Höstmode 2010: Hösten på Nitty Gritty


A.P.C.s höstkollektion kommer säljas på Nitty Gritty under hösten.

Till hösten får Nitty Gritty en rad tillskott i form av diverse olika märken. Bland annat kan man nu stoltsera med att sälja produkter från franska jeansspecialisterna A.P.C. och bland annat jackor och stickade tröjor från Nigel Cabourn som vi talat så mycket om här på Style by Lindberg. Gillar man det ni hittar här så är Nitty Gritty butiken med stort b i höst. Att exempelvis den tegelröda jackan från Nigel Cabourn, som vi hade uppe här på bloggen alldeles nyligen, kostar 17 995 kronor kan nämnas, men det går att hitta mycket schysst till mer humana priser också.

Skor, och då i huvudsak kängor, finns det gott om på Nitty Grity. Förutom Red Wing säljs nu också italienska Diemme på Krukmakargatan.

A.P.C. hade tidigare butik i anslutning till Nitty Gritty, från och med i höst försvinner butiken dock, men misströsta inte, de har bara flyttats till Nitty Gritty vilket känns som en förbättring på det totala. Jag gillar nämligen Nitty Grittys ljusa lokaler betydligt mer än A.P.Cs. Något jag lite lätt undrar över är huruvida Nitty Gritty tar över A.P.C.s lokaler eller om det kanske rentav landar ytterligare en högklassig klädbutik på Krukmakargatan.


Moncler V är ett intressant designersamarbete som kommer finnas till försäljning under hösten.

För er som inte läst om Moncler V tidigare, är det ett samarberte mellan franska Moncler och japanska Visvim. Moncler grundades år 1952 i Grenoble och är som bekant kända för sina likväl högklassiga som kultiga dunjackor och kollektionen är designad av Visvims grundare och designer Hiroki Nakamura. Visvim är kanske mest kända för sina skor men är ett märke på frammarsch och säljs bland annat på Très Bien Shop.


Engelska märket Nigel Cabourn är tillsammans med Universal Works, ytterligare tillskott.

Skor är något Nitty Gritty alltid varit bra på och förutom tidigare nämnda Diemme och Red Wing säljer dem Clark's, Vans, Converse, Common Projects och, rätta mig om jag har fel, skor från Paul Smith och RM Williams. De har blivit specialister på de flesta punkterna när det kommer till herrmode och det är bara att lyfta på hatten för en av Stockholms bästa butiker.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Martin

Det är alldeles uppenbart att Cabourn-jackan inte är värd sitt pris. Oavsett materialsammansättning osv så är det ett hutlöst pris.

2010-08-18 @ 14:04:01
Postat av: Hugo

Martin: Jag håller helt med dig, liknande varianter finns bland annat från Gant Rugger och deras kostar 2495 kronor. Det är för övrigt ett riktigt bra tips.Hugo

2010-08-18 @ 16:56:37
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Fredrik

Eftersom det börjar bli dags: har du något bra mösstips? Gärna ngn som ligger under 500 sek, och som är möjlig att köpa på nätet...

2010-08-18 @ 18:36:23
Postat av: Fredrik

...typ den fiskaren har i sidans logo.

2010-08-18 @ 18:37:00
Postat av: Hugo

Fredrik: Beroende på hur stort huvud man har kan jag säga att Cottonfield, Tommy Hilfiger och alternativt Made in the Shade och Velour har ganska fina alternativ. Jag har tyvärr inget supertips men Our Legacy gör fina för 600 kronor. Jag lovar att återkomma då jag själv letar ny mössa.Hugo

2010-08-18 @ 19:48:04
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Fredrik

Fredrik, Danska Norse Projects har ett gäng fina mössor.http://www.norsestore.com/catalog?section=accessories2010-08-18 @ 22:47:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0