Plagg: SommarskjortorSommarens skjortgarderob är väldigt annorlunda jämfört med vinterns och det stora trendplagget för vintern, flanellskjortan, får lämna plats för chambrayskjortor, linneskjortor och oxfordskjortor. Även jeansskjortorna blir mindre användbara under sommaren då denim är ett tätt material som man lätt svettas i. Under kvällarna är dock både jeans- och flanellskjortorna aktuella igen även om flanellskjortorna inte är riktigt lika bra under kavaj som jeansskjortorna. Några skjorttyper är dock mer anpassade för sommaren än andra.Chambrayskjortan är både ett svalt och samtidigt sofistikerat alternativ som dessutom gör sig bra under kavaj. För att få lite färg till ett par ljusa chinos kan det vara trevligt med en röd chambrayskjorta och det finns fina alternativ på Herr Judit som bland annat erbjuder röda chambrayskjortor från italienska märket William. Eton fortsätter nu samarbetet med Herr Judit med ytterligare tre limiterade skjortor och bland dessa finns en rosa-röd skjorta med murarkrage. Denna är inte i chambray men påminner till viss del om en chambrayskjorta och är med sina trevliga knappar ett trevligt alternativ till en röd chambrayskjorta.

Oxfordskjortan är förmodligen den mest användbara av alla sommarskjortor och är perfekt både på stranden och restaurangen. Några av er har säkert några oxfordskjortor i garderoben sedan förra sommaren, om inte tidigare, men dessa kan säkert kompletteras med en rosa, ljusblå eller vit. En fördel med oxfordskjortan är att den generellt åldras med värdighet och blir snyggare för varje användning. Urtvättade skjortor i pasteller är över huvud taget ett bra alternativ till tunnare chinos och framhäver samtidigt en ordentlig solbränna på ett annat sätt än mörka skjortor gör. Polo Ralph Lauren är klassikern men även Gant är ett säkert alternativ. Skillnaden brukar vara att Gants oxfordskjortor har en bröstficka. På PUB säljs nu skjortor ur Gant Rugger-kollektionen för 675 kronor, ett bra pris för en klassisk skjorta.

Jag har personligen ingen större erfarenhet av linneskjortor men det är färgen vit som dominerar. De tunna linneskjortorna är lätt transparanta och andas på ett annat sätt än andra skjortor något som gör dem till självklara val i sommargarderoben. Man bör äga åtminstone en linneskjorta och de behöver inte kosta mycket. Fina alternativ finns både på Weekday och i H&Ms kollektion Fashion Against AIDS.

Hugo


Sommarmode: Junya Watanabe spring 2011Jag gillar över lag inte japanska märken och kläddesigners men Junya Watanabes vår/sommarkollektion för 2011 är bland det snyggaste jag sett på catwalken någonsin. Det är inget nyskapande men japanen har lyckats få ihop en kollektion som saknar svagheter. Som sagt inget nyskapande så uppkavlade chinos lär vi se även nästa sommar om man kollar till nästa års kollektioner. Något jag i och för sig inte har några problem med. I kollektionen finns också ett antal färgsprakande kavajer i stil med de från Barena och kombinerat med linneskjortor, seglartröjor och ljusa byxor är det verkligen fruktansvärt snyggt. Junya Watanabes kollektion är, de färgglada kavajerna till trots, inte lika svårburen som tidigare kollektioner och är inte heller lika dressad och därmed svårburen som det italienska modet över lag.


Kavajerna ser ut att vara i en väv som påminner om chambray med sin ”spräckliga” yta precis i stil med tidigare nämnda Barenas kavajer. Att bära upp dessa klenoder utan att se clownig ut är dock inte det lättaste, men är det något vi svenskar behöver bli bättre på så är det just att bära färg.


Kavajerna har hämtat mer inspiration från Italien än bara färgerna. Snittet, i huvudsak på de dubbelknäppta kavajerna, är i mina ögon perfekt. Exempelvis tycker jag att den dubbelknäppta kavajen här ovan är fruktansvärt snygg med sin smala passform och med styvare axlar som dock inte går ut så mycket utanför den verkliga axeln att onaturliga veck mot axelfodret bildas när man lyfter armarna. Något annat jag är svag för är just knappar i pärlemor. Med sin glansiga yta kontrasterar pärlemorsknappar kavajen lika effektivt som guldknapparna på en blazer, men utan att signalera samma gubbighet som de rundade guldknapparna ofta gör.Med de ”dubbelknäppta” regnjackorna med sin klassiska utformning och fina detaljer som klassiska knappar istället för tryckknappar, för Junya Watanabe den seglarinfluerade regnjackan ytterligare en generation tillbaka. Jackorna är helt fantastiska om ni frågar mig och speciellt den gula är något man verkligen skulle vilja äga. Junya Watanabe brukar dock inte hålla nere på priserna så något köp är inte aktuellt. Kombinerat med en seglartröja är det verkligen fint och det är bara att sitta och dregla över bilderna som The Sartorialist har tagit. Med regnjackorna knyter också Junya Watanabe ihop kollektionen till en vår-/sommarkollektion istället för bara en sommarkollektion.Nu återstår bara att se om det är flera som kör vidare i samma fotspår som under den här säsongen och kanske rentav hämtar lite inspiration från Italien till nästa. Kul vore det hur som helst om vi fick se fler liknande kollektioner men i lite lägre och mer studentvänliga priser.

Hugo

Dagens Outfit: Pressveckade jeansFör er som missat det är jag i Småland utan något internet vilket är anledningen till den något skrala uppdateringen. Dagens utstyrsel hämtar inspiration från Florens och The Sartorialists foton. Jag skulle med detta i åtanke bära jeansen med pressveck och slag. Några strumpor behövs knappast men en dubbelknäppt kavaj hade kanske varit att föredra för att få den trevliga hybriden mellan italienskt mode och Ivy League-preppy. Byter man ut skorna till ett par brogues och adderar en duffel, är det inte olikt det Erik Danielson bär på bilden från just The Sartorialist.

Kavaj:
Boglioli Skjorta: Polo Ralph Lauren Väst: Polo Ralph Lauren Jeans: A.P.C. Skor: Sutor Mantellassi Glasögon: Moscot

Hugo

Plagg: Tunna regnjackor


Fantastiskt sliten jacka. Bilden är från Close Up and Private precis som nästan alla andra bilder.

Till att börja med vill jag berätta att jag är i Småland utan någon mobil täckning och därmed saknar möjligheten att posta inlägg. Gårdagens inlägg skrevs från tåget och det ni nedan kan läsa har jag skrivit i Word för att sedan klistra in och posta nu när vi är och handlar i Hultsfred. Uppdateringen kan med hänsyn till detta inte garanteras till dagligen men jag lovar att det blir några inlägg per vecka ändå. Dagens inlägg ska handla om klassiska regnjackor och även om en viss mättnad säkert finns hos er läsare vad gäller regnjackor, är dagens inlägg helt klart värt att läsas.


Mer klassisk regnjacka

Under sommaren dominerar plagg som tunna skjortor, shorts och t-shirts på inköpslistorna för de flesta unga män. För kvällen införskaffas kavajer eller tunnare stickade tröjor om man inte redan har det man kan tänkas behöva i garderoben. I garderoben finns förmodligen ingen riktigt schysst regnjacka däremot, en modell som håller år ut och år in.


En smalare och kortare Barbour-modell som fungerar året runt mer eller mindre


För att ta ett exempel på den här typen av regnjackor som fungerar även under sommaren, så har vi Grundéns regnjackor i galon. Märket drog igång 1926 och modellerna som erbjuds är så gott som samma som de var då. För sommaren fungerar inte någon tjockare regnjacka med foder då detta är på tok för varmt. En galonjacka är varm som den är då materialets täthet hindrar kroppsvärmen från att lämna innehavaren. Under stormiga dagar på sjön krävs dock just denna effekt.


Fin slitning på oljerockar

När man köper regnjacka ska man till att börja med försöka köpa något klassiskt, något som håller säsong efter säsong och slits med värdighet. En av Barbours lättare modeller kan vara en god investering för framtiden då det är ett plagg som både anpassar sig efter vad man matchar den med och håller år ut och år in. Man kan bära den med chinos, RM Williams i mocka och en kashmirtröja men jag har också sett den på punkare kombinerat med slitna Cheap Monday-jeans och Dr Martens. Även om jag själv förespråkar det tidigare alternativet så vill jag bara få fram just att det är en mångsidig jacka.


En annan gul variant från Gant Ruggers höstkollektion


Man kan söka inspiration hos den gamla tidens fiskare och jag är omåttligt förtjust i Grundéns illgula galonjacka. Att sätta lite färg i stormmörkret är aldrig fel men sanningen är att det blir väldigt begränsat användningsområde om man bara bär jackan under stormiga sommardagar ute på segelbåten. Regnjackan ska därmed fungera en bra bit in på hösten för att det ska vara värt ett köp men å andra sidan, vilken regnjacka gör inte det?

Hugo


Plagg: Tre sorters shorts


Badshorts från Gerry Saint Tropez

Få modemedvetna män i Sverige har någon vänligt sinnad inställning till shorts vilket jag har svårt att förstå. Shorts behöver inte innebära trekvartsbyxor i syntetmaterial med blaffiga graffitilogotyper slingrandes runt låren. Shorts kan faktiskt vara smakfulla och ett bra alternativ till vissa typer av skor. Badshorts kostar mer och mer men det kan absolut vara värt att investera i ett par trevliga badbyxor. Ett par kortare ljusblå badshorts kan fungera utmärkt som substitut till shorts och fungerar alldeles utmärkt ihop med en t-shirt eller skjorta, espadrillos eller seglarskor och kanske ett par solglasögon eller en stråhatt.För den som har kroppen, eller åtminstone benen, är kortare badshorts att föredra och väljer man ett par i en lättkombinerad färg har man underdelen till en utstyrsel anpassad för de flesta sommardagar. Lekfullare badshorts tenderar till att begränsa valet av överdel och därmed användningsområdet. Till en vit linneskjorta eller t-shirt är ett par paisleymönstrade badshorts å andra sidan kanske det som gör det där lilla extra. Något man kan tänka på är att glansigare badshorts inte är i närheten av lika snygga kombinerade med överdelar och dessutom omöjliga att bära med den typen av glansiga Windbreaker som Gabriel hade med i shorts-inlägget häromdagen.Uppkavlade jeansshorts för tankarna till den typen av högmidjade, uppkavlade jeansshorts som tjejer ofta ses spankulerandes i på söders gator, knappast något man själv skulle vilja ha på sig. Ett par lite slimmare jeansshorts med lägre midja är däremot perfekta till en seglartröja, tygskor och solbrillor eller som en kontrast till en Oxfordskjorta och kavaj.I slutändan är det ändå vanliga "chino-shorts" som är lättast att kombinera och mest anpassade för en sommardags alla tillfällen. Min personliga åsikt är att seersucker-shorts tenderar till att kännas lite för preppy och precis som helvita shorts, känns lite väl glassiga. Ett par beiga chino-shorts är den första typen av shorts man behöver ha i garderoben sedan kan man börja tänka på extremare och mer begränsade varianter, men få shorts är så snygga till så mycket.

Hugo


Dagens Outfit: Olle Ljungström på Gröna Lund


Som några av er mer trogna och uppmärksamma läsare redan vet, tycker jag väldigt mycket om Olle Ljungström. Ikväll spelar han på Grönan och jag kommer självklart vara där. Troligen är jag iförd min nya Oxfordskjorta från Polo Ralph Lauren, beiga shorts, espadrillos och jag kanske får ta med jackan utifall att det blir kallt senare på kvällen. Alternativt blir det bara en tjockare tröja som får komma med. Runt min handled sitter också en Omega-klocka så detta är så gott som en Dagens Outfit i dubbel bemärkelse. Riktigt nöjd med skjortan för övrigt, sitter som handen i handsken. Small Slim Fit hittar man sällan på rea.

Jacka:
Moncler Skjorta: Polo Ralph Lauren Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: Go Classic Klocka: Omega

Hugo

Intervju med Hugo Bergström


Hugo Bergström och Marcus Söderlind under förra veckan på Pitti Uomo i Florens.

Jag har intervjuat Nitty Grittys Creative Director Hugo Bergström som tillsammans med tidigare intervjuade Erik Danielson, är ansvarig för inköpen till Nitty Gritty med mera. Han har tagit sig tid att svara på lite frågor om både sig själv och Nitty Gritty och lagom till att deras rea börjar idag tipsar han om bomullskavajerna från Mabro och Barena men hintar också om att både Moscots solbrillor, Vans skor och chambrayshorts är bra köp.


Vad inspirerar dig när du klär dig?


För det mesta folk i min omgivning, men eftersom jag lever efter devisen att man skall klä sig efter tillfälle och aktivitet så söker jag inspiration från lite olika ställen beroende på vad jag skall göra. Jag är en obotlig "frankofil" och gillar verkligen den lagom nonchalanta Parisiska stilen, lite "skitigt uppklätt", inför en night out går jag nästan alltid in på purple diary för den rätta dekadenta partykänslan.


Hur kom du in i branschen?


Jag började arbeta i en klassisk herrekipering(Carl Fredriks Herrekipering i Skärholmens centrum) direkt efter gymnastiet(1994). Kontakterna jag fick där ledde mig vidare till NK där jag började 1995, där blev jag inköpare för NK Herrkonfektion som på den tiden var Skandinaviens största konfektionsbutik, både till ytan och omsättningen. Efter det blev jag inköpsansvarig för herrsortimentet på samtliga SOLO butiker i Sverige. Parallellt med det jobbade jag som designer och produktutvecklare av NKs och SOLOs egna varumärken MONO och Leopold tillsammans med min gode vän Lee Cotter som idag driver egna varumärket Fifth Avenue Shoerepair. 2003 var jag med om att dra igång nysatsningen av Nitty Gritty där mycket av idéerna vi anammade kom från inspiration jag fått med mig från alla mina inköpsresor genom åren.

Finns det något plagg man inte klarar sig utan i sommar?


Jag kommer att leva i mina chambrayshorts och mina vita Vans authentic...

Du har intervjuats i TV4 angående sommarens accessoarer men förutom självklarheter som klocka, finns det någon accessoar man verkligen ska ha i sommar för att piffa upp utstyrseln?


Ett par Lemtosh solglasögon från Moscot sitter fint till vad helst övrigt du kan tänkas vilja ha på dig.
 

Finns det något märke du tror på inför framtiden eller vill att fler ska få upp ögonen för? Motivera gärna.

Jag tror att brittiska Albam går en lysande framtid till mötes om de spelar sina kort rätt. Det känns som att de idag ligger i ungefär samma fas som APC var i runt 97-98 när mystiken och hypen runt varumärket egentligen var större och bättre än själva kvaliten och passformen. Kan man, precis som APC lyckades med, styra upp kollektionen och sköta distributionen rätt så tror jag att de kommer att lyckas.
 

Personligen är jag också väldigt sugen på Nanamica, vårt japanska tillskott på Nitty Gritty till hösten. De har tagit fram ett antal klassiska jackmodeller som parkas, cabans och carcoats men i hyperfunktionella material och fina färgkombinationer.
 

Rean på Nitty Gritty har precis börjat, något du tycker man ska hålla utkik efter?


Bomullskavajer från Barena och Mabro. 

Intresset för Nitty Gritty har minst sagt varierat och ni har haft en hel del problem under årens gång, vad ska ni göra för att hålla i den här positiva trenden?


Intresset har nog inte varierat så mycket, folk har alltid varit väldigt intresserade av Nitty Gritty, däremot har olika ägarstrukturer och fel fokus lett till en något ojämn kurva under årens lopp men nästa år firar vi 20 årsjubileum och jag hoppas att vi då kommer att vara bättre än någonsin. Vi kommer att fokusera på utvecklingen av Nitty Gritty på Krukmakargatan 26 och på www.nittygrittystore.com och tittar man historiskt sett på dessa två enheter så har de alltid fungerat väldigt bra. Vi har idag en större konkurenssituation än någonsin, vilket vi enbart ser som någonting positivt och som hjälper oss att hålla fokus och att fortsätta vara på tårna.
 

Vad har du för drömmar inför framtiden?


Jag hoppas att vår webshop kommer att fortsätta utvecklas lika positivt som hittills, den ger oss utrymme att våga satsa på små internationella varumärken som tex Yuketen, Visvim och Nanamica. Varumärken som har väldigt få potentiella kunder i Stockholm men som är svårt eftertraktade internationellt. Jag hoppas också på fler kreativa konsultuppdrag likt de jag har haft under våren där jag bl a varit med och tagit fram NKs höst kampanj samt lagt den kreativa grunden för NKs julskyltning.


Nitty Gritty erbjuder få svenska märken, vad har du för tankar kring det svenska modeutbudet?


Det är för likriktat och för "passionslöst". Skandinavien var otroligt i ropet för några år sedan och den "skandinaviska looken" dominerade även internationellt, men sedan gick modetåget vidare ut i världen och alla svenska varumärken stod kvar på perrongen...många körde fast och har kört vidare i samma fotspår som under framgångsåren 2004-2008. Det är dags att höja blicken igen och våga hämta hem nya influenser från nya miljöer.
 

J.Lindeberg har på sistone utvecklats enormt positivt och känns som det svenska märke som ligger närmast den stil ni förespråkar, har märket en framtid i butiken?


Jag älskar Piereangelo D´Agostin och hans estetik, jag köpte in hans eget varumärke hLam till NK redan 1999. Han har verkligen gjort något bra med J.Lindebergs kollektion. Just nu känns det dock inte aktuellt då vi nyligen inlett ett samarbete med Oscar Jacobson, inte för att jag vill jämföra de två på något sätt men nu är det så. Men är det något jag lärt mig med den här branschen genom åren så är det att man skall aldrig säga aldrig..

Hugo


3 x Hugo Bergström


Hugo Bergström om sommarens accessoarer

Imorgon postas förhoppningsvis en intervju med Nitty Grittys Hugo Bergström där han lite smått guidar till rean på Nitty Gritty. Tills dess värmer vi upp med tre intervjuer med honom från TV4. Ur ett modeperspektiv tycker jag bäst om videon nedan med trevliga jackor influerade av autentiskt sportfiske och mycket annat smått och gott. Det kommer säkert finnas en hel del godbitar och jag ska ge mig av till Nitty Gritty imorgon för realisations-inspektion.


Hugo Bergström om de sport-influenserna i vårens och sommarens mode


Herr Bergström om kavajmode

Hugo

Sommarmode: Att kombinera shorts


Manolo skrev för ett kort tag sedan ett inlägg om shortsmode. Så jag tänkte att vi skulle spinna vidare på ämnet ett litet slag. Personligen så tycker jag att en lite mindre uppstyltad preppyvariant med inslag av workwear är en trevlig riktlinje när det kommer till att kombinera shorts. Det blir inte mycket snyggare än ett par urtvättade madrasshorts och solblekta canvasskor, precis som på bilden. Till det skulle jag sedan köra på en oxforskjorta och urtvättad collegetröja. Trevliga exempel på liknande utstyrslar kan man hitta om man tittar igenom arkiven på Unabashedly Prep, en riktigt trevlig inspirationskälla måste jag erkänna.


Lite inspiration från Unabashedly Prep. Varför inte kombinera shortsen med en windbreaker?Ett par standardshorts med kontrasterande knappar från det geniala märket Our Legacy.

Gabriel

Rea på Nitty GrittyPå måndag drar rean igång på Nitty Gritty och jag kommer naturligtvis försöka fynda något. Jag är sugen på flera saker, bland annat ytterligare ett par Vans Authentic och en skjorta i stil med den på bilden. Egentligen har Gant Rugger den snyggaste glesrandiga oxfordskjortan men en från Ralph Lauren skulle ju inte vara fel i garderoben å andra sidan.

Hugo

Bildinspiration: Seglarskor i sin rätta miljöI torsdags fick jag ett par fantastiskt fina seglarskor från Sebago och jag vet att det var en av er läsare som hade köpt samma nyligen. Under sommaren är seglarskon perfekt och en sko som blir snygg av att slitas. Till shorts och t-shirt eller uppkavlade chinos, kavaj och Oxfordskjorta fungerar seglarskor som den ultimata fritidsskon och är lediga utan att vara i närheten av trashiga. Det är detta som hållit seglarskon kvar i den moderna skogarderoben.


Just dessa ovan gillar jag riktigt mycket, kan verkligen se mig själv flanerandes på Runmarö i dessa, på grusvägarna, på de kala klipporna nere i viken och på ängarna. Finns väldigt många andra fina också men är det några av dessa man skulle kunna se farfar i så är det Sebagos seglarskor som är uppdelade i två färger.
Runmarö, viken i Stenbro
Kala klippor som man så många gånger legat och värmt sig mot efter att man badat.Hugo

Belows avslutning inför sommaruppehålletBelow håller öppet 17-23 juni med en slututförsäljning där fynd kan göras och då syftar jag i huvudsak på otvättade jeans från svenska denimspecialisterna Nudie. Slitningen blir otroligt personlig då även färgen varierar vid slitningen. Om ni ännu inte är övertygade angående Nudie-jeansens storhet bör ni ögonblickligen besöka King-bloggen Denimdyrkaren och kolla igenom några sidor där.

Hugo

Sommarens sko för 835:-Sperry Topsider har till sitt 75 års-jubileum designat en tygsko som jag tycker är så fruktansvärt snygg. Färgen -som dock varierar från bild till bild- och designen är i princip fulländad även om man är nyfiken på den exakta färgen. Om den är den solblekta och urtvättade versionen nedan eller kanske den något renare och mindre gråa varianten ovan kvittar egentligen. Oavsett så ser den perfekt ut efter ett tag, det vill säga som den gör nedan.Jag har räknat ut att med frakt kostar den 835 kronor om man köper den från Oi Polloi och jag känner mig lite sugen trots ett par mörkblåa Vans Era och ett par seglarskor från Sebago. Skulle vara perfekta till min urtvättade Velourjacka, jeansshorts och min nya saltvattentvättade Boomerang-tröja i Lin samt min Velourmössa i samma färg som skorna. Skulle vara ruggigt snyggt, kanske övermatchat med skorna och mössan dock.

Hugo

Intervju med Erik DanielsonJag har intervjuat Nitty Grittys Erik Danielson som är ansvarig för inköp till herravdelningen och tillsammans med kreativa chefen Hugo Bergström bestämmer vilka märken som köps in. Den ständiga inspirationskällan med sin mångfacetterade garderob har ställt upp på en intervju och nedan kan ni se vad han har att säga. Hans klädstil är mycket varierad och är det inte klockren Ivy League-preppy så är det skatemode som gäller. Flera av er känner honom säkert som "sjukt coola killen på The Sartorialist", åtminstone var det namnet han gick känd under i mina umgängeskretsar.


Hur kom du in i branschen?


Jag började jobba på Tjallamalla omkring 2002 och sen har det rullat på. Jag har jobbat lite olika butiker, pluggat och bott utomlands. På Nitty Gritty har jag jobbat sedan 2006.


Vad inspirerar dig när du klär dig?


Överlag så har jag nog alltid inspirerats mest av olika subkulturer från hela världen, men i övrigt är det allt från karaktärer i filmer och tv-serier till musiker, vänner, mina kollegor och folk på stan. Jag reser mycket både i jobbet och privat vilket ger mycket inspiration. De senaste åren har jag nog mest hittat inspiration i amerikansk klädhistoria från hela 1900-talet.  

 
Bästa och sämsta köp?

Mitt bästa är nog en mörkgrå stickad Margiela-tröja från 2003. Jag har nog inget annat plagg som jag använt så mycket, dessutom ser den fortfarande ut som ny. Jag har även en mörkbrun APC-jacka i M65 modell som hängt med i många år.

Det var längesen jag gjorde ett riktigt dåligt köp... Det värsta jag kan komma på var när jag någon gång i mitten på nittiotalet tjatade mig till en beige lätt glansig dunjacka från gamla Ralph Lauren-linjen Polo Sport som helt enkelt inte passade mig.  

 
Något märke du tror på inför framtiden/något märke du skulle vilja att fler fick upp ögonen för?

Jag tror väldigt mycket på brittiska Universal Works som landar på Nitty Gritty till hösten. Märket håller en bra prisnivå och jackorna samt de stickade plaggen är riktigt funktionella och lättburna med subtila detaljer. I övrigt tycker jag att Nigel Cabourn och Adam Kimmel, på helt olika sätt, gör två av världens mest intressanta varumärken just nu. 


Vilka tygskor gillar du mest just nu (Exempelvis Converse Jack Purcell)?
 

Alltid Jack Purcell. Period.

 
Vilket plagg ska den stilsäkre inte missa i garderoben i sommar?
 

Shorts i chambray. Shorts blir inte snyggare än så.


Hugo


Dagens Outfit: Promenad på KungsholmenDet är mulet och blåser ute. K ska ta en fika inne på Västermalmsgallerian trots att han inte är sugen egentligen. Han är trött och känner sig grusig i ögonen precis som om det vore en söndag dagen efter något. Han antar att det beror på all pollen men vet inte säkert. Innan han sätter sig ned med en macka med salami och brieost går han in på SOLO och kollar efter ett par beiga chinos. Egentligen är det tänkt att han ska ut på kvällen med lite kompisar men den tanken känns inte så lockande. Troligen blir det en kväll hemma med Argentina-Nigeria och England-USA.

Tröja:
Our Legacy Skjorta: Gitman Vintage Chinos: Our Legacy Skor: Sperry Topsider Glasögon: Epos Milano

Hugo

Dagens Outfit: Fortsatt väderpessimism

Igår tog jag grundenten som min tennistränare Johan så schangtilt uttryckte det. Detta firades med ett besök på Vedholms fisk och några fantastiskt fina presenter. Förutom ett par seglarskor fick jag en Omega Seameaster 600 från 1958 eller möjligen 1959. Den var i perfekt skick med kronan i behåll och orepad urtavla och jag blev verkligen fantastiskt glad, ska slänga upp en bild på den imorgon. I helgen ser det hur som helst ut att bli regn ute i skärgården och vi fortsätter av denna anledning på temat med kortare regnjackor och Vans Authentic-influerade skor.

Jacka: 
Albam Tröja: Boomerang Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: Seavees Klocka: IWC

Hugo

6 x Canvasskor


Sperry Topsider har säsongens finaste skor, dessa finns bland annat på NK och Shoeline, 599 :-

Under sommaren behövs svala skor som inte är för fina för fotboll och promenader. Med detta i åtanke kändes det lägligt med ett inlägg om tygskor. Jag har testat dem vanligaste canvasskorna, bland annat Converse, Tretorn och nu Vans. Vita skor, eller för att vara mer exakt, krämvita skor är ett säkert kort och en ständigt återkommande variant på tygskor. Det är lättmatchat och fungerar bättre till ett par otvättade jeans än ett par mörkblå skor gör, dessutom är det riktigt snyggt till ett par brunbrända ben. Espadrillos, Loafers och Brogues räcker inte i garderoben under sommaren.


Vans Era finns för 649 kronor på Nitty Gritty

Den urtvättade, för att inte säga saltvattentvättade, trenden ser man också på tygskorna vilket öppnat för färgen röd som ofta blir riktigt fin när den tvättats. En trend vad gäller formen är den lite högre sulan och det finns flera varianter som påminner om Vans Authentics. Margaret Howells undermärke MHL har kolaborerat med Sperry Topsider och tagit fram tre skor där den svarta linjen gränsar till tyget till skillnad mot Vans där den svarta linjen ligger inne i det vita sulområdet.


599 kronor får man lägga ut för dessa lite mer tennisinfluerade skor. 

Supergas kritvita variant känns mer tennis och mindre segelbåt än dem andra och jag skulle inte rekommendrea någon att bära dessa skor när man sparkar boll på landstället. Dessa är kanske mer avsedda för den som satsar på en lite mer glassig stil snarare än den mer urtvättade skärgårdspreppyn.


Nitty Gritty erbjuder dessa Jack Purcell för 898 kronor.

Förra sommarens trendsko har nu kommit i en mer urtvättad variant och de röda är faktiskt riktigt fina. Vet inte om det är en tillfällighet men på Shoeline finns dessa och då är de betydligt mer urtvättade än dessa från Nitty Gritty. Antingen är det två olika skor eller så skiljer sig bara tvätten avsevärt mellan dessa två exemplar.


Lite klumpigare modell från Seavees för 1000 kronor på Très Bien Shop.

Om ni läste Manolos inlägg som behandlade samma ämne så har ni hört talas om märket Seavees som tagit upp sin produktion igen. Märket erbjuder två fina modeller för den som kan tänka sig att sticka ut lite. Den ena ser ni en detaljbild på ovan och den andra är en variant i mocka som jag av det skälet inte har med någon bild på.


Kanske världens snyggaste tygsko kostar 75 dollar.

Sperry Topsiders röda canvassko från minikollektionen som firar deras 75 års-jubileum är förmodligen den absolut snyggaste. En detalj som jag uppskattar är att det är lite glesare mellan snörhålen jämfört med bland annat Vans Era. Färgen är oslagbar men tyvärr går dessa endast att få tag på i USA och alltså inte i Sverige. Bara detta får mig att vilja åka till staterna mer än på länge.

Hugo

6 favoriter från My Vintage Clothes


Linnekavaj från Our Legacy s/s 09

Signaturen Fredde har på senare tid spamat bloggen med uppmaningar om att besöka hans blogg vid namn My Vintage Clothes, där han säljer fina kläder till vettiga priser. Vi här på Style by Lindberg gillar flera av grejerna och nu tänkte jag dela med mig av mina favoriter till er så att ni kan gå in och fynda.

Översta bilden:
Linnekavaj från Our Legacy's vår/sommar kollektion 2009. Väldigt bra skick.
Storlek: 50 (L)
Pris: 1500 krSkjorta från Svenska Our Legacy, nyskick.
Storlek: Medium
Material: 100 % Bomull
Pris: 400 krKavaj i högteknologisk ofodrad konstruktion från Italienska C.P Company.
Nyskick.
Storlek: Medium
Pris: 1500 krKepsar från Polo Ralph Lauren, nyskick.
Pris: 1 st 300 kr, 2 st 500 krOfodrad kavaj med utanpåliggande fickor.
Nyskick.
Storlek: 40 R (Medium)
Pris: 1200 krOanvänd T-Shirt från Svenska succé märket Our Legacy.
Storlek: Small, passar bra på en medium.
Material: 100 % Bomull
Pris: 200 kr

(Beskrivningarna är tagna direkt från My Vintage Clothes.)

För mer info kan ni gå in på My Vintage Clothes eller maila till fredde_norr@hotmail.com

Hugo

Dagens Outfit: Final på gruset i ParisIdag spelar Robin Söderling final i Franska öppna och det firar vi med en utstyrsel i sann, autentisk tennisanda med piké, korta shorts och tennisskor. När folk klankar ned på medmänniskors klädsel med citat som "min farmor har såna där skor", är det med en negativ ton. Nu råkar det vara så att min farmor faltiskt har sådana här skor och säkerligen skulle kunna gå runt i resten av kläderna också för den delen, medan hon planterar blommor och rensar ogräs i rabatterna på Runmarö. Vore helt klart oerhört roligt om Robin slog ut Nadal på Roland Garros imorgon.

Piké:
Polo Ralph Lauren Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: Superga Solglasögon: Moscot Klocka: Omega

Hugo

Dagens Outfit: En dag på RamsöIdag har jag varit ute på Ramsö, en liten ö utanför Waxholm, och en utstyrsel liknande denna hade sannerligen inte varit fel. Vi har varit ute på årets första fisketur och ryckt upp någonstans mellan 50 och 60 strömmingar. Tillsammans med lite hemgjort potatismos, rårivna morötter och lingon kommer det bli en riktigt trevlig lunch här ute imorgon. Jag tycker om att fiska. Fiske har ofta en terapeutisk effekt och det hjälper att koppla bort framför allt stress. Gjorde för övrigt ett ganska udda konstaterande för någon dag sedan, jag insåg att jag just mailat in grundskolans sista läxa.

Tröja: 
Our Legacy Skjorta: 16th Collection Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: MHL x Sperry Topsider Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Dagens Outfit: Den urtvättade collegetröjan


Ett riktigt fint plagg, när det kommer till den sorts preppy som syns här på bloggen, är den urtvättade collegetröjan. Denna är ifrån Our Legacy och den finns i flera olika färger. Min personliga favorit är nog egentligen den extremt urtvättade röda. Jag väljer att matcha tröjan med ett par skor i samma skick och dessa två plagg gör grunden för en avslappnad och tidlös preppyutstyrsel. Min komposition är väldigt lätburen, allt – förutom glasögonen kanske – skulle i princip vem som helst kunna bära. Även om karaktären Meeks i Dead Poets Society eller Erik Danielson skulle vara idealet som bärare av dessa kläder.

Gabriel

RSS 2.0