Höstmode 2010: Utökning av skjortgarderoben


Skjortor från skjortspecialisterna på Gitman Vintage.

Jag läste en intervju med Michael Bastian på Cafés hemsida. Designern, som är aktuell med vårkollektionen i sitt samarbete med Gant, delade med sig av sina tio bästa stiltips och valde ut garderobens fem viktigaste plagg. Jag insåg att jag ägde samtliga av de viktigaste plaggen, eller en likvärdig ersättare, förutom den vita oxfordskjortan. Sedan jag på något sätt tappade bort, läs lånade ut till min lillebror som hade bort, min vita oxfordskjorta från Our Legacy, har jag saknat detta oslagbara plagg. Läs denna helt klart läsvärda intervju med de övriga plaggen på listan, här. Jag insåg att garderoben behöver uppdateras för min och säkert många andras del och beslöt mig att skriva ett inlägg med höstgarderobens viktigaste skjortor plus några eventuella tillskott för denna säsong.


Vit oxfordskjorta med fina knappar, Our Legacy.

Oxfordskjortor går både bra som fritidskjortor och att bäras på jobbet under en uddakavaj. De klassiska färgerna vit, ljusblå och rosa kan matchas i all oändlighet och när man äger ett enfärgat exemplar av dessa kan man börja experimentera med olika mönstrade oxfordskjortor. Med olika mönstrade menas generellt olika glest randiga skjortor. Rosa eller blå med vita ränder är alltid snyggt och fungerar till det mesta. Michael Bastian sa för övrigt en ganska träffsäker sak angående rosa oxfordskjortor, han kallade dem "bakisskjortor". Alla män ser bättre, och framför allt fräschare, ut i rosa.


Den här typen av retrorutiga, tunna skjortor har vi sett mycket av på sistone. Bland annat hos Gant Rugger, denna är dock från J.Crew.

Flanellskjortor med vita inslag är en trend jag talade mycket om när vi började skriva om höstmodet i början på augusti. Our Legacy, som vi talar alldeles för lite om på den här bloggen, gör verkligen helt fantastiska skjortor. Jag älskar verkligen deras enkla oxfordskjortor och deras klassiska flanellskjortor, alltid med lika perfekta skjortkragar. I höstens kollektion finns ett antal skjortor mellan 1 000 och 1 400 kronor, som alal är bättre än de flesta konkurrenters alternativ. Alldeles snart slår också deras nya butik upp dörrarna. Tanken är att det ska ske före septembers slut och för er som inte hört om butiken tidigare är den i samarbete med Très Bien Shop. Butiken ligger på Sibyllegatan 9 och innehåller så gott som hela Our Legacys aktuella kollektion.


En av höstens många fina flanellskjortor med vita inslag. Denna är från Our Legacy.

Då överskjortor blir ett alltmer populärt plagg trots det faktum att det är mycket svårburet, vidgar sig just denna hösts skjortgarderob ytterligare och blir ännu större i och med deras intåg på modemarknaden. Fina alternativ finns från både Gant Rugger och Our Legacy. Klarar man av att bära det, om möjligt, ännu mer svårburna plagget täckväst, är detta plagg något av ett måste. Här är det också vita inslag som gäller och mitt tips är att leta efter skjortor med klassiska färger som vitt, blått och rött i kombination. Detta plagg får ses som den mest höstiga skjorttypen då den är lika säsongsbunden som linneskjortan.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Schenken

Det är därför man inte skall ha småsyskon för att det tappar bort saker...

2010-09-15 @ 23:04:52
Postat av: Hugo

I det här fallet uppskattar jag verkligen formuleringen "det".Hugo

2010-09-15 @ 23:24:41
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: AA

Bra artikel om fina skjortor! När jag läste denna kom jag på att jag har en just Gitman Vintage skjorta som är använd en gång, och jag undrar nu om någon av er är intresserad i att köpa denna? Den är vit och smalblårandig!Hör av er om ni är intresserade på hampusvonhauswolff@gmail.com

2010-09-16 @ 19:05:14
Postat av: Daniel

Mycket trevlig länk du hade. Är sjukt sugen att beställa lite skjortor för det är verkligen mycket snyggare än t-shirts. Tycker också att det var lite skönt att du inte nämnde A.P.C en enda gång. Inget ont, men det är trevligare med lite variation:)

2010-09-16 @ 21:22:25
Postat av: Schenken & Elsa

hahaha... Ville ni komma eller kan ni inte??

2010-09-17 @ 08:53:41
Postat av: Hugo

AA: Jag är helt klart intresserad om det är en small. Kul att du gillade inlägget för övrigt.Daniel: Jag uppskattar verkligen det du sa om A.P.C., variation förnöjer ju alltid.Schenken & Elsa: Oj, ber om ursäkt för sent svar. Tror inte jag ska i väg någonstans under höstlovet så det vore verkligen jättetrevligt.Hugo

2010-09-17 @ 19:27:16
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: AA

Okej, japp det är en small. Såg att den har börjat säljas på Nitty Gritty för någon dag sedan. Kan man få din mail så kanske vi kan ordna någonting!

2010-09-17 @ 20:05:46
Postat av: Auster

Lite förvånad över att du inte skrivit om brooks brothers? Bra, snygga skjortor till ett helt klart överkomligt pris!

2010-09-20 @ 13:02:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0