Tips/Trender: Mode med självdistansUnder det senaste året har klädskaparna mer och mer börjat blanda in lite fulsnygga element i sina plagg. Detta gäller framför allt om man tittar på A.P.C., Our Legacy och Gant Rugger. Att utrusta kläderna med tryck, som ofta känns något outdoor-betonat, har blivit ett vanligt grepp. Kläderna har också ofta någon sorts humor i sig. Det som krävs för detta är att plagget i grund och botten är snyggt och välgjort, till exempel som A.P.C.-tröjan överst. Att sedan komplettera detta med att i en annan aspekt fullända plagget som att trycka dit, ett egentligen, ganska vidrigt tryck i form av en skidåkare gör intryck minst sagt intressant.Att bära ett sådant plagg bidrar till en lite mer avdramatiserad klädsel. Detta är något jag ofta strävar efter då jag lätt hamnar i något som ser allt för enkelspårigt ut. Jag tycker att man kan likna dessa självdistanserade kläder vid hur välklädda italienare bär sina kläder. I det här fallet är ironin direkt inbyggda i plaggen medan italienarna genom sin egen kreativitet lägger till detaljer såsom uppknäppta kavajärmar eller uppknäppta munkskor. Men poängen är iallafall att genom att "förstöra" en perfekt klädsel med något lite osmakligt försöka ge intrycket av att man inte är så pretto. Att kläderna bara åkt på utan eftertanke. Detta är något av det viktigaste som finns när det handlar om att bygga sig en egen stil.


Preppy är en stil som lätt kan bli lite för trångsynt. Om man ska få det hela lite mer intressant måste man blanda ut det med något annat, vilket gör stilen mer mångbottnad. Ett autentiskt tryck kan få ett plagg att bli mycket mer intressant, och kan göra ett till synes perfekt, klassiskt plagg ytterligare iögonfallande med en ytterligare, nästan komisk, dimension. För mig är kombinationen självdistans och preppy det Samuel Garlöv kallar "brooken preppy". Att blanda upp preppyplagg som klubbkavajen med exempelvis en arméjacka, ger samma effekt som att gjöra en hybrid av en snygg jeanskjorta och en Hawaiiskjorta.


Hur denna hybrid faktiskt ser ut i slutändan kan ni se exempel på här.

Gabriel

Kommentarer
Postat av: Schenken

Jag älskar " disco rules "tröjan. Den är precis som ni skriver här fulsnygg...

2010-11-01 @ 10:44:54
Postat av: Albrecht

Lite skitnödiga ordformuleringar här och var, men annars en bra summering.

2010-11-01 @ 11:44:26
Postat av: Antobio

Cool, vad är det för ryggsäck med?

2010-11-04 @ 23:55:00
Postat av: Hugo

Schenken: Jag kan inte göra annat än att hålla med. Den är fantastiskt skön!Antobio: Den är från Gant Ruggers höstkollektion.Hugo

2010-11-06 @ 13:11:44
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0