Tips: Nyheter hos 16thCollection



16thCollection har äntligen fått in sina prisvärda vårprodukter och det finns mycket som känns lockande. Bland annat har de fått in fina seglarskor i två färger och efter att ha sett priserna på exempelvis Sebago (1 299 kr) känns dessa seglarskor (599 kr) helt klart som ett vasst alternativ. Flera fina skjortor och en del schyssta accessoarer finns också, bland annat de ni ser på bilden. Är personligen ingen stor fantast av "small bag on a string" men för er som gillar denna accessoar är 16thCollection ett bra tips.

Allt finns här, till oförskämt bra priser dessutom.

Hugo

Plagg/Accessoarer: Seglarskor


Seglarskor från Yuketen med sula i rågummi, ser helst en tunnare sula på det par jag köper.

Inför sommaren är det naturligt med diverse skoinköp. Jag brukar alltid köra på Converse och eventuellt några hundrakonors-skor från Weekday, som jag kan slita sönder genom fotboll. Mina låga och tidigare krämvita Converse måste få sällskap i sommarens skogarderob och det är seglarskor som gäller. Man måste naturligtvis ha alternativ till ett par Converse som idag gett mig sådana skavsår att jag blödit igenom canvasen och fläckar nu kan beskådas på hälens baksida. Som ni ser så gillar jag lite mer slitna modeller när det kommer till seglarskor och jag tror jag får slå till på ett par inom kort.

Ljusa och trevligt slitna seglarskor från Sebago, har sett ett par mörkare därifrån som känns aktuella.


Pantafolo d´Oro får skorna att se ut som att de var farfars gamla, ur en positiv benämning.


Kunde inte låta bli att ta med ett par från favoritmärket A.P.C.

Hugo

Svar till Johan II



Jag och en läsare har under en längre tid haft en slags diskussion angående var man får tag på ett par perfekta loafers i mocka. Allt detta efter att jag använt mig av ett par loafers från A.P.C. ett antal gånger i diverse utstyrslar här på bloggen. Nu har han bett mig titta på två skor från Vagabond som till stor del påminner om skorna från fransmännen.

Mitt svar är emellertid att jag gillar de ljusare bäst, men petig som jag är hänger jag upp mig på sulan. Vet inte om man kan göra något åt den men den kommer å andra sidan inte synas så mycket. Anledningen till att jag gillar den ljusare bättre är till viss del att den ser "renare" ut men även i detta fall har det att göra med sulan.

Hugo

Dagens Outfit: Med sikte på Nitty Gritty


I vårsolen kommer K gående. Han bär en kashmirkavaj och ett par otvättade jeans. NK-påsen slår mot hans knä när ha promenerar gatan ned, påväg mot Nitty Gritty. Butiken är en personlig favorit för K och i stort sett alla plaggen han bär denna maj-dag skulle kunna varit inhandlade där. I NK-påsen ligger ett par nya seglarskor från Sebago, trevligt patinerade precis som skorna. Nu tycker K i och för sig att Common Projects borde hålla sig till sneakers men just dessa har han fastnat för. Jeansen bär han kraftigt uppkavlade om än slarvigt. Allt noga uträknat naturligtvis för att både se lite nonchalant ut och samtidigt visa så mycket som möjligt av hans "ultra-excentriska" Gant-strumpor, som hans vän kallade dem.

Kavaj:
Barbisio Skjorta: Brillo Jeans: A.P.C. Skor: Common Projects Armband: Lena.K

Hugo

Dagens Outfit: Kungsträdgården


Jag har just kommit ut till Runmarö och ätit en schysst middag. Till tonerna av bland annat In Da Club blev det en trevlig skaldjurspasta. Kändes lite bisarrt om jag ska vara helt ärlig. Sedan  lyssnades det lite på Carl Orff, Matisyahu och Kent också, en ganska udda men trevlig blandning. Måste för övrigt påpeka att jag är ruggigt nöjd med These Glory Days-kavajen jag köpte härom veckan. Snygg att matcha till seglartröja men varför inte en skjorta med murarkrage? Imorgon kommer Gabriel ut och då blir det lite fotboll och vårstädning här ute. Från det ena till det andra, något i stil med detta skulle jag gärna flanera runt i någon gång i juni, i Kungsträdgården möjligen.

Kavaj:
Acne Skjorta: Acne Jeans: A.P.C. Skor: Converse Solglasögon: Moscot Skärp: J.Press

Hugo

Sommarens basgarderob



Sommaren är snart här även om det snöblandade regn vi bjudits på idag, inte tyder på det. Garderoben måste uppdateras till viss del men delar av förra sommarens garderob har bara blivit bättre. Nedan har ni hela listan på alla aktuella plagg för sommaren.

Kavaj:
En ofodrad kavaj är även denna sommar ett måste. Trots att denna typ av kavaj kan användas året runt får man nog betrakta det som ett sommarplagg. Fungerar utmärkt att matcha till både t-shirt, seglartröja och diverse olika typer av skjortor. Dessutom fungerar nästan alla underdelar till den här typen av kavaj, det kan var jeans, shorts, chinos eller linnebyxor.


Skjortor: 
Oxfordskjortor köpte vi alla på oss till förra sommaren men det är denna sommar de är som bäst. Oxfordskjortor har nämligen en tendens att bli snyggare och snyggare med tiden. Tycker man sig inte ha tillräckligt med Oxfordskjortor i garderoben, är min personliga favorit en ljusblå med urtvättat gula ränder, från Gant Rugger. Polo Ralph Lauren har en liknande med vita ränder.



Byxor:
Shorts skall inte underskattas, de kan faktiskt vara riktigt stilfulla om det är rätt längd och man matchar dem rätt. Jag gissar att jag inte är ensam om att ha kvar några par chinos sedan förra sommaren och det är absolut läge att dra fram dem om någon månad då vädret tillåter. Ljusa jeans är också att föredra då mörka både är varmare och kanske svårare att matcha med en mörkblå kavaj. Sedan har vi ju det lilla dilemmat med badshorts. Polo Ralph Lauren gör fina men dyra, Weekday hade dock ett billigare alternativ till förra sommaren. Något trevligt med Ralph Laurens shorts är färgerna. Ett par ljusblå eller rosa badshorts kan pigga upp men ett par helvita skall inte underskattas.

Skor: Vad gäller valet av skor är det ljust eller urtvättat som gäller om man ska köpa tygskor, personligen gillar jag Vans Authentic och Sperry Topsiders variant som säljs på NK bland annat. Annars är det seglarskor eller mockaloafers som gäller, alternativt kan ett par ljust bruna mockasiner vara det rätta.




Accessoarer:
 Vissa saker är värda att lägga lite extra pengar på, solglasögon till exempel. Sedan får man inte glömma bort armbanden som trots allt är utsedda till sommarens accessoar. Köper man armband är det ofärgat läder och trä som gäller men man ska försöka pigga upp med lite färg också. Exempelvis ett läderarmband i orange. En färgglad linnenäsduk i bröstfickan är heller aldrig fel.

Hugo


Dagens Outfit: Sagan om Oskar



Oskar satt på tåget mot Köpenhamn. Han reste ensam men hoppades på en resa fylld av nya bekantskaper och nya vänner. Sommarvärmen var påträngande men att ta av kavajen övervägde aldrig Oskar. Den var ny och han ville glänsa i den precis varje sekund av denna dag. Han var rätt nöjd över huvud taget, med livet, med sig själv och håret. Kanske mest håret egentligen men det var också den nya och oklanderliga James Dean-frisyren som gett upphov till hans belåtna syn på sig själv och sitt liv för tillfället. Att solen sken var inte heller något minus, konstaterade Oskar och kände sig genast som en betydligt mer modest person.

Kavaj:
Barbisio Skjorta: Finamore Napoli Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: A.P.C. Glasögon: Oliver Peoples Armband: Lena.K

Hugo

Dagens Outfit: Sommarkavaj



Efter vissa tekniska problem är vi nu tillbaka med en Dagens Outfit. Idag har jag och Gabriel varit ute och letat efter en ofodrad kavaj till mig. Då budgeten inte är särskilt stor har de tre alternativen varit en mörkblå från Blueprint, These Glory Days och Made in the Shade, alla kostar 999 kronor. Jag har sällan så mycket gott att säga om MQs varumärken men just den här Blueprintkavajen är faktiskt helt okej, ganska skrynklig. Den finns också i färgen beige. These Glory Days-kavajen hittade jag i X-Small och det var därför valet i slutändan föll på den. Den är betydligt mer dressad i sin framtoning än de båda andra, på gott och ont. Made in the Shade-kavajen var alltför styv i axlarna för min smak. När vi var ute och kollade hittade jag också ett knippe fina armband från H&M, nästa inköp?

Kavaj:
Paul Smith Skjorta: Brillo Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: Shipton and Heneage Solglasögon: Oliver Peoples

Hugo

Accessoarer: Sommarens viktigaste




Bilder från Street Etiquette och Klockbloggen på King.

Vårens och sommaren viktigaste accessoar är utan tvekan armbandet. Armbandet är egentligen fel att säga då tre är minimum och den övre gränsen går någonstans vid fem eller sex armband, lite varierande på armbandens storlek. Då armband är något ganska dyrt (1 200:- kostar de från Sophie by Sophie som jag haft uppe tidigare) känns det aktuellt att sätta sig och pyssla lite i helgen. Om jag hittar det jag söker och resultatet blir lyckat så kommer ni kunna se några bilder någon gång i nästa vecka. Man får dock se upp med att se för utstuderad ut, men jag har alltid haft en liten fetish för utstuderade detaljer.

Hugo

Dagens Outfit: Två budget-tips



När vi ändå talar om shorts kan jag passa på att posta två budgettips.  H&M har för närvarande ett par beiga shorts till det förmånliga priset 149 kronor, jag kan dock inte svära på att det är så i alla butiker. H&M i Ringen är i alla fall ett säkert kort. Sedan såg jag också att märket Blueprint har en respektabel ofodrad kavaj som kostar 999 kronor. Färgen var mörkblå men ytterst urtvättad så att den lika gärna kunnat vara svart eller mörkgrå från början. Trevligt skrynkliga slag hur som helst. Motsatt färgkombo mot det på bilden med andra ord, beiga shorts och marinblå kavaj.

Kavaj:
Nigel Cabourn Skjorta: Gant Rugger Shorts: Unis Skor: Converse Glasögon: Oliver Peoples Armband: Tod´s och Bottega Veneta

Hugo

Plagg: Hemsydda shorts


Skjorta från Uniqlo, Converse, Clubmasters, klocka från Seiko och hemmagjorda shorts.

Shorts är något vi alla behöver till sommaren så jag bestämde mig för att sy ett par i slöjden istället för att lägga 350 spänn i onödan. Här har ni resultatet i vilket fall som helst, måste erkänna att jag är mycket nöjd. Detta är bland det bästa med att gå i Bild och Form-klass, man får den tid och hjälp man behöver. 


Avskalat och uppkavlat från mitt slutprojekt på syslöjden innehållande en mössa, en t-shirt och en tote bag utöver dessa shorts. Slutprojektet på bilden är att porträttera av sjömän i stil med han på vår header.

Hugo

Dagens Outfit: Tidig sommardag på Sandhamn

 

En ung man hoppar med ett skutt iland från sin fars gamla Fjordling 17 HT. I handen håller han en tamp för att göra fast båten och när han snubblar till vid landningen skrattar två kamrater i båten. Låt oss kalla vår huvudperson för enkelhetens skull för K, precis som alltid lika muntre Kafka hade gjort det. Med en något sårad stolthet gör K fort fast båten och ber sina vänner att göra honom sällskap till bageriet där seglarbullar ska inhandlas innan allt är slutsålt. Efter besöket bestämmer dem sig för att äta på Dykarbaren och där träffar de några bekanta till en av K:s kamrater. Tydligen har K träffat dem tidigare men han minns dem inte. Vännens och tydligen K:s bekanta ler mot K och K ler tillbaka som att han visste vilka de var.

Kavaj:
Acne T-shirt: A.P.C. Shorts: J.Crew Skor: Pantofola d´Oro Solglasögon: Moscot Armband: Tod´s

Hugo

Sommarmode: Blått



Vårens färg sägs vara blått och i år känns det som att det faktiskt stämmer in även på herrsidan. Vanligtvis brukar det inte stämma för en sekund, exempelvis var "årets färg" orange för något år sedan. Inom herrmodet sågs färgen knappt till och inte heller året därefter då färgen var ärtgrönt om jag inte minns fel. I år ser det dock ut som att årets färg stämmer in även på herrmodet. Blått är helt klart årets färg.


Att blått skulle vara årets färg har en naturlig förklaring, nämligen jeans. Alternativt kan man se det så att jeans blivit årets trend på grund av årets färg, men jag tror nog på det jag skrev först. Dessutom utgör blått en viktig grundsten i det skärgårdsmode vi förespråkar här på Style by Lindberg. Väskan på bilden skulle jag gärna se matchad med ett par beiga shorts, ett par espadrillos och någon fin skjorta eller möjligen någon av A.P.C.s urtvättade t-shirtar.


Jacka från Gant Rugger med ett trevligt ljusblått foder.

Förutom blåjeans, jeansjackor och jeansskjortor så är det mycket blåa ränder i sommar, något som passar mig utmärkt. Den finaste seglartröjan gör Gant Rugger. Det är kombination av den ljusare, urtvättade, blåa tonen och det vita som drar mot krämvitt. Jag gillar personligen när de blå ränderna är lite ljusare och om man inte vill punga ut med 800 kronor som Gants tröja kostar så finns en billigare version på Weekday. Är lite osäker på ärmlängden på Weekdays tröja dock.

Ytterligare ett inslag av blått som kommer synas en del i vår är marinblåa Harringtonjackor som nog får betraktas som vårjackan nummer ett. En del svarta varianter har också setts från A.P.C. och Herno. Förutom just denna typ av jacka är olika längre varianter i bland annat vaxad bomull på tapeten.

Hugo

Dagens Outfit: Urtvättad lyx



Nitty Gritty har till min och Gabriels stora förtjusning fått upp bilder på sina fantastiska Barbisio-kavajer, på sin webshop. Kavajerna i tvättad kashmir gör sig perfekt till mindre dressade skor i mocka. Medan jag skriver detta förtär Gabriel, Jacob och jag stora mängder bakverk och slöglor på Austin Powers in Goldmember. Dagen i Småland har ägnats åt luftgevärsskytte och fotboll, inget dessa plagg är anpassat för med andra ord. En dag i början av juni känns mer som det rätta tillfället att gå runt i denna utstyrsel. Kanske med en påse biggaråer inhandlade på Hötorget, hängandes i högernäven. Om ni gillar skorna ska ni kolla in seglarskorna de designat till våren.

Kavaj: 
Barbisio Skjorta: Finamore Napoli Chinos: H&M Skor: A.P.C. Glasögon: Oliver Peoples Armband: Sophie by Sophie

Hugo

Bildinspiration: När man talar om Crystal-bågar


Gabriel visade mig igår en bil av "Äggmannen" skickligt fotad av The Sartorialist.

Jag och Gabriel har precis lämnat Söderköping där vi ätit raggmunk till lunch. Sitter i bilen nu och har för en kort tid tillgång till nätet. Därför blir det bara ett kortare inlägg idag med en fantastisk bild på den man jag och Gabriel valt att kalla "Äggmannen" på grund av hans avsaknad av hår. Äggmannen är hos oss känd som mästaren av knögliga kragsnibbar men hans val av solglasögon brukar också hålla hög kvalitét. Ni har troligen sett honom tidigare i inlägget Värdet av en perfekt skjortkrage.

Hugo

Dagens Outfit: Excentrisk juli-flanör



Jag har just kommit hem från Lofsdalen i Härjedalsfjällen. Skidor och bastu har varvats med goda middagar men det är skönt att vara tillbaka. Imorgon åker jag och Gabriel till Småland i några dagar men detta hämmar troligen inte blogguppdateringen. Angående utstyrseln så är dessa shorts ganska snygga när man ser dem i verkligheten, men av någon anledning ska H&M fotografera alla sina plagg i ytterst skrynkligt tillstånd. Hur som helst så är 199 kronor ett bra pris.

Skjorta:
Gitman Vintage Shorts: H&M Skor: Vans Solglasögon: Moscot Armband: Bottega Veneta

Hugo

Accessoarer: Åtta runda bågar


Oliver Peoples, Iconic Styles, Riley

När vi ändå talar om solglasögon kan det kanske kännas aktuellt med ett nytt "10 x Glasögon-inlägg". Här har jag valt ut åtta favoriter som tyvärr är pinsamt lika. Istället för formen har jag valt att förundras över färgerna och de olika "mönstren", med andra ord de olika typerna av spräcklighet. Just nu är jag barnsligt förtjust i Oliver Peoples-bågarna ovan och Moscot Lemtosh-bågarna en bit ned på listan.


Hamburger Eyewear

Moscot Lemtosh, fantastisk bild

Hamburger Eyewear

Oliver Peoples Barrie, numera en klassiker här på Style by Lindberg

Hamburger Eyewear


Moscot Miltzen som gör sig bra även som solglasögon.


Som sagt så är formen pinsamt lik på flera av bågarna, här är modellen Riley från Oliver Peoples igen, men man får precis som jag tidigare skrev, förundras över färgval och "mönster".

Hugo


Dagens Outfit: Den vilsna jänkaren


Dagens utstyrsel är ett porträtt av en ung New York-journalist som för första gången besöker den italienska modeveckan, Pitti Oumo i Florens. Detta ställ kräver kanske vid denna tid på året lite varmare breddgrader. Men framåt sommaren så är en utstyresel som denna perfekt när det kommer till semiformella sammanhang. Den vågformade kragen och de utanpåliggande fickorna på kavajen gör det hela lite mer avslappnat och den prickiga slipsen, armbanden och shortsen med tennisspelarna gör hela anletet något mer avslapnat. Shortsen kan man i vissa sammanhang med fördel byta ut mot ett par figurnära bomullsbyxor med slag i kanske khaki, creamvitt eller för den lite mer vågade, lavendel. En paisleymönstrad bröstnäsduk är en trevlighet som bör kompletera denna utstyrsel.

Kavaj: Hickey Galsögon: Persol Skjorta: Barba Skor: Shipton and Heneage Shorts: Ralph Lauren Slips: Drake's Armband: Tod's och Bottega Veneta

Gabriel

Cheap Mondays solglasögon för våren



Cheap Monday presenterade redan till förra sommaren ett antal solglasögon. Nu finns en större kollektion av solglasögon snart i butik och dessa bågar är klart bättre än förra sommarens. Några Clubmasters-kopior är jag dock inte intresserad av även m de är fina, jag äger ju som bekant redan ett par. Däremot de rundare bågarna på bilden högst upp känns intressanta, lite Ben Silver-anda över dem. Priserna kommer ligga runt 200 kronor.

Clubmaster-kopior från Cheap Monday

Pilotbågar från Cheap Monday

Hela glasögonkollektionen samlad, bilder från Selectism.com

Hugo

Bildinspiration: Några måsten till sommaren


Sperry x Band of Outsiders, 1 800 kronor

Till sommaren har jag valt ut några så kallade "must-haves" bland annat tandborstar från Paul Smith och schampoo från Ron Dorff. Är nämligen grymt sugen på både den vita tandborsten och känner mig ordentligt avundsjuk på Frank eller möjligen Rémy på whocaresitsonlyfashion som har en förstående dam som köper designtandborstar till sin pojke. Sen kan man ju också diskutera huruvida man behöver tvätta sitt hår med Ron Dorffs schampoo Skärgård som får en att lukta som en frisk dag nere på bryggan i Stenbro-viken. Det enda som skulle kunna vara mer Skärgårdspreppy är att dofta så på grund av att man just kommit upp ur havet, möjligen iförd ett par vita Polo Ralph Lauren-badbyxor.




Paul Smith-tandborstar 139 kronor på Nitty Gritty

              
Schampoo, massage-olja och duschtvål 295 kronor styck på Nathalie Schuterman


Ray-Ban Clubmaster 1300 kronor


Tote bag från J.Mills & Co, en ny favorit här på bloggen

Hugo

RSS 2.0