5 rutiga skjortor


Från Vänster:

Permanent Vacation, Patrik Ervell, Gitman Bros, Workers, Permanent Vacation.

Igår bjöd jag på middagen och Pasta Puttanesca ackompanjerades av Moneybrothers To Die Alone. Faktum är att Pengabrorsan låg som en hand över hela kvällen då även klädseln var influerad av honom. Iförd en rutig skjorta med uppkavlade ärmar från Levi´s, chinos från Weekday, hatt från Royal -som tillhörde de större märkena inom hatt-tillverkning på 30-talet- samt ett par beiga och vinröda hängslen, gick jag sedan ut på tomten och övade mig på att skjuta luftgevär. Efter att ha diskat efter middagen samt spelat ett parti Alfapet lade jag mig till ro i min säng med boken Vi, de drunknade. En stundtals fantastisk bok som jag skulle kunna rekommendera till vem som helst.


Till hösten blir det mycket rutiga skjortor för den som inte vill följa preppymodet till punkt och pricka. Eller ja, blir mycket rutiga skjortor är kanske fel formulerat, rättare sagt så skulle det bli mycket rutiga skjortor om jag fick bestämma. Rutiga skjortor fungerar bra om man vill ge ett medvetet men avslappnat intryck och fungerar dessutom mycket bra under diverse stickade plagg, typ v-ringade tröjor. Rutiga skjortor och jeansskjortor är något jag vill se mer av och likaså inhandla till min garderob så här kommer en liten lista med några personliga favoriter.


1. Permanent Vacation,
Riktigt snygg och diskret skjorta som påminner kraftigt om mitt senaste tillskott i garderoben, en skjorta från Whyred som ni sett på bild om ni följt bloggen även innan den bytte plattform. Kan tipsa om att denna klenod finns nedsatt på Ashtray.


2. Patrik Ervell,
En skjorta som använts livligt på Industribolaget under en längre tid och påminner mycket om en skjorta från Acne som jag var nära att köpa på en outlet för ett halvår sedan. Då fanns den inte i min storlek så det var inte mer med det. Den Acne-skjorta som jag syftar på, köpte sedan Samuel och skrev något i stil med att han "hittat sin egna Patrik Ervell-skjorta", och jag vill faktiskt tacka Industribolaget, där jag hittat merparten av de skjortor som finns med på listan.


3. Gitman Bros,
Att Gitman Bros börjar säljas på Très Bien Shop i höst kom som en glad överraskning när jag fick reda på det. Både för att jag tycker att Gitman Bros gör fantastiskt snygga skjortor och för att det är kul att en av Sveriges bästa webbshopper expanderar. Här har vi en skjorta som man verkligen lyckats med färgmässigt. De oljiga färgerna på denna skjorta, faller mig och säkerligen många andra, helt i smaken.


4. Workers,
Den enda grövre skjortan i inlägget kommer från japanska Workers och ni har säkert sett den i någon av de många outfits som vi sätter ihop här på bloggen. Även om jag tycker att denna skjorta är väldigt snygg, så är den ingen favorit då den är svårmatchad. Det enda säkra kortet till den här skjortan är jeans och det är kanske till ett par riktigt trasiga och söndernötta jeans som den gör sig bäst.


5. Permanent Vacation,
Ytterligare en skjorta från Permanent Vacation finns med på listan, denna med lite större rutor dock. Ja större, men med lika tunna linjer vill säga. Denna är kanske något mindre modern än den ovan nämnda skjortan från samma märke. Jag vet inte om ni håller med mig, men de större rutorna känns mer "farfar".


Hugo


3 somriga utstyrslar


Från Vänster:

Gunnar: Skjorta:
Patrik Ervell Shorts: J.Crew Skor: Converse Solglasögon: Cutler and Gross

Olof: Kavaj: Adam Kimmel Skjorta: Polo Ralph Lauren Shorts: J.Crew Skor: Church´s Solglasögon: Moscot

Nils: Skjorta: Vintage Shorts: Fifth Avenue Shoe Repair Skor: Converse Solglasögon: Moscot

Hugo

Dagens Outfit: Gästinlägg


Den här outfitten är ganska avskalad och välklädd och Conversen i outfitten ger en viss balans mellan uppklätt och vad man går runt i till vardags. Kavajen från Our Legacy ger det hela en touch av lite mer dressat mode och jag kan tipsa den som söker en flanellkavaj, att denna finns markant nedsatt på Ashtray. Yves Saint Laurent-brillorna fortsätter att dyka upp i våra outfits och de är riktigt snygga och gör sig bra med det övriga i outfitten. Skjortan från Thom Browne är en klassisk ljusblå skjorta vilket också passar mycket bra till det övriga. Chinosarna från Our Legacy behöver jag inte ens skriva något om då vi använt oss av dem ändlöst många gånger. Piero Tucci-weekendbagen är riktigt snygg och jag tycker man kan använda den till såväl italiensk look som till ganska enkel stil.


Kavaj:
Our Legacy Skjorta: Thom Browne Chinos: Our Legacy Väska: Piero Tucci Skor: Converse Glasögon: Yves Saint Laurent


Broder Jacob


Dagens Outfit: ...och en laptop i knät


På ett X2000-tåg ser man alla sorters människor och stilar, hårdrockande smålänningar, skejtare, klimakteriekärringar med skrikande barn, tågluffande ungdomar och 20-åriga killar med framtidsutsikter och en laptop i knät. Den sistnämnda typen utgör influens till denna outfit. Vart han är på väg vet ingen förutom han själv. Packningen han bär med sig får plats i en weekendbag från Delvaux och han är svalt klädd i en ganska tunn skjorta från Permanent Vacation och ett par chinos från Our Legacy. Tågets slutdestination är Kalmar varifrån tåg går till bland annat Köpenhamn. Kanske är det dit han ska. Han reser ensam, så en fråga kvarstår, vem ska han träffa där? Behöver han något annat sällskap en sin laptop och de många böcker som tryggt vilar i hans väska?


Skjorta:
Permanent Vacation Chinos: Our Legacy Skor: Converse Väska: Delvaux Glasögon: Yves Saint Laurent


Hugo


Ur arkivet: 9 snygga detaljer

Ja, jag och Gabriel faller lätt för de flesta utstuderade detaljer. Därför tänkte jag lista de 9 snyggaste av dessa detaljer samt tips som underlättar för att använda sig av dem. Dessa små detaljer kan röra sig om udda färgkombinationer, uppknäppta knappar eller bara helt enkelt var man har sina handskar. Alla detaljer kanske inte är så speciellt snygga men de signalerar alla ett visst mått av stil, medvetenhet och de har förmågan att lätta upp en annars lite för intetsägande utstyrsel. Med andra ord är dessa detljer mer eller mindre gjorda för att pigga upp en tråkig kontorsklädsel. Att ingen av dessa detaljer får överanvändas är underförstått.Rocken över axlarna:
En sak man kan göra för att avdramatisera en tillknäppt klädsel, är att hänga rocken på ett slappt sätt över axlarna. Snyggt och stilrent men ack så utstuderat. Att se detta på folk behöver dock inte betyda att de har någon extrem koll för trots allt kan man hänga rocken över axlarna utan att se det som någon grym detalj för outfiten.


Tips:
Jobba med lager, kanske en blazer med en stickad tröja under, kan passa att bäras med rocken hängande över axlarna.


Klockan utanpå skjortmanchetten:
Detaljen vars innovatör är den mycket rika Italienaren Gianni Agnelli som förutom utspelet med hans sätt är bära klockan även är känd för sin i övriga oklanderliga klädsel. Vissa påstår att han använde det som ett skydd för nickeln inte skulle få kontakt med hans hud detta på grund av hans nickellalergi. Andra påstår att det kommer av ren tristess över hur klockan vanligtvis brukade bäras. Detta funkar på vissa men i flera och kanske de flesta fall, ser det bara för pretentiöst ut. Om man matchar ett klockarmband i brunt läder med en vit skjorta under en skräddad kavaj gör sig denna detalj verkligen snygg.


Tips:
Se till att klockarmbandet matchar. Om det är ett läderarmband ska det matcha skorna och om det är ett canvasarmband ska det matcha skjortan, slipsen eller kavajen.


Uppknäppt rock-/kavajärm:
Kanske inte så särskilt snygg detalj, men att ha rockärmen eller kavajärmen uppknäppt signalerar verkligen att du har koll på mode och är en stilmedveten person. Passar sig kanske allra bäst på en tweedrock av slim modell. För så är det ju i viss utsträckning, du ser smalare ut med uppknäppta ärmar om du har en smal midja och du ser bara tjockare ut med uppknäppta ärmar om du inte har en. Smal midja alltså...


Tips:
Använd till vardags och på fritiden för att ge ett avslappnat uttryck.


Handskarna i bröstfickan:
Klassisk detalj som alltid är snygg. Viktigt är dock att du matchar handskarnas färg med skorna. Denna detalj är flitigt använd av Sartorialisten (Scott Schuman)


Tips:
Det är klart snyggare med bruna läderhandskar än svarta om de ska användas till detta ändamål.Glasögon i bröstfickan:
Denna accessoar är jag lite petig med. Glasögonen får inte vara alltför rektangulära, för stora eller för utstickande på något sätt. Gärna lite Ben Silver-influerade brillor av runt slag. Se bilden (hämtad från Manolo) så förstår ni vad jag menar.


Tips:
Använd dig sparsamt av denna detalj, den blir lätt uttjatad och dessutom finns det risk att du töjer ut kavajfickan så att den ser aningen sladdrig ut.


Ett uppknäppt spänne -på dina dubbelknäppta munkskor:
Kanske den snyggaste detaljen av dem alla. Att ha översta spännet uppknäppt på de dubbelknäppta munkskorna är en viktig detalj som alltid gör sig bra. Däremot att ha uppspänt spänne på en enkelknäppt munksko är inte alls lika stilfullt och näst intill en miss, så köp dubbelknäppta är mitt råd. För du vill ju kunna glänsa med roliga detaljer, eller hur? Eller så har du helt enkelt väldigt höga anklar så att det inte går att knäppa hela vägen, men hur troligt är det? Skulle bara kunna hända Gabriel...


Tips:
Detta må vara en smaksak men jag tycker det passar bäst med ett uppknäppt spänne på bruna munkskor i läder.


Uppknäppt button-down krage:
Detta började jag med efter att utmärkta serien Stockholmsnatt nämnt det i en av sina seriestrippar. Snyggt och diskret samt att det visar att du har koll och troligen känner till även rsten av dessa utstuderade detaljer du kan göra med din klädsel. En "fritidsdetalj" som passar sig utmärkt till ett fritidsplagg.


Tips:
Använd detta tips kanske inte enbart men i alla fall i huvudsak, när du har en v-ringad över. Det är klart snyggast.


Bild från Stiljournalen


Utstuderade strumpor:
Randiga eller prickiga, strumpor i skrikiga färger eller kanske inga alls? Allt funkar utom svarta, vanliga, tråkiga fotvärmare i bomull. För så är det ju av någon anledning, kashmirstrumpor i pastellfärger som kikar fram under ett par kostymbyxor med ett veck, är det snyggaste som finns. Happy Socks är det svenska märke som erbjuder roligast och kanske snyggast strumpor, annars är Paul Smith mitt favoritmärke när man talar strumpor. Mörkröda strumpor är vad jag gillar bäst men det är ju en smaksak.


Tips:
Strumpor kan gärna vara extrema men ibland är inga strumpor alls det som piggar upp outfiten och drar till sig blickarna.


Uppfälld krage på kavajen:
Gör sig absolut bäst på tweedkavaj. Folk använder sig i alldeles för lång utsträckning av denna detalj som i mångas ögon är lite brattig, men om man bär upp denna lilla outfitförhöjare på rätt sätt så kan det vara riktigt snyggt. Viktigt alltså att leta kavaj med snygg färg på underkragen då den kommer att synas.


Tips:
Bär en utstickande färg på fodret under kragen för att dra till extra blickar, men du kan också låta den var diskret så att inte den stjäl blickar från övrig klädsel. Det är ju helheten som räknas.


Hugo och Gabriel


Dagens Outfit: Preppy ut i fingertopparna


Ja, namnet hade varit fyndigare med ett par handskar men jaja.

För första gången på ett litet tag kommer en renodlad preppy-outfit, detta som omväxling från den outfit jag går runt i idag, och likaså har gått runt i de tre senaste dagarna. Jeansen jag bär är mammas gamla Levi´s 501, sönderslitna över knäna och söndernötta över låren. De är så skitiga att flugorna surrar runt dem. Den urtvättade t-shirt jag bär är -slår det mig- också från Levi´s, något som mamma köpte till mig för sådär två år sedan. Den har använts i flera dagar, luktar svett efter att ha använts under både fotbollsmatcher och svampplockning. De plagg som finns med i denna outfit har ni flera gånger tidigare sett. Kavajen från Adam Kimmel är liksom dessa chinos från J.Press, välanvända i de Veckans och Dagens Outfit som publicerats. Skjortan från Gitman Bros Vintage har Gabriel tidigare haft med i en outfit och Jacob kommer ha med den i en outfit inom kort. Gitman Bros som för övrigt kommer att lanseras på Très Bien Shop inom kort. Weekendbagen från Piero Tucci är som bekant en favorit här på bloggen, möjligen på sistone lite utkonkurrerad av den från Delvaux.

Att helt och hållet ändra på sin garderob tar ganska lång tid om man inte är gjord av pengar, vilket jag har svårt att tro om er, mina läsare. Därför är det nog först under nästa vår som preppy slår igenom på allvar. Då kommer det inte kännas speciellt att se någon gå runt på stan, i den här sortens kläder. Eller för den delen, gå runt i det själv.


Kavaj:
Adam Kimmel Skjorta: Gitman Bros Vintage Chinos: J.Press Skor: Church Väska: Piero Tucci Glasögon: Polo Ralph Lauren


Hugo


Veckans Outfit: Kortsiktig futurism


Ni får ursäkta att Dagens och Veckans Outfit levereras i en sådan strid ström som de i skrivande stund görs. Anledningen till detta är att jag inte har något internet här på mitt ena landställe i Småland, vilket innebär att jag helt enkelt inte kan få ihop till den sortens normala inlägg som tips vad gäller reor och outlets, då jag blir informerad om de flesta outlets via mail. Enda gångerna som jag lyckas vara ute på internet är när vi åker och handlar etc, och då kommer det mobila bredbandet väl till pass. Dessa tillfällen utnyttjas till att posta några inlägg som jag skrivit på Microsoft Word i min solstol, och så är även fallet just nu. Att sätta ihop outfits behöver jag inget internet till, då jag
har ett enormt bildarkiv över skjortor, solglasögon, glasögon, rockar, skor och diverse accessoarer. Allt finns i den lilla mappen "Dagens Outfit" och att lägga in några bilder i Paint och sedan Photoshop, är ingen match.


Skjorta:
Our Legacy. Dagens inlägg doftar futuristisk sommarsvett från Djurgården, juli 2010, och den här sortens kläder är troligen lika aktuella nästa sommar som under denna. Jeansskjortan kan jag garantera är kvar även nästa sommar då det varit ett vanligt förekommande plagg i de s/s 10-kollektioner som vi sett på den svenska modeveckan.


Chinos:
Our Legacy. Nej, vi blir knappast av med chinos till nästa sommar heller så valet av byxor kändess självklart. Att det är just dessa chinos som finns med i outfit efter outfit, finns det en rätt så enkel förklaring till. Det är nämligen en bild som är lätt att använda sig av i denna ganska konsekventa konstellation av plagg.


Solglasögon:
Super. Solglasögon med flat-top är inget vanligt förekommande bland de moderiktiga människor man ser på stan, utan snarare något man kan sikta på en exotisk hipster. Men till nästa sommar är de troligen närmast den sortens sommarplåga som de "öppna persienn-solglasögon" kallade shades, varit denna sommar. Aldrig skulle jag gå runt i den sortens solbrillor som varenda fjortiskille glider runt i nuförtiden. Upphovsmakaren till att de brillor som jag talar om, blivit så överanvända, heter Kanye West. Han är likaså en ständig bärare av den här sortens flat-top solbrillor så vänta er en invasion av dessa till nästa sommar. Att bara vara en i mängden med ett par sådana här kan man nästan räkna med nästa sommar, men om man införskaffar ett par nu kan man åtminstone skryta med att ha varit bland de första.


Väska:
Delvaux. Enfärgade weekendbags är verkligen ett säkert alternativ om man inte vill se för utstuderad ut. Att gå runt med en vit weekendbag med ljust bruna läderdetaljer på, i stan, är en stilmiss enligt mig. Om jag får medhåll kan jag dock inte garantera men jag tycker helt enkelt att det ser för utstuderat ut. Att gå runt med en enfärgad weekendbag i stan är det däremot ingen som reagerar negativt mot. Konsten är att vara utstuderat outstuderad så att säga.


Skor:
Our Legacy. Jag kan knappt vänta till att Our Legacys höstkollektion släpps. Om Robin Klang älskar Acne och Lanvin så är det ingenting mot vad jag känner för Sveriges i särklass snyggaste märke. Our Legacy dominerar denna outfit och det är sällan jag skapar en outfit där Our Legacy uteblir.


Hugo


Nyheter från 16th Collection

Den nystartade nätbutiken 16thCollection har nu lagt ut nya prudukter på sin hemsida. De går ungefär i linje med resten av deras produkter och priset är minst sagt överkomligt. Mina favoriter av nyheterna är nog de virkade slipsarna och några weekendbags. Här kommer ett axplock av de nya produkterna.

Gabriel

S/S 10 på Berns


Ja, jag vet att jag är lite sent ute men när jag läst igenom detta gamla inlägg som legat och skräpat i utkastmappen, kände jag att det var värt att posta det i alla fall.

Den svenska modeveckan är avslutad och jag tycker mig se tydliga Grunge-influenser. Under de senaste två årens visningar på Berns har man sett stapplande försök att återinföra färdigslitna jeans och det har känts som att folket inte riktigt varit redo för det. Är man det när s/s 10-kollektionerna når butik? Ja, kanske. Vi blir ju alla omedvetet påverkade av modevärlden, så även om jag inte kan tänka mig att gå runt i trasiga jeans och svarta, stickade tröjor nu, så vill jag ändå inte säga bestämt att jag kommer ha något emot det då. Här kommer helt enkelt en liten genomgång av vad som presenterades på Berns.


Hope
presenterade en som vanligt avskalad kollektion med slimma passformer. Om man ska beskriva kollektionen, så är retro och gentleman och mörkblått, tre passande ord. Mörkblått är vi vana att se i Hopes kollektioner tillsammans med beigt, så detta var ingen överraskning. I kollektionen finns åtminstone EN riktigt snygg jeansskjorta, och jag tycker det är kul att man hakat på den trenden. Jeansskjortan och några andra skjortor som också fanns med, kan användas i en grungeig outfit men i övrigt så kan inte Hopes s/s kollektion kallas för något trashigt, utan snarare tvärtom.


Cheap Monday
visade upp en av deras starkaste kollektioner på länge och Ann-Sofie Back förtjänar stort beröm. Kollektionen var mer "mode" än någonsin och det verkat som om de också hakat på trenden med tights under shortsen. (Ja, jag väntar på en kommentar från dig HugoP). Tighta jeans utgjorde fortfarande stommen för kollektionen, men nu hade plagg som sönderrivna tröjor också tillkommit. Detta görs sig dock bäst på catwalken. Cheap Monday visade också upp en riktigt snygg jeansskjorta, denna i ljus tvättad denim. Kollektionens svaga länk måste varit bootsen som alla modeller tvingades gå runt i.


The Local Firm
körde vidare på sitt 90-tals mode, och även om stylingen och kombinationerna på visningen, inte var de bästa, så är flera av de plaggen som visades upp, snygga ensamstående så att säga. Mycket oversized och lite stickat visades upp i en som vanligt trevlig kombination, samtidigt kunde man beskåda en del glansiga plagg som t.ex silvriga lackbyxor och det hela intrycket blev en slags mörk och depressiv disco.


Lagom
visade upp en kollektion som var allt annat än just lagom. En extrem och svårburen kollektion med kraftiga 80-talsinfluenser är alltså vad vi kommer kunna sätta på oss nästa vår. Trots detta tycker jag mig se ett framtidshopp i Lagom och de diskreta plaggen som presenterades var i vissa fall riktigt snygga. När jag skriver det så syftar jag i huvudsak på deras shorts, oversized skjortor och t-shirts.


Whyred
s s/s 10 kollektion påminnde till viss del om The Local Firms nya. Flera plagg i glansigt och/eller silverfärgat material. Kollektionen går i huvudsak i grått, vitt och svart men några få plagg finns i blått också. Total motreaktion alltså mot den här vårens färgsprakande kollektion. Bra eller dåligt? Själv är jag inget stort fan av Whyred men i garderoben finns ändå några Whyredplagg som jag är riktigt nöjd med, så de ska aldrig underskattas.


Acne
har presenterat sin lookbook för vår- och sommarkollektionen 2010 och det osar "svensk hipster" om det. Man har använt sig av en mängd färger och ingen riktig "röd tråd" syns. Jag har aldrig gillat Acnes herrkläder så mycket, men de byxor som man kan se här, är verkligen trevliga.


Hugo


70% rea hos Carin Wester

Fram till klockan 18.00 idag kan du fynda kläder från märket Wester. 70% nedsatt är vad som gäller i Carin Westers butik på Rörstrandsgatan (t-bana St:Eriksplan) Erbjudandet gäller fram till klockan 18.00 ikväll.

Hugo

Veckans Outfit: Lantlig Preppy


Första Veckans Outfit jag tagit mig tid till att skriva här på nya bloggplattformen, berör ämnet lantlig preppy, där funktion och elegans går hand i hand. Att bära dessa plagg fungerar vilken lerig dag på landet som helst. Den regntåliga oljerocken är ett favoritplagg som alltför sällan används här på bloggen. Samtidigt känns det lite fel med dessa varma plagg när solen ligger på som den gör idag. Ja, vi har i alla fall fint väder här, utanför köpcentret i det lilla småländska samhället Högsby. Gabriel konfirmerar sig idag och jag ska alldeles strax ringa och gratta. Om jag inte får tag på dig Gabriel så grattis i alla fall. Om du hinner kan du gå förbi MQ och köpa den vita och blårandiga t-shirten som King hade med i sitt inlägg t-shirtfrossa, så får du pengar av mig sedan. Den kostar bara 149 kronor så vitt jag vet.


Jacka:
Barbour. Som jag nämnde tidigare i inlägget så är oljerocken ett favoritplagg och detta gäller som jag förstår det, både mig och Gabriel. Fungerar lika bra inne i stan som ute på landsbygden. Funktionellt plagg som tål både regn och kyla men också lätt kan anpassa sig för lite varmare väder.


Skjorta:
Gitman Bros. Via http://ttlg.blogspot.se/ hittade jag denna fina Gitman Bros-skjorta och trots att uppdateringen på den just nämnda bloggen, håller en mycket låg frekvens, så tycker jag att den är helt klart värd att besöka. Rosa oxfordskjorta är ett tidlöst plagg, avslappnat och elegant på samma gång.


Jeans:
The Local Firm. Grova arbetarjeans som helt stämmer in på Axel Nyhages och Richard Hutchinson´s beskrivning av sitt märke The Local Firm. Att The Local Firm inte är känt som något preppymärke hindrar mig inte att använda mig av dessa i denna outfit, då de är perfekta för ändamålet.


Skor: Loake 1880. Chelseaboots är alltid ett säkert kort och dessutom tål de mer än ett par snörskor i läder. Färgen på dessa gör sig riktigt bra tillsammans med jackans mörkt gröna ton vilket gör valet än mer självklart. Att hitta snygga snörkängor för män är inte det lättaste men Hope kanske kommer att lyckas. Deras snörkängor för kvinnor är i vilket fall som helst ruggigt snygga.


Glasögon:
Polo Ralph Lauren. Jag har aldrig haft så höga tankar vad gäller Polo Ralph Laurens glasögontillverkning men dessa håller helt klart samma standard som favoriterna från Ben Silver.


Hugo


Ur arkivet: Det hänger på håret

Här kommer ytterligare en frisyrspecial och även denna gång är jag influerad av att jag själv är sugen på att ändra lite på mitt hår. En annan anledning är att det känns aningen patetiskt att bara ha ett inlägg i kategorin Grooming. Lägg märke till att inlägget är döpt efter en artikelserie i SvD med samma namn. Undercut är fortfarande det ledande konceptet men aningen mer punkigt än tidigare. Större skillnader och kontraster ses i frisyrerna och en mer trashig känsla håller på att träda fram. Vissa färgar överhåret blont och låter det falla över en stubbig baksida av huvudet. Andra låter överhåret hållas långt och det övriga kort, men denna gång behandla överhåret med en wet look-gel. Våga experimentera med erat hår! Det växer ut så oerhört snabbt så det ska inte vara några problem att klippa lite i det. Däremot att färga och hålla på med håret är jag inte överförtjust i. Ser allt för ofta fejkat ut.


I reklamkampanjen från Dolce & Gabbana ses vältränade män i korta frisyrer med samma hårlängd runt hela huvudet. När man kollar på modefoton i tidningar som Bon är det magra modeller som poserar i punkiga undercut-frisyrer. Bägge fungerar, men det gäller att matcha frisyren med de kläder du bär. Att gå runt i flanellskjorta, korta shorts och seglarskor, med en sliskig sidslick, är en helt annan sak än att gå runt i dessa plagg och en trashig undecut. Undecuten är kanske självklar för alla minimalistiska, svenska modemiffon, medan en vågigare sidslick känns mer troligt för de som satsar på en renodlad gentlemannastil.


Fixa gentlemanna-looken:
Använd mousse medan håret ännu är handdukstorkat och dra det åt sidan med händerna. Risken är överhängande att det ser för sliskigt ut om man använder kam.


Fixa undercuten:
Använd dig av lervax eller helt naturellt, om man letar efter schysst lervax så är American Crew ett hett tips.


Rock-a-billyn påminner på flera sätt om undercuten och att totalsnagga sidor och nacke och sedan dra bak håret med en wet look-gel, kan vara riktigt snyggt. Poängtera att jag skrev "dra bak håret" och inte bakåtslicka håret. Skillnaden är enorm och att bara dra bak håret ger ett punkigt intryck, att bakåtslicka det ger däremot en nazistlook á la Claes Juhlin (inget illa menat Claes).


Fixa Rock-a-Billyn:
Här ska du använda dig flitigt av produkten intill, American Crews pomada. Var också gärna noga med att efter att ha schamponerat håret, skölja ur det med kallvatten.


 


Om man har lockigare hår är det kanske dags att med hjälp av saltvattenspray låta lockarna hänga fram i pannan. Här tycker jag verkligen att ni ska ta inspiration från bilden från Burberrys kampanj med Emma Watson medverkande. Burberry verkar satsa på skådespelare i kampanjerna just nu, senast var det ju Sam Riley som spelade Ian Curtis i Anton Corbjins film Control. Burberry och framför allt Burberry Prorsum är fantastiska märken och tåls att tittas närmare på.


Fixa lockarna:
Saltvattenspray är något som varje människa borde äga och till detta ändamål är det en självklarhet.


Hugo


Dagens Outfit: Tågluff


Funktion blandas med design i dagens outfit och min nuvarande favoritskjorta får hänga med ytterligare en gång. Shortsen som jag tycker är riktigt snygga är jag inte säker på varifrån de kommer, men jag gissar att de ärfrån Permanent Vacation. Bilden kommer i vilket fall som helst från Ashtray. Om du vet varifrån de kommer kan du gärna lämna en kommentar. Väskan är från märket Delvaux och jag uppskattar att den är så enkel och avskalad i sin utformning. Skorna från Our Legacy är tråkigt nog inte lika snygga i verkligheten men som jag förstår det så håller det på att bli en ny trend med mörkblåa mockaskor. Glasögonen är några som Jacob valt och jag tycker dem är otroligt snygga. Lite fyrkantigare Wayfarers är nog en rätt bra beskrivning.

Skjorta:
Our Legacy Shorts: Ashtray Väska: Delvaux Skor: Our Legacy Glasögon: Yves Saint Laurent

Hugo

Ur arkivet: Sveriges fyra ledande preppy-märken


Här kommer uppföljaren till Jänkaren-de bästa amerikanska preppymärkena och Anglofilen. Nu gäller det Sveriges fyra ledande preppymärken även om det finns en del frågetecken kring dessa. Our Legacy har snarare utvecklat en egen stil med preppyinfluenser och Gant är urspr
ungligen ett amerikanskt märke med ukrainsk påbrå plus ägda till ca 25 procent av LVMH. Men om jag struntade i att skriva om dessa märken skulle det här inlägget bli ganska så tråkigt, inte sant?


Morris: Ett renodlat preppymärke med en touch av den klassiska herrekipering och det kommer från Sveriga. Ja, Morris håller sig helt klart inte till det stereotypa svenska märket. Morris var först en butik som ägdes av den klädintresserade greven Thure Bonde. Han var först i Sverige med att erbjuda märken som Dior, Chester Berry och Karl Lagerfeldt. Senare så blev Morris uppköpt och blev det som vi känner till idag.  Jag och Gabriel har till våren blivit stormförtjusta preppymärket Morris. De har i stort sett alla plagg en preppygarderob kan tänkas behöva men oftast bara i en färg eller modell. Välsittande chinos, en marinblå blazer och en crickett-tröja med emblem som inte är kabelstickad, om man nu kan kalla det för en crickett-tröja då. En rolig detalj med Morris är att de använder sig av att ha en färg under kragen som skiljer sig från resten av blazern. Så om man då vill fälla upp kragen så har man en excentrisk detalj på köpet. De färglada kragfodrerna följs upp av många andra starkt färgade detaljer vilket jag tycker om inom preppyn. De plag som har nämts är några av de som kommit till NK:s Morrishörna stationerad intill Hackett. De erbjuder i övrigt också rugbytröjor, v-ringade tröjor, cardigans, skjortor och pikéer. Dessutom kan jag med glädje tipsa om deras shorts som ni kan spana in på nelly.com via länken här.

Gant: "Välklätt men inte uppklätt". Det svenska märket Gant är bland de ledande märkena inom preppy. Men det blev inte svenskt förrän 1999, då Pyramid Sportswear of Sweden köpte Gant från Phillips-Van Heusen. Pyramid Sportswear of Sweden numera Gant Pyramid AB, hade då redan ägt Gant en gång men sedan sålt det vidare. Vissa påstår att det var under ledningen av Gant Pyramid AB som Gant blev ett globalt märke. 1914 kom den ukrainske immigranten Bernard Gant till USA. Där tog han jobb som specialiserad skjortkrage-skräddare. Några år senare mötte han sin blivande fru som var knapp och knapphåls-specialist och jobbade för samma företag. 1947 hoppade Bernards bror av flottan för att hjälpa till med broderns allt mer framgångsrika företag. Gant hade redan då börjat sälja skjortor hos J.Press och Brooks Brothers. Deras skjortor blev alltmer använda och kända för sin fina kvalitet. Under en tid i mitten av 60-talet var Gant världens näst största skjorttillverkare. 1967 sålde dock familjen Gant sitt företag och det har nu ägts av flera företag. Gant ägs för närvarande av svenska Gant Pyramid AB till 57 % och av  Bernalt Arnaults  LVMH (Luis Vuitton Moet Hennessy) till 24 %.

Deras nya kollektion innehåller mängder av färger. Röda chinos matchas med cerisrosa skjortor i tartanmönster. Självklart finns alla basplaggen kvar och jag känner mig ruggigt sugen på en rugbytröja därifrån. Deras polopikéer - om man nu kallar det så - är ruggigt snygga och dessa rekommenderar jag varmt. Gant är något av ett Ralph Lauren Light och man har i stort sett samma plagg fast i smalare utbud, färger och modeller.


Boomerang:
Jag skulle kalla Boomerang för ett bra märke. Men det har tyvärr tagit för mycket prägel av de som  bär märket. I Boomerangs fall så har det tyvärr blivit överanvänt av folk med tråkig och medioker klädsmak. Boomerang grundades 1976 av Keneth Andram och Peter Wilton. Ända sedan dess har de haftideén om att tillverka casualkläder som inte tummar på kvalitén. Idag så har märket ett koncept som de kallar för Scandinavian Preppy. De menar att Scandinavien Preppy är som en blandning mellan den Amerikanska sport-preppyn och den uppklädda anglofila preppyn. De har alltså lättburna plagg som ändå ger ett dressat intryck. Boomerangs kollektioner består mestadels av chinos i basfärger och Oxfordskjortor med den karaktäristiska röd/gröna bommerangen på den tredje knappen. En ständig inspirationskälla till deras kläder är segling och diverse marina aktiviteter. Som avslutning vill jag bara säga att det är tråkigt att märket har blivit klassat som lite jante-svennigt för det är ett helt okej märke som erbjuder tidlösa och kvalitetssäkra plagg till ett relativt bra pris.Our Legacy:
Ett favoritmärke för mig, Gabriel och uppenbarligen flertalet av våra läsare, är Our Legacy. Många förknippar Our Legacy med button-down skjortor och chinos men märket är betydligt bredare än så. Deras aktuella vårkollektion innehåller bl.a ett stort antal skjortor i mestadels oxfordtyg. Dessa utsmyckas av både klubb och - button-down kragar. Ofodrade kavajer och accessoarer som flugor och flätade läderbälten finner man även i kolektionen. Ett material man använt sig mer av än tidigare är Manchestertyg och detta återfinns bl.a på ofodrade kavajer och byxor. De har med andra ord hoppat på "boomen" med bredspårigt Manchestertyg precis som så många andra preppyinfluerade märken. Det svenska har just öppnat sin första egna butik på Krukmakargatan 24 på södermalm i Fred Perrys gamla lokal. Detta, i anslutning till "nya" Nitty Gritty, som alltså tvingades lägga ned verksamheten ett tag, men nu återupptagit den och flyttat in på nytt i sin gamla butik på Krukmakargatan i Stockholm.


Märkena Stenströms och framför allt Oscar Jacobsson bör kanske även dem få ta en plats i det här inlägget men efter att ha tänkt över det så har vi bestämt oss för att endast nämna dem så att våra läsare ser att vi har haft dem i åtanke.


Hugo


Plagg: CardiganHär kommer första inlägget under kategorin plagghistoria som kommer att ersätta kategorin Fredag som jag hade på gamla bloggen. Detta för att kunna känna mig mer fri angående när jag kan publicera den här sortens inlägg. Här kommer i alla fall ett litet inlägg om cardigans.


Ursprungligen var plagget en militärjacka av borstad, stickad ull med kantningar av päls, buren av engelska lätta brigaden under Krimkriget (1853-1856). Plagget fick sitt namn 1854 efter härföraren, sjunde earlen av Cardigan, James Thomas Brudenell. Cardiganen uppmärksammades efter 1854 då lätta brigaden led ett bittert nederlag i Balaklava. Trots vaga instruktioner angående fiendens position valde man att genomföra det anfall som man hoppades skulle slå ut det ryska artilleriet. Detta resulterade i att James Thomas Brudenell ledde sina trupper in i en fasansfull korseld som ledde till att hälften av de 673 kavalleristerna miste livet eller sårades. Lyckligtvis för earlen av Cardigan lyckades han rädda sig undan och han dog först 1868. På militärakademier världen över är detta ett klassiskt exempel på hur viktigt det är med korrekta instruktioner.


På 1900-talet användes den kraglösa modellen som sportjacka, och blev populär att sticka hemma. Det kraglösa utseende cardigan har idag fick den på 1920-talet men originalen var alltså med krage. Själv skulle jag gärna bära kabelstickad cardigan med sjalkrage, om det inte var så att jag skulle bli förknippad med killarna i idrottsklasserna. Plagget tog sig in på modescenen 1926 då Chanel lanserade cardigan, i jersey, som dräktjacka. Cardigan hade sina modemässiga glansdagar i början av 1960-talet tack vare musikalen My fair Lady.


Hugo


Liten uppvisning (I brist på annat)


Vill bara visa hur otroligt effektivt Photoshop kan vara, titta på denna översta och den här nere. Jag har bara bytt bälte men ändå är det en så otrolig skillnad. Tänk vad man kan göra med trollstaven i Photoshop. Jag kan åtminstone berätta att jag kommer fortsätta med dagliga inlägg ytterligare en tid framöver, vilket känns bra. Imorgon kommer troligen ett inlägg om Cardiganens historia och självklart lite fler Dagens Outfit även om till och med jag börjar tröttna på dem.

Hugo

Dagens Outfit: Snubbe på Grönan


Ja, dagens outfit är influerad av en snubbe jag såg på Gröna Lund för drygt två månader sedan. Han hade visserligen solglasögon från Persol och lila Clark´s ökenkängor men fortfarande samma känsla över det hela. Jag är riktigt sugen på en jeansskjorta och avundas verkligen Samuel från Industribolaget, som lyckats hitta en riktigt snygg för 400 spänn. Hans glasögon var kanske mer stilfulla och inte lika extrema, men jag tycker att dessa flat-top glasögon gör sig riktigt bra i den här outfiten. Möjligen lägger jag in en mössa också i denna outfit, men det får vänta lite för nu laddar min dator ur och det finns inget eluttag här på tåget.

Skjorta:
Our Legacy Chinos: Our Legacy Ökenkängor: Troligen Clark´s (kollar det när jag har batteri) Solglasögon: Super

Hugo

SMV på Jazzfestivalen-"This is one for Michael"

Igår spelade SMV på Jazzfestivalen på Skeppshomen i Stockholm och jag vill nog kalla det för den musikaliskt sett, största upplevelsen i mitt liv. Efter att ha sett fantastiska prestationer av Oddjob och Singing the truth-en hyllning till Nina Simone, kommer den fantstiska höjdpunkten för kvällen och Stanley Clarke, Marcus Miller och Victor Wooten äntrar scenen. Victor Wooten går fram och yttrar några ord till Stanley Clarke och man häpnas över att Wooten är till synes 35 centimeter kortare än bandets äldste medlem.

De tre basisterna drar igång konserten med första spåret från plattan Thunder och det svänger rejält. Alla tre står tätt ihop mitt på scenen och gungar tillsammans till musiken. Jag ser dem snett underifrån där jag står pressad mot staketet framför scenen.

Men det är först under den andra låten som det verkligen lyfter, det är den låten som Victor Wooten spelar solo, och det är en rejäl uppvisning han bjuder på. Han får basen att låta som en spansk, nylonsträngad gittar och han får den att ge ifrån sig läten som man inte trodde var möjligt. Bakom honom står Marcus Miller och Stanley Clarke, bägge med gapande, leende munnar. De skakar på huvudet med stora ögon när de betraktar bandets junior bränna av ett solo i ultrarapid. När Wooten sjunger med i varenda ton som hans bas ger ifrån sig, blir ansiktsrörelserna under solot extremt osammanhängande och han ser snarast ut att ha muskelryckningar i hela ansiktet. Wooten är kanske den absolut skickligaste av dem alla. Rent virtuost vill säga. Att det är Stanley Clarke som får det att svänga mest när han drar igång med sitt ackordspel, råder det inte minsta tvekan angående. Att Marcus Miller har en helt annan närvaro och bättre kontakt med publiken samt en utstrålning som överglänser de båda andra bandmedlemmarna, behöver heller knappast betvivlas.

Alla tre får varsitt längre solo och även trummisen och mannen som spelar keyboard får sin tid i rampljuset med varsitt kortare solo. Marcus Miller är den solist som är näst på tur efter att Wooten satt ribban högt och att de spelat igenom ytterligare en låt från deras platta Thunder. Han börjar med att lägga på en rivigare baseffekt och spelar en kort stund bara för att helt plötsligt ta upp ett instrument som liknar en längre saxofon. Medan han förtrollar publiken med sina mjuka saxofontoner, utrustas Stanley Clarke med en kontrabas. Han börjar spela och tar allt mer över Millers show innan han fulländar sitt extrema bassolo med några tunga rockriff på kontabasen. Han frambringar ett sound som troligen ingen tidigare hört och han ser ut att häpna de övriga bandmedlemmarna med varje ton han tar.

Konserten som hållit på i cirka en timme och tjugio minuter börjar närma sig sitt slut och man kör ett outtro för att sedan kunna ta emot blommor och publikens jubel. De kliver av scenen men applåderas snabbt upp igen och påbörjar ett riktigt läckert extranummer. Jag är osäker på om det från början är en Stanley Clarke-låt eller ett rent SMV-orginal som de börjar med att spela men det spelar mindre roll när Stanley Clarke sträcker sig efter en av mikrofonerna och säger "This is one for Michael" och de omvandlar den låt de just spelar till en fantastisk version av Beat it.

Den här konserten kommer jag bära med mig länge, hoppas att jag lyckats förmedla en bråkdel av känslan jag fick, med detta inlägg.

Hugo

Lång dag på stan


Har just kommit hem från en sex timmar lång shoppingtur. Jag och min lillebror gav oss ut på stan vid tiotiden i morse och återvände först nu. Resultatet av dagen blev två par nya, enklare tygskor och ett par svarta byxor för min del. Jacob hade hunnit förse sig med ett par badbyxor från Weekday, ett par skor och en cardigan från Filippa K. Bägge investerade i varsitt par tygskor från Weekday för 100 kronor paret. Trevligare att nöta sönder på gräsmattan med en boll, än att låta sina nyinköpta Tretorn T56 Tournament ta smällen. Jag hade faktiskt turen att hitta ett par av de sistnämnda skorna på PUB för 298 kronor vilket kändes vättigt inför Augusti och September. Jag tycker de är riktigt snygga och är helnöjd trots att de är klassificerade som damskor.På Åhléns City insåg jag hur otroligt mycket skjortor det är med murarkrage. Jag syftar då både på de utgående kollektionerna och de a/w som börjat hitta in i vissa butiker. Filippa K, Hope, NN 07, Acne och flera andra märken har utan min vetskap haft mängder med murarkragar i kollektionerna. Detta var som sagt helt nytt för mig, inte murarkrage som fenomen då, utan att så många märken hade det inne i sina kollektioner för tillfället och det glädjer mig faktiskt. Med murarkragen kan du vara välklädd utan att vara uppklädd och det är kanske modesveriges signum för tillfället. Nu ska jag till Skeppsholmen, kanske ses där? Hoppas åtminstone på något jazzfan bland mina läsare. Kvällens outfit blir densamma som igår. Ljusblå Oxfordskjorta med murarkrage, ljusa chinos, solglasögon och ett par vita tygskor.

Hugo

Dagens Outfit: Jazzfestivalen


Nej, den här outfitten har inte mycket att göra med jazz. Anledningen till att den heter som den heter är att det är något sådant här jag gick runt i den senaste jazzfestivalen och kan tänka mig att gå runt i även detta år. Så imorgon är det dags för jazzfestivalens tredje dag och SMV ska spela. Även om deras platta Thunder inte höll någon högre kvalitét då den innehöll för mycket ljudeffekter, kan jag tänka mig att de är grymma att se live. Och trots allt så är det Stanley Clark(S), Marcus Miller(M) och Victor Wooten(V) som spelar. Tre av världens bästa basister samlade i ett All-Star band. Somrig outfit avsedd för varmare kvällar på till exempel Runmarö Krog. Som ni ser så påminner den mycket om Dagens Outfit: En dag på Sandhamn vilket jag antar att jag får beklaga. Likaså beklagar jag att det postas hysteriska mängder Dagens Outfit just nu.


Skjorta:
Thom Browne Chinos: Our Legacy Skor: Alfred Sergant Hatt: Borsalino Solglasögon: Persol


Hugo


Bli fotad av The Sartorialist? Så gör du!

Hittade detta upplagt på Industribolaget just. Riktigt kul grej som Samuel Garlöv dock inte ligger bakom och därför kände jag inget dåligt samvete över att sno bilden. Den här instruktionslistan fungerar troligen för StockholmStreetStyle också men om du ska hamna där får du klä dig lite sämre bara.


Hugo


ModsImorgon är det Jazzfestivalen och nu när jag satt och googlade på Charlie Parker kom jag mitt i allt in på en Wikipediasida gällande Mods. Jag har aldrig tidigare sett Mods som några välklädda typer, utan snarare nedrökta Kenta-typer iklädda parkas. Artikeln var såpass intressant att jag vill dela den med er.

Modkulturen har sina rötter i 1950-talets "modernism", en stil som utvecklades av den moderna jazzens företrädare som Charlie Parker och Miles Davis. Denna baserades i sin tur på ett amerikanskt collegemode som växte fram på östkustens stora universitet, vilka med ett samlingsnamn kallas Ivy League. Här ingår bland andra Yale, Harvard och Princeton. Stilen kallades följaktligen "Ivy League-look" och bestod av button down-skjortor från Brooks Brothers, enkelknäppta kostymer i exklusiva material som mohair, smala slipsar och så kallade penny-loafers.
 

I det sena 1950-talets London fångades denna stil upp av framförallt välbärgade judiska ungdomar och spred sedan sig vidare. Kontinentala influenser visade sig genom korta, ytterst välklippta frisyrer, kostymer med korta, tajta kavajer (box jackets) och en fäbless för italienska skotrar från Vespa och Lambretta. På klubbar i framförallt Soho möttes Londons mods för att dansa till soul och rythm 'n' blues, vilka tagit över efter den moderna jazzen som dominerande musikstilar. "Allnighters", klubbar som hade öppet hela natten, var särskilt populära. För att orka hålla igång så länge som möjligt blev energihöjande droger (t.ex. amfetamin) ett vanligt inslag. Mods var tävlingsinriktade och strävade alltid efter att imponera på varandra kläd-, musik- och dansmässigt.


Modkulturen utvecklades på några få år till den mest populära ungdomskulturen i London. På våren 1964 inträffade ett antal stora bråk mellan mods och så kallade "rockers" i de små städerna Brighton och Clacton på Storbritanniens sydkust. Dessa blev mycket uppmärksammade i media och bidrog till att sprida kulturen vidare över landet. Samtidigt blev den synonym med illa klädda arméer av parkasklädda ungdomar som slogs, trots att detta inte hade något med den egentliga rörelsen att göra. De flesta anser att den ursprungliga modkulturen försvann i samband med detta, att den blivit allmängods och förlorat sin exklusivitet.


På sikt skulle mod komma att utvecklas åt olika håll, bland annat till en engelsk variant av hippies, men också till "hard mods", "scooter boys" och senare skinheads.


Under slutet av 1970-talet, i samband med punken, inträffade en så kallad "mod revival" i Storbritannien. Denna var egentligen ett underground-fenomen som media blåste upp till något betydligt större. Det soul- och 60-talsinfluerade bandet The Jam, med frontfiguren Paul Weller i spetsen, hade antagligen en stor del i denna revival. Andra musikinfluenser var olika Ska-grupper, främst på det inflytelserika skivbolaget 2-tone, exempelvis The Specials, Madness, The Selecter och The Beat. De tre första tillhörde länge mina favoriter och The Specials kommer jag alltid gilla skarpt.


I samband med denna revival kom the Whos film Quadrophenia som skildrar mods-epoken.

Hugo


Lite mer om Whyred pop-up OutletJag skrev tidigare idag om Whyreds pop-up Outlet som startade igår, och nu har jag kollat var det ägde rum. Ja, var det ägde rum, närmare bestämt än Stockholm med andra ord. Platsen är nämligen Drottninggatan 98 och jag kan kanske rapportera lite därifrån imorgon erftermiddag. För övrigt så vill jag bara korrigera påståendet från ett tidigare inlägg där jag skrev att "Kommer få svårt att posta några inlägg efter imorgon men jag ska försöka få iväg något var tredje dag cirka så det blir nästan nödvändigt att posta tre stycken inlägg idag." Jag kommer nämligen kunna posta några inlägg även under lördagen och sedan kommer något cirka var tredje dag.

Evenemang: Whyred pop-up outlet
"Great prices on past collections!"

Typ:
Retail

Värd: Whyred

Starttid:
Idag den 15 juli klockan 11:00

Sluttid
: den 31 augusti kl. 18:00

Var
: Stockholm, Drottninggatan 98

Hugo

Dagens Outfit: Fick tänka om...


Ja, Dagens Outfit tvingades ändras tack vare min bror. Vi sitter på tåget nu och Jacob har just tömt en halvlitersflaska Coca Cola över oss. Detta har tvingat mig att tänka om ock kvällens Outfit blir istället en outfit som jag hittade i mitt arkiv över opublicerade. Det lyckliga sammanträffandet att det var samma solglasögon och samma chinos i denna outfit fick mig att bestämma mig för att publicera den här outfitten nu. Att jag inte har något att göra här på tåget gör publicerandet självklart, och som jag påpekade så kan man se den återkommande kompositionen även här.

Skjorta: 
Adam Kimmel Chinos: J.Crew Solglasögon: Persol Skor: Okänt ännu, återkommer om någon timme vad gäller detta.

Hugo

Dagens Outfit: Prinsen


Sitter i skrivande stund på ett litet och mycket trångt tåg påväg mot Linköping. Därifrån tar vi X2000 till Stockholm och en kväll i Stockholm väntar på oss när vi anländer. En sommarkväll i Stockholm innebär ett besök på Prinsen, en kaffe i Kungsträdgården och en trevlig promenad genom stan. Kvällen outfit är densamma som gårdagens men med ett par solglasögon istället. Nya chinos och nya skor också för den delen, men det är inga stora variationer. Skjortan från Steven Alan är i alla fall med och jag måste säga att den är något av en favorit för närvarande. Att denna outfit påminner om den som jag postade igår, ursäktar jag med ett inlägg ikväll. Kommer få svårt att posta några inlägg efter imorgon men jag ska försöka få iväg något var tredje dag cirka så det blir nästan nödvändigt att posta tre stycken inlägg idag. För att återgå till Dagens Outfit så kanske ni har tänkt på att kompositonen har varit densamma på de tre senaste Dagens Outfit och jag känner mig faktiskt rätt nöjd med den. Med andra ord lär ni fåvänja er vid denna komposition på plaggen i mina outfits, en tid framöver.

Skjorta: 
Steven Alan Chinos: J.Crew Solglasögon: Persol Skor: Alfred Sargent

Hugo

Whyred pop-up Outlet

Öppnade just mailen och insåg att Whyreds Outlet startade igår. Här kommer lite info även om "var: Stockholm" inte säger allt för mycket.

Evenemang
: Whyred pop-up outlet
"Great prices on past collections!"

Typ:
Retail
Värd: Whyred

Starttid:
Idag den 15 juli klockan 11:00

Sluttid
: den 31 augusti kl. 18:00

Var
: Stockholm

Hugo

Dagens Outfit: Grillkväll


Just nu är vi i Högsby i Småland, detta innebär att jag kommer ur radioskuggan och kan posta ett inlägg som ni också kan se. Imorgon åker jag tillfälligt tillbaka till Stockholm för att gå på Jazzfestivalen, och nästa inlägg publiceras då. Som ni säkert har uppmärksammat så har jag använt mig av dessa chinos i ett antal Dagens Outfit på sistone. Detta vill jag ursökta men samtidigt förklara. För det första så är det oerhört snyggt och enkelt med ett par ljusare och mindre dressade chinos, för det andra är det en bild som är lätt att fixa med i Photoshop och för det tredje så kommer jag som sagt inte ut på nätet, vilket resulterar i att jag endast kan klippa ock klistra med de bilder som redan finns i mitt bildarkiv. Ikväll är jag grillmästare och något sådant här vore trevligt att stå ute i trädgården och grilla i.

Skjorta:
Steven Alan Chinos: Our Legacy Skor: Hope Glasögon: La Eyeworks, False Pie

Hugo


Dagens Outfit: Småland/HultsfredsfestivalenSmåland har aldrig varit känt för sin moderiktighet men det är dit jag nu är påväg. Jag försökte få outfitten någorlunda moderiktig och samtidigt med inslag av det skogsliga vilket skjortan vittnar om. Skjortan hittade jag för övrigt på Industribolaget för en tid sedan. Snygg tycker jag, även om bilden inte är den bästa. Skorna har tvärtom inget med Småland att göra. Vad jag vet så finns det inga snygga skor som går att förknippa med Småland så jag beslutade mig för att köra på en outfit mer åt festivalhållet. Att ta ett par smått slitna brouges skulle vara oförlåtligt och likaså oförsvarbart med det namn jag valt, så här fick det bli ett par Converse. Deras låga All-Stars skulle vara mitt förstahandsval en solig dag på Hultsfredsfestivalen. Hultsfredsfestivalen ja, den är ju över nu men slutstationen för tågresan blir just Hultsfred.

Skjorta:
Workers Chinos: Our Legacy Solglasögon: Ray-Ban Clubmaster Skor: Converse

Hugo

Ur arkivet: 6 bra budgetmärken

Här kommer en relansering av ett inlägg som känns aktuellt inför hösten. Även om det dröjer ett tag innan man börjar frysa och klä sig i tweed, så känns det bra att vara ute i god tid. Själv är jag ganska rustad inför hösten. Min Barbour-jacka fungerar i de flesta vädren.

Vi här på Style by Lindberg fick för ett litet tag sedan kritik via en kommentar till en veckans outfit som bestod som de flesta andra veckans outfits av-prissmässigt-helt sinnesrubbade plagg. Jag satte mig då ner och kom på att jag själv faktiskt har erfarenhet av en handfull bra märken som man kan beställa av över nätet till överkomliga priser. Märkena är främst från England och erbjuder mestadels klassiska mönster och passformer. Detta är alltså inte en upprepning av de budget-märken som Uniqlo, Topman och asos som många andra bloggare brukar tipsa om utan det här är de dressade budgetmärkena. Så nu är det slut på att behöva se ut som en Hipster bara fast man inte har en fet plånbok. Här kommer det ett några märken som erbjuder dressade kläder i anda av stilar som dressad preppy till en human prislapp.


Peter Christian
: Det engelska märket som jag själv skulle säga gör kläder som passar bra på landet och för friluftliv i största allmänhet kläderna är alltså för en som även vid dessa lite mer omtummlande aktiviteter vill klä sig utan att skämmas. Peter Christian erbjuder ett massivt sortiment av de mesta som en mans garderob bör bestå av. några av mina favoriter i deras utbud är deras flätade läderbälten och de lammullscardigans som går att beställa i ett flertal färger som är mycket trevliga. De plagg som gör sig bra till friluftliv och kanske i viss mån lite mindre brutala sporter är deras Tweed-kavajer och chinos som kan beställas i många brittisktinfluerade färger så som senaps och-tegelfärgad.


Några prisexempel på plagg av märket är:
Chinos för 30 pund, virkad slips för 25 pund och Harris tweed-kava för 150 pund.

Tassel loafers, Jos.A. Bank 129 dollar


JoS. A. Bank
:
När man går in på detta märkes hemsida så möts man av något som är så hiskligt fult så man helst bara ägnar sidan sin uppmärksamhet en mycket liten stund. Men låt inte sidan avskräcka er för det finns nämligen en hel del fynd där. JoS. A. Bank har sedan 1905 tillverkat främst skjortor-som man även för en billig peng får chansen att designa själv på deras hemsida-och kostymer men de har fått en tillökning på senare år med en hel del accessoarer. Men märkets ändamål känns mest som att ha ett brett skjortsortiment och alla de saker därtill en skjorta så som slipsar, kavajer och mycket billiga skor. Skorna är nog det som jag gillar mest med detta lite intetsägandede märket för de erbjuder mycket snygga tassel loafers.


Några prisexempel på plagg av märket är:
tassel loafers för 129 dollar (finns i många olika prisklasser på hemsidan beroendede på tillverkare men dessa är ett av de lite billigare men det yttre är det inget fel på), egen-desigad skjorta två för 79-124 dollar och outlet-kavajer för 39 dollar.

Skjortor Savile Row Co. 41 dollar


Savile Row Company
:
När man hör namnet Savile Row är inte den första tanken man tänker "budget", utan snarare skräddarsytt och besinningslösa priser. Men Savile Row är ett slags sub-märke till alla de skräddare på Savile Row. Savile Row co. är också det ända av denna samling märken som jag själv har erfarenhet av att beställa ifrån och det som jag köpte för en inte alls hysterisk summa (500 kr) var en mörkgrå bomulls och kashmirtröja som har kommit till användning trots den lite breda passformen. Majoriteten av Savile Row co. sortiment består av skjortor, och i detta sortiment återfinns ett par skjortor med klubbkrage vilket vi här på Style by Lindberg, uppskattar. På en del andra skjortor har man även valt att låta färga kragarna på skjortorna vita trots en annan färg på skjortan, vilket är en annan favorit här på bloggen.


Några prisexempel på plagg av märket:
skjorta för ca. 40 dollar, Slips för 28 dollar och ökenkänga för 163 dollar.

Munkskor, T.M. Lewin 75 pund


T.M. Lewin
:
Det här märket är snäppet dyrare än resten av märkena som presenteras i det här inlägget men jag tycker ändå att de helt klart bör klassas som ett budgetmärke. Det flesta känner nog tilt detta märke och då främst för sina skjortor som man främst vinner på att köpa i London men även deras hemsida erbjuder dressade skjortor med lite olika slags cutawaykragar till ett bra pris. Det är alltså det dressade stuket som gäller och för ett tag sedan så upptäckte  jag även att de även säljer skor däribland snygga skomodeller som brouges och munkskor. Tyvär så har de på vissa av sina skjortor helt överflödiga och mycket fula mönster. Därför om man ska köpa någon skjorta därifrån så blir det nog en vit eller ljusblå som nästan varje människa oavsett stil behöver. På de skjortor som jag har i basfärger såsom vitt och ljusblått vill jag åtminstånde att de ska hålla länge vilket T. M. Lewins skjortor gör ganska bra i förhållandet till sitt pris.


Några prisexempel på plagg av märket:
4 skjortor för 100 pund, munkskor för 75 pund och merinoullströja för 70 pund.

Seersuckerkavaj, Paul Fredrick 49 dollar


Paul Fredrick
:
Precis som åvanstående märke så säljer även det här märket snygga dressade skor till låga priser. Visst, man får såklart inte samma kvalitet som om man köpa ett par Church's eller ett par Crocket and Jones men det låga priset kan göra det värt ändå. Men förutom skor så kan man också köpa en del mycket prisvärt i tyget seersucker som vanligtvis kan få betala höga priser för men på Paul Fredricks hemsida kan man nämligen köpa en seersuckerkavaj för ynka 49 dollar. Jag hittade denna hemsida när jag surfade runt på Internet för att hitta ett par seersuckershorts till ett rimligt pris vilket Paul Fredrick tyvär inte erbjuder utan man kan bara köpa kavajer och byxor i seersucker. En seersuckerkavaj tycker jag förövrigt kan ge en outfit en lekfull men ändå en relativt sobert intryck i sommarvärmen.


Några prisexempel på plagg av märket:
Sips med djurmotiv för 19.5 dollar, dubbelknäppt seersuckerkavaj för 49 dollar och mocka loaferför 69 dollar.

Jacka, Joseph Turner 54 pund


Joseph Turner
:
Ännu ett engelsk märke som har kläder som passar till ett lite lantligt preppystuk vilket de bevisar genom att de har en del tweed, kashmir/lammulströjor och jaktjackor som liknar Barbours modeller. Skor har de även i mängder i allt från tassel loafers till Chelsea boots. De inte så grovt virkade slipsarna i lite vågade mönster är en sak i deras sortiment som jag hyser mycket goda tankar om och de kan inhandlas för endast 31 pund. Joseph Turner har också en del på deras sida som de kallar Clearnce där allt bara blir bättre. Man kan till exempel inhandla en kashmirtröja för endast 79  pund eller ett par Chelsea boots för 85 pund. Mitt i alla fina ord om det här märket så vill jag bara påpeka att de inte har storleken small på sina käder så vi här på Style by Lindberg som tillhör den yngre generationen och inte har helt färdigvuxna kroppar undviker därför att köpa kläder från märket som antagligen inte kan ge oss en bra passform men våra bloggläsare tror jag däremot kan fylla upp de lite större storlekarna så för de bör det inte vara ett problem.


Några Prisexempel
på plagg av märket: Kashmirtröja för 79 pund, tweedkavaj för 157 pund och Jaktjacka 54 pund.

Hugo


RSS 2.0