Trender: Kort, slitet, eklektiskt


Jeansjackan är ett måste i vår, gärna med päls- eller manchesterkrage.

En lite mer långsiktig trend är de många korta jackor som kanske är lite kalla för vintern men än så länge fungerar vad gäller att hålla värmen, och kommer göra det modemässigt under åtminstone 2011. Jeansjackan kom tillbaka i stor stil under förra våren och hängde sedan med under hösten och kommer göra det ytterligare ett tag. Kortare militärinfluerade jackor i canvas har åter blivit populärt och är ytterligare en kortare jacktyp vi kommer se mycket av under våren tillsammans med lumberjackor och pilotinfluerade, pälsbeklädda kreationer. Fodrade jeansjackor, kortare oljerockar, bruna skinnjackor och grova workwearkavajer är några alternativ för er som inte vill bära svart.


Workwearkavaj från Uniforms for the Dedicated i riktigt slitet utförande.

I våras fick jeansjackan, och denim över huvud taget, ett kraftigt uppsving och vissa valde till och med att matcha den med jeansskjorta och jeans. Detta fungerade förhållandevis bra så länge man var noga med att nyanserna inte blev för lika. Till hösten har jeansjackan uppdaterats för att passa in i höstmodet, trend- och temeraturmässigt, och päls har därmed tillkommit på kragarna och som foder. Även manchesterkragar har vi sett på flera jeansjackor och mer om kontrasternade kragar kan ni läsa här.


Den tidlösa oljerocken kan vi alltid räkna med men på senare tid har de kortare modellerna blivit särskilt populära.

Kortare jackmodeller har blivit alltmer efterfrågade över huvud taget och jag tror att de är tänkta som alternativ till alltid så populära, svarta skinnjackor. Trots att svarta skinnjackor är en klassiker som alltid går hem tycker många att det känns bättre med exempelvis en fodrad jeansjacka. Man skulle kunna likna skinnjackans utveckling vid hur Wayfarers överanvänts och tappat i popularitet. Istället för klassikern, som lär återkomma ändå, väljer man liknande, lite mer speciella alternativ. Vad gäller Wayfarers har överkonsumtionen lett till att många letar efter Clubmasters eller rundare bågar från exempelvis Oliver Peoples. Vad som ska ersätta den svarta skinnjackan under den närmsta framtiden tror jag att ni redan listat ut.Hugo

Kommentarer
Postat av: andreas

sjukt bra artikkel! Har både quilted jakke og oiled jakke fra barbour, og en brun skinnjakke fra belstaff.. men hvor finner jeg bra jeansjakker?

2010-11-07 @ 14:02:23
Postat av: J

andreas: Kolla Herrjudit.se . dom har några levis big E

2010-11-07 @ 14:46:25
Postat av: Hugo

andreas: Wrangler har en fin på Grandpa bland annat, utöver det finns en fin från Tommy Hilfiger och fina vintagealternativ på Urban Outfitters där Levi's-jackor säljs för 875 kronor.Hugo

2010-11-07 @ 18:23:09
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0