Vårmode: Jackor och rockar



Våren är snart här även om det är svårt att tro det. Med våren kommer nya måsten i garderoben, nya trender och nya jackor. Eller? Mackintosh-rocken kom till för snart 190 år sedan och har burits av regnrädda britter i alla tider. Regntätt är en materialfunktion som är gemensam för de flesta vårjackor och då kommer vi -förutom Mackintosh-rockar- in på oljerockar och jackor i vaxad bomull två andra klassiker med andra ord. Den här typen av jackor kostar lite mer men det är helt klart en investering i slutändan. Detta är för övrigt en ny artikelserie som kommer postas under kategorin Sommarmode då någon kategori med namnet vårmode inte existerar.


En lite skrynkligare rock från Stone Island 5 795:-

På Nitty Gritty säljs den trevliga rocken ovan och butiken på Krukmakargatan kan vara värd ett besök då de också säljer Mackintosh-rockar. Alternativt kan man besöka dera nyöppnade webshop och se lite andra bilder på rocken från Stone Island och den från Mackintosh.

Jag har inte hakat på trenden med jeansjacka och jag tror att det kanske inte blir någon förutspådd jeanshysteri i vår. Förutom att man numera alltid bär jeans istället för chinos och att alla män helt plötsligt äger en jeansskjorta. Weekday har för övrigt en ljus skjorta i grövre jeanstyg inne just nu, dessutom till ett förmånligt pris.


Trevliga detaljer på Mackintosh-rocken. 6 495:-

Om man tänker sig något i den lägre prisklassen så har H&M en trenchcoat i en väldigt fin beige färg. Den ser dessutom relativt kvalitativ ut i materialet. Att en trenchcoat inte är någon billig jacka ska tilläggas så priset på 799 kronor är egentligen ett fynd, i sortimentet finns för tillfället också en trevlig mac för 999 kronor.

hope_wax_collection.jpg
Jacka i vaxad bomull från Hope Wax Wear Collection, 4 995:-

Hope har till våren lanserat en underlinje med namnet Hope Wax Wear Collection. Underlinjen innehåller denna jacka som är svart. Antingen så är det något allvarligt fel med ljuset i den här bilden eller så ändrade dem sig angående färgen på jackan efter att dessa foton tagits. Den är hur som helst ruggigt snygg på. Jag gjorde nämligen misstaget att testa den på PUB igår. Har inte kunnat sluta tänka på den sedan dess. Hopes snitt passar mig väldigt bra och denna jacka var inget undantag. Något köp blir det dock inte då prislappen ligger på 4 995 kronor. Om man växer som jag fortfarande gör är det inget alternativ men om man är färdigväxt är det en bra investering.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Chole s

Vad skall tjejer enligt dig ha på sig i vår inom ytterkläder?

2010-03-18 @ 21:11:22
URL: http://fashionofvanbergen.blogg.se/
Postat av: b

åh herregud. ge dig hugo. du är 15 år. du borde inte ens tänka på sånt här.

2010-03-18 @ 21:15:19
Postat av: Hugo

Chole s: På tjejer är jeansjacka däremot jättefint. Gillar annars päls men det är varmt och dyrt.



b: Jag är faktiskt 16!!!



Hugo

2010-03-18 @ 21:31:07
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0