Dagens Outfit: På resande fot (Florens)



Rock: Marco Polo
Skjorta: Acne
Jeans: A.P.C.
Skor: Gieves and Hawkes
Väska: Banana Republic
Glasögon: Han Kjobenhavn

Hugo

Inget inlägg på grund av El Clasico

Inget inlägg ikväll alltså. Barca-fans, hata mig inte men Real är klubben i mitt hjärta. Tror dock på 3-1 till Barcelona. Känner mig för övrigt ganska ensam om att vara fotbollsfanatiker och modebloggare samtidigt.

Hugo

Dagens Outfit: Veckans Outfit nr48 på vårt sätt



När jag igår besökte Manolo så hittade jag en riktigt snygg utstyrsel. Här är den utstyrseln lite mer på mitt sätt. Endast rocken är detsamma men det är ändå mycket likt. Jag har dock valt att bryta av med ett par ordentliga kängor till denna slanka rock och istället för de smala kostymbyxor som Olof använde, kör vi på ett par blåjeans. Jag är dessutom betydligt mer förtjust i crewneck än v-ringad så därför får denna kabelstickade produkt från Paul Stuart komma med.

Rock:
Fay Skjorta: Monocle for Oliver Spencer Tröja: Paul Stuart Jeans: A.P.C. Skor: Alden Halsduk: Drake´s

Hugo


Mads Norgaard på Below


Hugo

Plagg: Aldens kängor



Fantastiska kängor från Alden. Själv är de mörkare mina favoriter. Vad tycker ni?


Hugo

Dagens Outfit: Snöslask



Grova plagg för ruggigt väder. Tycker att Alden-kängorna är grymma så jag tänkte lägga upp ett litet eget inlägg angående dem. Ni vet som Klang och killarna på WHOCARESITSONLYFASHION brukar göra eller åtminstone har gjort några gånger. Klassiska jeans-märket Lee får för första gången förtroendet i en outfit och dessutom en begagnad Oljerock från Barbour, hittad på Asos. Imorgon kommer ett inlägg om Alden-kängorna, nu måste jag återgå till att plugga.

Oljerock:
Barbour Skjorta: Our Legacy Jeans: Lee Skor: Alden Mössa: Polo Ralph Lauren

Hugo

Firande av jubileum

150 postade inlägg firas med en ny header, pizza och lite plugg inför ett spanska-prov. Bättre än den gamla? Vad tycker ni?

Hugo

Plagg: Konsten att bära jeans



Att klä sig stiligt men avslappnat är inte det enklaste. Men ett ledord i jakten på en snygg avslappnad klädsel kan vara jeans. Vi har kommit fram till att jeans är ett av de bästa och mest självklara plaggen att ha i sin garderob. Användningsområdena är obegränsade och addera ett par tunnare chinos för sommarbruk till garderoben och din byxgarderob är komplett. Jeans fungerar såväl  till en avslapnad rutig skjorta och tygskor som till en skräddad kavaj och wholecuts. Jag skulle rekomendera tweedkavaj till det sista alternativet. Till en mer klassisk klädsel kan det vara trevligt att sy slag på jeansen eller varför inte ha pressveck på dem. Ett avslut som slutar några millimeter över skon är snyggt till vilken stil du än bär.

Märkesval: När du väljer märke ska du ha i åtanke att du ska kua ha dem länge och slita dem efter dig själv. Ett par Levi's är ett utmärkt val, jag finner också en stor förkärlek till Our Legacys jeans. Acne och Weekday är ju kända för sina jeans men sanningen är att kvalitén inte är särskilt bra. Något par Weekday-jeans per säsong blir det ändå när 75% rean bryter ut.



Uppkavlat eller nedkavlat:
Till kängor tycker jag att det bästa är att kavla jeansen. Kanske inte lika grova uppvik som ovan men i alla fall. Utan skor på fötterna (det vill säga i hemmet), eller eventuellt med ett par tygskor på fötterna så är det snyggast att ha nedkavlat. Bara att begreppet "nedkavlade jeans" finns är rätt sjukt och bevisar vilken oerhörd trend det blivit med uppkavlade byxor.



Passform: Den ultimata passformen skulle jag nog beskriva som tightare över låren och pösigare från knät och ned. En väldigt rak passform vill säga. Detta har en rad svenska märken snappat upp och de som gör det bäst är Our Legacy och The Local Firm. Efter några år med extremt smal passform är rakare och jeans med en mer ledig passform åter på tapeten. Ovan ser ni ett bra exempel på hur ett par jeans med lie rymligare passform kan fungera i en lite "skandinavisk" utstyrsel, och nedan kan ni beskåda en lite mer italiensk silhuett. Bilden nedan visar också hur snyggt det kan vara med pressveckade jeans.



Visste du att? De jeans som vi bär och känner som Levi´s skulle lika gärna kunna heta Lob´s, om det inte vore för att den tysk-amerikanske skräddaren bytt namn från just Lob till Levi.

Hugo och Gabriel

Carin Wester provutförsäljning

Äntligen provutförsäljning!

Välkommen på provutförsäljning torsdagen den 26 nov kl 7 till 19! Vi säljer ut prover och gamla kollektioner.

På St Eriksgatan 48, över gården uppgång C (samma hus som Allmänna
galleriet), Fridhemsplan.

Varmt välkommen!

/Carin Wester


Hugo

Dagens Outfit: Lite tidigt att längta till våren? 2.0



Höstmörkret blir allt mer påtagligt och var och varannan dag står regnet som spön i backen. Ja, man drömmer sig bort till varma vårdagar ute i skärgården och i just detta ställ tänker jag att jag själv skulle kunne stå klädd i och vänta på att båten ska komma och hämta mig. I utstyrseln så tycker jag att kontrasten mellan kavajen – i det lite plastiga syntetmaterialet – och de handgjorda skorna är mycket trevlig. För att en kavaj i ett så "modernt" material ska vara snygg så måste den ha ett mycket skräddat snitt. Om passformen skulle vara lite mer rymlig så skulle intrycket av kavajen med ens bli mycket mer ointressant. Jag skulle för övrigt vilja tipsa om skotillverkaren som erbjuder dessa lediga loafers. Det är en italiensk tillverkare som heter Il Gergo som erbjuder handgjorda skor till ett billigt pris, snyggt är det också . Dessa tassel loafers kostar 140 euro och runt det priset ligger dem flesta skorna. Tipset om Il Gergo fick jag från den utmärkta bloggen Welldressed.

Skor:
Il Gergo Byxor: Incotex Kavaj: Aspesi Halsduk: Drakes Skjorta: Steven Allan Glasögon: Epos Milano Väska: Piero Tucci

Gabriel

Dagens Outfit: Fegt men inte tråkigt



Om jag var trettio år och bodde inne i någon storstad som Göteborg, Stockholm eller Malmö skulle jag vilja klä mig såhär en lördag som denna. Ledigt men absolut inte trashigt, grått men med inslag av oljefärger, grovt men ändå slankt och elegant. Det är vågat med mössan och glasögonen... för att vara fegt och svenskt vill säga. Samtidigt är det just det som är bekvämast för en trettioårig man med ett gediget klädintresse. Man ska vara fegt klädd utan att för den sakens skull se tråkig ut.

Hugo

Den Norska Fiskaren - Höstens Stilikon



Jag sitter och kollar kultförklarade norska skräckisen Död Snö. För att citera baksidan på filmen så är det
en film med mycket hjärna och hjärta. Bokstavligen! Bland de roligaste filmer jag någonsin sett. En upplösning a lá extremt övervåld får oss som tittar att fullkomligt kikna av skratt. Det här inlägget ska dock inte handla om levande döda nazister som slaktar norrmän på skidsemester, utan om vintertrenden att se ut som en norsk fiskare. Alla viktiga plagg som du behöver för att haka på stilen finns med på denna lista och som ni sett i tidigare utstyrslar här på bloggen kan man sätta ihop det i diverse olika konstelationer.

1. Aran-tröja:
Ett av de plagg som lätt glöms bort i dessa sammanhang är aran-tröjan som egentligen är en klassiker inom stilen. MQ har en riktigt fin från Blueprint eller Emilio. Aran-tröjorna är inte direkt eleganta men de är inte det man eftersträvar heller precis som de flesta övriga plagg här så är den i första hand till för att hålla värmen.

2. Fiskarmössa: Det är för mig självklart att ha fiskarmössan som huvudbonad nr.1 före det enda andra alternativet - sjömanskepsen. Främst för att det är mer bekvämt och moderiktigt att gå runt med en fiskarmössa inne i stan jämfört med en sjömanskeps.

3. Islandströja: Jag gillar islandströjor och jag hoppas att förra julens present, en islandströja från Carin Wester, ska få sällskap av den från Our Legacy. Islandströjor är helt rätt under skepparkavaj och med både islandströja och skepparkavaj på överkroppen så håller man värmen under de kallaste vinterdagarna.

4. Skepparkavaj: Jag har just bytt knappar på min skepparkavaj från Uniqlo och resultatet blev strålande. Ska lägga upp en bild på jackan snart och det bevisar verkligen hur mycket detaljerna gör.

5. Polotröja: Precis som jag sagt tidigare skrivit så är polotröjan något som jag bara uppskattar i dessa sammanhang. En grövre polotröja kan vara hur snyggt som helst om man matchar rätt.

6. Tvärrandig seglartröja: Den tvärrandiga seglartröjan är lite av ett sommarplagg då det inte värmer tillräckligt under vintern. Det är dock inte fel att köpa en nu för att ha till våren och sommaren och Weekday och Vailent har riktigt fina.

7. Sjömanssäck: Bland de accessoarer som verkligen fulländar stilen finns sjömanssäcken och en riktigt snygg ser ni på bild högst upp.

Hugo

Bildinspiration: Skepparkavaj


Övre raden från vänster: Maison Martin Margiela, Paul Smith, HM

Nedre raden från vänster: Topman, Barbour, Our Legacy

Hugo

Outfit på ett nytt vis


Tips om rea och utförsäljning

Mail från Below:

Hej,
I helgen får vi fin besök av Cheap Monday, Indigofera, Rogues Gallery och Edwin. Vi kommer få in massor fina prover! Håll koll på vår blogg senare idag för bilder. Jackor från Cheap Monday kommer kosta 300kr, T-shirt 80kr och 2 för 120kr. Väldigt billigt med andra ord.
 
Våra vänner på Aplace har precis återlanserat deras fin fina webshopp. Detta firar vi genom att erbjuda er 20% rabatt på Aplace.com . Uppge below som kod för att erhålla 20% rabatt! Hoppas vi syns i helgen!



Hugo

Dagens Outfit: På ett fik i Gallerian


Det är lördag och man är ute för att handla ingredienser till en pokerkväll med polarna. Man besöker Hötorgshallen och strosar runt lite på NK Delí. Efter två timmar finner man sig själv på ett fik i Gallerian smaskandes på en stor baguette fylld med brieost, tomat, salami, sallad och en oidentifierbar krydda. Du är vardagsklädd men på ett elegant och smakfullt vis iförd jeans, skjorta, rock, sneakers och halsduk. Glasögon i en våghalsig men inte onödigt uppkäftig färg pryder ansiktet och han tar den sista tuggan av mackan.

Rock:
Jens Dahlström Skjorta: Our Legacy Jeans: A.P.C. Skor: Maison Martin Margiela Halsduk: Dries Van Noten Glasögon: Moscot

Hugo

Uniqlo vs. HM


I London besökte jag tre olika Uniqlo-butiker, bland annat flaggskeppsbutiken på Oxford Street. Därför tycker jag att jag har tillräckligt med erfarenhet av den japanska kedjan för att -som så många redan gjort- jämföra den med HM. Nedan jämför jag dem inom fyra olika kategorier och sedan följer en slutsats.

Klädutbud:
HM har visserligen ett lite större sortiment att välja ur och det finns alltid ett och annat guldkorn i HMs sortiment, men Uniqlo är mer eller mindre en guldtacka byggd av guldkorn. Kvalitén på Uniqlos kläder ska dessutom betraktas som betydligt bättre. Om man bara byter ut knappar på den nya ofodrade kavajen från japanerna eller på den nya skepparkavajen som i mitt fall så är plaggen riktigt, riktigt bra. Ska faktiskt byta ut de plastiga knapparna på min skepparkavaj mot autentiska bronsknappar som ser ut att fungera riktigt bra.

Segrare i Kategori 1: Uniqlo

Priser: Priserna är mer eller mindre desamma på bägge kedjorna men med tanke på vad man får för pengarna så kan man kanske säga att Uniqlo har bättre priser men det fungerar inte att jämföra på det viset. Möjligen har HM lite bättre priser, svårt att säga. Jag tror man får betrakta den här kategorin som oavgjord.

Segrare i Kategori 2: Ingen

Samarbeten: Jimmy Choo vs Opening Ceremony, Matthew Williamson vs Steven Alan, Roberto Cavalli vs. Jil Sander. Jag tycker det är rätt uppenbart vilka som går segrande ur denna strid. Första "matchen i matchen" är helt klart till Uniqlos favör och Opening Ceremony är tveklöst snyggare än gråskala, mocka, läder och nitar á la Jimmy Choo. Steven Alan går också som självklar segrare ur match två mot påfågelkläder á la Matthew Williamson. Match tre är den jämnaste då jag inte gillar Jil Sander särskilt mycket och Pete Doherty frontat för Roberto Cavalli, men samarbetet mellan Uniqlo och Jil Sander var faktiskt riktigt snyggt så den obestridliga slutsegraren är helt klart Uniqlo.

Segrare i Kategori 3: Uniqlo

Tillgänglighet: Det finns mängder av Uniqlo-butiker i London kändes det som, men faktum är att det bara finns 14 i hela England. Det finns cirka 900 totalt i världen varav 703 i Japan vilket kan jämföras mot HMs 1 700 butiker i 34 olika länder. Uniqlo har ingenting att sätta emot och innan de öppnar en butik i Sverige så kan vi svenskar knappt diskutera Uniqlos tillgänglighet.

Segrare i Kategori 4: HM

Slutsats: Uniqlo är bättre på alla sätt men innan de öppnar en fillial i Sverige så är det ändå till HM man vänder sig när man vill ha ett nytt, billigt basplagg.

Hugo

Dagens Outfit: En inomhus-utstyrsel


Det kunde ju vara lite skönt att slippa lägga in en rock eller annat ytterplagg någon gång, så här gjorde vi en utstyrsel för inomhus-bruk. Vi kunde inte vara utan skor och låta ägaren till denna outfit gå runt i strumplästen så ett par Buckshot-brogues från Gieves and Hawkes fick pryda fötterna på denna välklädda man. Måste faktiskt skryta lite angående tröjan från S.N.S Herning vars vänstra ärm (den längst till höger för betraktaren) stog rakt ut vilket för det första inte såg bra ut och för det andra gjorde att bilden blev mindre (ni som själva bloggar förstår vad jag menar). Hur som helst så har vi nu vikt in ärmen efter en stunds Photoshop-arbete. Det enda som skvallrar kring detta är den tunna vita linje som ni kan se på höger och vänster sida om den invikta ärmen.

Tröja:
S.N.S Herning Skjorta: Polo Ralph Lauren Jeans: A.P.C. Skor: Gieves and Hawkes Glasögon: Anglo American Eyewear

Hugo


Hugos önskelista



Snart är julen här och som det barn man ändå är så kan man räkna med ett gäng julklappar. Särskilt eftersom vi inte ska åka utomlands eller annat liknande. Min önskelista kan ni läsa nedan och Gabriel kommer också att publicera sin inom kort. Själv är man nyklippt och Gabriel tycks ha gjort ett mycket bra jobb vad gäller klippningen. Endast en sak som jag önskar mig i klädväg finns inte med på listan och det är en ljusblå mössa från Grandpa som jag önskar mig av Gabriel. Detta beroende på att jag glömde kolla vad det var för märke. Förklaringen till att jag önskar mig den från just Gabriel är enkel, det är helt enkelt det han brukar ge mig och det brukar vara något som jag använder länge. Till exempel så var det han som gav mig min Velour-mössa som jag ständigt använder, även den köpt från Grandpa.

1. Islandströja, Our Legacy:
Islandströjan från Our Legacy skulle vara perfekt under min Uniqlo-skepparkavaj. Dessutom är den sanslöst snygg och jag behöver fler varma tröjor till vintern. Så blir det ju när man vägrar gå i hoodies ock liknande. Som jag tidigare skrivit så ser det ut att finnas väldigt många exemplar kvar ute i butikerna och den går säkert att hitta på mellandagsrean. Jag vet vad ni tänker, mellandagsrean är ju efter jul, men då är det ju tur att man fyller år i februari.

2. Cardigan, H&M: Såg en rätt så snygg cardigan från H&M idag, beige med bruna kanter, inte att förknippa med den med mörkblå kanter som är betydligt fulare. Cardigan är ju något som är bra på flera sätt och fungerar fint till både skjorta och t-shirt. Kan till exempel tänka mig att en beige cardigan skulle vara supersnyggt över den mörkgråa t-shirt som jag sitter i just nu. T-shirt är faktiskt ett betydligt komplexare plagg än man kan tro och ett inlägg ska publiceras om detta.

3. Collegetröja, Acne:
Ful-snygg tröja från Acne Pop Classics. Brukar inte gilla sådana här men just denna tillsammans met ett par Onitsuka Tiger Sneakers tror jag skulle vara grymt snyggt. Någonting har börjat tilltala mig hos den här typen av kläder men samtidigt så är det ju snabba kast. Tycker även att jeansen på bilden är grymt snygga.

4. Strumpor, Falke, Polo Ralph Lauren och Gant: Vinröda strumpor från Falke och mörkgröna från Gant. Fair-Isle strumpor från Polo Ralph Lauren. Kanske inte alla men något par av dessa vore trevligt.

5. Tröja med sjalkrage, Paul Smith: Manolo hade ett inlägg som hette Preppy Wednesday där bland annat en sjalkragad, mönstrad tröja från Paul Smith var med. Har testat den på SOLO vid Norrmalmstorg och den sitter sinnesrubbat bra. Anledningen till att jag lagt den längst ned på listan är att den är så dyr att man nästan skäms när man önskar sig den. 2 599 kronor är för mycket men på mellandagsrean möjligen.

Hugo


Bildinspiration: 3 x Buckshots


Hugo

Veckans Outfit: My-Wardrobe


I förrgår gick jag in på My-Wardrobe och lade märke till en outfit som de verkligen lyckats med. Jag blev oerhört inspirerad och gjorde en riktig rip-off med samma skor och samma tröja och en liknande jacka. Jag valde ljusare jeans dock för att bryta av i färg mot skepparkavajen från Topman. Egentligen skulle ett par mörka jeans vara snyggare till skorna men med ett par nya fina jeans i byx-mappen är det svårt att hålla sig ifrån. Har en känsla av att ni kommer se de här jeansen flera gånger till. För övrigt så skulle jag faktiskt förespråka att bära jeansen över dessa kängor istället för uppkavlade över eller nedstoppade i kängorna.

Skepparkavaj:
Topman. Billigt alternativ från Topman som bevisar att även svart skepparkavaj kan fungera utmärkt. Det My-Wardrobe använde var också en svart rock även om den var från Burberry och betydligt längre och därför var svart det naturliga valet. Självklart spelade det in att tröjan var helt i gråskala.

Tröja:
Velour. Tröjan från Velour tycker jag är riktigt snygg, synd att det är en polotröja men jag tycker faktiskt att det fungerar under skepparkavaj. Det klassiska är väl att bära krämfärgad polotröja under men jag gillar verkligen den här typen av mönstrade tröjor.

Jeans: A.P.C. Indigo-blå jeans som är gjorda av A.P.C. för h(y)r collective. En av anledningarna till att jag använder mig av just dessa är att det är en grymt bra bild. Kombinerat med det jag tidigare skrev om jeansen så blev det ett självklart val. Såhär i efterhand känner jag att valet kanske borde fallit på de mörkare jeansen från de franska specialisterna.

Skor:
Tricker´s. Riktigt, riktigt snygga kängor från Tricker´s. Att man kan använda dem som något Brogues-liknande om man låter jeansen falla ned över dem ger kängorna en helt ny dimension. Tycker att dem färgmässigt är väldigt utstickande och matchar jeansen på ett fint sätt.

Mössa:
Maison Martin Margiela. Min senaste favorit som jag också visat upp tidigare här på bloggen är från Margiela. Tycker att det är oerhört trevligt med den här typen av tunnare mössa med ett vik just för att vecket blir betydligt tunnare och mössan ser mindre bylsig ut. Dessutom finns det flera smaskiga detaljer att som mössnörd sitta och gotta sig åt.

Hugo

Buckshots på Herr Judit


Som ni kanske vet så håller Herr Judit på med att skapa en webshop som borde vara klar om några dagar. En utmärkt idé tycker jag. På Herr Judits blogg visar de nu några av de plaggen som kommer att säljas på webshopen. Fair Isle-tröjor, Trench Coats och en väska från Ralph Lauren gör mig extremt sugen på att se utbudet på nätbtiken. Men det som fångade mitt intresse mest var nog dessa buckshotkängor, troligtvis ifrån Gieves and Hawkes. Buckshotbrougesen är kanske lite snyggare man om men letar efter ett par vinterkängor i bra kvlité och i brittisk anda så är dessa ganska optimala.

Gabriel

Fem axelremsväskor



Jag gillar väskor över huvud taget men anledningen till att man ofta tänker på den här typen av väskor är att de är perfekta när man har saker att bära med sig till exempelvis skolan eller gymnasiet. Här har jag och Gabriel valt ut fem favoriter och det kan väl vara trevligt med något annat än Dagens Outfit och tips om det senaste på Below.




Väska 1, Filson: Märket Filson har just flyttat in till Très Bien Shop och här ovan ser ni en av de två väskor som märket har med på listan. Lite mer glamourös axelremsväska som skulle vara riktigt snygg till en marinblå filtrock eller möjligen lite längre skepparkavaj. Jag gillar verkligen kombinationen av kamel och marinblått och dessutom är jag verkligen inne på skepparjackor just nu. Ni lär se en i morgondagens outfit med en Velour-tröja som jag hittade på My-Wardrobe.

Pris: 194€ via Très Bien Shop



Väska 2, Hackett:
Hacketts Fisherman Bag är en riktigt snygg variant i lite samma färger som den översta från Filson. Tycker dock att den här designen passar mig lite bättre och jag tror att den verkligen tjänar på att bli lite sliten eller rentav ordentligt nött i kanterna.

Pris: 180£ via Hackett´s Online Shop


Väska 3, Chapman:
Riktigt klassisk jaktväska från märket Chapman i mörkgrönt med läderdertaljer. Tycker personligen om den här just på grund av färgerna och den skulle vara perfekt att kombinera med en tweed-kavaj och en jaktkeps. Ett jaktgevär av äldre årgång och ett gäng hagelpatroner är helt rätt tillsammans med den här.

Pris: 1500 kr via ScoutTheStore


Väska 4, Filson:
Här ser ni en väska som man verkligen skulle vilja tvinga någon annan att gå omkring med i ungefär tio år och sedan ta tillbaka den. Tror att den här skulle vara bäst så.Riktigt fin färg väger upp för dem plastiga spännena i sann hike-anda.

Pris: 174€ via Très Bien Shop

Hugo

Belows senaste


Hugo

Dagens Outfit: Den färgglada ulltröjan



Dagens Outfit går starkt åt det italienska hållet men de lite djärva accentfärgerna och jeansen gör utstyrseln mindre stiff än en kostymoutfit i samma smak. Ett trevligt inslag tycker jag är den färglada ulltröjan som fungerar fint till de indigo-färgade jeansen. Allting är som ni ser väldigt avskalat vilket de för en gångs skull enkelknäppta munkskorna bidrar till. Tycker personligen att den "nya" trenden med utanpåliggande fickor på kavajen är en rätt trevlig nymodighet som bidrar till en lite ledigare stil.

Kavaj:
Boglioli Tröja: J.Pess Skjorta: Finamore Napoli Jeans: A.P.C. Skor: Crocket and Jones Glasögon: Ralph Lauren Slips: Drakes

Gabriel och Hugo

Summering av London



Just hemkommen från London så tänkte jag skriva en liten summering av London, hur det har varit och vad garderoben utökats med. Inget längre inlägg idag dock på grund av att läxberget bara växer och växer. Hur som helst så har det varit trevliga fyra dagar med middagsbesöket på restaurangen Hakkasan som höjdpunkt. En hel del inköp har det blivit och man får nog kalla Uniqlo för resans stora hit. Så som svar till signaturen Filip så är det självklart att jag gjorde det. Glömde bara nämna det i torsdagens inlägg, Dagens Outfit: London Nästa.

Inköp:
Från Uniqlo köpte jag två flanellskjortor för 15£ vardera. Var mycket nöjd med bägge och de kommer säkerligen att användas flitigt under vintern. En skepparkavaj blev det också från den japanska kedjan och med tanke på tjockleken på denna jacka i wool/cashmere-blandning tror jag att den duger till att hålla värmen gott och väl. Jag köpte också en vanlig v-ringad från Gap men resans bästa köp, eller åtminstone det jag blev mest nöjd med, gjorde ändå min pappa. Jag lyckades nämligen sälja på honom ett mörkblått exemplar av Aquascutums Aquamac för 495£. Den satt helt perfekt och blir mycket snygg tillsammans med den halsduk i samma mönster som fodret som han också bestämde sig för att köpa. När man är ung och fattig kan man ju åtminstone leva ut sina drömmar genom sin far, eller hur?

Matupplevelser: Det här känns lite som att det inte har att göra hemma här men jag vill bara tipsa om Hakkasan. Det vi åt där var nog den godaste flerrättersmiddag jag någonsin ätit. Först kom det in någon slags räkkakor med ett överdrag av rostade sesamfrön. Detta var oerhört gott men ändå inte så speciellt får man ändå säga. Sedan kom någon slags lyx-dumplings in och de var verkligen helt fantastiska. Måltidens höjdpunkt var trots dessa underbara dumplings en ank-sallad kallad Crispy Duck Salad. Avslutningsvis fick vi in honungsglacerad Seabass som också var helt sanslöst god. Är Seabass Havsaborre? och ska det kanske vara särskrivet?

Hugo


Nyheter från Rose and Born

Den utmärkta butiken Rose and Born har kommit med lite ny inspiration på deras hemsida. Trevliga plagg i fina uppsättningar som vittnar om butikens förkärlek till italienska skräddarkonst.

 

Gabriel



Dagens Outfit: London nästa


Okej, imorgon ger jag mig av till London och jag har gjort klart för mig ungefär vad jag ska kolla efter. Topman verkar ha grymt schyssta Pea Coats och en sådan blir det nog. Till det kan adderas en rutig flanellskjorta från lämplig Second Hand-butik. Vet också att Topman kan ha riktigt snygga snörkängor så det kan bli intressant på flera sätt att gå dit.

Pea Coat:
TopMan Cardigan: J.Crew Skjorta: A.P.C. Jeans: A.P.C. Skor: Grenson Glasögon: Polo Ralph Lauren Mössa: H&M

Hugo

Whyred på Below



Hugo

Hope Wax Wear Collection - snart i butik

Under November når Hopes minikollektion Hope Wax Wear butikerna. Jag gillar personligen den här jackan jättemycket och även väskor och skor ingår i kollektionen. Tycker också att det är en väldigt snygg och genomarbetad reklamkampanj.





Hugo

Londonresa och Oljerock från Country Attire

På torsdag åker jag till London och jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde komma med några förslag. Egentligen skulle inlägget kunna sluta här men för att fylla ut med något så kan jag bara nämna att det jag kommer leta efter är i huvudsak en skepparrock, en rutig flanellskjorta och eventuellt en islandströja.



För er som vill köpa oljerock så är internetbutiken Country Attire ett grymt bra tips. 1 200 blir det totala priset för en oljerock och dessutom har dem storlekar som Child XXL för den lite yngre eller mindre. Levranstid på 1-14 dagar och Gabriel fick hem sin på 5 dagar.

Köp din oljerock här.

Hugo

RSS 2.0