Tips/Trender: Into the Wild


Trailern till Sean Penn's Into the Wild med Emile Hirsch i huvudrollen.

Into the Wild är inte bara en fantastisk film och namnet på Gant Ruggers höstkollektion, det är också det begrepp som bäst beskriver hela höstens och vinterns mode. Nomadmodet består av jordfärger och retroinfluerade funktionsplagg i en oemotståndlig symbios och jag tror att alla män drömmer om att någon gång lämna storstaden för vildmarken. Nomadmodet är dock inte endast något vi kommer se under vintern utan det är även något vi kommer se mycket av i vår och sommar i form av smårutiga skjortor i sobra färger, kombinerade med vita linnen och vidare chinos, precis som i filmen Nomads ni kan se längre ned i inlägget.


Bild ur Gant Ruggers höstkampanj.

Något jag speciellt tror på är just hur vita linnen nedstoppade i grövre chinos, i kombination med uppknäppta skjortor med uppkavlade ärmar. Detta ser vi flera gånger i filmen Nomads, influerad av Steven Alans kollektion för Dockers, och dessutom finns liknande tendenser i Gant Ruggers vårkollektion. Detta kommer gynna några märken som åter får ta steget fram, i stil med hur Fjällräven åter blev ett stort märke inför denna höst, och bland dessa återfinns troligen Carhartt och Dockers som alltid sysslat med just jordtoner. Det handlar mycket om att se ut att vara på resande fot och en accessoar som på något sätt beskriver hela stilen är den hårt åtgångna resväskan, gärna i ett enkelt utförande med endast en eller två färger. Helst ska dessa färger vara två nyanser av brunt och då i form av läder, i alla fall i min smått bisarra, utopiska bild av nomadmode.


Nomads - Final Cut from Shal Ngo on Vimeo.

Jordfärgernas återkomst kommer gynna några märken som åter får ta steget fram, i stil med hur Fjällräven åter blev ett stort märke inför denna höst, och bland dessa återfinns troligen Carhartt och Dockers som alltid sysslat med just jordtoner i sina kläder. Nomadtendenser har vi sett på bloggen den senaste tiden i form av bilder från några samarbetskollektioner, och jag tänker då på Carhartts kollektion för A.P.C. och tidigare nämda Steven Alans för Dockers. Det som är signifikativt för nomadmodet är just färgerna och om vi talade om urtvättade färger inför förra våren, talar vi inför den kommande våren om urtvättade, rentav dammiga, jordfärger. Det har helt enkelt specificerats ytterligare och allt kan ledas tillbaka till en enda händelse, jag talar förstås om filmen Into the Wild.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Schenken

Vi visste inte om du hade fått svaret. För att du inte svara....

2010-10-29 @ 22:14:24
Postat av: Hugo

Schenken: Jaha, ber om ursäkt i sådana fall. Trodde jag svarat till Elsa på Facebook.Hugo

2010-10-30 @ 17:41:52
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Gibson

Hejsan Hugo! Tack för bra blogg. Har du någon koll på var ryggsäcken som den fixiecyklande gentlemannen har på sig i "Nomads" videon är från?

Mvh/Gibson

2010-10-31 @ 00:27:55
Postat av: Hugo

Gibson: Nej, just varifrån den är vet jag inte men om du går in på Oi Polloi kan du hitta en liknande från Fjällräven. Second Hand-butiker brukar kunna erbjuda liknande ryggsäckar annars.Hugo

2010-10-31 @ 18:30:10
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0