Plagg: Sommarskjortor



Sommarens skjortgarderob är väldigt annorlunda jämfört med vinterns och det stora trendplagget för vintern, flanellskjortan, får lämna plats för chambrayskjortor, linneskjortor och oxfordskjortor. Även jeansskjortorna blir mindre användbara under sommaren då denim är ett tätt material som man lätt svettas i. Under kvällarna är dock både jeans- och flanellskjortorna aktuella igen även om flanellskjortorna inte är riktigt lika bra under kavaj som jeansskjortorna. Några skjorttyper är dock mer anpassade för sommaren än andra.



Chambrayskjortan är både ett svalt och samtidigt sofistikerat alternativ som dessutom gör sig bra under kavaj. För att få lite färg till ett par ljusa chinos kan det vara trevligt med en röd chambrayskjorta och det finns fina alternativ på Herr Judit som bland annat erbjuder röda chambrayskjortor från italienska märket William. Eton fortsätter nu samarbetet med Herr Judit med ytterligare tre limiterade skjortor och bland dessa finns en rosa-röd skjorta med murarkrage. Denna är inte i chambray men påminner till viss del om en chambrayskjorta och är med sina trevliga knappar ett trevligt alternativ till en röd chambrayskjorta.

Oxfordskjortan är förmodligen den mest användbara av alla sommarskjortor och är perfekt både på stranden och restaurangen. Några av er har säkert några oxfordskjortor i garderoben sedan förra sommaren, om inte tidigare, men dessa kan säkert kompletteras med en rosa, ljusblå eller vit. En fördel med oxfordskjortan är att den generellt åldras med värdighet och blir snyggare för varje användning. Urtvättade skjortor i pasteller är över huvud taget ett bra alternativ till tunnare chinos och framhäver samtidigt en ordentlig solbränna på ett annat sätt än mörka skjortor gör. Polo Ralph Lauren är klassikern men även Gant är ett säkert alternativ. Skillnaden brukar vara att Gants oxfordskjortor har en bröstficka. På PUB säljs nu skjortor ur Gant Rugger-kollektionen för 675 kronor, ett bra pris för en klassisk skjorta.

Jag har personligen ingen större erfarenhet av linneskjortor men det är färgen vit som dominerar. De tunna linneskjortorna är lätt transparanta och andas på ett annat sätt än andra skjortor något som gör dem till självklara val i sommargarderoben. Man bör äga åtminstone en linneskjorta och de behöver inte kosta mycket. Fina alternativ finns både på Weekday och i H&Ms kollektion Fashion Against AIDS.

Hugo


Kommentarer
Postat av: HJ

Madrasskjortan då? :)

2010-06-29 @ 19:04:37
Postat av: Erik

Vad menas egentligen med oxfordskjorta?

2010-06-30 @ 19:38:12
Postat av: Fredde

Gå in och fynda fina sommarskjortor/sommarplagg på min blogg nedan.



http://www.myvintage-clothes.blogspot.com - Är nu uppdaterad med nya kläder från Ralph Lauren, Acne, Whyred mm. Har också sänkt priserna lite. ALLT SKA BORT!

2010-07-01 @ 08:30:54
URL: http://www.myvintage-clothes.blogspot.com
Postat av: Hugo

HJ: Madrasskjortan må vara en väldigt säsongsbetonad skjorta men kanske lite för ovanlig för att tas med här. Kanske i en uppföljare å andra sidan.



Erik: Oxfordskjortan har fått sitt namn från den väv som tyget är gjort i. Gå in på Polo Ralph Lauren så ser du att alla skjortor som står under oxford är i samma typ av tyg.



Hugo

2010-07-01 @ 14:08:22
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Erik

Tack för svaret!

2010-07-03 @ 00:42:09
Postat av: Hugo

Erik: Ingen orsak att tala om.



Hugo

2010-07-04 @ 19:13:28
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Skjortmakarna

Oxfordvävar är alltid trevliga men man kan också hålla utkik efter de lite tunnare pinpoint-vävarna, det är egentligen samma typ av väv, men tyget är lite tunnare och lättare. På sommaren kan med fördel välja en något vidare modell på skjortan, slimfit är inte jättetrevligt när det är varmt ute.

2010-07-05 @ 11:16:20
URL: http://www.skjortmakarna.se
Postat av: Hugo

Skjortmakarna: Problemet med Slim Fit fick jag erfara idag :)



Hugo

2010-07-05 @ 20:01:28
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0