Sommarens basgarderob



Sommaren är snart här även om det snöblandade regn vi bjudits på idag, inte tyder på det. Garderoben måste uppdateras till viss del men delar av förra sommarens garderob har bara blivit bättre. Nedan har ni hela listan på alla aktuella plagg för sommaren.

Kavaj:
En ofodrad kavaj är även denna sommar ett måste. Trots att denna typ av kavaj kan användas året runt får man nog betrakta det som ett sommarplagg. Fungerar utmärkt att matcha till både t-shirt, seglartröja och diverse olika typer av skjortor. Dessutom fungerar nästan alla underdelar till den här typen av kavaj, det kan var jeans, shorts, chinos eller linnebyxor.


Skjortor: 
Oxfordskjortor köpte vi alla på oss till förra sommaren men det är denna sommar de är som bäst. Oxfordskjortor har nämligen en tendens att bli snyggare och snyggare med tiden. Tycker man sig inte ha tillräckligt med Oxfordskjortor i garderoben, är min personliga favorit en ljusblå med urtvättat gula ränder, från Gant Rugger. Polo Ralph Lauren har en liknande med vita ränder.



Byxor:
Shorts skall inte underskattas, de kan faktiskt vara riktigt stilfulla om det är rätt längd och man matchar dem rätt. Jag gissar att jag inte är ensam om att ha kvar några par chinos sedan förra sommaren och det är absolut läge att dra fram dem om någon månad då vädret tillåter. Ljusa jeans är också att föredra då mörka både är varmare och kanske svårare att matcha med en mörkblå kavaj. Sedan har vi ju det lilla dilemmat med badshorts. Polo Ralph Lauren gör fina men dyra, Weekday hade dock ett billigare alternativ till förra sommaren. Något trevligt med Ralph Laurens shorts är färgerna. Ett par ljusblå eller rosa badshorts kan pigga upp men ett par helvita skall inte underskattas.

Skor: Vad gäller valet av skor är det ljust eller urtvättat som gäller om man ska köpa tygskor, personligen gillar jag Vans Authentic och Sperry Topsiders variant som säljs på NK bland annat. Annars är det seglarskor eller mockaloafers som gäller, alternativt kan ett par ljust bruna mockasiner vara det rätta.




Accessoarer:
 Vissa saker är värda att lägga lite extra pengar på, solglasögon till exempel. Sedan får man inte glömma bort armbanden som trots allt är utsedda till sommarens accessoar. Köper man armband är det ofärgat läder och trä som gäller men man ska försöka pigga upp med lite färg också. Exempelvis ett läderarmband i orange. En färgglad linnenäsduk i bröstfickan är heller aldrig fel.

Hugo


Kommentarer
Postat av: Petter

Mycket bra skrivet. Keep up the good work!

2010-04-21 @ 21:56:51
URL: http://cultureprep.blogspot.com/
Postat av: Hugo

Kul att du tycker det Petter, gillar din blogg för övrigt.



Hugo

2010-04-22 @ 21:10:48
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Hugo

Kul att du tycker det, gillar din blogg för övrigt.



Hugo

2010-04-22 @ 21:18:48
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0