Dagens Outfit: Inköp av byxorMin byxgarderob är inte särskilt stor och behöver flera tillskott. Just nu bortprioriteras badbyxor då det känns som en lite onödig investering. Först på tur står istället ett par Dockers-chinos som jag känner fungerar vid så många tillfällen. Ett par chinos av det slaget är att föredra till både Oxfordskjorta, loafers och ofodrad kavaj samt till t-shirt, sneakers och hoodie. Efter det är det ett par Nudie-jeans som gäller. Läser någon av er bloggen Denimdyrkaren? Den finns på Kings hemsida och jag brukar kika in då och då. Han håller ofta på med diverse olika inslitningsprojekt och tvättar dem sällan innan han använt dem i sådär ett halvår. Ofräscht kan man kanske tycka men de blir verkligen galet snygga och personliga.

Jacka:
Paul Smith Jeans Skjorta: 16th Collection Jeans: Nudie Skor: MHL x Sperry Topsider Mössa: Principe di Salina

Hugo

Dagens Outfit: Fiske vid FladenJag och Gabriel är mycket förtjusta i att fiska under sommarens regnigare dagar och då bär det vanligtvis av  till Fladen. Istiden har satt sina spår kring den lilla viken och klipporna är fyllda av "äggkoppar". Vanligtvis när det bär av till Fladen är man iförd shorts, regnjacka och tygskor som sällan är torra på tillbakavägen. Vi vill dock helst inte lära av våra misstag utan har alltid envisats med att gå i badshorts, trenchcoat och vita Converse. Traditionen kommer naturligtvis fortsätta även denna sommar men då blir det en uppdaterad version med Vans Authentics/Eras och urtvättade regnjackor i kortare modeller.

Jacka:
Wings and Horns T-shirt: A.P.C. Shorts: Polo Ralph Lauren Skor: MHL x Sperry Topsider Glasögon: Oliver Peoples

Hugo

Velour S/S 10 "Feelgood Preppy"Ett av mina favoritmärken just nu är svenska Velour. Deras kläder är kanske inte de snyggaste men de är fantastiskt lättburna. När man är 16 år känner man sig helt enkelt inte alltid helt bekväm i de kanske snyggaste kläderna från exempelvis Boglioli. Dessutom är deras kläder mer anpassade för de tillfällen som den svenska sommaren erbjuder. För att ta ett exempel så är inte Borsalino-kavajer speciellt välanpassade för stranden. Velours grundare har valt att sammanfatta den bekväma men långt ifrån trashiga stilen som Velour förespråkar för "Feelgood Preppy", vilket känns som en ganska bra formulering. Jag tycker dock att begreppet preppy har blivit allt för brett och överanvänt. Detta vill jag gärna ha kommentarer på, var går gränsen för vad som får kallas preppy?
Jag upplever Velour som ett väldigt underskattat märke och jag tror det har med marknadsföringen att göra. Velour har heller inte någon butik i Stockholm ännu vilket naturligtvis påverkat. De  har heller inte hittat in i några trevliga butiker utanför Göteborg och de finns förvånansvärt nog inte på vare sig Très Bien Shop eller Nitty Gritty.Om man granskar plaggen i Velours vårkollektion konstaterar man två saker. Det positiva är att nästan alla plagg är väldigt snygga med en trevligt tvättad finish. Det negativa är att skjortornas kragar sällan är något att hurra över, då de ofta är allt för smala. Alla byxor som märket säljer är dock riktigt schyssta och i sortimentet finns både supersnygga urtvättade chinos och short samt fina jeans och jeansshorts.  Mina två favoriter i garderoben kommer från just Velour och förutom dessa, den nya jackan och mössan som jag alltid bär och snart får betraktas som mitt varumärke, äger jag också en t-shirt från märket, inhandlad på Herr Judit för något år sedan. T-shirten har stora, röda akrylfläckar över sig men jag har ännu inte gett upp hoppet att de ska gå att ta bort från t-shirten som liknar den på översta bilden.Ett av mina favoritplagg ur vårkollektionen är deras kabelstickade tröja som är snygg i både blått och orange. Om jag fick välja skulle den dock bäras utan något under och med mörkblå shorts eller ljusa jeansshorts och krämvita Vans Authentics. Helst med ärmarna uppdragna en bit.

Hugo

Bildinspiration: Slitet stickatSeglartröjor och slitna jeans eller kanske jeansshorts. Någon annan som kommer satsa på det?Riktigt fint urtvättad tröja från Polo Ralph Lauren. Kanske går att hitta något liknande second hand.


Eller så köper man i urtvättat nyskick från till exempel Boomerang.

Hugo

Stilikon: Erik DanielsonMed sin otroligt breda stil är Erik Danielson en stilförebild av högre rang. Han har precis allt det där man själv vill ha och samtidigt känner att man kan uppnå, något som triggar en att försöka leva upp till det hela tiden. Detta är postivt med Eriks stil. Man skulle kunna bära upp stilen/stilarna själv och det är just därför jag idag skriver om Erik istället för Lino Ieluzzi. Söderkillen har ju kanske inte riktigt någon speciell stil, han verkar snarare haka på alla trender och ibland är det skate, ibland är det workwear och ibland är det något åt Mad Men-hållet.Erik Danielson jobbar på Nitty Gritty och sålde bland annat på mig mina Vans Era igår. Det undgår nog ingen som går in på Nitty Gritty att Erik alltid är väldigt snyggt eller åtminstone coolt klädd och få bär upp en Oxfordskjorta under en jeansskjorta på det sätt som Erik gör. Det är dock ovanligt att se honom i kostym men den här Thom Browne-kostymen har jag blivit riktigt kär i. Jag gillar vanligtvis inte Thom Browne speciellt mycket men silhuetten på kostymbyxorna är verkligen fantastisk.I november fotades han för bloggen A Fanatic och det är därifrån bilderna kommer. Man blir rejält sugen på att införskaffa ett par Dockers-chinos när man ser bilderna, men jag skulle nog satsa på slim fit-modellen för min del.


Jag gillar över lag crewnecks och den här typen av collegetröjor är inget undantag. Tycker speciellt att den här ljusgrå färgen alltid är snygg och nya svenska märket Burglar säljer en fin variant på Nitty Gritty.

Hugo

Dagens Outfit: Erik DanielsonVi fortsätter köra på stilen med tunnare regnjacka, jeans, urtvättade tröjor och Vans. Efter att ha suttit och tittat på bilder på Erik Danielson kan jag konstatera att han är hela den här stilens stora ikon. Det är skatemode med autentiska skärgårdsinfluenser och gärna fula huvudbonader i stil med jaktkepsar. Erik bär dessutom nästan alltid A.P.C.-jeans precis som vi har i denna utstyrsel. Mer om Erik i morgondagens inlägg. Han har också en liknande jacka men den här är betydligt billigare och ett mycket bra tips. 900 kronor på Weekday. Tröjan är också något av en favorit just nu. Urtvättad, avigstickad tröja som fungerar till precis allt.Jacka:
Weekday Tröja: Boomerang Jeans: A.P.C. Skor: Vans Väska: Calabrese

Hugo

Inköp: Vans Era


Nytt i skogarderoben

Nu har äntligen skoinköpet genomförts. Efter att ha rådfrågat er var det tydligt att jag borde köpt den kornblå varianten i modellen Authentics. Efter att jag hört vad ni tyckte bestämde jag mig ändå för ett par vita Sperry Topsiders som Gabriel förespråkade, och det var också dem jag köpte först idag. När jag kom hem från Shoeline med det nya paret skor kände jag mig ändå inte helt nöjd så jag vände faktiskt tillbaka, tog pengarna och köpte dessa istället på Nitty Gritty av husguden Erik Danielson. Jag lyssnade med andra ord vare sig på er eller Gabriel och med detta är jag mycket nöjd med motivationen att dessa kommer vara riktigt snygga tillsammans med Velour-jackan.


Skor från Vans, 649:-

Hugo

Sommarmode: Den urtvättade pikén

http://www.awesomestories.com/images/user/06f2c13920.gif
Jag och Gabriel hade för någon dag sedan en ganska intressant diskussion angående huruvida sextioåriga östermalmstanter på semester på spanska solkusten, var den nya stilikonen eller inte. Vi kom emellertid aldrig fram till något bestämt svar men en sak de verkligen lyckas med är de urtvättade pikéerna i tidigare starka färger. Vi på Style by Lindberg har tagit till oss denna trend och förespråkar detta starkt. Marc O´Polo har satsat på just detta fenomen och i deras vårkollektion finns ett tiotal fint urtvättade pikéer. Massimo Dutti har också en ganska fin i en urtvättad tegelfärg men Marc O´Polo gör det nästan bättre då deras pikéer är mer ojämnt urtvättade och kragarna börjat vittna på vissa delar. Det ska dock sägas att den från Massimo Dutti kostar hälften så mycket med sina blygsamma 299 kronor.Det absolut snyggaste är dock att hitta en naturligt urtvättad piké och med tanke på hur många pikéer det vanligtvis finns på diverse second hand-butiker så bör detta inte vara något omöjligt uppdrag. Naturligtvis är detta också billigare men det är väl en avvägning mellan hur mycket tid kontra hur mycket pengar man vill lägga. Piké råkar vara ett ganska osmickrande plagg för min taniga överkropp så jag tror istället jag ska införskaffa en skjorta från italienska märket William som säljs på Herr Judit. Jag har nämligen hittat en i precis samma färgskala som pikén från Massimo Dutti. Om jag passade i piké skulle drömmen hur som helst vara att hitta en urtvättad turkos Lacoste-piké.

Hugo

Bildinspiration: Dagens Bild


Jag för blivande stormärket inom skate-mode, Alaska Apparel Inc.

Min klasskompis Zak håller på att starta ett eget märke vid namn Alaska Apparel Inc. och hans slutprojekt i skolan har varit att just arbeta med detta märke. Bland annat har han under terminen sytt dessa jeans. Han är också en lovande fotograf och här har han fotograferat mig till hans reklamkampanj. Om man vill köpa något från märket (som än så länge endast erbjuder skate-inspirerade t-shirts med tryck och en tygpåse) kan söka upp det på Facebook och beställa där. Tror att det är 300 kronor han tar för en t-shirt.

Hugo

Dagens Outfit: Snyggt efter två månaderOm några dagar ska jag köpa nya skor och det blir årets trendsko, Vans Authentics som gäller. Frågan är bara om jag ska köpa de marinblåa som jag visade i en Dagens Outfit för några dagar sedan, eller om jag ska köpa dessa. I nyskick tycker jag de marinblåa är klart snyggare men efter att de slitits ett tag är jag osäker. Vad tycker ni? Tacksam om ni kommenterar på detta. Över huvud taget är det inte så snyggt med gälla färger och därav namnet på denna utstyrsel. Både skorna och mössan skulle behöva lite smuts och lite solbleknad. Jeansshorts är annars en av sommarens trender för män. För ovanlighetens skull är det inte bara tjejer som ska bära detta.

Tröja:
A.P.C. Shorts: Samsoe Samsoe Skor: Vans Mössa: Principe di Salina Armband: Tateossian och Tod´s

Hugo

Tips: Jacka från WeekdayFör någon dag sedan behandlades ämnet regnjackor. Då hade jag bilder på två jackor från Nitty Gritty, en för 7 495 kronor och en som gick på 5 995 kronor. Det är väldigt mycket pengar, speciellt för en student och därför är ett billigare alternativ att föredra. Weekday har en riktigt schysst regnjacka som dessutom bara kostar 900 kronor. Ett bra tips eller vad tycker ni?

Hugo

Dagens Outfit: Det mesta regnar bortUnder varma dagar som denna är det lätt att lura sig själv att man inte skulle behöva någon regnjacka, men ack så fel man har. Även om en ofodrad kavaj kanske är sommarens bästa plagg för att hålla värmen på kvällarna så är det inget man går och fiskar med, seglar i eller överhuvudtaget går ut i om det regnar. Jag kan se mig själv framför mig iförd dessa plagg, svingandes med ett kastspö i hopp om att få en gädda på kroken. Möjligen är det Gabriel jag ser framför mig, i hopp om att han inte ska råka kasta iväg ytterligare ett drag. Det är nämligen en ovana han har och dessutom äger han både denna fantastiska t-shirt och skorna från Vans.

Jacka:
Wings and Horns T-shirt: A.P.C. Jeans: Nudie Kappsäck: Calabrese Skor: Vans

Hugo


Plagg/Accesoarer: Regnjackan


Barbours oljerockar går att hitta överallt och är en investering, Barbour Beaufort 3 300:-

För några dagar sedan bad signaturen Daniel om ett inlägg som berörde regnjackor. Jag har därför valt ut fem fina alternativ för den som känner att en regnjacka för sommarhalvåret saknas i garderoben. Jag har själv införskaffat en regnjacka för vår, sommar och höst. För två dagar sedan bar det av till NK och regnjackan från Velour införskaffades. Den är fint urtvättad redan från början och kommer passa perfekt under sommarhalvårets regnigare dagar samt under de få dagar per år man seglar.


Jacka från Velour som säljs på bland annat NK 1499:-

Barbours oljerockar är en investering som man aldrig ångrar. Jag skulle satsa på en kortare modell som kan kompletteras med innerfoder i päls. Då har du en jacka för höst, vinter och vår, till på köpet blir den bara snyggare och snyggare ju längre man har den. För att se ett exemplet på detta är det bara att titta på bilden här ovan.


Riktigt fin jacka från Polo Ralph Lauren som finns bland annat på Nitty Gritty. 7 495:-

Nitty Gritty erbjuder flera fina regnjackor i vår, bland annat har de inne en riktigt fin från Polo Ralph Lauren och en variant från Wings and Horns med väldigt fin väv. Ett ledord för regnjackan just nu är att det ska vara pösiga fickor och gärna fyra stycken. Känslan ska vara att det ligger fiskedrag i bröstfickorna och enn fällkniv i innerfickan. Det är fiske och friluftsinspirerat helt enkelt.

Fint alternativ från Wings and Horns i en ovanlig men lättmatchad färg, 5 995:-

Svenska märket Stutterheim har rosats från flera håll och om man vill satsa på en mer autentisk fiskarstil än den 70-tals influerade fiskarstil som förespråkas i övrigt, är modellen från Stutterheim den rätta. Deras svarta, långa regnrock är en hybrid av de första oljerockarna och de moderna Mackintosh-rockarna. Stiligt, funktionellt och autentiskt. Allt man kan önska sig?


Tidlös modell från svenska Stutterheim, 1 500:-

Hugo

Dagens Outfit: Upptakt inför sommaren


Idag fick man äntligen avnjuta den första riktigt varma vårdagen. Dagens outfit ska tänkas snegla på en mundering som lär passa för de lite svalare dagarna i sommer. Iallafall för dem som har siktet inställt på kläder i italiensk tappning. En bommulsblazer i en lite mer framtonande färg än kanske marinblått är till att föredra på sommaren, den på bilden som har en kulör som drar mot en mer klarblå färg än marinblått är ett utmärkt exempel. En sådan lite mer vågad kavaj gör sig fruktansvärt bra med ett par slimmade kostymbyxor med slag i någon enklare färg. Att sedan kombinera denna grund med ett par strumplösa fötter, mockaloafers och handleder med några smått absurda armband i trevliga färger, från exempelvis Tod's gör anletet fullbordat.

Skjorta: Finamore Napoli Glasögon: Moscot Kavaj: Barena Översta armbandet: Tateossian Understa armbandet: Tod's Byxor: Kiton Skor: Brooks Brothers

Gabriel

Lagom och Ann-Sofie BackHugo

Dagens Outfit: Regning sommardag på WaxholmsbåtMårten drar på sin släpkärra längs grusvägen. Den småkyliga dagen kombinerat med duggregnet ser Mårten som en indikation på sommarens slut. Han tar ett djupt andetag och hans lungor fylls med doften av det våta vägdammet. Han kisar i duggregnet och börjar tänka på känslan av att komma in i den varma stugan. Väl där ska han och hans vänner samla kraft för att laga middagen bestående av en pasta. Helst av allt skulle han bara vilja gå och lägga sig när han kom fram men han tröstar sig med att det går snabbt att laga mat när man är tio personer. Fryser om fötterna gör han också. Hans Vans har börjat läcka in vatten och tyget har tillfälligt mörknat av vätan. Men han ska inte gnälla konstaterar han och inser att han bara är femtio meter från stugan.

Jacka: Polo Ralph Lauren Tröja: These Glory Days Skjorta: 16thCollection Jeans: Nudie Skor: Vans

Hugo

Dagens Outfit: Med uppkavlade ärmarEfter riktigt skral uppdatering på sistone tror jag att vi äntligen är tillbaka på banan. Från och med imorgon ska vi försöka posta lite längre inlägg med mer substans än de som publicerats i veckan. Imorgon alltså, tills dess får ni nöja er med denna utstyrsel. Inte för att det är något fel på den. Dessa plagg skulle inte vara fel att gå runt i på Kungsgatan om någon månad, eller Sandhamn för den delen. Jag kan verkligen se framför mig hur en rågummi-sula ser ut efter några timmar på grusvägarna i Sandhamn. När man strosar runt i stan såhär års, eller ute i skärgården för den delen, är det alltid jobbigt att gå runt med saker i fickorna. Nycklar och mobil i shortsfickan ser inte bra ut. Då man inte bär någon jacka med lämpliga fickor under varma dagar som dessa är en "small bag on a string" precis vad man behöver. Jag skulle nog inte köpa någon i dagsläget men jag varje gång jag ser en man med denna accessoar, reagerar jag på att jag tycker det är snyggt. Notera att det är plagg och accessoarer på S som gäller just nu:

Skjorta:
Gant Rugger Short: Weekday Skor: Yuketen Solglasögon: Oliver Peoples Small bag on a string: 16thCollection

Hugo

Jubileum betyder frågestund

Med detta inlägg inräknat har jag och Gabriel skrivit och publicerat inte mindre än 300 inlägg sedan flytten till blogg.se, som genomfördes i juli 2009. Det har skrivits ganska exakt ett inlägg per dag med andra ord. Vi snittar nu på cirka 300 unika besökare per dag om man får lita på Google Analytics. Då det är jubileum tänkte vi att ni under den närmsta månaden, eller närmare bestämt till den nionde juni, kan maila era frågor till stylebylindberg@live.se . Där kan ni fråga vad som helst (nästan) och svaren kommer publiceras i ett större inlägg den tionde juni.

Hugo

Plagg/Accessoarer: Yuketens loafers

Den senaste tiden har jag gått och blivit väldigt förtjust i Yuketens skor med rågummi-sula
Dessa är inget undantag men jag vill poängtera att det inte är själva sulan som tilltalar mig.


Snarare stuket de fått på skorna, inte dressade men fortfarande med en utstrålning av kvalité. Loafers, Yuketen 375$

Hugo

Dagens Outfit: Utstyrsel för en dag som dennaOm det var någon som blev sugen på jackan från gårdagens inlägg så kommer här ett förslag på hur den kan matchas. Jag är själv väldigt sugen på den men jag måste vänta till den 25:e innan jag har råd. Gabriel hade också sett att Topmans underlinje Pleasure Beach kommit in i butik så nu är det mycket man vill ha men lite man har råd med. I Pleasure Beach´s sortiment finns nämligen en grym t-shirt och en riktigt snygg college-tröja. Man kan inte få allt. Tidigare har vi i stort sett bara behandlat marint mode för vinter och sommar men det här får nog klassificeras som vår och höst. Det här är precis den typ av kläder man ska ha en mulen dag som denna.

Jacka: 
Velour Tröja: S.N.S. Herning Jeans: A.P.C. Skor: Common Projects Mössa: Inverallan

Hugo

Tips: Vårens snyggaste jacka


Charlie Westerberg modellerar för Velour

Vårens snyggaste (med viss konkurrens från en oljerock som Hope har med i sin vårkollektion) jacka kommer från Velour. Hade helst av allt hittat en bild på Charlie i den mörkblå, då jag anser att den undre inte riktigt gör sig rättvisa som den är uppstoppad på den bilden. Den ljusblå är visserligen grymt snygg den med men jag brukar vara dålig på så starka färger. 1 500 kronor kostar den och den säljs bland annat på Grandpa och NK. PUB hade den ljusa inne senast jag kollade.


Oslagbar jacka för skärgården, Velour 1 500:-

Hugo

April77 på BelowHugo

Bildinspiration: Förra sommarens modeTvå måsten i sommar, Dockers-chinos och espadrillos.Like a dwarf among midgets som de säger i Family Guy, notera hur killen lutad mot stängslet är klädd jämfört med John som killen på bilderna heter.En mer casual stil med exempel på ett annat sätt att bära samma cardigan.Rutig skjorta i urtvättade pasteller och jeansshort, bägge viktiga i sommar. Bilder från Pause.se

Hugo

Dagens Outfit: Tre måsten till sommaren


Till att börja med vill jag poängtera att byxorna ska vara slarvigt uppkavlade en bit så att ett par smått excentriska strumpor visas upp. Alternativt kan ett par brunbrända ben visas upp, men det viktiga är att man måste bryta av så att byxorna och skorna inte smälter ihop, någon som är lätt hänt när de är i samma färg. Varför heter då denna utstyrsel som den heter? Jo, en skjorta i detta slag, en kavaj med följsamma axlar och ett par Dockers-chinos är just måsten till sommaren 2010. Varför just smalaste modellen av Dockers-chinos då? Jo, passformen. De flesta chinos har en tendens att ge bäraren en rejäl langos-röv, vilket aldrig är trevligt. Det slipper du i dessa och de från Incotex möjligen. Dessutom är tyget i ett material som skrynklar sig snyggt när man kavlar upp dem. Jag är dock inte helt nöjd med hur denna utstyrsel tvingats få plats på 500 pixlar så för ultimat upllevelse får ni klicka på miniatyren nedan.Kavaj: Boglioli Skjorta: 16thCollection Chinos: Dockers Skor: Brunello Cucinelli Glasögon: Oliver Peoples Armband: Bottega Veneta

Hugo

Tre säkra sommarkombosVissa saker passar bättre med varandra än andra saker och här har ni tre kombos att nyttja under sommaren. Dessa tre är dessutom tänkta för en sommardags alla tillfällen med en kvällsvariant, en strandvariant och en variant för eftermiddagen. Vi kan börja med kvällen.

Kavaj och seglartröja:
Detta är en kombo jag använt flitigt sedan inköpet av These Glory Days-kavajen. I onsdags inhandlades dessutom en tredje seglartröja. Det senaste tillskottet i garderoben är en tjockare seglartröja från KappAhl. Nu låter det som att det är en grov seglartröja men så är inte fallet, det är bara det att mina tidigare seglartröjor är av typen "långärmad t-shirt". Ibland kan man faktiskt fynda hos budgetkedjorna och detta är ett bra exempel. Jag betalade 199 kronor för den istället för 975:- som en identisk tröja från Mads Norgaard kostade. Jag har svårt att tro att "den otroligt mycket bätte kvalitén på Mads Norgaards produkter" skulla vara värd mellanskillnaden på 676 kronor.
Hur som helst är detta en kombo som ger ett avslappnat och sofistikerat intryck utan att vara stelt eller onödigt uppklätt.Urtvättad piké och seglarskor:
På förmiddagen idag gick jag och Gabriel och dagdrömde om att hitta en urtvättad, turkos piké från Lacoste på Myrorna eller Stadsmissionen på Kungsholmen. Har blivit oerhört influerad av Band of Outsiders-kampanjen som sagt och en urtvättad pike bör inte vara allt för dyr. Ju mer urtvättad desto bättre. Tillsammans med seglarskor blir det perfekt och ett inköp av just seglarskor är på sin plats. Tror faktiskt att det blir 16thCollection som valet faller på i slutändan då priset är oerhört förmånligt.

Oxfordskjorta och badshorts: Många förknippar badshorts med surfarshorts som sträcker sig ned över knäna, blaffiga grafittilogotyper. Så behöver det absolut inte vara. För mig är badbyxor ett alternativ till shorts under stora delar av dagen och absolut något att lägga lite pengar på. Man får se till att köpa en kortare modell som fungerar till flera överdelar helt enkelt. Med andra ord ska man nog satsa på vita eller kanske blå då rosa eller andra skrikiga färger är till för den som inte behöver tänka på matchning med överdel.
Om man är en sådan som använder badshortsen till mer än bad är det snyggast att matcha med Oxfordskjortor i pastellfärger. Om man väljer vita badshorts kan man med fördel matcha med en randig Oxfordskjorta där det vita i badshortsen fångar upp skjortans vita ränder.

Hugo


RSS 2.0