Ur arkivet: 6 moderiktiga frisyrer

Nu ska ni få ett inlägg om sex moderiktiga frisyrer, lite inspirerat av Kings inlägg om just detta. Undercut-frisyrerna dominerar modevärlden liksom det här inlägget. Dessa egentligen lite smått udda frisyrer pryder vid det här laget alla modellers huvuden. Själv ska jag snagga om min undercut nu i dagarna och här får ni ett urval av mina favoritfrisyrer till våren. I nummerordning:


1. Rock-a-Billy (volym):
Sanslöst snygg frisyr som allt för få vågar sig på. Liknar Undercuten med mycket volym även om den här är strået vassare. Har man lite vågigt har är detta ett förstahands-val. Snagga lite djupare vid muskelfästena vid nacken för att få en ytterligare dimesion i frisyren. Den här frisyren gör sig bra både med lite längre hår på sidorna och i nacken och riktigt kort till skillnad från den vanliga Rock-a-Billyn.


Styling:
Lanza har ett oerhört bra och prisvärt vax på tub som funkar alldeles utmärk till den här frisyren. På de billigaste ställena, endast 139 kronor för 200ml.
2. Undercut (framåt-kammad):
Kanske den mest populära frisyren på vårens modevecka är den framåtkammade Undercut frisyren. Efter att den med mer volym i, varit ledande under hösten tog alltså denna frisyr över. Den här frisyren funkar dock bara på folk med normaltjockt rakt hår och är sanslöst svår att få till med mitt tjocka hår och mina lockar. På en person som uppfyller kriterierna för denna frisyr är den verkligen sanslöst snygg.


Styling:
Behöver varken fixning eller stylingprodukter. Möjligtvis kan man platt-tånga det.3. Undercut (volym):
Snaggat på sidorna och baktill med gradvis längre hår upptill som står så gott som rätt upp i luften. Jag pratar förstås om frisyren som prytt varje modemedveten mans huvud i höst och som tyvärr får stiga av tronen som modellernas favoritfrisyr för den här gången. Inte lika inne i vår som i höstas men  att gå omkring med denna frisyr nu är ändå ingen miss och jag gillar den här frisyren stenhårt. Den är dessutom lätt att fixa om till en Rock-a-Billy med mycket volym i. Om man tröttnat på denna frisyr kan man försöka pigga upp den med stripes (se bilden) detta vill jag dock inte kalla mig ett fan av.


Styling:
Antingen torrt så kallat "ler-vax" från American Crew eller något torrare fibervax är vad som gäller om man har tjockare hår. Om man har tunnt eller normaltjockt håt funkar mousse eller spray alldeles utmärkt.


4. Undercut (lockig):
Det här är en frisyr som kräver en skicklig frisör och tålamod på morgnarna. Nej, det är inte lätt att fixa till den här frisyren så att det ser bra ut men lyckas man kan man skatta sig lycklig. Hittade ingen bra bild på detta så jag har lånat en bild från King. Snyggt med lockarna till det rakade är att det verkligen skapar kontraster.


Styling:
Locktång, mousse och hårspray är vad som gäller för att få den perfekta looken på den här frisyren.5. Hollywood-benan:
En väldigt preppy frisyr i vår är Hollywood-benan som ni säkert sett på diverse märkens hemsidor. Errol Flynn är kanske den mest kända uppbäraren av denna underbart charmiga men samtidigt sliskiga frisyr.


Styling:
American Crew erbjuder ett bra hårgelé på tub till denna frisyr men även Ref´s fibervax fungerar alldeles utmärkt.6. Rock-a-Billy:
Det här är en frisyr för de lite mer snoffsiga modebögarna som t.ex Claes Juhlin. Inget illa menat mot Claes som gör ett jättebra jobb med sin blogg Stiljournalen. Riktigt cool frisyr som verkligen gör sig bra till stora glasögonbågar och mörka hårsvall.Den här frisyren kräver att den hålls vältrimmad bakpå och på sidorna. Snagga lite djupare  vid muskelfästena vid nacken för att få en ytterligare dimesion i frisyren.


Styling:
Lanza har ett riktigt segt och kladdigt vax som fungerar sanslöst bra till denna frisyr. Om du har relativt tunnt och rakt hår ska ingen styling vara nödvändig.


Hugo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0