WELCOME på Sibyllegatan 9


Welcome Store Opening från Johan Hurtig, på Vimeo.

Jag och Gabriel var på plats när Très Bien Shop och Our Legacy hade invigning av deras gemensamma butik Welcome. Utbudet av kläder är riktigt bra och det är ett fantastiskt fint sortiment man kan söka igenom vid besök. Märken som A.P.C., Engineered Garments, Gitman Vintage, Kitsuné, Nanamica, Woolrich Woolen Mills och förstås Our Legacy trängs om platsen i den, trots detta, luftiga butiken. Utöver detta finns trevliga stickade plagg från S.N.S. Herning som för övrigt ska ta fram en minikollektion av stickade plagg tillsammans med butiken. Dessutom erbjuds skor från Alden, Common Projects, Diemme, Mark McNairy, Quoddy, Tricker’s och Yuketen. Med andra ord ett märkesutbud som ger dem möjligheten att konkurrera med exempelvis Nitty Gritty.


Ljust och luftigt är det trots att det mestadels hänger mörkt på galgarna.

Jockum Hallin, en av Our Legacys grundare som jag fick äran att växla några ord med, vill dock inte se Welcome som en konkurrent till Nitty Gritty, snarare ett komplement, och tillade att Our Legacy-butiken på Krukmakargatan har gett honom bra kontakt med killarna där. Han påpekade också att deras butik på Krukmakargatan tjänar mycket på att Nitty Gritty går så bra, då det blir en stridare ström av modemedvetna män till den gemensamma adressen på Krukmakargatan.

Just läget på den nya butiken tycker jag går att ifrågasätta då det inte ligger några närliggande modebutiker för den tänkta målgruppen, i närheten av Welcome.


Ett smakprov på Our Legacys breda skjortsortiment.

Kring butikens läge resonerade Jockum Hallin så att den lite avskilda butiken ska få besökarna att känna sig mer speciella som går dit. "Man känner sig lite mer exklusiv när man besöker en butik vars läge är lite hemligt", tyckte Jockum. Honom kan ni se mer av i intervjun högst upp i denna korta artikel.


Till vänster i bild syns bland annat delar av A.P.C.s höstkollektion.

Butiken är redan fylld till av trevliga, grovstickade plagg och värmande jackor och västar. Till råga på detta landar flera värmade dunvästar, och mycket annat smått och gott, i butiken senare under hösten, allt från japanska Beams och deras underkollektion Beams Plus. Welcome blir då första butik i Sverige att erbjuda det japanska märket som ni säkerligen kommer kunna läsa mer om här på bloggen under hösten.


Butiken kommer också ta in vissa exklusiva plagg och delar av Our Legacys provkollektioner.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Samlat Mode

Ska definitivt ta mig ett besök dit nästa gång man är i närheten!

2010-10-14 @ 18:49:56
URL: http://samlatmode.blogspot.com/
Postat av: lovisa

Har frågestund i bloggen:) fråga mig om smink, träning, musik eller ja, vad som helst, svarar så gott jag kan!:)annars ha en trevlig kväll!:)

2010-10-14 @ 19:16:42
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Hugo

Samlat Mode: Gör det, butiken är definitivt värt ett besök.lovisa: Okej, vad trevligt. Har dessvärre inga frågor om exempelvis smink.Hugo

2010-10-16 @ 10:55:12
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0