se till att klockarmbandet matchar. Om det är ett läderarmband ska det matcha skorna och om det är ett canvasarmband ska det matcha skjortan, slipsen eller kavajen.


Uppknäppt rock-/kavajärm:
Kanske inte så särskilt snygg detalj, men att ha rockärmen eller kavajärmen uppknäppt signalerar verkligen att du har koll på mode och är en stilmedveten person. Passar sig kanske allra bäst på en tweedrock av slim modell. För så är det ju i viss utsträckning, du ser smalare ut med uppknäppta ärmar om du har en smal midja och du ser bara tjockare ut med uppknäppta ärmar om du inte har en. Smal midja alltså...


Tips:
Använd till vardags och på fritiden för att ge ett avslappnat uttryck.


Handskarna i bröstfickan:
Klassisk detalj som alltid är snygg. Viktigt är dock att du matchar handskarnas färg med skorna. Denna detalj är flitigt använd av Sartorialisten (Scott Schuman)


Tips:
Det är klart snyggare med bruna läderhandskar än svarta om de ska användas till detta ändamål.Glasögon i bröstfickan:
Denna accessoar är jag lite petig med. Glasögonen får inte vara alltför rektangulära, för stora eller för utstickande på något sätt. Gärna lite Ben Silver-influerade brillor av runt slag. Se bilden (hämtad från Manolo) så förstår ni vad jag menar.


Tips:
Använd dig sparsamt av denna detalj, den blir lätt uttjatad och dessutom finns det risk att du töjer ut kavajfickan så att den ser aningen sladdrig ut.


Ett uppknäppt spänne -på dina dubbelknäppta munkskor:
Kanske den snyggaste detaljen av dem alla. Att ha översta spännet uppknäppt på de dubbelknäppta munkskorna är en viktig detalj som alltid gör sig bra. Däremot att ha uppspänt spänne på en enkelknäppt munksko är inte alls lika stilfullt och näst intill en miss, så köp dubbelknäppta är mitt råd. För du vill ju kunna glänsa med roliga detaljer, eller hur? Eller så har du helt enkelt väldigt höga anklar så att det inte går att knäppa hela vägen, men hur troligt är det? Skulle bara kunna hända Gabriel...


Tips:
Detta må vara en smaksak men jag tycker det passar bäst med ett uppknäppt spänne på bruna munkskor i läder.


Uppknäppt button-down krage:
Detta började jag med efter att utmärkta serien Stockholmsnatt nämnt det i en av sina seriestrippar. Snyggt och diskret samt att det visar att du har koll och troligen känner till även rsten av dessa utstuderade detaljer du kan göra med din klädsel. En "fritidsdetalj" som passar sig utmärkt till ett fritidsplagg.


Tips:
Använd detta tips kanske inte enbart men i alla fall i huvudsak, när du har en v-ringad över. Det är klart snyggast.


Bild från Stiljournalen


Utstuderade strumpor:
Randiga eller prickiga, strumpor i skrikiga färger eller kanske inga alls? Allt funkar utom svarta, vanliga, tråkiga fotvärmare i bomull. För så är det ju av någon anledning, kashmirstrumpor i pastellfärger som kikar fram under ett par kostymbyxor med ett veck, är det snyggaste som finns. Happy Socks är det svenska märke som erbjuder roligast och kanske snyggast strumpor, annars är Paul Smith mitt favoritmärke när man talar strumpor. Mörkröda strumpor är vad jag gillar bäst men det är ju en smaksak.


Tips:
Strumpor kan gärna vara extrema men ibland är inga strumpor alls det som piggar upp outfiten och drar till sig blickarna.


Uppfälld krage på kavajen:
Gör sig absolut bäst på tweedkavaj. Folk använder sig i alldeles för lång utsträckning av denna detalj som i mångas ögon är lite brattig, men om man bär upp denna lilla outfitförhöjare på rätt sätt så kan det vara riktigt snyggt. Viktigt alltså att leta kavaj med snygg färg på underkragen då den kommer att synas.


Tips:
Bär en utstickande färg på fodret under kragen för att dra till extra blickar, men du kan också låta den var diskret så att inte den stjäl blickar från övrig klädsel. Det är ju helheten som räknas.


Hugo och Gabriel


Dagens Outfit: Ett gammalt Facebook-fotoNysnaggad sitter jag nu och funderar över vad min mamma ska få i julklapp. När jag satte ihop denna outfit så slog det mig att jag har något suddigt Facebook-foto på mig och en klasskompis i identiska outfits. På fotot har vi båda; jeans, skor (ja, de två första är ju uppenbara), tvärrandiga fiskartröjor och röda mössor. Bilden kan ni se nedan och även om den är suddig så får ni som inte sett mig på något tidigare -sällsynt- foto, en hum om hur jag ser ut.

Tröja:
S.N.S Herning Jeans: Kicking Mule Skor: Common Projects Mössa: Steven AlanHugo

Ursäkta mig

Ni får ursäkta den skrala uppdateringen men jag sitter försjunken i min nya iPhone. Ska försöka posta något imorgon i alla fall.

Hugo

Dagens Outfit: Prinsen II (ett halvår senare)Senast jag besökte reastaurangen Prinsen var ett halvår sedan och då postade jag en Dagens Outfit bestående av rosa skjorta, bruna oxfordskor, ljusa chinos och solglasögon. Nu, ett halvår senare, postar jag ytterligare en Dagens Outfit. Denna gång med jeans -som utkonkurrerat chinos-, Chelsea boots, yterrock i high-tech-material, handskar och ännu en ledig, rosa skjorta. Ikväll var det dags igen alltså, för att fira terminsslutet. Pappa tog sedan initiativet till att gå en längre vända på Urban Outfitters och kolla lite schyssta vintage-kläder. Imorgon är det "lilla julafton" med pappa som sedan ska åka upp till Boden. Så vi får se vad för nytt som finns i garderoben efter imorgon. Denna outfit är till viss del inspirerad av pappa med sin Aquamac, sina jeans och samma skor. Nu ska vi kolla en riktig b-film som går på TV 6, Underworld: Evolution. Pappa älskar nämligen b-film.

Rock:
Fay Skjorta: Gitman Bros Jeans: A.P.C. Skor: RM Williams Handskar: Aspesi

Hugo

Dagens Outfit: "Fotbollsjournalist" enligt SamuelFör en längre tid sedan postade Samuel Garlöv på Industribolaget ett inlägg i kategorin Utstyrsel, som han valde att döpa till Utstyrsel: Fotbollsjournalist. Jag har valt att göra en egen tolkning av hans utstyrsel med samtliga kläder -förutom glasögonen- från Inventory Stockroom. Tycker helt ärligt inte att kavajen är snygg men den ser fantastiskt bra ut tillsammans med de övriga plaggen. Vet inte hur det är med skjortan, om den funnits på Inventory Stockroom eller om jag bara får för mig det. När jag kollade igenom vad som finns på denna online-shop insåg jag att det inte finns ett plagg i butiken som Samuel inte använt i någon outfit. Det skulle vara seglartröjorna från S.N.S Herning i sådana fall.

Kavaj:
Nom de Guerre Skjorta: Gitman Bros Jeans: A.P.C. Skor: Opening Ceremony Glasögon: Ray-Ban

Hugo

Plagg: Julklappstips, halsduk från Aquascutum"Aquascarf", 285€ på Yoox.

Hugo

Håll värmen med stilDe varmaste och samtidigt stilsäkraste plaggen samlade i ett inlägg. Kunde det vara bättre? Tips om var du kan  hitta plaggen billigast är inkluderat i texten. Något som jag inte tagit med är några plagg från Weekday. De har bland annat en lite trashigare paletå som jag faktiskt är lite sugen på och även mössan på bilden har jag valt att inte skriva något om.Duffel:
Ovan ser ni två Duffecoats från Active Wear via La Redoute kostar de mellan 900 och 1 700 kronor. De finns också i färgen svart och en rutig variant. Annars är ett bra tips att besöka Herr Judit som har flera inne just nu. Om man inte hittar där så kan man ta en tur till Stadsmissionen vid Fridhemsplan dit det tidigare kommit in och säkerligen kommer in fler.

Sotarmössa: Självklart måste jag tillåta mig själv att skriva lite om mössor också. Vad Samuel Garlöv på Industribolaget kallar för "Palmemössa" kan man köpa för endast 100 kronor på SOLO just nu. Annars ska man inte underskatta HM vad gäller den här typen av plagg. Svart sotarmössa från HM, 49,50:-, som hittat med andra ord.Handskar:
De från Dents är absolut inte ett dåligt alternativ. För er som inte läste det inlägget så är det fodrade skinnhandskar för 35£, riktigt bra med andra ord. Handskarna kan ni hitta på Oi Polloi. Annars är ju Gaucho en klassiker vad gäller skinnhandskar och jag är jättenöjd med mina. När jag inte använder dem så brukar det numera bli avklippta torgvantar, tattarvantar, slitna fingervantar med avklippta fingertoppar, kalla det vad ni vill. De köptes i alla fall som vanliga ljusgrå fingervantar på HM, i ett två-pack för 39,50. Sedan smutsade jag ned dem, rev upp några maskor och marinerade i parfymen Dirt från The Library of Fragrance. Något fel i huvudet har man ju.Snörkängor: För 258€ får man ett par grova snörkängor från Red Wing. Ganska dyrt men vilken investering trots allt. De håller ju garanterat i tio år om man inte missköter dem totalt. Gillar deras lite råare look och ni ser också att jag valt ett använt par som bild. Skorna finns att köpa på Très Bien Shop. Eller så köper man dem här för endast 135€.


Hugo

Ur arkivet: Det hänger på håret

Här kommer ytterligare en frisyrspecial och även denna gång är jag influerad av att jag själv är sugen på att ändra lite på mitt hår. En annan anledning är att det känns aningen patetiskt att bara ha ett inlägg i kategorin Grooming. Lägg märke till att inlägget är döpt efter en artikelserie i SvD med samma namn. Undercut är fortfarande det ledande konceptet men aningen mer punkigt än tidigare. Större skillnader och kontraster ses i frisyrerna och en mer trashig känsla håller på att träda fram. Vissa färgar överhåret blont och låter det falla över en stubbig baksida av huvudet. Andra låter överhåret hållas långt och det övriga kort, men denna gång behandla överhåret med en wet look-gel. Våga experimentera med erat hår! Det växer ut så oerhört snabbt så det ska inte vara några problem att klippa lite i det. Däremot att färga och hålla på med håret är jag inte överförtjust i. Ser allt för ofta fejkat ut.


I reklamkampanjen från Dolce & Gabbana ses vältränade män i korta frisyrer med samma hårlängd runt hela huvudet. När man kollar på modefoton i tidningar som Bon är det magra modeller som poserar i punkiga undercut-frisyrer. Bägge fungerar, men det gäller att matcha frisyren med de kläder du bär. Att gå runt i flanellskjorta, korta shorts och seglarskor, med en sliskig sidslick, är en helt annan sak än att gå runt i dessa plagg och en trashig undecut. Undecuten är kanske självklar för alla minimalistiska, svenska modemiffon, medan en vågigare sidslick känns mer troligt för de som satsar på en renodlad gentlemannastil.


Fixa gentlemanna-looken:
Använd mousse medan håret ännu är handdukstorkat och dra det åt sidan med händerna. Risken är överhängande att det ser för sliskigt ut om man använder kam.


Fixa undercuten:
Använd dig av lervax eller helt naturellt, om man letar efter schysst lervax så är American Crew ett hett tips.


Rock-a-billyn påminner på flera sätt om undercuten och att totalsnagga sidor och nacke och sedan dra bak håret med en wet look-gel, kan vara riktigt snyggt. Poängtera att jag skrev "dra bak håret" och inte bakåtslicka håret. Skillnaden är enorm och att bara dra bak håret ger ett punkigt intryck, att bakåtslicka det ger däremot en nazistlook á la Claes Juhlin (inget illa menat Claes).


Fixa Rock-a-Billyn:
Här ska du använda dig flitigt av produkten intill, American Crews pomada. Var också gärna noga med att efter att ha schamponerat håret, skölja ur det med kallvatten.


 


Om man har lockigare hår är det kanske dags att med hjälp av saltvattenspray låta lockarna hänga fram i pannan. Här tycker jag verkligen att ni ska ta inspiration från bilden från Burberrys kampanj med Emma Watson medverkande. Burberry verkar satsa på skådespelare i kampanjerna just nu, senast var det ju Sam Riley som spelade Ian Curtis i Anton Corbjins film Control. Burberry och framför allt Burberry Prorsum är fantastiska märken och tåls att tittas närmare på.


Fixa lockarna:
Saltvattenspray är något som varje människa borde äga och till detta ändamål är det en självklarhet.


Hugo


Ur arkivet: 6 favoriter från höstmodetDen här bilden sammanfattar allt det jag gillar i höstens mode. Såhär vill jag klä mig i höst och det kommer nog inte vli några större problem att genomföra det. Min islandströja från Carin Wester kommer med andra ord fortsättas att användas flitigt. Bilden är hämtad från Très Bien Shop och samtliga plagg kommer från Our Legacy förutom skorna som är från Grenson. Our Legacy har också ett par riktigt snygga kängor i höstkollektionen och ni kan se dem lite längre ned i inlägget. Skönt också att Très Bien Shop tagit in en modell med lite mer "modellutseende" än tidigare. Sliten elegans är ett för mig ledande uttryck i den del av höstmodet som jag uppskattar överlägset mest.

Islandströja: Tröjan från Our Legacy är riktigt snygg och det finns också en mössa med samma inside-out mönster. Den är kanske i tjockaste laget för att man ska kunna ha användning för av den just nu men om en till två månader så är den troligen en riktig favorit i garderoben. Jag uppskattar också de fiskarvibbar man får från den här sortens tröjor. Jag ska nog ta mig förbi PUB imorgon och kolla om den här passar. Tror att prislappen låg på 1 300 eller ytterligare en hundring.

Snörkängor: Jag gillar snörkängor och dess råare känsla. Wings and Horns gör de absolut mest attraktiva och mest välavvägda mellan slitet och välklätt om du frågar mig, men även Hope, Levi´s och tidigare nämnda Grenson gör riktigt snygga snörkängor. Om du själv känner dig sugen på att köpa ett par så är det helt klart snyggast med mörkbruna.

Mer inom ämnet här ›› Bildinspiration: Kängor

Otvättade jeans: Jag har som sagt saknat jeans väldigt mycket nu under våren då chinos-hysterin varit som värst och därför uppskattar jag verkligen att till exempel Our Legacy har valt att ta med mycket jeans i höstkollektionen. Den trevliga detaljen med det flätade lädret som märke gör Our Legacys jeans något mer attraktiva än konkurrenternas. 

Vintagebrouges: Ett par slitna brouges i ljust brunt är den perfekta avvägningen mellan välklätt och trashigt. I höst vill jag ha det välklätt, inte uppklätt, men med en råare touch och jag tycker att just slitna brouges är perfekt för ändamålet att manifestera denna look som jag talar om.

Rock: Ja, jag fortsätter att tjata om rockar. Rocken är höstgarderobens i särklass viktigaste plagg och precis som den ofodrade kavajen kunde lyfta en outfit i våras, kan rocken göra det i höst. Det spelar ingen roll om du väljer att köra på trenchcoat, peacoat, mackintosh-rock eller en sedvanlig yllerock, i höst ska du ha en och den ska gärna vara beige.

Mer inom ämnet: här ›› Bildinspiration: Mackintosh och här ›› 5 höstjackor

Raggsockor: För att verkligen poängtera hur mycket jag saknat Sveriges råa kyla så tog jag med ett par raggsockor på listan. Snyggt att kombinera med ett par snörkängor eller ett par canvasskor och dessutom så kan jag inte komma på något som mer skulle kunna trasha till en annars tråkig outfit. Det vardagliga mode som jag har fallit för inför hösten är lite fiskarinfluerat om du frågar mig. Islandströja, skepparkavaj, uppkavlade mössor, raggsockor och flera andra plagg är det som attraherar mig inom höstmodet.

Hugo

Dagens Outfit: Utstyrsel för den varmblodigeNu har Gabriel dragit till Thailand och jag har bara en vecka kvar i skolan. Allt skoljobb är redan klart och vi börjar få reda på våra terminsbetyg. Under jullovet kommer vi köra på så det ryker här på bloggen och en del inköp kommer också troligen att göras. Har bestämt mig för att plocka fram min HM-Mac ur garderoben och köra tillsammans med min Carin Wester-tröja. Själv får man köra på en ungefär tio gånger så billig variant av det här med andra ord.

Rock:
Aquascutum Tröja: Burberry Prorsum Jeans: A.P.C. Skor: Gieves and Hawkes Mössa: Maison Martin Margiela.

Hugo

Best of BelowHugo

Konsten att bära t-shirtSom uppföljare till Konsten att bära jeans, kommer nu Konsten att bära t-shirt. Att vara så intresserad som jag är, är både en välsignelse och en förbannelse. Hur svårt kan det vara med en t-shirt? Svaret är att det är så svårt som man gör det och jag har valt att göra det riktigt svårt för mig och försöka djupdyka i vad som är viktigt i en t-shirt och hur man bär den med bästa resultat. Okej, här kommer en djupdykning i ett -av många- underskattat plagg.Ringning:
Precis som i alla andra fall så beror ringningen på vad ändamålet är. För den som känner behov av att bära t-shirt under dressad skjorta på grund av kylan som råder så här års, är en vit t-shirt med djupare urringning att föredra. Detta beroende på att man inte vill att den ska synas igenom skjortan och att heller inget av t-shirten ska synas uppe i halsen när man har skjortan lite mer uppknäppt. Under flannelskjorta däremot är en vit t-shirt som sticker upp i halsen, kanske precis vad man söker. Se till exempel bilden med Pendleton-skjortan och den vita t-shirten här ovan.

Att bära t-shirt under andra plagg: Att bära t-shirt under till exempel lite mer dressad skjorta behöver inte vara en stilmiss alls. Själv stilmissen är när t-shirten antingen syns igenom skjortan på grund av att den är i för mörk färg eller att t-shirten syns uppe i halsen på grund av att den inte är tillräckligt urringad. Under flannelskjorta är t-shirt rentav att rekommendera och det kan vara riktigt snyggt med en lite mer ringad t-shirt under cardigan.


T-shirt från HM, 99:-                        Bild hämtad från Personal Shopper

Färg och mönster: En helt vit t-shirt är bäst i de flesta av fall men under sommaren är randiga t-shirts kanske lite roligare. Jag är väldigt svag för vit-blå-randigt och ovan ser ni en t-shirt från H&M för endast 99 kronor. Min favorit t-shirts köpte jag på Our Legacys utförsäljning i höstas. Den är mörkgrå med ganska djup urringning och i ett väldigt trevligt, lent material.

Passform: Här är återigen något som beror lite på så att säga. Jag tror dock att de flesta av er är ganska tunna med tanke på att ni i huvudsak är mellan 18 och 30 år enligt undersökningar. Är man lite tunnare så är det oftast snyggast med en lite hängig, rak t-shirt. Inte inskuren med andra ord. Vad gäller ärmarna så har jag inte mycket att säga men att ha t-shirts med lite längre "kortärmar" är sällan rätt.

Hugo

Plagg: Julklappstips, handskar från Dents


Handskar i brunt läder, Dents 35£. Perfekt julklapp som dessutom har ett riktigt schysst foder.

Hugo

Stilkarta: Hipster-accessoarerJag skulle själv aldrig bära vare sig halsband eller armband men jag tycker ändå att Whyreds smyckeskollektion är ganska läcker. Då jag inte har något synfel så skulle jag heller aldrig bära glasögon men jag tycker likaså att dessa glasögon har sin charm. Mössan från Peter Jensen är det enda som jag faktiskt skulle vilja gå runt med.

Övre raden från vänster:
Glasögon från Selecta, halsband från Whyred 1 900:- och 2 900:-

Nedre raden från vänster: Glasögon från Moscot, armband från Whyred 1 600:- och mössa från Peter Jensen 495:-

Hugo

Plagg: Gaziano & Girling-WholecutsVi fortsätter serien Plagg med ytterligare ett par skor. Italiensk perfektion från Gaziano & Girling. Hur snygga är de på en skala 1-10?Hugo

Veckans Outfit: Den färgglada ulltröjan IIEn lördag i ett grått Stockholm är det perfekta tillfället att addera lite färg till den i övrigt slimma, dressade, italienska lördagsutstyrseln. Detta är en ovanligt genomtänkt utstyrsel med bland annat en orange tröja som fångar upp de oranga tonerna i glasögonbågarna.

Rock:
Raffaele Caruso, Lite längre ytterrock i smalare form. Ni såg den säkert på Manolo nu i veckan och det är också därifrån jag tagit bilden.

Tröja: J.Press, Underbar tröja från J.Press. Tyvärr finns den här inte längre kvar bland deras "Shaggy Dog-tröjor" men den är fortfarande fin att titta på.

Skjorta: Polo Ralph Lauren, Vanlig basskjorta från Polo Ralph Lauren som passar utmärkt till jeansen från A.P.C.

Jeans: A.P.C. Jeans i en fantastisk indigo-blå färg som passar oerhört bra ihop med tröjan. Som ni vet så är det i stort sett bara A.P.C.-jeans i våra outfits nuförtiden och vi får försöka ändra på det snart men samtidigt så tycker jag verkligen att de är fantastiskt schyssta.

Skor: Gaziano & Girling, Whole-cuts från Gaziano & Girling i ett lite spetsigare utförande. Gillar verkligen hur dessa avskalade skor fungerar med handskarna från Aspesi.

Glasögon: Polo Ralph Lauren, Riktigt grymma bågar från Polo Ralph Lauren. Lägg märke till den oranga ton som bågarna innehåller och hur bra de på så sätt matchar tröjan.

Handskar: Aspesi, Trevliga skinnhandskar med mockadetaljer från Aspesi. Det är trevligt med accessoarer och jag är förvånad över att jag inte använt mig mer av handskar i de utstyrslar som publicerats.

Hugo

Ur arkivet: Bildinspration: Kängor IIÖvre raden från vänster:
Red Wing 2 695:- och Rokin 1 600:-
Mittenraden från vänster: Wings and Horns ca 6 000:- och Grenson 2 595:-
Nedre raden från vänster: A.P.C. 3 600:- och Hope 3 500:-

Hugo


Julklappstips

När man köper julklapp till någon modeintresserad vän så är accessoarer ett hett tips. Mössor, halsdukar, handskar och plånböcker ligger oftast inom den prisklass som känns bra för just julklappar till närmre vänner.


Fluga från Herr Judits webshop 249:-Mössa från Brixton via Grandpa, 250:-Halsduk från Drake´s

Hugo

Plagg: Gieves and Hawkes Buckshot Brouges


Udda favoriter från engelska Gieves and Hawkes. Nedan; ett lite mer slitet par.

Hugo

RSS 2.0