Preppy: Slit det snyggt


Det har varit mycket pladder om en lite ruffigare och mer tilltufsad variant av amerikansk preppy här på bloggen. Stilen innefattar en hel del plagg som med fördel bärs med en lite gammal, urtvättad, solblekt känsla. Om man vill titta lite mer på vad denna slags stil innebär titta på Gants sidoprojekt, Gant Rugger. I böcker som Ivy League så hittar man extremt tilltalande bilder som sammanfattar stilen på ett mycket snyggt sätt. Men i dagens inlägg hade jag vidare tänk att redogöra för nåra plagg som bara blir snyggare ju mer man använder dem.


Oxfordskjortor från det amerikanska workwearmärket Engineerd Garments, Urtvättade oxfordskjortor är ett säkert kort till våren. Satsa på blekt rosa en färg som passar de flesta och är fin att kombinera med en brunbränd hy. (Engineerd Garments Oxford Shirt)

Canvas och andra grövre bommulstyger som oxford är väldigt bra att använda något urtvättat. Så efter några varv i tvättmaskinen så blir färger som de på totebagsen över mycket mer angenäma. Annars så blir färgen lite väl påträngande enligt min smak. (J.Mills Canvas Totebag)

Oljerocken ses enligt många som ett ultimat plagg för användaren att slita efter sig själv. Den lite knögliga känslan som jackan får efter flera års användning är helt klart något att föredra. (Barbour Beaufort)

Dessa två collegetröjör är ett par av favoriterna ur Our Legacy's imponerande vårkollektion, där urtvättat och slitet är två ledord. (Our Legacy Great Sweet)

Kommentarer
Postat av: Matte.

var kan man hitta Engineerd Garments skjortor ?

2010-04-02 @ 15:16:29
Postat av: Hugo

Très Bien Shop

2010-04-02 @ 15:57:10
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: William

Gillar verkligen stilen på denna artikeln. Snygga accessoarer och kläder. Bra till sommaren. Kolla gärna in min blogg också, http://cronasmode.blogspot.com/

2010-04-25 @ 16:22:44
URL: http://cronasmode.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0