Plagg/Accessoarer: Snygg i svart


Svarta bergsklättrarkängor från Diemme, 2 495 kronor på Nitty Gritty.

Svart kommer alltid vara en viktig färg i allas garderober men tillfälligt har den fått stå åt sidan för bland annat marinblått. Efter fyra år av intetsägande gråskalor gick det upp för många hur få alternativ man ges vad gäller att bära färg. Svart har dock sina fördelar och kan vara riktigt snyggt. I en tid då ytterst få modemedvetna, svenska män bär svart kan det å andra sidan vara just den färg som gör det där lilla extra för en utstyrsel. Svart har helt enkelt fått oförtjänt lite plats på bloggen och därför kommer här en liten hyllning om än kritisk sådan.


Riktigt snygg vinterjacka från Penfield som fortsätter med tvådelade jackor under hösten. Jackan är från Nitty Gritty där den kostar 2 595 kronor.

Vi svenskar får bättre förutsättningar för att bära svart än man får i exempelvis medelhavsländerna. Detta beror på skandinaviens kalla klimat. För att lyckas med en utstyrsel innehållande svart bör man inte börja med accessoarerna. I första hand behöver man en riktigt snygg jacka, sen kan man börja tänka på accessoarerna då dessa också behövs i svart, vitt eller grått, för att få det hela harmoniskt. Det talas sällan om svart här på bloggen. Färgen, vars glansdagar tillfälligt är över och sedan 2008 inte är färgen de trendigaste bär. Då var det färgen hela Sverige bar och det talades vitt och brett om det svenska modeundret mellan 2004 och 2008. Nu har många tröttnat och i huvudsak Sveriges modeintresserade män.


Svarta mössor kan man hitta billigt och enkelt. Denna är från Naval Clothing Factory.

Alltfler investerar istället i plagg i marinblått, en färg som har de kvaliteter som svart erbjuder och därtill kan kombineras utan problem med färger som tegelrött, brunt och mörkgrönt. Detta går i viss mån med svart också men då endast med en färg i taget där någon av tidigare nämnda färger får agera accentfärg. Alltför ofta var det i och för sig inte den här typen av färger som kombinerades med svart utan allt som oftast var det kanske chockrosa, illrött och ljust néonblå. Men det går alltså att lyckas, bara börja med en riktigt snygg, svart jacka, sedan är allt som behövs några accessoarer i samma färgskala. Förslagsvis skor och mössa som i bild uppmärksammas i detta inlägg.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Sarah

Här kommer ett litet hett tips, en R&B artist som jag jobbar med som heter Paul M. Kolla in hans hemsida: http://www.paulm.se

Här är hans nya video "Baybe": http://www.youtube.com/watch?v=-yqdJal7YLM

2010-11-16 @ 03:59:24
URL: http://www.paulm.se
Postat av: Hugo

Sarah: På vilket sätt kopplar du den här skiten till mig eller någon av mina läsare?Hugo

2010-11-16 @ 12:37:15
URL: http://stylebylindberg@hotmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0