Ur arkivet: Det hänger på håret

Här kommer ytterligare en frisyrspecial och även denna gång är jag influerad av att jag själv är sugen på att ändra lite på mitt hår. En annan anledning är att det känns aningen patetiskt att bara ha ett inlägg i kategorin Grooming. Lägg märke till att inlägget är döpt efter en artikelserie i SvD med samma namn. Undercut är fortfarande det ledande konceptet men aningen mer punkigt än tidigare. Större skillnader och kontraster ses i frisyrerna och en mer trashig känsla håller på att träda fram. Vissa färgar överhåret blont och låter det falla över en stubbig baksida av huvudet. Andra låter överhåret hållas långt och det övriga kort, men denna gång behandla överhåret med en wet look-gel. Våga experimentera med erat hår! Det växer ut så oerhört snabbt så det ska inte vara några problem att klippa lite i det. Däremot att färga och hålla på med håret är jag inte överförtjust i. Ser allt för ofta fejkat ut.


I reklamkampanjen från Dolce & Gabbana ses vältränade män i korta frisyrer med samma hårlängd runt hela huvudet. När man kollar på modefoton i tidningar som Bon är det magra modeller som poserar i punkiga undercut-frisyrer. Bägge fungerar, men det gäller att matcha frisyren med de kläder du bär. Att gå runt i flanellskjorta, korta shorts och seglarskor, med en sliskig sidslick, är en helt annan sak än att gå runt i dessa plagg och en trashig undecut. Undecuten är kanske självklar för alla minimalistiska, svenska modemiffon, medan en vågigare sidslick känns mer troligt för de som satsar på en renodlad gentlemannastil.


Fixa gentlemanna-looken:
Använd mousse medan håret ännu är handdukstorkat och dra det åt sidan med händerna. Risken är överhängande att det ser för sliskigt ut om man använder kam.


Fixa undercuten:
Använd dig av lervax eller helt naturellt, om man letar efter schysst lervax så är American Crew ett hett tips.


Rock-a-billyn påminner på flera sätt om undercuten och att totalsnagga sidor och nacke och sedan dra bak håret med en wet look-gel, kan vara riktigt snyggt. Poängtera att jag skrev "dra bak håret" och inte bakåtslicka håret. Skillnaden är enorm och att bara dra bak håret ger ett punkigt intryck, att bakåtslicka det ger däremot en nazistlook á la Claes Juhlin (inget illa menat Claes).


Fixa Rock-a-Billyn:
Här ska du använda dig flitigt av produkten intill, American Crews pomada. Var också gärna noga med att efter att ha schamponerat håret, skölja ur det med kallvatten.


 


Om man har lockigare hår är det kanske dags att med hjälp av saltvattenspray låta lockarna hänga fram i pannan. Här tycker jag verkligen att ni ska ta inspiration från bilden från Burberrys kampanj med Emma Watson medverkande. Burberry verkar satsa på skådespelare i kampanjerna just nu, senast var det ju Sam Riley som spelade Ian Curtis i Anton Corbjins film Control. Burberry och framför allt Burberry Prorsum är fantastiska märken och tåls att tittas närmare på.


Fixa lockarna:
Saltvattenspray är något som varje människa borde äga och till detta ändamål är det en självklarhet.


Hugo


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Jo, jag har haft min vanliga snedbene-undercut ett ganska bra tag nu och skulle vilja experimentera lite.



Något Rockabilly-aktigt skulle vara shysst, men inte draget helt bakåt utan lite åt sidan och fortfarande med en bena på andra sidan.



Det jag är rädd för är att jag skulle se sliskig ut om jag använde ACs Pomade, blir det glansigt när det har "torkat" in eller får det en mattare look?

Kan deras vanliga Molding Clay fungera till att dra tillbaka håret och få det att hålla det på plats?

2009-12-14 @ 23:28:56
Postat av: CJ

Något bra tips på en wet look-gel med stadga i?

2009-12-15 @ 01:04:21
Postat av: Hugo

Fredrik: Acs Pomade blir riktigt glansig så lervaxet är ett bättre tips. Lanza har annars en grön tub med lila lock som dessutom är ganska billig. Den skulle kunna funka.



CJ: Tidigare nämnda American Crew har som sagt en som heter Pomade och den skulle kunna fungera. Har ingen vidare koll på just wet-look då jag inte har någon egen erfarenhet.



Hugo

2009-12-15 @ 17:39:05
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Tack, Hugo. Fin hjälp!



Fredrik

2009-12-17 @ 23:17:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0