This is Skärgårdspreppy


Tvättäkta Skärgårdspreppy signerat Band of Outsiders

Alla ni som följer Industribolaget känner till uttrycket Broken Preppy, Style by Lindbergs svar på detta är Skärgårdspreppy. Ordet preppy har ingen större anledning att vara med i detta uttryck under vintertid men det marininfluerade sommarmodet är helt klart rätt att klassificera som preppy. Vintermodet med skepparkavajer, kängor, fiskarmössor och grova, stickade tröjor, är knappast preppy men går därför under namnet fiskarmode här på bloggen. Skärgårdspreppy är med andra ord i huvudsak något som stämmer in på sommarens seglarmode. Det finns i nuläget inget märke som verkligen är Skärgårdspreppy så man får helt enkelt blanda från olika märken för att få in den rätta känslan.


Råare Skärgårdspreppy signerat Human Scales

Några märken som är väl värda att nämna inom detta stilbegrepp är A.P.C., Our Legacy, Human Scales, These Glory Days och Gant Rugger. Med plagg från dessa märken får man ihop till en trevlig fiskarstil som håller året om. Human Scales har jag upptäckt helt nyligen och även om detta inte är preppy på något sätt vill jag gärna få med denna typ av ruffigare skärgårdsplagg inom stilen.

En viktig detalj med Skärgårdspreppy är att plaggen inte får se nya ut. Det ska gärna kännas som att plaggen är hämtade från Stockholms skärgård i mitten på 70-talet. Nedgångna seglarskor, autentiska, urtvättade t-shirts och slarvigare uppkavlingar på jeans och chinos. Det ska vara solblekt, knögligt och urtvättat helt enkelt.


Fulsnygg Skärgårdspreppy signerat Topman Pleasure Beach

Topman släpper i nästa månad linjen Pleasure Beach med denna trevligt fulsnygga tröja i sortimentet. Jag har en tendens just nu att dras till den här typen av tröjor. Köpet av Acne Pop Classics-tröjan blev det inget av då den var påtok för stor. Har också gillat A.P.C.s tröja med ankare på men den var lite för dyr för att vara värd pengarna. Det blir kanske den här med andra ord. Tycker att Charlie Westerberg bär den på ett smakfullt vis i denna reklamkampanj, med endast en tunnare skjorta under. Topman-linjen innehåller också några trevliga t-shirts ned riktigt trevlig vintage-känsla. Dessa påminner lite om A.P.C.s urtvättade t-shirt med trycket Disco Rules. Om förra sommaren betydde slätrakat betyder denna sommars mode skepparkrans.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Fabian

Tröjan från Topman är grym. Vad kan den tänkas kosta?

2010-03-09 @ 13:03:47
Postat av: Hugo

Faabian: Den kostar nog runt tusenlappen, skulle gissa på cirka åttahundra. Är lite nyfiken själv faktiskt.Hugo

2010-03-09 @ 16:54:16
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Hugo

Faabian: Den kostar nog runt tusenlappen, skulle gissa på cirka åttahundra. Är lite nyfiken själv faktiskt.Hugo

2010-03-09 @ 16:56:54
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Schenken

Har du fått hem Gants nya katalog? Det finns riktigt snygga saker där i

2010-03-09 @ 19:54:51
Postat av: Hugo

Ja det har jag, den ligger bredvid mig i soffan i skrivande stund. Måste säga att jag gillar Gant Rugger betydligt mer än Gant men det finns som sagt mycket snyggt och några Rugger-godbitar finns ju faktiskt med.Hugo

2010-03-09 @ 20:17:35
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Fabian

Okej, låter lite dyrt för mig men man får väl kolla när det når butik.

2010-03-10 @ 13:06:13
Postat av: Hugo

Fabian: Ja, man kan ju hoppas att den är billigare. Topman tycker jag brukar vara ganska svårförutsägbara.Hugo

2010-03-10 @ 15:03:16
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Schenken

Gant Ruggers bilder var riktigt snygga. Det var till och med så att Elsa ringde till och skrek för att hon tyckte att kläderna var så snygga. Hon är verkligen skön. Heheh

2010-03-10 @ 18:25:15
Postat av: Hugo

Haha, hon måste vara mer fanatisk än jag.Hugo

2010-03-10 @ 22:36:47
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Elsa

Har blir man baktalad Heheh.Skämt åt sido, Visst kan jag vara lite fanatisk, men det är nog bara nyttigt.

2010-03-11 @ 12:58:43
URL: http://elsacharlotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0