Dagens Outfit: Midsommardagen på RunmaröMidsommardagen på Runmarö innebär att de vuxna tar igen sig efter gårdagen och vi lite yngre icke-alkoholkonsumerande-människor är nere på ängen och spelar fotboll, kastar frisbee eller eventuellt spelar baseball med kottar som boll. Denna utstyrsel innehåller precis den typ av kläder man går runt i dagar innehållande dessa aktiviteter. Rugbytröjan är verkligen skärgårdspreppy, preppy med inslag av skärgårdsmode. Tröjan ingår i preppymodet och det vit och blå-randiga är ständigt förknippat med det marina. Jag skulle egentligen bara vilja ha tröjan lite mer solblekt för att få det perfekt.

Tröja:
Polo Ralph Lauren Shorts: J.Crew Skor: Converse Solglasögon: Ray-Ban Amerikansk fotboll: Rawlings

Hugo

Nödvändigt i sommargarderoben


Skjortor från Gant Rugger                                                      Foto: A Continous Lean

Plusgrader i Stockholm firas med att jag imorgon åker till Boden och trettongradig kyla. Nedan kan ni läsa ytterligare om sommarmodet. Även om det börjar bli lite tjatigt just nu med det sommarmode jag skriver om så tycker jag att det här inlägget är klart läsvärt och jag måste säga att jag känner mig väldigt nöjd. Nöjd är jag också med uttrycket Skärgårdspreppy som jag verkligen tycker är ett sammanfattande namn för den sommarstil som jag och Gabriel anammat.


Kashmirkavaj från Barbisio, Nitty Gritty 4995:-             Foto: Manolo.se

Överdelar: Vad gäller överdelar är dina Oxfordskjortor från förra sommaren långt ifrån oanvändbara. De är tvärtom ännu bättre i sommar då de blivit lite urtvättade. Dessa skjortor bärs med fördel ostrukna och med en lite knöglig, uppknäppt buttondown-krage. För att få ytterligare asymmetrisk känsla på skjortan så kan man knäppa upp endast en av knapparna. Trots att man kan få en ny känsla på Oxfordskjortorna, så behöver garderoben uppdateras lite på skjortfronten. Rutiga, urblekta skjortor i pastellfärger blir perfekt. Finns -som jag skrev för någon dag sedan- bland annat att få tag på från Gant Rugger, These Glory Days och Gitman Bros. Med andra ord inom prisklassen 600-1200 kronor. Herr Judit säljer Gant Rugger och deras skjortor går på 950 kronor. När jag var på Herr Judit idag såg jag också ett antal billigare Second Hand-alternativ, bland annat en Madras-skjorta made in Madras.


Skjortor från Gant Rugger, 950:-                                    Foton: Herr Judits Webshop

Om det är någon som ännu inte införskaffat en ofodrad kavaj så är det verkligen på tiden att man gör det. Jag känner i skrivande stund att en mörkblå är att föredra framför en beige med tanke på det stundande skjortmodet. Billigare alternativ finns från exempelvis Made in the Shade, om man ska krypa upp en prisklass så rekommenderar jag Gant Rugger som har en riktigt fin enkelknäppt Blazer med följsamma axlar i din vårkollektion. Inom den prisklassen ligger också J.Lindeberg som verkar vara påväg att bli något unikt inom den svenska modebranschen. Om man ska krypa upp ytterligare en prisklass så är vi uppe och nosar bland de riktiga skönheterna, kavajer från Boglioli och Barbisio.


Kavaj från Wings and Horns                                                              Foto: Manolo.se

Nederdelar: Chinos är absolut inte ute ur leken men silhuetten är något smalare och uppkavlat är inte längre standard. Vad gäller shorts så är det fortfarande kort och uppkavlat som gäller, med tanke på hur mycket blått det redan är så föredrar jag beiga shorts och Weekday känns som ett bra budgetalternativ. Badbyxor finns också att tillgå från Weekday för den som ännu inte uppdaterat sig på den fronten. Färgglada alternativ från Polo Ralph Lauren är annars vad man kan tänkas satsa på.

Accessoarer: Solglasögon är huvudaccessoaren under sommaren även om vissa väljer hatt för att inte bli bländad av solen. Jag gillar personligen inte att gå runt i hatt men när man ser bilderna ur Umit  Benans sommarkollektion känns det absolut acceptabelt. Om jag var ni skulle jag leta efter vintage-bågar med gulddetaljer för att maximera känslan av sliten skärgårdspreppy.


                                                                                                  Foto: Kishida Days

Skor: Skärgårdspreppy är ett ganska bra uttryck tycker jag. Fler seglarinslag, mer relaxed och färre bisarra färginslag ger oss en fegare och mer svensk version av preppy, det vill säga mitt nya påfund skärgårdspreppy. Vad jag vill komma till är kanske att det är seglarskor, urtvättade espadrillos och canvasskor som gäller i sommar.

Hugo


Dagens Outfit: Valfri JackaDagens utstyrsel är lite mer anpassad för det väder vi har idag om man drar på sig en valfri jacka. Jag kunde faktiskt varken komma på vad för jacka som skulle passa till detta eller hur jag skulle få in det i bilden på ett snyggt sätt. Tycker att det är en relativt lyckad utstyrsel i övrigt. Den urtvättade brun-grå tonen som återkommer i skor, glasögon och mössa matchat med den lite slitna finish som skjortan och jeansen har. Känner personligen att man skulle kunna se Jockum Hallin i dessa kläder.

Skjorta:
Rby45rpm Jeans: The Garbstore Skor: Church´s Mössa: Polo Ralph Lauren Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Knögligt, urtvättat, solblekt IIEfter lördagens inlägg kände jag att det fanns mer att skriva om angående denna sommartrend. Igår kollade jag mycket på Gant Rugger-kollektionen och visningarna av den. Om ni inte kollat in filmen jag bifogade i inlägget så tycker jag att ni ska göra det. Hur som helst så bär Charlie Westerberg under visningen en rutig skjorta i pastellfärger som jag tycker är precis den typen av skjorta man vill gå runt i ute i skärgården i sommar. Kolla för övrigt in filmen som finns med i det här inlägget, man blir så otroligt sugen på sommar.


Opening Ceremonys samarbete med Pendleton

Att hitta en perfekt, rutig sommarskjorta är bara en fråga om hur mycket pengar man kan tänka sig att lägga ned eller eventuellt hur mycket tid. Med tanke på att man faktiskt letar efter en nött skjorta så ska Second Hand vara ett utmärkt alternativ. Jag är ganska säker på att jag skulle kunna hitta någon snygg sommarskjorta gömd i något skrymsle på mitt landställe om jag bara letade ordentligt. Alternativet är att öppna plånboken och punga ut med en tusenlapp. Om man satsar på det senare då en tusenlapp trots allt inte är så mycket, så ska man kolla tidigare nämnda Gant Rugger, These Glory Days, Polo Ralph Lauren, eventuellt Pendletons sammarbete med Opening Ceremony, Our Legacy och framför allt Gitman Vintage som har ett antal fantastiska skjortor i sin vårkollektion. Spana in dem här. Gitman Vintahe finns på Très Bien Shop.Band of Outsiders har till sommaren skapat ett antal fina skor med en lite mer sliten finish. Något man möjligen kan klaga på är formen då de är aningen klumpiga. Den här slitna patineringen på seglarskor(nedan) tilltalar mig väldigt mycket och ett inköp skulle vara på sin plats. Tror att NK säljer Sebago och när plånboken tillåter ska jag nog pulsa ned till Hamngatan. Det hela handlar om att sätta en vintage-prägel på det hela och även de små detaljerna måste skrika vintage-dandy. Därför fungerar inte ett par high tech-solbrillor signerade Marc Jacobs utan det är pilotbrillor med guldkrom som gäller.Mer läsning:
Knögligt, urtvättat, solblekt >>
Dagens Outfit: Drömmen just nu >>
Sommarmodet >>

Hugo

Gant Rugger s/s 10Jag har just insett storheten i Gant Rugger s/s 10. Finns några skjortor i kollektionen som troligen blir nästa inköp efter ett par seglarskor. I kollektionen finns också ett antal snygga Rugbytröjor som jag i och för sig helst skulle se gå ett par varv i tvättmaskinen först. Gillar speciellt den vit och blå-randiga.Hugo

Dagens Outfit: En ny accessoarUnder sommaren dricks det hysteriska mängder öl vilket oftast matchas med -vad serien Stockholmsnatt kallar- handbollspung. Vi väljer att matcha det med seglarskor och rutigt från Polo Ralph Lauren. Något stilfullare i min mening. Idag är det Pilsner Urquell som gäller istället för Pripps Blå vilket känns naturligt med denna något modernare look. Gårdagens utstyrsel var oerhört "Rikard", min farmors man som garanterat skulle kunna gå runt med något sådan och en Smirnoff-keps. Eventuellt skulle han bära det med en kikare runt halsen.

Skjorta:
Polo Ralph Lauren Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: Sperry Topsider Solglasögon: Oliver Peoples Öl: Pilsner Urquell

Hugo

Dagens Outfit: Drömmen just nuNu ska jag kolla En film om Olle Ljungström, tanken på att gå ut känns nämligen långt ifrån lockande. Det blir nog en riktig inne-sittar-dag med först den filmen, sedan A Serious Man och klockan 21.00 blir det Real Madrid-Villareal. Hoppas på att Real behåller tvåpoängs-avståndet till Barcelona och att Higuaín som såg blek ut både mot Xerez och Lyon. Nog talat om fotboll och åter till mode och Dagens Outfit. Såhär skulle jag vilja gå klädd i sommar. Kobba ute på Rönnklippan med en Pripps Blå i ena handen och en av Sandhamns seglarbullar i andra handen. Dessutom matchar flaskan skjortan på ett bra sätt färgmässigt. Skjortan stämmer också bra in på det urtvättade mode jag beskrev igår.

Skjorta:
Polo Ralph Lauren Shorts: Fifth Avenue Shoe Repair Skor: J.Crew/Sperry Topsiders Solglasögon: Oliver Peoples Öl: Pripps Blå

Hugo

Knögligt, urtvättat, solblektDet är ganska tydligt att modet drar åt ett mer avslappnat, slitet och urtvättat håll. Inte bara att kängorna ska vara ingångna, rugbytröjorna urtvättade och kavajerna ostrukturerade, även kragsnibbarna ska vara knögliga och tygskorna blekta. En betydligt mer lättsam tappning av preppy är vad som är att vänta till sommaren. Jag känner också lite vibbar som indikerar inslag av ett mer fulsnyggt mode. Jag skulle exempelvis inte banga på Acnes grå collegetröja med texten Classics över bröstet. Den skulle kännas helt rätt under en mac, gärna matchad med en svart halsduk och en färgglad mössa.Den som följer Claes Juhlins blogg Stiljournalen, har knappast undgått att han plötsligt bytt från tvättäkta preppy till skinnjacka, jeansskjorta och slitna Clark's. Orsaken ska ha varit att hans stil inte gick hem hos tjejerna. Detta är något som de flesta modemedvetna män och likaså de flesta svenska designers har upptäckt. Det skulle kunna vara anledningen till denna förändring i det svenska modet. Enligt Claes har hans nya stil ännu inte resulterat i någon revolutionerande förändring på tjejfronten. Att Claes inte lyckats betyder inte att ni inte kommer göra det. Hans misslyckande har nämligen en naturlig förklaring, håret. Att spara ut håret men fortsätta att dra bak det har resulterat i en mindre lyckad hockeyfrilla och en klippning på sidorna och i nacken skulle vara på sin plats. Addera att han börjar rufsa till det hår som sedan finns kvar och tjejerna kommer stå på kö. Jag får nog rekommendera käre Claes att läsa detta.


Superschysst urtvättad t-shirt från A.P.C.

För att återgå till ämnet så tror jag starkt på kombinationer som urtvättad madras-skjorta, korta shorts och blekta espadrillos. Gabriel är väldigt inne på just urtvättad rugbytröja och att detta plagg finns att tillgå på Herr Judit är ingen vild gissning. Med det urtvättade modets ankomst kommer också en ännu större second hand-hysteri. Jeansjackan är tillbaka och helt plötsligt är en systemkamera runt halsen det hippaste och säkraste sättet att få ligga. Systemkameran blir kanske lite för fjollig i stilen för min smak så Claes med sin späda röst bör kanske inte lägga sig till med denna accessoar.


Notera skjortan, skorna, de knögliga slagen, vintageklockan, byxorna och naturligtvis solglasögonen.

Som sista hälsning till Claes kan sägas att jag och min mor(!) brukar sitta tillsammans och läsa hans inlägg tills vi garvar läppen av oss, över en kopp svart kaffe sådär. Nu har jag lyckats övertala mamma att se The Road. Valet stod mellan den (mitt alternativ) och Up (mammas alternativ). A Serious Man var också ett alternativ men det blir nog att hålla sig hemma imorgon och med andra ord glo ordentligt på burken. Jag vill heller inte vara hård i tonen mot honom och därför vill jag vara tydlig med att det ofta är hans blogg som får en att dra på smilbanden trots åtta minuters väntetid på bussen vid Skanstull och tiogradig kyla.

Hugo

En god ursäktNi får ursäkta den låga uppladdningsfrekvensen på bloggen på sistone. Tanken är att det ska bli ändring på detta imorgon. Idag fyller jag trots allt år så ni kan kanske ursäkta. Har fått flera trevliga presenter, band annat ett par Red Wing-kängor och ett par Clubmasters. Återkommer som sagt imorgon. För övrigt kan ni ju spana in Gabriels bildläxa, att ta ett foto inspirerat av Irving Penn. Vi blev rätt inspirerade till en början men när Photoshop strulade så gjorde intresset detsamma mer eller mindre.

Hugo

Aplace på Below


Hugo

Umit Benan s/s 10Samuel Garlöv på Industribolaget har skrivit om Umit Benans vårkollektion med temat Kuba. Med detta inlägg hyllar jag inte märket utan snarare stilen och den här frisyren blir för mig något att satsa på till sommaren. Tänk om man bara var såpass gammal att man kunde ha någon skäggväxt att tala om. Gillar också den dubbelknäppta kavajen på bilden under.Hugo

Bildinspiration: Brillor att dö för


Personliga favoriten, Ray-Ban Clubmasters


Genomskinliga bågar signerade Moscot
Kolsvarta solglasögon från Tom Ford.


Relativt okänd modell från Ray-Ban.

Förra årets trendbrillor från Persol.

Hugo

A.P.C. s/s10A.P.C.s vårkollektion är det snyggaste jag har sett på oerhört länge och jag skulle verkligen vilja ha precis allt ur den. Skjortan på den översta bilden är förmodligen den snyggaste jeansskjorta jag någonsin sett och ni vet alla hur oerhört förälskad jag är i den här typen av rockar. Det kommer förmodligen postas mer detailshots ur den här kollektionen i senare inlägg. Nu ska jag återgå till mina jon och molekylföreningar, lagom kul.Seglartröjan, ett måste i sommargarderoben.Kavaj i spännande material, nämligen denim. Samtliga bilder hämtade från Très Bien Shop.

Hugo

Dagens finkultur: Mer Nick CaveYtterligare ett lite musiktips är en annan skiva med Nick Cave & The Bad Seeds, nämligen No More Shall We Part med guldkorn som Hallelujah, As I Sat Sadly By Her Side och Oh My Lord. Albumet släpptes 2001 och är bandets elfte studioalbum.

Nick Cave & The Bad Seeds – Hallelujah
Nick Cave & The Bad Seeds – As I Sat Sadly By Her Side

Hugo


Dagens Outfit: Jazzfestivalen på SkeppsholmenTemat för dagens utstyrsel kan kanske sammanfattas som vintage. Tvättade och lite skrynkliga tyger varvas med pennyloafers med en sliten finish, vintage klocka från Omega och tidlösa clubmaster från det alltid så angelägna märket Ray-Ban. Jag tycker personligen att man kan byta ut dett apar loafers mot ett par mockasiner från exempelvis Tod's eller ett par seglarpjucks från Sperry Topsider. Om man vill byta skor kan man tänka på att i vilket fall matcha skorna med klockarmbandet och glasögonbågarna.

Kavaj:
Uniqlo +J Skjorta: Gitman Bros Byxor: These Glory Days Skor: A.P.C. Solglasögon: Ray-Ban Klocka: Omega

Weather Report – Teen Town

Hugo och Gabriel

Uniforms for the dedicated och 2707 på BelowHugo

SidenscarfenEn av mina favoritaccessoarer är sidenscarfen. Ett påfund som lika väl sprättiga italienare som anglofila gentlemen använder sig av. Men de använder dock sidenscarfen till väsentligt uppklädda utstyrslar. Jag skulle dock vilja förespråka att använda sidenscarfen som ett sätt att kontrastera sin klädsel. Men det som man kan bryta av sidenscarfen med är en smaksak, men enligt mig så kan man använda sig av denim i stor utsträckning. Använd till exempel en jeansskjorta eller jeansjacka. Tygskor eller välanvända brouges är något jag gillar att se på fötterna hos sidenscarfens bärare. Men såklart kan man också använda sig av sidenscarfen i italiensk eller anglofil anda. Det finns däremot en regel enligt mig och det är att inte blanda in scarfen i en fullfjädrad preppyoutfit. Det ser nästan alltid för krystat ut.

Aquascutum vår 2007

Sidenscrfen bärs på bästa sätt genom att bara göra en vanlig knut eller bara hängandes runt halsen. För det tidigare alternativet gäller det att rätta till den så att båda ändarna hänger vertikalt ner på bröstet. Den kan efter att man gjort knuten, bara hänga rakt ner. Om man vill och ha en scarf som är lite längre så kan man stopp in ändarna innanför kavajen. Om du bär en stickad tröja utan skjorta så kan du stoppa i den innanför tröjans krage men då blir det en mer plastrong-känsla över det hela. På det sättet får man bara en liten smakfull skymt av scarfen. Man kan som sagt även hänga scarfen över axlarna och sätta på sig en kavaj eller rock över det. Det är ett annat tips på hur man får scarfen lite mer nedtonad. Just detta tror jag att jag kommer köra en del i vår. Seglartröja eller alternativt en diskret t-shirt, mackintosh-rock, jeans, Clubmasters, en grå fiskarmössa och Converse, med en paisley-mönstrad, mörkgrön och mörkröd sidenscarf slappt hängandes runt halsen.


Mönster på sidenscarfs bör vara prickig, paisleymönstrade eller något liknande. Finstilta mönster som ser ut att höra hemma hos farmor är perfekt. När man köper sidenscarf så bör man bara gå på second hand. Jag har hittat många snyggare sidenscarfs på second hand än jag sett nytillverkat. Desutom är second hand så mycket billigare. Bege dig till Herr Judit eller Brandstationen och köp en för hundra riksdaler.

Hugo och Gabriel


En tyst kväll på bloggenJag har tyvärr inte tillgång till min dators bilder ikväll och kan därmed inte skriva något längre inlägg. Denna notis kan kanske räcka. Alexander McQueen har idag (den elfte februari) begått självmord genom hängning. Detta efter att hans mor gått bort för cirka en vecka sedan. McQueen blev 40 år och vi hedrar honom med en i övrigt tyst kväll från bloggen. Missa dock inte morgondagens inlägg
10 stilmissar du inte får göra.

Hugo

Dagens finkultur: Joy Division 21.30

Två tips, klockan 21.30 handlar det om engelska postpunk-gruppen Joy Division på K Special på Svt 1. Igår såg jag en mycket bra film som mycket enkelt kan relateras till mode, Coco: Livet före Chanel. Fantastisk film.

Hugo


Dagens Outfit: Juli 2010?En solig dag i början på juli, den femte möjligen, min pappas födelsedag. Kavajen har åkt av till förmån för Badminton-spel nere på den stora ängen där midsommarstången fortfarande ståtar. Du vet att det fortfarande är en något opassande klädsel för sådana aktiviteter och du är livrädd för att snava och sätta någon präktig gräsfläck på dina ljusa byxor. Efter en tids oavbrutet spelande lämnar du de andra för att se om du kan hjälpa till med middagen på något sätt. Senare på kvällen tar du på dig kavajen och njuter tillsammans med dina vänner av den utsökta köttbiten och den nedgående sommarsolen.

Kostym: These Glory Days Skjorta: These Glory Days Skor: A.P.C. Sol-/Glasögon: Oliver Peoples Scarf: Maison Martin Margiela

Hugo


9 solglasögon till sommarenUnder denna årstid då man bara vill sluta ögonen och suga på Zyklon B-pellets -som Claes Juhlin så genialt uttryckte sig på Twitter- kan man åtminstone drömma sig bort och gotta sig i diverse olika glasögonbågar. Det jag i huvudsak ser fram emot med olika årstider är just de många olika klädesplagg man kan bära under denna årstid och solglasögon är nog det mest säsongsbundna klädesplagg/accessoar som finns.1. Paul Smith
Jag kan ofta tycka att färgglada eller eventuellt helsvarta bågar blir lite väl extrema. Angående genomskinliga så kallade Crystal-bågar vet jag inte om jag tycker att dem är extrema eller diskreta. Det beror ju lite på hur man formulerar det helt enkelt. Genomskinligt i sig är diskret men på ett par solbrillor blir det ganska extremt och gör sig bättre på excentriker än kontorsarbetare i illasittande Tigerkostymer.2. Oliver Peoples
Hata dem eller älska dem, jag har valt det senare. Jag kan verkligen se framför mig en ung man sittandes på en flakmoppe iförd dessa, en ljus, rutig skjorta med uppkavlade ärmar, ett par korta shorts och ett par Converse. Okej, en ung man kanske jag ännu inte ska se mig själv som.3. Moscot
Märket som har sitt ursprung i New York, har sedan 1915 tillverkat mycket stiliga bågar. Den här gången i ett mycket mörkt sköldpaddsmönster. På hemsidan kan man dessutom bestämma en del själv över hur man vill ha dem.4. Ray-Ban
Som ni vet så har jag alltid varit svag för Wayfarers och Clubmasters så de får vara med i även detta inlägg. Kärleken till Clubmasters började i Sandhamn för 10 år sedan. Lunch på Sandhamns vershus, uteserveringen, strömming, potatismos och rårörda lingon. Där jobbade en söt ung tjej som jag var kär i när jag var sådär fem år. Hon serverade alltid oss, i sina Clubmasters.


5. Persol
Listan kan inte vara komplett utan ett par ihopfällbara Persol-bågar. Bilden är från bloggen Brillor som jag tycker mycket om just nu. Vad kan man egentligen säga om dessa? Snygg blandning av pilotbågar och Wayfarers kombinerat med funktion av ringa kvalitét.
6. Super sunglasses
På Manolo hittade jag detta märke en gång för länge sedan och jag gillar dem riktigt mycket. För att sammanfatta dem så kan man väl säga att det är ett par knubbigare och rakare Wayfarers som Super presenterat. En trevlig detalj med just dessa bågar är att de är lite ljusare än den klassiska Wayfarern. Med tanke på att Kanye West har kört dem en hel del blir det troligen ett genombrott för flat-top Wayfarers i år.7. Cutler and Gross
Det är väldigt svårt att hitta bra bilder på bågar från Cutler and Gross så ni får nöja er med den här bilden från Manolo. Själv tycker jag att Cutler and Gross tillhör de bästa glasögon designers-arna och jag tycker att det är jättekul att Our Legacy tagit in bågar till sin butik på Krukmakargatan.8. Ben Silver
Dessa skönheter är mina stora favoriter och jag tycker verkligen att de är ruggigt snygga. Det är nog färgen på bågarna som jag faller för, brukar gilla ljusa sköldpaddsmönster. Senast vi hade ett solglasögon-inlägg på Style by Lindberg så var kanske mer än hälften från Ben Silver och det med all rätt. Samtidigt så blev det ju lite tråkigt men jag kände att jag måste ha med åtminstone ett par även i detta inlägg.9. Oliver Peoples
Dessa får väl fungera som inspiration då de inte tillhör vårkollektionen för 2010. Man kan alltid glädja sig åt att det går att hitta liknande på Second Hand.

Hugo

Bildinspiration: Gitman Bros s/s 10Hugo

4 "ordinarie pris" tipsSåhär i rea-tider är det lätt att glömma bort att man kan fynda även på ordinarie pris. Därför har jag satt ihop en liten lista med billiga plagg och accessoarer som ligger på ett redan lågt ordinarie pris. Jag antar att vi kör igång direkt.

Jeansskjorta, Made in the Shade, 600 kr:
Igår fyllde min lillebror 13 och han fick bland annat en oerhört snygg skjorta från Made in the Shade. 600 kronor är ingen jobbig summa att betala föe en snygg, avskalad jeansskjorta med svarta sömmar runt knapparna.

Mörkgrå jeansskjorta, Vailent, 600 kr: Ja, jeansskjorta är ju oerhört inne i vår och det är faktiskt inte bara blåa jeansskjortor som kommer tillbaka, utan även mörkgråa jeansskjortor. Our Legacy har med minst en i vårkollektionen men den kostar mer än det dubbla och är inte alls mycket snyggare än den här som jag hittade under ett sällsynt besök på Carlings. Den norska klädkedjan ska faktiskt inte underskattas. I vår har dem märken som Acne, Vailent, Levi´s och These Glory Days, i sitt utbud.

Vit t-shirt, H&M, 50 kr: Såhär års bär jag t-shirt under i stort sett alla plagg. Exempelvis bär jag idag en flanellskjorta från Uniqlo med en vit t-shirt under. Igår bar jag en jeansskjorta från These Glory Days med en annan vit t-shirt under och jag har alltid en t-shirt under islandströja då det är handtvätt på dem. Vit t-shirt från H&M Divided, 50 kronor.

Scarf, H&M 149 kr:
H&M har just fått in flera fina, tunna linnehalsdukar som kostar 149 kronor. Den på bilden är exakt samma som den Gabriel beslöt sig att köpa tidigare idag. Finns att tillgå i de flesta H&M-butiker.

Hugo

Säsongens första BelowHugo

Dagens Outfit: Mars 2010?Jag tror att de flesta av er har förstått att jag älskar mackintosh-rockar. Jag älskar den här typen av rock mer än jag älskar mig själv och alla människor som står mig nära. Det enda som jag för tillfället älskar mer är dessa glasögon, som en rundare, än mer underbar version av Clubmasters. Sen är det ju det där med mössor som jag inte kan leva utan och A.P.C.-jeans som alltid varit en favorit. Ja, jag skulle nog må ganska så förträffligt om jag kunde gå runt i det här i mars 2010.

Rock:
These Glory Days Tröja: S.N.S. Herning Jeans: A.P.C. Skor: Common Projects Mössa: Principe di Salina Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Dagens finkultur: Nick CaveNy kategori på bloggen är Dagens finkultur. Här kommer små kulturella tips publiceras lite då och då. Först ut är Nick Cave och skivorna The Boatman´s Call samt The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Den senare är soundtracket till filmen med samma namn och är skapad av Nick Cave och Warren Ellis.

Nick Cave & The Bad Seeds – People Aint No Good
Nick Cave & Warren Ellis – Moving On

Hugo

Färg


En färgsprakande klädsel är något som vanligtvis förknippas med vår och sommar. Men efter att ha gottat sig i basfärger som marinblått, beigt och antracitgrått, flera månader så är lite färg ett sätt att få klädseln lite mer roande. Den översta bilden är tagen av sartorialisten och visar i närbild Luca Rubinaccis djärva färgkombinationer. Rubinacci är för mig en stor stilikon och om ni tycker att det här med att kombinera färg är knepigt, ta en titt på hans kläder. Ett vanligt stilmässigt drag hos Rubinaccis klädsel är hur han på en kostym eller rock utgår från en snygg, lättmatchad färg som t.ex. kamelbrunt eller grått igrunden, men sedan så har kostymen eller rocken också något mönster i lila, rosa eller ljusblått som på bilden ovan, den färgen kan man sedan fånga upp genom att ha samma färg på motivet på slipsen eller liknande.


Jag har tagit fram tre färgglada accessoarer som funkar utmärkt till de lite mer formella plaggen i en klassisk färg med ett snyggt snitt.
Kashmirslips från Berg & Berg (750 kr)


Knästrumpor i regnbågens färger Drake's (110 pund)


Handskar i en trevlig färg från Personality Milano, tillverkade av detta djur. (1595 kr, bild snodd från Manolo)

Gabriel

RSS 2.0