Tips/Trender: Kontrasterande jackkragar


Höstens snyggaste bikerjacka är signerad franska A.P.C. mycket tack vare pälskragen.

Den senaste tidens pilotjackemode har smittat av sig på hela marknaden och nu ses pälskragar på de flesta ytterplagg, långa som korta. Detta har i sin tur fört med sig en ökad uppskattning för kontrasterande kragar i exempelvis manchester (jag refererar till föregående inläggs jacka från Fay som ni kan se bild på nedan). Detta handlar inte bara om färgkontraster utan även om materialkontraster och jackan i fråga hade lyckats kombinera dessa två faktorer på ett fördelaktigt sätt. I dagens inlägg finns inget bildexempel på någon längre modell men Burberry Prorsum har tillverkat en trenchcoat med vit pälskrage. Den går att beskåda på Nathalie Schuterman.


Italienska Fay har en firefighterjacka med krage som kontrasterar både vad gäller material och färg.

Trenden med jackkragar i andra färger och annat material kan som sagt spåras tillbaka till pilotjackornas återkomst på modemarknaden. Att sammanfatta allt detta till endast en trend känns dock en smula felaktigt då exempelvis Barbours klassiska oljerockar har haft denna typ av kragar i alla tider. Dessa jackor blir således en smula malplacerade när man kategoriserar dem under denna trend. Man kan dock fråga sig om trenden ökar försäljningen av denna klassiska jacka.


Tunnspårig manchesterkrage i mörkare ton än jackan, från Kitsuné x Mackintosh.

Mackintosh har flera modeller med kontrasterande kragar inför denna höst, ofta i sammetsliknande, tunnspårig manchester som i exemplet ovan. Dessa är dock i mörka utföranden och ska man verkligen följa modet är det nog ljust som gäller. Det kan vara i form av en ljus pälskrage på en jeans- eller skinnjacka eller kanske i form av en ljus manchesterkrage på en denimjacka med utanpåliggande fickor. Är det en jeansjacka med pälskrage man söker, kan jag rekommendera ett besök på Urban Outfitters där flera billiga vintage-alternativ finns. Gant Rugger har också en fin variant men detta blir betydligt dyrare.

Hugo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0