Höstmode 2010: Färger



Hösten innebär som vanligt en betydligt mörkare och dovare färgskala och i år med mörkblått och brunt i stommen. Färger som mörkgrönt och urtvättad mörkröd kompletterar och den enda ljusa färgen, som för övrigt överraskar, är vitt. Denna guide till höstens färger utgår från vad jag tycker är det bästa ur höstens mode. Den ena grenen med en American workwear-stil och den andra med fortsatt fokus på ett retroinspirerat fiskarmode. Det är ett klassiskt höstmode vi går till mötes och därmed klassiska höstfärger. Det blir inga vilda inslag av rosa och andra neonfärger, snarare mer naturinspirerade färgskalor med skogshuggarinfluenser.



Vita inslag ses framför allt på flanellskjortor och jackor i flanell, där vitt ofta syns som grund i rutiga skjortor med blåa och röda inslag. Se bilden från Gant Ruggers höstkampanj och bilden på Erik Danielson. Flanellskjortorna är, förutom regnjackorna, det som adderar någon stark färg till höstens mode och de röda flanellskjortor som säkerligen inhandlades under vintern får möjligen sällskap av ytterligare, eller blir åtminstone inte förpassade till vinden eller Myrorna.



På skosidan är det fortfarande ökenkängor som dominerar och det är lätt att glömma bort att det finns fyra årstider. Det blir förhoppningsvis inte vinter direkt här efter sommaren och man kan såvida inte ta fram Red Wing-kängorna riktigt än. Jag förespråkar såklart klassiska ökenkängor från Clark’s, i ljus mocka, men också deras sko i ljust läder då denna är betydligt snyggare till beiga chinos. Ett inköp kan vara på sin plats för mig som faktiskt inte äger några höstskor.

För några dagar sedan behandlades ämnet regnjackor här på bloggen och som ni säkert märkte håller den urtvättade trenden i sig, med urtvättade regnjackor och andra influenser från ett mer autentiskt fiskarmode, något som öppnar för blått ytterligare en säsong. Det ska i och för sig sägas att blått förmodligen är den mest lättkombinerade och därmed bästa färgen, så den är ganska självklar i vilket mode som helst.

Hugo


Kommentarer
Postat av: A

Kan du inte göra ett inlägg om snygga frisyrer till våren? Behöver lite inspiration

2010-08-05 @ 13:08:15
Postat av: A

Menar såklart hösten*

2010-08-05 @ 13:08:47
Postat av: Hugo

Bra idé, ska försöka få ihop något.



Hugo

2010-08-05 @ 16:29:51
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0