Dagens Outfit: Att fiska i skärgården IINär jag är ute på Runmarö så är en av huvudsysselsättningarna fiske. Något i stil med detta skulle jag kunna gå runt i därute adderat en Gädda hängande i min huggkrok. Måste säga att det är en riktigt fin blandning av märken här, Velour kombineras med A.P.C., Polo Ralph Lauren, Our Legacy, Oliver Peoples och Kicking Mule. Imorgon kommer ett bildinspirations-inlägg för just nu har jag varken tid eller inspiration. Hoppas dock att den här utstyrseln faller er i smaken.

Jacka:
Velour Skjorta: Our Legacy Jeans: Kicking Mule Kängor: A.P.C. Mössa: Polo Ralph Lauren Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Dagens Outfit: Att fiska i skärgårdenLite fulsnygga "landet-kläder" i en udda men ganska trevlig kombination perfekt för fiske i skärgården en sådan där mulen dag med ett duggregn som aldrig vill ge sig av. Jag börjar gilla franska A.P.C. mer och mer faktiskt, tröjan här är verkligen just fulsnygg. Jag sla posta en annan variant på denna outfit imorgon och vi får se om den blir snyggare. Gillar skorna väldigt mycket men hade velat hitta dem i vitt.

Rock:
Herno Tröja: A.P.C. Jeans: Our Legacy Skor: Maison Martin Margiela Mössa: Polo Ralph Lauren

Hugo

NavymodetSom uppföljare till inlägget Skogshuggarmodet-Here It Comes, så kommer nu Navymodet kort och gott. Skulle ju kunna varit något i stil med Navymodet-Will It Ever Leave? men jag måste erkänna att jag är rätt fäst i navymodet såväl under hösten som under sommaren och våren. Grova stickade tröjor, fiskarmössor och för den delen pipa. Mycket cirkulerar kring grovstickat. Det spelar ingen roll om det är Islandströjor, mössor eller tröjor med sjalkrage, det ska vara grovstickat och hålla värmen bra. Vissa egenheter som fiskare har och som kanske inte riktigt har med det så kallade Navymodet att göra, är deras lustiga och ibland mycket coola skägg samt deras pipor.

Navymode under sommaren:
Under sommarmånaderna så bygger Navymodet mycket på färgkombinationen vitt och marinblått. Det ska gärna vara tvärrandiga tröjor och t-shirts men man behöver inte överdriva med en hel sjömanskostym tan snarare kombinera med korta marinblå shorts. Skorna behöver man inte lägga så mycket jobb på, seglarskor går jättebra såsom vanliga vita canvasskor. Något man bör undvika är glansiga material som ser artificiella ut. Detta beror självklart på att inga plastmaterial användes när fiskareran var som störst i Skandinavien.

Navymode under vår/höst: Detta är kanske lite intressantare i och med att det nu är höst. Om man ska lyckas med Navymodet under hösten så är det grovstickat som gäller. Gärna tröjor med sjalkrage som är snyggt att kombinera med äldre oljerockar som egentligen skulle behöva oljas om. Mössor med ett eller två vik som sitter relativt långt bak och högt upp på huvudet är att föredra och mössorna ska gärna se lite solblekta ut. Under hösten är vitt en färg med fler regler om man ska hålla sig till Navymodet än under sommaren. Viktigt att tänka på är nämligen att den vita färgen ser naturlig ut, med andra ord lite mer krämfärgad än vanligt. Detta behöver dock inte gälla under sommaren för då är kritvitt bra att kombinera med marinblått.

Hugo

Goda nyheter

För ett bra tag sedan så upphörde bloggen Welldressed att existera. Men när jag idag av en händelse gick in på bloggen för att få lite inspiration till ett inlägg, såg jag att det hade börjat postas inlägg igen. Ja, så för er som fortfarande trodde att den var nedlagd och även för er som inte visste om bloggen för än nu, tipsar jag er om att ta en titt på den.

Gabriel

Summering av Our Legacys utförsäljning


Orka läsa allt det här, för det är faktiskt bra. Eller åtminstone första stycket som är lite tragikomiskt.


Klockan är 09.15 när jag når Our Legacys utförsäljning på Krukmakargatan. Jag ser en kö som sträcker sig ut på gatan. Av de sju personer som står och väntar på att någon ska komma ut ur butiken så att de kan bli insläppta av dörrvakten, bär tre uppkavlade mössor. Fyra av köns medlemmar bär runda glasögon och allas klädsel påminner om varandras. Trots att man blir väldigt medveten om att man bara är en i mängden av Our Legacy-fantaster så är snarast på ett glädjande sätt. Det finns en slags gemenskap mellan alla i kön och när jag ställer mig där längst bak så inser jag att jag just står längst ner på min egna evolutionsstege. Jag är yngst och åldrarna i kön går från mig till en man med en sliten blå mössa och en lika sliten oljerock, han ser ut att vara runt 35. En äldre dam kommer och bryter kön med orden -Det var mig en grupp välartade gossar.

När vi släppts in i det oerhört lilla rummet fyllt med närmare trettio män som alla ser likadana ut även om jag kan tänka mig att få skulle vilja erkänna det för sig själva. Bekvämlighet är inte ett ledord på denna outlet så efter att ha köpt en grå, stickad tröja med sjalkrage så beger jag mig till skolan för att återvända vid tretiden. När jag har slutat skolan och kommer tillbaka så är det inte alls samma sorters människor på plats. Jockum Hallin är inte längre kvar och jag inser att det bara är de riktiga nördarna som är där redan mellan klockan åtta och nio.

Inköp Hugo: Tröja med sjalkrage 300:-, Jeans 100:- och två t-shirts för 100:-

Inköp Gabriel: Skjorta 400:- och jeans 100:-

Hugo

Skogshuggarmodet - here it comes?


För några dagar sedan gästade Daniel Lindström -Cafés modechef- Gomorron Sverige. I programmet förespråkade han det skogshuggarmode som ännu inte riktigt slagit igenom i höst. Jag har själv inte direkt gillat hela grejen med att en skogshuggare flyttar in till stan men bär samma kläder fast lite förfinade. Nu när kylan börjar komma så blir jag ändå lite sugen på att gå runt i grova, rutiga skjortor, lite mer "baggie" jeans och grova kängor. Täckvästen skulle jag nog inte dra på mig i första laget men om man redan äger en så kanske man ska våga testa. I programmet så visade Daniel Lindström upp ett par slitna jeans från Levi´s och så sa han att han var lite för gammal för sådant. Jag känner mig själv lite för gammal för det trots mina blott femton år fyllda och om du ska köra på skogshuggarmodet så ska du åtminstone ha otvättade jeans. Några grundstenar inom skogshuggarmodet är följande.


Grövre kängor:
Allt inom Skogshuggarmodet är oerhört grovt och kängorna likaså. De här kängorna från Hope var de som Daniel Lindström tog med sig och jag tycker kanske inte att de är så snygga i sig men kombinerat med ett par blåjeans och en rutig skjorta kan det nog bli riktigt snyggt. 3 500 är priset på dessa kängor och det känns kanske lite väl. Något jag gillar med dessa och likaså de från Red Wing som jag hade uppe i Dagens Outfit: Urban Skogshuggare, är den vita sulan. I bägge fallen så är sulan väldigt grov och här är det till och med en rejäl traktorsula som vi bjuds på.

Jeans: I höst så kommer jeans tillbaka i stor stil efter en tids frånvaro till förmån för chinos. Mörkblå jeans från Levi´s, Nudie, The Local Firm eller Our Legacy är oftast perfekt ämnade för ändamålet att stoppa ned i kängorna eller bara låta hänga över dem. Grova jeans men inte nödvändigtvis slitna jeans är det enda som behövs till hösten. Angående The Local Firm så fick jag reda på att de blivit utsedda till Årets Jeansmärke av Café. Som ni säkert märkt så är chinos påväg att återigen hängas in i garderoben i väntan på nästa storhetstid och lite nya jeans behövs i garderoben. Jag äger faktiskt inte ett enda par mörkblåa jeans så en sväng förbi Weekday blir det nog idag. Eventuellt kan man hitta en modell som inte sitter som ålskinn och annars får jag kolla förbi Below imorgon i jakt på ett par Nudie-jeans.

Rutiga skjortor: Ja, rutiga skjortor är ett måste i höst och likaså prio ett inför Our Legacys utförsäljning imorgon. Förhoppningsvis finns det någon fin skjorta i storlek small för sådär 200-300 kronor att fynda på Krukmakargatan.
Helst ska skjortorna ha inslag eller botten med rött och skjortan från Gant ovan är ett praktexempel. I huvudsak ska de bäras med uppkavlade ärmar och nedstoppade i jeansen, eventuellt med en väst över.

Grövre accessoar:
Som jag tidigare skrev så är allt inom skogshuggarmodet väldigt grovt och detta gäller även accessoarerna. Grova väskor i grova material eller tjocka halsdukar, handskar eller mössor. Om du tvekar med färgval så är mörkgrått, mörkbrunt och mörkgrön helt klart något att leta efter. Här kan jag faktiskt slänga in ett tips om H&Ms mössor. Flera snygga modeller i flera snygga färger för endast 49,50:-

Hugo

Dagens Outfit: Urban Skogshuggare


Ja, utan rocken så är det här väldigt skogshuggare, speciellt om du adderar en väst från till exempel Rikard Lindqvist som verkligen hakat på den vågen med sin höstkollektion. Kanske kommer det ett sådan inlägg senare, med väst menar jag. Nu är det en rock från Herno som används istället och därför har helheten fått en mycket mer urban känsla. Fin blandning av märken här för övrigt, hur ofta kombineras Maison Martin Margiela med japanska märket Workers till exempel? Jag måste säga att jag gillar den avskalade väskan och att jag gärna skulle vilja äga en sådan själv. För första gången någonsin använder jag också kläder från Nudie här på bloggen, och det passar kanske bra i och med deras utförsäljning i helgen.

Rock: 
Herno Skjorta: Workers Jeans: Nudie Skor: Red Wing Väska: Barbour Mössa: Maison Martin Margiela

Hugo

6 sorters väskorWeekendbag:
Att ta med sig stora mängder kläder på ett mer smakfullt men samtidigt ledigt sätt finns inte. När man ska ut till skärgården över helgen så är det perfekt med en weekendbag i stil med den från A.P.C. som ni sett några gånger här på bloggen. Få saker kombinerar funktion och elegans med betoning på funktion, på samma sätt som en weekendbag kan. Själv föredrar jag varianterna som i huvudsak är i canvas och sedan med läderdetaljer före de weekendbags som är helt i läder. En weekendbag är också mångsidig på så sätt att de finns i lyxiga varianter från till exempel Piero Tucci men också lite mer vardagliga alternativ från Our Legacy, A.P.C. och även Mismo som dock är mer kända för sina Tote bags.

Portfölj: Den mest klassiska och självklara väskan i detta inlägg är portföljen. Portföljen är förutom den mest klassiska väska också den mest användbara i storstaden. Portföljen kombinerar egenskaperna hos en dataväska med de egenskaper som en dokumentporfölj kan erbjuda. Själv gillar jag den från Sandqvist som ni kan se på den stora bilden högst upp i inlägget.

Plånbok/Korthållare: Plånbok är ett stilfult sätt att förvara sina pengar, kort, kvitton, jag vet inte allt. Men plånboken kan kännas lite klumpig att ha i fickan tycker jag, om du också känner samma tvivel inför plånbok reomenderar jag en korthållare eller möjligtvis sedelklämma. En plånbok ska tveklöst vara i läder helst i brunt medans en korthållare kan vara snygg i lite mer vågade mönster som till exempell Goyards korthållare och i canvas som Rugby Ralph Laurens. Märken som erbjuder snygga plånböcker är bland annat Adeney Swaine Brigg, Isaac Reina,


Axelväska:
När vi säger axelväska så menar vi något i stil med den på bilden ovan. En slags postväska med perfekt plats för skolgrejerna. Flera mindre fack som fungerar utmärkt till förvaring av pennor och mindre anteckningsblock och självklart ett huvudfack med plats för kollegieblock, böcker och annat smått och gått. Själv gillar jag de från Barbour och Mulberry som ger lite mer jaktinfluenser.

Dokumentportfölj: När man arbetar kan det vara svårt att hitta stilfull och praktisk förvaring. Men om det bara är papper och mappar som man ska bära med sig till mötet eller liknande så är dokumentportföljen inte en helt dumt alternativ. Några detaljer jag uppskatar på dokumentportföljer är kontrasterande insida eller kontrasterande sömmar. Isac Reina och Delvaux har de snyggaste alternativen men jag tror att Palmgrens har någon dokumentportfölj i deras butik på Sibyllegatan 7. 

Tote bag: När man talar om Tote bag så menar man i huvudsak den typen av "tygkasse" som märket Mismo har en mycket populär modell av. Ni har säkert sett den jag menar på Manolo, King, Industribolaget och Klang flera gånger och likaså här på Style by Lindberg. För att ni inte ska behöva sitta och gissa vilken jag menar så kan ni ju se bilden här ovan. Denna variant på väska är ett smakfullt alternativ för den som vill bära med sig småprylar, kollegieblock och eventuellt böcker utan att betala en förmögenhet. Beroende på hur sliten en Tote bag är så kan man använda den inom såväl lite mer "italian" stil som inom somrig och ungdomlig yuppie-stil, lite Broken Preppy med andra ord.

Hugo och Gabriel

Nudie på Below


Hugo

Bildinspiration: Snörkängor II


Övre raden från vänster: Red Wing 2 695:- och Rokin 1 600:-
Mittenraden från vänster: Wings and Horns ca 6 000:- och Grenson 2 595:-
Nedre raden från vänster: A.P.C. 3 600:- och Hope 3 500:-

Hugo


Our Legacy utförsäljningGabriel

Skor för höst/vinter 09Ja, det börjar bli dags att inhandla skor till hösten och framför allt vintern, därför har jag valt att lista de fyra hetaste alternativen. Själv kör jag på ökenkängor just nu men tanken är att ett par ordentliga snörkängor ska inhandlas till vintern. För närvarande går både jag, gabriel och Jacob runt i ökenkängor även om vi alla har något olika sådana.

Ökenkängor:
Ökenkängor är riktigt bra att ha under hösten men håller inte riktigt för att användas under de vintermånaderna med det bruna slask som denna tid inkluderar. Det finns också flera varianter på ökenkängor för diverse ändamål och stilar. Jag är klart nöjd med de lite spetsigare ökenkängor i mörkblå mocka som jag inhandlade från Massimo Dutti för ungefär en månad sedan. Gabriel köpte ett par Clark´s klassiska sandfärgade på Nilsons för två dagar sedan och då blev Jacob så sugen att pappa köpte ett par i ljusbrunt läder till honom. Nilsons har de lägsta priserna på just Clark´s och där ligger priset på 1099 kronor. Kan för övrigt tipsa om att 16thCollection snart kommer att få in ett par i mörkbrun mocka och priset ligger nog några hundringar ned om man köper därifrån.

Snörkängor: Jag skulle vilja påstå att snörkängor är det alternativ som fungerar vid flest tillfällen och på så sätt är det bästa alternativet. Att hitta snörkängor som både fyller sin funktion och dessutom ser bra ut är dock inte helt enkelt. De jag funderar på är från Red Wings då det varkar lite väl komplicerat att få tag på ett par Wings and Horns-kängor. Det största problemet med att få tag på ett par perfekta snörkängor, är priset. För att få ett par riktigt schyssta kängor krävs ungefär 2 500 kronor vilket alla kanske inte är redo att betala.

Chelsea Boots: Att gå runt i Chelsea Boots under höst och vinter fungerar faktiskt alldeles utmärkt och även om det inte är riktigt min stil med Chelsea Boots så förespråkar jag det verkligen. Till rätt kläder är det oerhört snyggt och det accepteras dessutom på i stort sett alla arbetsplateser. Fördelen med dessa tidlösa skor är att de fungerar inom nästan alla välklädda stilar. Chelsea Boots kan du hitta i preppy och i flertalet av dess grenar och de fungerar till nästan alla sorts byxor och kavajer.

Grövre Brouges: Både The Drones Club och Manolo nämner märket Tricker´s när man talar om grövre Brouges och det stämmer säkert att de är väldigt bra. Samtidigt tycker jag att deras kanske onödigt höga sulor ger dem ett klumpigt utseende och därför förespråkar jag faktiskt Grenson som har riktigt snygga brouges på Très Bien Shop.

Hugo

Helgen som gått

Under helgen som just gått har det inte varit så mycket mode utan snarare mat som det cirkulerat kring. Efter besök på tehuset Chaikana i Gamla Stan tog jag mig hem till Gabriel där jag bjöds på Osso Buco. Idag bestämde jag mig för att ställa mig att baka Scones och nedan kan ni se receptet som jag tycker fungerar alldeles utmärkt. Jag blev bara så himla sugen efter aptitretaret i Gamla Stan. Kvällen består av att se Real Madrid förhoppningsvis krossa nykomlingen Xérez och sedan middag bestående av räkpasta med konjak. Något inlägg med högre modefaktor får ni först lite senare ikväll då det kommer att handla om höstens skor.

Scones till 4 personer

Du behöver:


3,75 dl vetemjöl  3 tsk bakpulver  1 tsk salt  2 msk socker  50 g mjukt smör  1 ägg  1 dryg dl filmjölk 

Gör så här:

·        Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.

·        Blanda ner smöret för hand.

·        Vispa upp ägget i filmjölken och tillsätt.

·        Rör alltsammans med gaffel till en rätt lös deg.

·        Mjöla händerna och platta ut degen på bordet tills den är ca. 1,5 cm tjock.

·        Ta ut rundlar med hjälp av ett vanligt dricksglas.

·        Grädda i ugnen, ca. 225 grader i 10 – 12 minuter.

Hugo


Dagens Outfit: Hamngatan, November 09


Det regnar på Hamngatan i början av November när han småspringer mot NK med ett par nya Clark´s ökenkängor i en påse från Nitty Gritty. Små regndroppar ligger på kashmir-halsdukens lena yta, oförmögna att tränga in i det ädla tyget. De många regndroppar som samlats på hans glasögon har han för länge sedan slutat att bry sig om och det enda han har i tankarna är den varma tröjan med sjalkrage som han just ska införskaffa på Nordiska Kompaniet. Tur att han valde oljerocken i Mackintosh-utförande tänker han när en bil tutar på honom när han korsar Norrlandsgatan utan att se sig för. Kläderna han bär kan ni se på bilden ovan och för att vara lite mer precis så står det varifrån allt är här under.

Rock:
Herno Skjorta: Gitman Vintage for h(y)r collective Jeans: A.P.C. Skor: Hope Glasögon: Cutler and Gross Halsduk: Polo Ralph Lauren

Hugo

Ur arkivet: Avslappnad ElegansDagens Outfit illustrerar i detalj hur jag skulle vilja klä mig de sista, lite svalare, sommardagarna. Plagg som är av det mer dressade slaget förekommer i form av de vita byxorna som ändå ger en lite avslappnad ton på grund av dess denimtyg och sidenscarfen. Sportiga plagg så som bomberjackan, oxfordskjortan och seglarskorna bildar en fin kontrast tillsammans med de lite mer eleganta plaggen. Angående seglarskor så vill jag bara förtydliga att seglarskon i outfiten är den snyggaste jag någonsin sett. Antagligen för att jag är mycket förtjust i när seglarskornas när finish ger ett intryck av en viss slitning. Skorna är ifrån J.Crews samarbete med Sprerry Topsiders. Ja, man får inte glömma glasögonen. Ännu ett par stilfulla bågar ifrån Moscot som vitnar om märkets amerikanska preppyarv.

Jacka: Herno Glasögon: Moscot Skjorta: Gitman Vintage for H(y)r Collective Skärp: Our Legacy Byxor: Incotex Skor: Sperry Topsider for J.Crew Halsduk: Piombo

Gabriel

Behöver jag en mössa från Our Legacy?Den frågan är oerhört lätt att besvara då jag vet mycket väl att jag inte behöver ytterligare en mössa. Att svara på frågan om jag vill ha en är lika enkel då det är uppenbart att man vill ha en "Our Legacy Norwegian Knit-hat", och då syftar jag på mössan underst i högen. En fråga kvarstår dock, är en mössa från Our Legacy värd 600 kronor? Jag känner att det kanske inte är det just nu men att det är fullt rimligt när man har lite mer pengar. Dessutom finns det en butik på Malmskillnadsgatan som har 25 procent rabatt under veckosluten som följd av att det inte går alltför bra för denna trevliga men illa lokaliserade butik. Vad tycker ni? Är en mössa från Our Legacy värd 450 kronor?

Hugo


The Italian Full Spread


Skjortkragar är ett ganska flitigt diskuterat ämne på diverse stilrelaterade bloggar och ämnet har även här på bloggen vidrörts ett flertal gånger. Men det har främst då blivit mycket tal om button down och vår älskade lilla clubkrage. Jag skulle i dag vilja slå ett slag för full spread kragen. Den passar klart bättre till en mer uppklädd utstyrsel. Men är då ett ultimat val som enligt mig överträffar den brittiska spread kragen. Den bör dock främst användas med annat i italiensk anda.

Man kan lätt tro att man behöver lägga ut halva sin förmögenhet på en skjorta med full spread när man oftast ser dem från dyra märken som Barba och Finamore Napoli. Men fallet är så att dessa skjortor kan man fynda till ett relativt överkomligt pris via denna länk, detta kan vi tacka dollarn som blir allt svagare mot kronan blir. Annars så har till exempell Zara full spread skjortor för en spottstyver. Visst håller det inte samma klass som Barba men man får det man betalar för.

Gabriel

Dagens Outfit: LouisaViaRoma


Jag känner mig oehört osäker på höstens mode vilket ni också kan se bara genom att  bläddra igenom första sidan. Jag tycker dock att man kan klä sig snyggt även om man inte klär sig precis som det man gillar för tillfället. Detta är inte något som jag skulle ha på mig i tanken men väl på skulle jag nog känna mig snygg i det. Om jag var Robin Klang så skulle jag posta ett inlägg med den här sortens kläder för det här är för mig väldigt mycket Klang, fast snyggare vill säga. Lite Klang som sagt men med en kashmirscarf som får det lite mer uppklätt.

Rock:
Aquascutum Byxor: Kilgour Väska: Lanvin Skor: Common Projects Glasögon: Cutler and Gross Halsduk: Burberry

Hugo

Veckans Outfit: Regn att väntaIdag har det varit en regnig dag i den kungliga hufvudstaden och det känns som att det är mer regn att vänta inte bara i veckan men också under hösten. Min Mackintosh-rock är perfekt för sådant här väder, varmt men ändå regnigt, och det gör även denna Aquamac. Ja, mycket i denna outfit är likt det jag presenterade i inlägget Veckans Outfit: Green Street Hooligans. Den Aquamac jag använde där har jag nu använt några gånger för mycket och vågar därmed inte använda den igen, så jag kom på genidraget att byta färg. Jeans, skor och väska är detsamma som i Veckans Outfit: Green Street Hooligans. Just nu är jag lite mer inne på vardagligt mode istället för det uppklädda som Preppy har representerat under våren. Jag har inte haft så mycket tid när jag skrev det här inlägget då läxor och fotboll på tv hägrar. Detta har resulterat i att jag kopierat lite från det tidigare nämnda inlägget men texten om Levi´s-jeansen, halsduken och kanske även rocken kan nog vara värt för er att läsa.

Rock:
Aquascutum. Aquascutums modell Aquamac är en relativt kort Macintosh-rock med dold knäppning. Jag tycker personligen att den är hur snygg som helst. Förutom att den är snygg och funktionell så fungerar den dessutom att använda i flera olika stilar. För omväxlings skull har vi bytt färg sedan senast och nu är det en grön åt kamouflage-hållet som gäller.

Jeans: Levi´s. Levi´s klassiska modell 501 är så "jeans" det kan bli och jag tog helt enkelt bara det första jag kom att tänka på. Om man ska ha riktigt slitstarka jeans som designmässigt håller år ut och år in så är det Levi´s 501 som gäller. Här kommer för övrigt en liten "Visste du att?". De jeans som vi bär och känner som Levi´s skulle lika gärna kunna heta Lob´s, om det inte vore för att den tysk-amerikanske skräddaren bytt namn från just Lob till Levi.

Skor: Common Projects. Vita, glansiga lyxsneakers från Opening Ceremony med fina detaljer som guldbokstäver i sulan. Kollade runt lite på MyWardrobe inför Veckans Outfit: Green Street Hooligans och så kom de här upp, och de enda kraven som jag ställde på skor till den outfitten var att de skulle vara vita sneakers och ja, de är inga ouppnåeliga mål.

Väska: A.P.C. En mindre glamourös weekendbag från A.P.C kändes som ett klockrent val i sammanhanget. Ett klockrent val som sagt, men forfarande en kompromiss då en weekendbag från till exempel Piero Tucci skulle ge det hela ett "brattigt" intryck och jag aldrig skulle lägga upp en hockeytrunk på bloggen. Ja, detta är direktkopierat från det inlägg som jag nu nämnt ett antal gånger.

Halsduk: Burberry. Idag var jag och Gabriel förbi Stadsmissionen vid Fridhemsplan för Gabriel skulle kolla efter jeans. Några jeans blev det emellertid inte för Gabriel men jag slog till på en billig halsdukskopia med Burberrys klassiska The Housecheck. 65 kronor fick jag betala på Stockholms klart bästa Stadsmissions-butik och den blir säkert fin att kombinera med min rock.

Hugo

Dagens Outfit: Urban ItalianJag bjuder idag på en klassisk utstyrsel i delvis italiensk anda men ändå relativt avslapnat. Något som skulle kunna kallas casual friday, ja inte vet jag.Denna outfit känns som en hybrid mellan en Brunello Cucinelli och Michael Bastian. En Italienare som flyttat till New York helt enket, en urban italienare. Det är två plagg i outfiten som jag skulle vilja slå ett extra slag för och det är den hallonröda ulltröjan och Chukka bootsen, detta är två plagg som passar mycket bra under hösten. Jag menar att Chukka Boots är en av de bästa skorna som finns. De lämpar sig för de flesta väder (men kanske främst under de kyligare delarna av året) och passar till kostymen likaväl som till jeansen. När det kommer till färgen på Chukka bootsen tycker jag att det är snyggast med nougatbruna eller jordfärgade. Men åter till den hallonröda tröjan. I den här outfiten representerar den tillsammans med bröstnäsduken en lite mer intressant färg och hallonrött återfinns på vissa ställen i bröstnäsdukens mönster vilket gör utstyrseln mer enhetlig utan att övermatcha.

Glasögon: Epos Milano Tröja: Joseph Turner Kavaj: Hickey Skjorta: Barba Napoli Skor: Edward Green Byxor: Incotex Väska: Delvaux Bröstnäsduk: Stefano Ricci

Vårda dina mockaskor - tre enkla knep

forvaring_skoblock.jpg

Jag har som ägare till ett par ökenkängor tvingats erfara hur mycket jobb som krävs för att få dem att se respektabla ut. Smuts och framför allt damm fastnar gärna och ofta på materialet mocka och kan ge dem ett riktigt skabbigt utseende. Det finns dock några knep som kan underlätta för dig som är ägare till ett par mockaskor.

Skoblock:
Om du verkligen är mån om att ha ett par mockaskor i nyskick så ska du definitivt investera i ett par skoblock i cederträ. Cederträet har den egenskapen att det bevarar fetterna i skinnet vilket på lång sikt kan påverka både skinnets vattenresistans och motverka att de blir sladdriga i skinnet. Dessutom har cederträ klart bättre vattenabsorbtion än andra träarter och framför allt plast-skoblock. Att låta trät suga ut vätskan ur ett par fuktiga skor kan förlänga livslängden med ett antal år.

Impregnering: Att impregnera sina ökenkängor eller andra mockaskor är ett måste. Det bästa alternativet för just mockaskor är diverse sprayer för det behåller glansen i mockan utan att de för den sakens skull ser fettiga ut. Du skall heller inte använda skorna innan impregnering för då riskerar de att få fula mörka märken  

Borstning: Att ett par mockaskor kan bli som nya av bara en snabb borstning är helt sant. Du skall dock inte borsta dem alltför ofta eller för mycket, för mockan blir snabbt sliten och förlorar då sin glans. Alla sliter ut sina skor på vissa speciella ställen och där ska man helst undvika att rugga upp mockan. Jag till exempel sliter alltid ut skorna strax under höger ankel och att borsta med mockaborsten på en sådan plats skulle kunna bli förödande för att uttrycka sig smått överdramatiskt.

Hugo

Veckans Outfit: Svensk OktoberYtterligare en Veckans Outfit är skapad och denna gång är det starkt influerat av den bild jag la upp i inlägget
6 favoriter från höstmodet. Anledningen rill att jag valt att döpa den till Svensk Oktober är att kylan är påväg och då är det den här sortens funktionella plagg som behövs. Med andra ord är det snart dags att dra på sig snörkängorna, fiskartröjan, regnrocken och mössan. Den mörkbruna färgen går som en i det här fallet brun tråd genom hela outfitten och det är bara jeansen egentligen som inte är bruna. Ja, så länge man inte är oehört petig och klassificerar rocken som mörkt beige.

Rock:
Steven Alan. Mackintosh-rocken från Steven Alan är numera välbekant på bloggen. Detta beklagar jag verkligen men jag tycker att den är väldigt snygg och i vissa fall hittar man helt enkelt inget bättre alternativ. Notera de rundade kragsnibbarna som ger rocken en mer dressad look än motsvarigheter utan rundade kragsnibbar.

Tröja: Our Legacy. Ytterligare ett plagg som jag haft med en hel del på sistone är denna så kallade Norwegian Knit från Our Legacy. Jag har själv spanat in den på PUB och ska dit imorgon för att testa den. 1 300 kronor känns överkomligt med tanke på att deras skjortor kostar ungefär detsamma och i vissa fall mer. Något som jag tycker utmärker den här är att de valt att inside-out-sticka den.

Jeans: Levi´s. 501:an håller alltid och precis som jag efterlyst så är de jag använder mig av här otvättade.

Skor: Grenson. Snörkängorna från Grenson tillhör säsongens snyggaste och jag tycker att de är supersnygga med sitt slitna skinn. Färgen faller mig också helt i smaken då jag ogillar svarta skor och tycker att ljusbruna kängor lätt ser kvinnligt ut.

Mössa: Our Legacy. Som den möss-fettischist jag är så har jag också tagit med en stickad mössa från Our Legacys höstkollektion. Färgen är densamma som det bruna i tröjan och därav valet. Själv tyckte jag att jag lyckades få till en bra helhet med de bruna färgerna. Håller ni med?

Hugo

Ur arkivet: Preppy ut i fingertopparnaJa, namnet hade varit fyndigare med ett par handskar men jaja.

För första gången på ett litet tag kommer en renodlad preppy-outfit, detta som omväxling från den outfit jag går runt i idag, och likaså har gått runt i de tre senaste dagarna. Jeansen jag bär är mammas gamla Levi´s 501, sönderslitna över knäna och söndernötta över låren. De är så skitiga att flugorna surrar runt dem. Den urtvättade t-shirt jag bär är -slår det mig- också från Levi´s, något som mamma köpte till mig för sådär två år sedan. Den har använts i flera dagar, luktar svett efter att ha använts under både fotbollsmatcher och svampplockning. De plagg som finns med i denna outfit har ni flera gånger tidigare sett. Kavajen från Adam Kimmel är liksom dessa chinos från J.Press, välanvända i de Veckans och Dagens Outfit som publicerats. Skjortan från Gitman Bros Vintage har Gabriel tidigare haft med i en outfit och Jacob kommer ha med den i en outfit inom kort. Gitman Bros som för övrigt kommer att lanseras på Très Bien Shop inom kort. Weekendbagen från Piero Tucci är som bekant en favorit här på bloggen, möjligen på sistone lite utkonkurrerad av den från Delvaux.

Att helt och hållet ändra på sin garderob tar ganska lång tid om man inte är gjord av pengar, vilket jag har svårt att tro om er, mina läsare. Därför är det nog först under nästa vår som preppy slår igenom på allvar. Då kommer det inte kännas speciellt att se någon gå runt på stan, i den här sortens kläder. Eller för den delen, gå runt i det själv.


Kavaj:
Adam Kimmel Skjorta: Gitman Bros Vintage Chinos: J.Press Skor: Church Väska: Piero Tucci Glasögon: Polo Ralph Lauren


Hugo


Vivienne Westwood UnderwearJag tänkte bara dela med mig av den här bilden från Vivienne Westwoods reklamkampanj. Riktigt cool tyckte jag, påminner mig lite om gångerna jag fått sitta i bara kallingar i badkaret medan Gabriel snaggat min undercut. Man fortsätter också att använda sig av tatuerade modeller uppenbarligen. Tycker inte personligen att det är direkt snyggt men om det är på rätt person och han matchar det med rätt stil så kan det ju fungera. Kampanjbilden påminner mig likaså om scenen i This Is England där de snaggar av håret på Shaun vilket i sin tur får mig att tänka på den fantastiska låten Louie Louie av Toots and the Maytals. De underkläder som visas upp i kampanjen är dock inget jag skulle vilja sätta på mig.

Hugo

Bildinspiration: Stickat till höstenÖvre raden från vänster:
Our Legacy, Diesel, Paul Smith

Nedre raden från vänster: Carin Wester, Nigel Cabourn, Paul Smith

Hugo

6 favoriter från höstmodetDen här bilden sammanfattar allt det jag gillar i höstens mode. Såhär vill jag klä mig i höst och det kommer nog inte vli några större problem att genomföra det. Min islandströja från Carin Wester kommer med andra ord fortsättas att användas flitigt. Bilden är hämtad från Très Bien Shop och samtliga plagg kommer från Our Legacy förutom skorna som är från Grenson. Our Legacy har också ett par riktigt snygga kängor i höstkollektionen och ni kan se dem lite längre ned i inlägget. Skönt också att Très Bien Shop tagit in en modell med lite mer "modellutseende" än tidigare. Sliten elegans är ett för mig ledande uttryck i den del av höstmodet som jag uppskattar överlägset mest.

Islandströja:
Tröjan från Our Legacy är riktigt snygg och det finns också en mössa med samma inside-out mönster. Den är kanske i tjockaste laget för att man ska kunna ha användning för av den just nu men om en till två månader så är den troligen en riktig favorit i garderoben. Jag uppskattar också de fiskarvibbar man får från den här sortens tröjor. Jag ska nog ta mig förbi PUB imorgon och kolla om den här passar. Tror att prislappen låg på 1 300 eller ytterligare en hundring.

Snörkängor: Jag gillar snörkängor och dess råare känsla. Wings and Horns gör de absolut mest attraktiva och mest välavvägda mellan slitet och välklätt om du frågar mig, men även Hope, Levi´s och tidigare nämnda Grenson gör riktigt snygga snörkängor. Om du själv känner dig sugen på att köpa ett par så är det helt klart snyggast med mörkbruna.

Mer inom ämnet här ›› Bildinspiration: Kängor

Otvättade jeans: Jag har som sagt saknat jeans väldigt mycket nu under våren då chinos-hysterin varit som värst och därför uppskattar jag verkligen att till exempel Our Legacy har valt att ta med mycket jeans i höstkollektionen. Den trevliga detaljen med det flätade lädret som märke gör Our Legacys jeans något mer attraktiva än konkurrenternas. 

Vintagebrouges: Ett par slitna brouges i ljust brunt är den perfekta avvägningen mellan välklätt och trashigt. I höst vill jag ha det välklätt, inte uppklätt, men med en råare touch och jag tycker att just slitna brouges är perfekt för ändamålet att manifestera denna look som jag talar om.

Rock: Ja, jag fortsätter att tjata om rockar. Rocken är höstgarderobens i särklass viktigaste plagg och precis som den ofodrade kavajen kunde lyfta en outfit i våras, kan rocken göra det i höst. Det spelar ingen roll om du väljer att köra på trenchcoat, peacoat, mackintosh-rock eller en sedvanlig yllerock, i höst ska du ha en och den ska gärna vara beige.

Mer inom ämnet: här ›› Bildinspiration: Mackintosh och här ›› 5 höstjackor

Raggsockor: För att verkligen poängtera hur mycket jag saknat Sveriges råa kyla så tog jag med ett par raggsockor på listan. Snyggt att kombinera med ett par snörkängor eller ett par canvasskor och dessutom så kan jag inte komma på något som mer skulle kunna trasha till en annars tråkig outfit. Det vardagliga mode som jag har fallit för inför hösten är lite fiskarinfluerat om du frågar mig. Islandströja, skepparkavaj, uppkavlade mössor, raggsockor och flera andra plagg är det som attraherar mig inom höstmodet.

Hugo

Dagens Outfit: NorrmalmstorgOm du slår ihop butikerna vid Norrmalmstorg (Solo, Acne och Massimo Dutti) så skulle sortimentet bestå av kläder av den här sorten. Ökenkängorna känner ni igen från gårdagens inlägg om jordfärgade skor och rocken från det inlägg som publicerades innan det (Bildinspiration: Mackintosh). Jag är verkligen inne i en "rock-period" just nu så valet av ytterplagg var hur enkelt som helst. Tanken med outfitten var något i stil med en medveten, trettioårig, amerikansk journalist sittandes på Heathrow och jag känner personligen att jag har lyckats. Eller?

Rock:
Steven Alan Skjorta: Gitman Bros Jeans: A.P.C Skor: Alfred Sargent Glasögon: Oliver Peoples Kalender: Okänt

Hugo

Bildinspiration: Jordfärgade SkorPå senare tid har jag fattat tycke för jordfärgade skor. Jag vet inte om just jordfärgade är ett korrekt uttryck men jag kallar färgen det. Färgen funkar bäst på ett par Chelseaboots eller Chukkaboots i mocka. Men lågskor i vanligt läder har även de sin charm. Jag tänker mig att kombinera ovanstående par med ett par vita jeans en grå lammulströja, en vit skjorta med full spread-krage och en skräddad ullrock. Färgen är ganska typisk för höst och vintersäsongen för färgen blir inte så påverkad av smuts och slask. Ovanför kan ni se några skor som representerar färgen brun.


Uppifrån och ner: Gaziano & Girling, Sutor Mantellassi, R.M. Williams, Alfred Sergant, Yanko.


Gabriel


Bildinspiration: MackintoshÖvre raden från vänster: Aquascutum, A.P.C och Steven Alan

Nedre raden från vänster: Our Legacy, A.P.C och Lanvin

Hugo

Skohelg på Below


Hugo

Höstens nyckelplagg II

För inte allt för länge sedan skrev jag ett inlägg som jag döpte till Höstens Nyckelplagg. Jag blev dock inte hundra procent nöjd och nu tänkte jag helt enkelt ta tag i ämnet igen. Föregångaren till detta inlägg innehöll totalt fem höstplagg; rock, ökenkängor, mörkblå chinos, cardigan och jeansskjorta. Nu har jag valt att behålla endast två och att byta ut tre av dem och så här ser den nya listan ut.


Ökenkängor:
Imorgon ska ett besök på Masimo Dutti göras. De har nämligen ett par otroligt snygga ökenkängor för 999 kronor. De ökenkängor som de har inne är i mörkblå mocka med lädersnörning, de är dessutom aningen spetsigare än Clark´s vilket i det här fallet är riktigt positivt. Att kvalitén inte är den bästa är inget större problem då jag snarare växer ur skor än sliter ut dem. Om man har förutfattade meningar mot Massimo Dutti så säljs Clark´s lite varstans, oftast till priset av 1 300 kronor. Ökenkängor och Chukka Boots dessutom gör sig oerhört bra ihop med jeans är heller inte ett minus.Trenchcoat:
Mörkblå eller beige? Jag vet faktiskt inte vad jag skulle välja. Beige är kanske lite snyggare men något svårare att kombinera jämfört med mörkblått. Thomas Burberry är upphovsmakaren till trenchcoaten och det var också han som designade rockarnas vatten- och vindavvisande väv. Burberry tog patent på väven och valde att kalla den för gabardin.  Trenchcoatens namn har den fått efter att ha burits av cirka en halv miljon stridande i första världskrigets skyttegravar. Trenchcoaten är idag ett lika säkert kännetecken för märket Burberry som The Housecheck, rutmönstret som genom åren blivit synonymt med det klassiska brittiska livsstilsmodet, östermalmstanter och (inte att glömma) casuals.

Jeans: Efter en lång tid med chinos, chinos och återigen chinos, så vill jag verkligen påpeka värdet i ett par välsittande blåjeans. Fungerar att kombinera med alla sorters skjortor i alla sorters färger. Spelar ingen roll vad du har för färg på rocken eller över huvud taget vad för överdel du väljer att kombinerar med, jeans fungerar till allt. 

Macintosh-rock: I de båda inläggen om Green Street Hooligans har jag använt mig av en Aquascutum-rock som jag själv tycker är anmärkningsvärt snygg. En av Macintosh-rockens fördelar gentemot Trenchcoaten är att Macintosh-rocken är så oerhört mycket mer avskalad, vilket jag uppskattar mycket. I höst spås det synas mycket rockar på stan och jag tycker att detta är den sparsmakades självklara val. Själv kör jag för närvarande på en Macintosh-rock från H&M som jag är mer än nöjd med. Den kostade 799 kronor och liknar till stor del den från Aquascutum. Här finner man sig dock i samma dilemma som när man ska köpa Trenchcoat, mörkblå eller beige?Uppkavlad mössa:
Jag har alltid och kommer alltid att älska alla typer av huvudbonader. Den uppkavlade mössan faller mig helt i smaken och även om den kanske är lite uttjatad så tycker jag att man kan förmedla vilken typ av person man är om man bär en. Paul & Friends har fått in ett antal snygga mössor i färgerna röd, marinblå, svart och grå. Sitter just och stickar en grå för framtida bruk men tills vidare duger min älskling från Velour alldeles utmärkt.

Hugo

Acne-outlet


Hugo

RSS 2.0