Dagens Outfit: April 2010?Fantastiska glasögon från Oliver Peoples som jag ser mer och mer som en favorit bland glasögontillverkarna. Skorna behöver jag inte skriva så mycket om efter gårdagens inlägg. Rocken är bland de snyggaste jag vet med sina rundade kragsnibbar och foder i Madras-tyg. Tyvärr kommer den från en gammal kollektion men man kan ju hoppas att den återtas i produktion. Jeansen är inte mycket att diskutera. Schysst med ett par jeans som för en gångs skull inte är från A.P.C.

Rock:
Steven Alan Skjorta: Hickey Jeans: Gant Rugger Skor: Red Wing by DavidZ Glasögon: Oliver Peoples

Hugo


Plagg: Tre favoriter ur skogarderobenDet finns ett antal olika sorters skor som görs bäst av ett märke. Nedan ser ni några av dem jag tänker på. Här kan ni läsa om några märken och de skor de ofta förknippas med. Med dessa i garderoben fungerar du för alla svenska årstider. Jag är i och för sig grymt förtjust i espadrillos så ett par sådana bör man kanske också äga. För övrigt är gråa jeans sjukt underskattat.Vita Converse:
Tidlösa skor som fungerar till det mesta utom möjligen frack. Jag tycker dessutom att Converse bara blir snyggare ju mer slitna och smutsiga de blir. Nu i sommras var det ju oerhört trendigt med Converse Jack Purcell men i år kommer nog de gamla hederliga, vita, klassiska All Stars tillbaka. Jag brukar nästan alltid gå i låga vita. Det är snyggare till chinos däremot till jeans börjar jag bli tveksam.

Red Wing 25th anniversary by DavidZ, grymma. Notera den svarta randen.

Red Wing-kängor: Vinterns trendskor nummer ett står högst upp på önskelistan just nu. Jag fyller ju nämligen 16 år den nittonde. Om inte dessa håller dig varm under vintern så är det troligen något allvarligt fel på dig. Jag skulle inte använda raggsockor i dessa. Med tanke på att de redan är rätt så ordentligt bumliga så är det ju onödigt att förstärka det intrycket.

Clark´s ökenkängor: Till hösten är ett par Clark´s allt du kan önska dig. Anledningen till att jag skriver hösten istället för hösten och våren är att Clark´s absolut gör sig bättre tillsammans med höstkläder och de färger som det innebär.

Sebagos seglarskor: Vad gäller seglarskor är det endast Sperry Topsiders och Sebago som gäller. Själv tycker jag att det är fantastiskt snyggt med korta, ljust beiga eller eventuellt vita shorts, vit piké och seglarskor. Tänk lite Funny Games(US).

Hugo

Vardag: Dagens fotoFör er som av någon udda anledning undrar vad jag bär på denna bild, tagen en mulen sommardag i Småland:

Skjorta:
Levi´s Jeans: Levi´s Hatt: Hopkins of London Hängslen: Inte en aning Gevär: Inte en aning, men vi hade verkligen kul med det.

Hugo

Dagens Outfit: En flat-top stråhatt någon?Ungefär dessa kläder bär Johnny depp i en scen i filmen Public Enemies. En fantastisk utstyrsel matchad med en flat-top stråhatt. Ni får ursäkta dålig uppdatering och att inte mycket annat än utstyrslar har publicerats, men just nu är det öppet hus på diverse olika gymnasier som tar upp det mesta av den lediga tiden.

Att läsa:
Birdy av William Wharton och Vi, de drunknade av Carsten Jensen
Att höra: Simon & Garfunkel – The Sound Of Silence The Pogues – Dirty Old Town Lou Reed – Perfect Day
Att se: Public Enemies

Skjorta: These Glory Days Chinos: These Glory Days Skor: A.P.C. Solglasögon: Oliver Peoples

Hugo

Sjalkragad tröjaKylan håller i sig och ett stilfult plagg att hålla värmen i är den sjalkragade ulltröjan. Sjalkragade tröjor finns i många olika varianter. Material, mönster och olika detaljer kan skilja mycket från modell till modell. Jag tycker personligen att material inte spelar särskilt stor roll på denna tröjmodell, men i vintertider så lämpar sig någon tjockare ullvariant bäst. Bär den sjalkragade tröjan med slarvigt knuten fluga, urtvättad oxfordskjorta (se bilden från Ralph Lauren Rugby), khakichinos, ökenkängor eller chukkaboots samt någon färglad attribut, som ett randigt skjärp ifrån J.Press eller en vintage Seamaster med ett randigt klockarmband från J.Press. Tänk amerikanskt preppy helt enkelt.


Ralph Lauren Rugby


J.CrewDrake's

(Översta bilden: Paul Smith)

Gabriel

Dagens Outfit: Ängen på RunmaröNu när vårkollektionerna börjar komma så är det ännu lättare att drömma sig bort till ängen på Runmarö. Ängen där man spelar fotboll och där man reser midsommarstången varje sommar. Där jag och Gabriel spelat fotboll tillsammans sedan vi var tio år. Jag minns när jag halkade på den ängen och satte en ordentlig gräsfläck på mina då nya seer-sucker shorts. Mer angående själva utstyrseln så tycker jag att klockvalet är det enda riktigt intressanta. En enklare klocka med nato-band skulle kanske vara mer naturligt men för det första så matchar den glasögonen och för det andra så känns det lite coolt att bryta av en lite mer avskalad outfit med en riktig lyxklocka signerad Patek Philippe.

Skjorta:
These Glory Days Shorts: Band of Outsiders Skor: Converse Solglasögon: Ray Ban Klocka: Patek Philippe

Hugo

Ur Arkivet: LyxklockorEn av vårens hetaste accessoarer för fanen av gubb-anglofil-modet är klockan. Snobbiga, schweiziska, gubbklockor, gärna med gulddetaljer, kommer vara en nödvändighet för alla gubb-hipstrar runt om i landet. Här ska ni få en liten introduktion till mina favoriter bland lyxmärkena inom klockornas värld. Men först, lite grunder och en kort story om ETA.


Lite grunder: 
Alla de stora klockmärkena är från Schweiz och klockornas huvudstad Genéve. Bland klockintresserade pratas det ofta om så kallade inhouse-verk” och manufacturetillverkare. Med inhouse-verk menas att tillverkaren konstruerar och tillverkar sina verk själv. Definitionen på en manufacture-tillverkare är att tillverkaren konstruerat och tillverkar åtminstone ett verk till sin kollektion. Många anser att inhouse-verk och manufacture är inträdesbiljetten till de finare kretsarna inom horologin.


ETA
är ledande inom manufacture och massproducerar upp till 6 miljoner mekaniska urverk per år. Flera stora klockmärken använder sig av ETAs urverk i stället för att göra egna. De märken som helt egentillverkar sina urverk är bland de dyraste att få tag på och kostar mellan 75 tusen och flera miljoner. ETAs urverk har en förskjutning av tiden i sina urverk på ca 20 sekunder per dygn och man behöver alltså korrigera med jämna mellanrum. Patek Philippe är ett av de märken som helt på egen hand tillverkar sina urverk, och priser därefter. Med dessa urverk är förskjutningen så minimalt liten att det kan gå månader innan tiden förskjutits en minut, men total perfektion kommer troligen aldrig uppnås.

Patek Philippe:
Patek Philippe grundades år1839 av Antoni Patek och är en av de största och mest kända klocktillverkarna i världen. Priset på deras klockor ligger mellan 100 tusen och många miljoner. Deras klockor anses vara konstverk snarare än armbandsur och deras slogan lyder, ”You never actually own a Patek Philippe, you merely take care of it for the next generation”.


Jaeger LeCoultre:
Grundades år 1833 av den då 30-årige Antoine LeCoultre, förutom att han är grundaren är han känd för sin revolutionerande uppfinning, millionometern. Millionometern var ett instrument med vilket mätningar kunde göras på upp till en tusendel av en millimeter, något som tidigare hade varit omöjligt. Denna uppfinning innebar att komponenter till klockorna kunde tillverkas med större precision och därmed ge mer nogagrann tidsvisning. Jaeger LeCoultres urverk var så pass högt ansedda att man fram till 1910 levererade urverk till Patek Philippe.

Girard-Perregaux:
grundades år1791 av J-F Bautte men bytte namn till Girard-Perregaux 1854 när dåvarande ägarna Constant Girard och Marie Perregaux gifte sig. 1867 kom det urverk som kom att bli synonymt med Girard-Perregaux, treguldbryggers-tourbillonverket. Vissa av dessa klockor blottar urverket på baksidan genom ett safirglas. För den som letar diskreta, rektangulära armbandsur i guld är Girard-Perregaux ett solklart alternativ. Girard-Perregaux är ett av mina personliga favoritmärken och det säljs ca 150 000 Girard-Perregaux klockor varje år.


Frank Muller:
grundades 1992 av Frank Müller och är alltså ett mycket ungt märke i dessa sammanhang. Frank Müller startade sin väg mot en karriär inom klockområdet redan som 15:åring då han skrev in sig påen urmakarskola. 1980, altså sju år senare, var han klar med studierna och började reparera de mest komplicerade sorters fickur. Det dröjde inte länge innan han blev anställd på Patek Philippe och 1992 grundade han alltså sitt egna märke Frank Müller. Rektangulära armbandsur i silver och platina med enorma siffror är något av Frank Müllers specialitet så om du letar extrema klockor ska du gå in på deras hemsida http://www.franckmullerusa.com/


Hugo


Dagens Outfit: Jag på nyår - sno stilenHär kommer ett litet "sno stilen"-inlägg med nästan identiska kläder av vad jag hade på nyår. Jag hade visserligen inte riktigt den färgen på jeansen utan en lite blåare variant då dessa nästan drar åt svart. Mössan är så gott som identisk och skjortan är till och med densamma. Jag hade visserligen inte såhär schyssta kängor men jag planerar ett inköp av dessa godbitar. Nedan kan ni klicka på en liten miniatyr av det foto på mig som jag postade efter nyår, för att fräscha upp erat minne.

Skjorta:
These Glory Days Jeans: These Glory Days T-shirt: Filippa K Kängor: Red Wing Mössa: Tod´sHugo

SommargarderobenJag har märkt att nästan varenda inlägg på bloggen har handlat om sommarkläder på ett eller annat vis den senaste tiden, och likaså detta. Efter det här så blir det nog lite mer tips om kläder som är lite mer anpassade för det här fruktansvärda landets klimat. Jag har i alla fall klippt ihop två bas-outfits som jag gärna skulle vilja flanera runt i en sommardag. Den vänstra utstyrseln drar kanske lite mer åt det italienska avslappnade, med tasselloafers, full spreadkrage och spetsiga slag. Den högra hade jag tänkt ge lite inspiration till något mer amerikanskinfluerat, loafersen är lite grövre, skjortan har buttondown-krage och en khakikavaj är ett utmärkt plagg om östkustpreppy är en stil som tilltalar dig. De båda ofodrade kavajerna är ifrån Uniqlo. Den vänstra från deras samarbete med Jill Sander, vilket jag personligen tycker är ett ganska lyckat samarbete och det är nog det första budgetmärket som jag sett lyckats med spetsiga slag på en kavaj, det brukar faktiskt se riktigt hemskt ut när t.ex. HM försöker sig på det. Khakikavajen är ett av Uniqlos standardplagg som alltid finns i deras sortiment under våren för cirka 60 dollar. Det är hemskt att Uniqlo inte finns i Sverige, så när ni åker utomlands, se efter om det finns en uniqlobutik som ni kan besöka.

Kavaj: Uniqlo                                                                   Kavaj: Uniqlo
Skjorta: Barba Napoli                                                     Skjorta: J.Crew
Byxor: incotex                                                                Byxor: Incotex
Skor: Shipton & Heneage                                               Skor: Church's
Solglasögon: Moscot                                                      Solglasögon: Moscot

Gabriel

Dagens Outfit: Färgglad hyllning till den italienska sensommarenSåhär efter gårdagens inlägg om lite mer casual mode, kändes det rätt att posta ett riktigt Italian inlägg med den alltför ofta återkommande Boglioli-kavajen som bas. Färgerna är många men se hur bra skorna och halsduken fungerar med glasögonbågarna. För övrigt så går filmen Notorious med Cary Grant och Ingrid Bergman, på Svt1 klockan tolv inatt. Jag minns att det var någon som frågade om den gråa kashmirslipsen med färgglada prickar, som fanns med på bild i inlägget Propra plagg i ett lekfullt utförande. Jag kunde då inte svara på varifrån den var men den slips som ni ser i dagens utstyrsel är från Berg & Berg och åtminstone ganska lik.

Kavaj:
Boglioli Skjorta: Barba Byxor: Incotex Skor: Sutor Mantellassi Halsduk: Alfredo Pria Glasögon: Polo Ralph Lauren Slips: Berg & Berg

Hugo

Vårens stora trend - Denim


Trendkänslige Kanye West i denim från topp till tå (anklarna i alla fall). Till det bär han flat-top solglasögon som lär bli en av sommarens trender.

Förutom att jeansskjortan är tillbaka så är även jeansjackan på tapeten igen, vårens stora trend är denim. Jeansjacka har ändå setts till under en ganska lång tid men då i huvudsak på tjejer. Av någon anledning så är det en vanligt förekommande variant på kvinnojacka nästan varje vår. Nu är det dags igen även för oss att skaffa jeansjacka. Jeansskjortan har aldrig varit stiligare och nu kommer även jeansjackan tillbaka.

För att kunna göra som Kanye West gjort (se bilden) så måste man vara noggrann med att inte ha samma nyans på plaggen, då blir det väldigt lätt blåställs-look vilket inte är något att sträva efter. Jag tycker att ljusa jeansjackor är betydligt snyggare än mörkare så varför inte bära sliten, ljus jeansjacka över en något mörkare eller åtminstone mer jämnt färgad jeansskjorta och sedan mörka jeans. Matchas med ljusa sneakers hellre än mörka som Kanye gjort. Detta gäller speciellt om man har mörkare jeans.

För den som blir lite sugen på en jeansjacka så kan jag tipsa om att de billigaste hittar man troligen på JC där de kostar runt 500 kronor. Även Weekday kan tänkas ha några billiga i vår. Jag tippar att av er som inte gillar jeansjacka ännu kommer 30% göra det inom två månader.

Hugo

Dagens Outfit: Att matcha med oljerockEfter nästan en veckas småkrasslighet känner jag mig idag utsövd och allmänt nöjd. Detta trots att Real lite oförtjänt åkt på däng igår mot Athletic de Bilbao. Jag lyckades inte få in någon rock eller jacka i den här utstyrseln då det inte gick ihop på ett bra sätt, men jag skulle nog bära en oljerock till det här. Den här skjortan är lite tunnare ock skulle fungera bra även på sommaren tillsammans med ett par tunna chinos.

Skjorta:
Hickey Jeans: Garbstore Skor: A.P.C. Mössa: Principe di Salina Glasögon: Polo Ralph Lauren

Hugo

50% rea på Our Legacy

Evenemang: OUR LEGACY REA 50%
Typ: Detaljhandel
Starttid: Imorgon den 16 januari klockan 11:00
Sluttid: den 25 januari kl. 18:30
Var: Krukmakargatan 26

Hugo

Sommarens fyra skjortorI sommar är jeansskjortan tillbaka i bilden. Detsamma gäller flanellskjortan även om den kanske i huvudsak används på kvällen. Oxfordskjortan är inte lika självklar men fortfarande en viktig byggsten i var mans skjortgarderob. Sedan får man inte glömma bort helt vanliga, tunna bomullsskjortor i diverse olika utföranden. Här kan ni läsa lite om varje sort.

Jakten på den perfekta jeansskjortan:
En jeansskjorta och en jeansskjorta är två ganska olika saker. Det finns en typ som är avskalad, utan onödiga sömmar, maximalt en bröstficka som naturligtvis saknar lock och den här typen av jeansskjorta är med vanliga knappar (det vill säga inte tryckknappar). Sen finns det en annan typ av jeansskjortor och om ni har en sådan här hemma så har ni varit alltför naiva och tänkt jeansskjorta som jeansskjorta. Dessa vidriga jeansskjortor är oftast från Levi´s eller eventuellt Lee, möjligen att någon av er köpt ett lite bättre alternativ från Acne, och den typen av jeansskjorta är den totala motsatsen till vad jag sa om den andra typen. De har ofta två bröstfickor, bägge med lock och tryckknappar, onödiga sömmar lite kors och tvärs över skjortorna och i många fall även tryckknappar i pärlemor även i den vanliga knäppningen.

Det första alternativet har funnits två eller kanske till och med tre säsonger i Our Legacys sortiment och nu till våren är jag lite osäker. Jag hittade en jeansskjorta  från These Glory Days som blivit något av en favorit och jag tror att ni kommer kunna hitta dessa lite mer avskalade varianter lite var som helst i vår. Weekday kan vara ett billigt alternativ.

Flanellskjortan - redan inhandlad?: De flesta av er har säkert redan inhandlat flanellskjortor som varit så populärt i höst, men i vår och sommar så är det flanellskjortor i ljusare färger som gäller. Här kan det vara okej med en lite mer western-inspirerad skjorta att matcha med ljusa jeans.

Om ni vill få lite inspiration vad gäller flanellskjortor så kan ni kolla in Terry Richardson´s fotoblogg här.Den tunna bomullsskjortan:
Förra sommarens mest använda och likaså älskade skjorta var den från Whyred som ni ser ovan. Jag hittade den en dag i början på juli, hängandes bland andra skjortor inne på Herr Judit. 350 kronor kändes då som ganska mycket för en Second Hand-skjorta men i efterhand så får jag nog räkna den till en av mina absolut bästa fynd. Den från Opening Ceremonys samarbete med Pendleton blir kanske sommarens kärlek.

Oxfordskjortorna: Som sagt så är Oxfordskjortan inte lika ensamt självklar i sommarens skjortgarderob som den var i förra sommarens. Nu har den fått lite mer sällskap vilket i och för sig bara är trevligt. Polo Ralph Lauren är fortfarande kung när det kommer till Oxfordskjortor och deras randiga button-down skjortor är oemotståndliga. Det finns en vit och rosa-randig som kanske är den snyggaste i hela sortimentet men den blir ändå slagen i slutändan av den vit och blå-randiga som är helt perfekt att kombinera. Randiga Oxfordskjortor är att föredra före enfärgade då de både är lite "roligare" och mindre påträngande för ögat. Det randiga ger en väldigt bra balans i skjortan helt enkelt. Button-down-krage är det mest klassiska på en Oxfordskjorta och för er som gillar det så får 16thCollection in tio nya, billiga modeller om sådär två veckor. Klubbkragade Oxfordskjortor förekommer ju också men om det är din första Oxfordskjorta du köper så är det kanske inte att föredra.

Hugo

Jubileum - igen

Detta blir det tvåhundrade inlägget sen vi bytte adress. Sedan dess har 56 Dagens Outfit postats och 13 Veckans Outfit. Själv ligger jag hemma, sjuk som jag är. Om det är något ni vill se mer av är detta ett utmärkt läge att tycka till. Jag kan dock inte lova att jag tar hänsyn till era åsikter om vad som ska postas här.

Hugo

Plagg: Hatt


Pete Doherty i Roberto Cavallis reklamkampanj

Häromdagen spelade Peter Doherty på Debaser. Han fick fina recensioner av bland annat SvD och som det Doherty-fan jag är tänkte jag sätta mig och skriva ett inlägg om hatten, en underskattad accessoar. Först skulle jag bara göra min dagliga bloggrunda. Jag börjar med Manolo, som till min stora förskräckelse postat ett inlägg om filthattar senast igår. I artikeln nämns dessutom Pete Doherty eller Peter som han faktiskt kallas när han spelar själv.


Bild lånad från Manolo.se                                                             Fotot: Olof Enckell

Först tänkte jag köra ett "Ur arkivet-inlägg" då jag skrivit om Pete tidigare. Så jag går in på den gamla bloggadressen under kategorin Ikoner och jag konstaterar att nästan alla ikonerna bär hatt. Al Capone, John Dillinger, Håkan Hellström, Johnny Depp, Winston Churchill, Michael Stipe och som sagt Pete Doherty. Jag minns en sommar för sådär tre år sedan då alla plötsligt skulle ha hattar. Svarta, tunna, illa formade hattar från H&M och diverse andra kedjor. Det tillsammans med vit skjorta och svarta smala slipsar. Såhär i efterhand kan man tänka att det var en jobbig period för en så gedigen hatt-älskare som jag är till skillnad från Gabriel, men sanningen är nog att jag var för liten för att lägga någon uppmärksamhet på de fatala stilmissar som gjordes i samband med den hatt-boom som då rådde.

Jag skulle gärna ha en fin hatt och framför allt skulle jag vilja vara en så lyckligt lottad att jag passade i det. Nedan kan ni lyssna på några av mina favoritlåtar från Dohertys soloproduktioner.

Peter Doherty – Lady Don't Fall Backwards
Peter Doherty – Sweet By And By
Peter Doherty – Last Of The English Roses
Peter Doherty – Sheepskin Tearaway

Hugo

SommarmodetDen 18 januari 2009 skrev jag med hjälp av Gabriel ett inlägg med namnet Sommarmodet. Nu gör jag det igen men nu kommer det inte handla om vad man skulle gå runt i förra sommaren utan naturligtvis vad du ska gå runt i under denna sommar. Inte lika mycket Oxfordskjortor som förra årets sommarmode innehöll, utan snarare rutiga skjortor och jeansskjortor. Jag har valt ut de fem viktigaste plaggen och accessoarerna till sommaren.

Skjortorna:
Inlägget med samma namn som postades för snart ett år sedan förespråkade Oxfordskjortorna oerhört varmt. I år utgör de fortfarande en viktig del av basgarderoben men nu har de fått konkurrens från både tunnare rutiga skjortor och jeansskjortor. Patchwork-skjortor lyckas slå igenom bättre denna sommar än förra och de från Acne är ett hett rea-tips. Sommarens mode blir betydligt mer laid-back än förra sommarens och det blir mycket uppkavlade ärmar. Inte för att göra alltför mycket reklam men jag tycker att den rutiga skjortan i ljusa färger är ruggigt snygg och dessutom riktigt billig.

Byxorna och shortsen: Jeans ersätter samtidigt chinos men det innebär inte att det är slut på de uppkavlade byxorna. Byxor i linnekvalité blir det nya att kavla upp byxbenen på. Seersucker-shorts blir inte lika hett eftertraktat som under förra våren och de ersätts med ännu fler korta, enfärgade modeller.

De ofodrade kavajerna:
Den ofodrade kavajen fortsätter att vara en viktig beståndsdel i sommargarderoben och Made in the Shade erbjuder en mörkblå, billig variant för 1000 kronor men beiga kavajer är kanske fortfarande att föredra.Skorna: Låga skor utan strumpor i. Så länge du har det så klarar du dig ganska bra. Själv tycker jag att låga, vita canvasskor är det ultimata. Seglarskor kan annars vara riktigt snyggt till mörka, lite för korta jeans eller shorts.Solglasögonen:
Sommarens mest självklara accessoar är solglasögonen. Som ni vet så har jag alltid varit svag för Wayfarers och Clubmasters och de blir precis som under förra sommaren, omåttligt populära. Kärleken till Clubmasters började i Sandhamn för snart 11 år sedan. Lunch på Sandhamns vershus, uteserveringen, strömming, potatismos och rårörda lingon. Där jobbade en söt, ung tjej som jag var kär i när jag var sådär fem år. Hon serverade alltid oss, i sina Clubmasters.

Hugo

When Italian Style Is The Only StyleJag hade tänkt att göra en djupdykning i Italienskt vår och sommarmode, vilket har berörts åtskilliga gånger här på bloggen den senaste tiden. Frossa i färg, lätta tyger, utstuderade detaljer och glömma den brittiska stilen som med befogat kan kännas ganska stolpig emellanåt. Trots det kylslagna vädret, försök att blicka framåt eller låtsas som om det är 30 grader varmt och sol.

Bogliolis kampanj är en mycket bra inspirationskälla när det kommer till vårkläder. De visar att espadriller är ett utmärkt skoalternativ till sommarkostymen. Kavajer utan stoppning i axlarna och med en figurnära passform, urtvättade twillbyxor med slag, färgstarka pochetter och Tasselloafers, Carshoes och Espadriller, självklart utan strumpor. Allt det här är viktiga nyckelplagg till den perfekta, italienska, sommarstilen. Kavajen ska som sagt ha en väldigt figurnära passform utan onödiga fodringar och mellanlägg, som oftast bara är till för att dölja ett dåligt hantverk. En kavaj med utanpåliggande fickor, kontrasterande pärlemorknappar eller liknande gör kavajen mer nerklädd och gör en utstyrsel mer avslappnad. Skjortor i färgerna lavendel, ljusblått och puderrosa gör sig oftast mycket fina användarens lite brunare hy. Välj en skjorta med en lite mjukare krage (alltså; absolut utan kraglattor) så att kragsnibbarna, efter användning, kan börja spreta lite asymmetriskt.

Byt ut den lite "tunga" kashmirslipsen mot en lite "lättare" tunn virkad slips (se bilden). Som lämpar sig bättre när man ska göra lite mindre four-in-hands och få ett snyggt fall på slipsen. Till en kavaj med en lite dov eller urtvättad färg är det perfekt med rejält färgsprakande bröstnäsduk i paisleymönster. Var det gäller scarfs så funkar en lättare kashmirhalsduk lika bra som en paisleymönstrad sidenscarf. Ha däremot i tanke att scarfen och bröstnäsduken inte ska konkurrera ut varandra, utan ge plats för varandra.Gabriel


Dagens Outfit: Italienskt vårmode 2.0Avslappnat italienskt mode med en kavaj med utanpåliggande fickor, lediga ljusa byxor och nedgångna loafers i mocka. Samtidigt är avslappnat italienskt mode synonymt med ovanligt dressat fritids-sommar-mode. Tänk er den här utstyrseln en varm sommarkväll i skärgården. Du står där med ett glas rosé och väntar på att få hugga in i en stor bit brasilianskt, insaltat, helgrillat kött med lite guacamole och andra salsor vid sidan av. Byxorna är aningen för korta och dina anklar svalkas av brisen från havet. Ja, när man sätter ihop en sådan här utstyrsel är det lätt att drömma sig bort till sitt landställe i skärgården.

Kavaj:
Boglioli Byxor: Incotex Skjorta: Gitman Vintage Skor: A.P.C. Scarf: Maison Martin Margiela Solglasögon: Oliver Peoples

Hugo


Bildinspiration: Mössor med ett veckMörkblå mössa högst upp: H&M
Orange mössa till höger om den: Velour
Mörkblå mössa under den: Made in the Shade
Svart mössa underst i bilden: H&M
Grå mössa till vänster: Egengjord

Hugo

Carin Wester 50% rea

Evenemang: CARIN WESTER 50% SALE!

Typ: Detaljhandel

Starttid: Idag den 8 januari klockan 13:00

Sluttid: den 1 mars kl. 18:00

Var: Rörstrandsgatan 24

Hugo

Ikoner: Steve ZissouJag tror bestämt att jag hittat min nya stilförebild. Eller snarare jag har hittat någon som bär upp en röd mössa på ett perfekt sätt. Att jag funnit honom kan jag tacka Manolo och deras inlägg Mössmode. Utan min mössa på huvudet känner jag mig som en kvinna utan smycken, naken. Detta kan möjligtvis också bero på att vid de tillfällen jag självmant tar av den så tar jag av resten också. Självklart finns det tillfällen då jag tar av den självmant men det är då i syfte att inte skapa en jobbig situation. För att ta ett exempel så tar jag av den vid middagar där äldre människor eller personer som jag inte känner alltför väl, deltar.

Steve Zissou är huvudkaraktären i filmen The Life Aquatic With Steve Zissou, han spelas av Bill Murray och under hela filmen bär han och medlemmarna i "Team Zissou" röda mössor. Bill Murray bär sin på precis det vis som stilintresserade män landet runt -inkluderat mig själv- bär sina. Ni vet, lite på sniskan med ena örat visat och lite överblivet tyg högst upp. Vissa av er må kalla mig sinnesrubbad, svårt skadad eller bara tragikomiskt fåfäng men sanningen är att jag går och fryser vänsterörat av mig varje dag, bara för att bära mössan på "rätt" sätt.

Hur som helst så är Steve en oceanolog och dokumentärfilmare som förlorat sin forna stjärnstatus. Tillsammans med sin potentiella son spelad av Owen Wilson, en journalist spelad av Cate Blanchett och ett gäng besättningsmän, ger han sig ut på en fantastisk resa. Målet med resan är att finna den haj som ätit upp Steves nära vän Esteban. Efter att ha sett bilder på Steve blev jag så inspirerad att jag passade på att se filmen och som gammalt Bowie-fan kan jag varmt rekommendera filmmusiken.

Hugo

Värdet av en perfekt skjortkrageSkjortkragen är i många fall det som avgör om en skjorta är snygg eller ful. Beroende på vilket stuk man vill ha på en skjorta, kan man ändra på skjortkragen. I många fall kan en tillknögglad, ostruken skjortkrage vara det absolut snyggaste. Button-down-kragen är kanske mest lämpad för diverse olika experiment men det kan också vara snyggt på mer strikta skjortkragar. Här följer en liten genomgång angående vad man kan testa för olika varianter och hur viktig skjortkragen faktiskt är.På flannelskjortor kan det vara riktigt snyggt med knöggliga skjortkragar för ett mer ruffigt utseende men ett par uppböjda kragsnibbar fungerar riktigt bra även till mer dressad klädsel. Att bära uppknäppt button-down-krage kan vara snyggt under exempelvis v-ringad tröja men om man inte har något över skjortan är det bäst att bara ha en knapp uppknäppt. Tänk på det nästa gång ni handlar second-hand, att en kragknapp saknas behöver inte vara en defekt utan tvärtom en bonus.

På en mer dressad kontorsskjorta är skjortkragen naturligtvis också viktig och här accepteras inga trasiga kragar. Cut-away och framför allt full-spread är det snyggaste på en kontorsskjorta, men om man inte har något av dessa alternativ så kan man faktiskt försöka knöggla till eller åtminstone böja upp en vanlig krage. Detta kan bli om inte oerhört snyggt så åtminstone en intressant detalj. Mannen på bilden är ett strålande exempel.

Jag har länge funderat över varför just Our Legacy´s skjortor fallit mig så bra i smaken och jag har nu kommit på det. Skjortkragarna är perfekta. Varken för korta kragsnibbar som exempelvis Emilios skjortor har, eller för långa kragsnibbar som många äldre button-down-skjortor har.

Hugo

Veckans Outfit: Italienskt vårmodeNär vädret är som värst i Stockholm så är det skönt att drömma sig bort till Italien. Kläderna, maten och värmen lockar verkligen en dag som denna. En sådan här dag när man går runt i bylsiga kläder och äter en El Maco-meny med en cheeseburgare vid sidan av, till lunch.

Kavaj:
Boglioli. Fantastiskt fin kavaj med följsamma axlar och accentuerande knappar i pärlemor. Utanpåliggande fickor är något att kolla extra efter när du köper en ofodrad kavaj.

Skjorta: Finamore Napoli. Lyxskjorta med perfekt krage i italienskt stuk, med andra ord en blandning av cut-away och full-spread. Kommer snart ett inlägg om hur viktig skjortans krage är.

Jeans: A.P.C. Som så ofta är jeansen från A.P.C. och jag gillar hur färgen på dessa samspelar med färgen på halsduken. Precis som den samspelade med J.Press-tröjan i Den färgglada ulltröjan 1 och 2.

Skor: Gaziano & Girling. Helt fenomenala wholecuts från engelska skomakarna Gaziano & Girling.

Klocka: Omega. Denna fantastiska Omega 1953 gick att hitta på Kaplans Auktioner och då var högsta pris 1 400 kronor vilket förstås är ett väldigt bra pris.

Glasögon: L.A Eyeworks, False Pie. Vanliga, snygga glasögon som jag i första hand valde för att det var en bra vinkel som passade in med det övriga.

Halsduk: Alfredo Pria. Aprikos-färgad halsduk som skulle kunna matchas med strumpor i samma färg. Strumpor i den färgen såldes tidigare på Nitty Gritty och de var verkligen ruggigt snygga.

Hugo

Dagens Outfit: Superman ReturnsSom ni ser är Gabriel tillbaka och levererar välskräddat, avskalat mode, när det är som bäst. Valet av kavaj med följsamma axlar föll mig helt i smaken och den puderrosa skjortan gör sig oerhört bra tillsammans med kavajens ljusgråa kulör. Någon som såg mig och Gabriel på TV ikväll? Det hela kändes sjukt komiskt såhär i efterhand. Jag och Gabriel är ju inte direkt deprimerade till följd av sömnbrist men man måste ju ställa upp när Rapport vill ha med en. Jag vill vara tydlig med att jag inte är stolt över inslaget. Hur som helst är jag glad att Gabriel är tillbaka, både för min och för bloggens skull.

Kavaj:
Piombo Skjorta: Finamore Napoli Skor: Gaziano & Girling Väska: Palmgren Halsduk: Drake's Byxor: Incotex Glasögon: Moscot

Bild:
Gabriel Text: Hugo

Nytt i garderoben efter julNytt i garderoben såhär efter jul, är en duffel från La Redoute Creation och en islandströja från Our Legacy.

Hugo

Plagg: Litet rea-tipsBrogues från Tricker´s för 2 800 kronor, tidigare 3 500 kronor.
Köp dem
här eller i Scouts fysiska butik på Erik Dahlbergsgatan 18 i Göteborg.

Hugo

NyårsaftonSkjorta:
These Glory Days T-shirt: H&M Jeans: Our Legacy Mössa: Velour

Som ni alla förhoppningsvis vet, var det nyårsafton igår. Jag var hemma hos en klasskompis som hade fest och villkoret för att jag skulle få komma till den redan överfulla festen, var att jag fotade honom och lade upp en bild på honom här på bloggen. Jag vet att det finns många som också vill se fler bilder på mig och Gabriel så överst ser ni en bild på vad jag hade på mig. Gabriel kommer för övrigt hem imorgon vilket jag ser fram emot oerhört. Jag vet, min outfit är alltför oglamourös för att vara en nyårsoutfit men den dög gott och väl på Kajs fest. Jag hoppas att ni inte varit lika tråkiga som jag och tvärtom tagit på er smoking och fluga.Kaj var den enda personen som var uppklädd. OBS! Mannen på den undre bilden är INTE jag.

Hugo

RSS 2.0