Ur arkivet: Klubbkrage x2


Veckans outfit är lite inspirerad av konceptet brooken preppy som är vanligt förekommande på den utmärkta bloggen industribolaget. En urban och lite slarvig preppyutstyrsel som domineras av basfärger som khaki och rustika tyger som denim och oxford. Detta vägs sedan upp av excentriska accessoarer så som slipsen och de runda glasögonbågarna. Outfiten domineras som sagt av khaki och brunt som sedan bryts av med rosa vilket gör det mycket påpassligt med en lila accentfärg.


Skjorta:
Gitman Vintage. En randig skjorta i rustik oxfordkvalitet. Oxfordtyget och clubkragen utgör tillsammans en fin kontrast.


Slips:
Paul Stuart. Handgjord slips tillverkad av det amerikanska märket Paul Stuart. Fluga skulle igentligen vara mitt naturliga val till denna preppy-inspirerade outfit. Men på grund av clubkragen hos skjortan så blir det trevligt med en stickad slips.


Jeans:
A.P.C. Snygg och klassisk jeansmodell ifrån det franska märket A.P.C.. Det faktum att de är otvättade gör att de faller mig i smaken. Bär dem gärna uppkavlade så de hänger rakt. Men däremot endast så att de hänger rakt inte så att man visar anklarna.


Skor:
A.P.C. Mockasiner i mocka, även dessa ifrån A.P.C.. Måste säga att tillsammans med Tod's mockasiner så hör dessa till de snyggare. Bärs självklart utan strumpor och de passar även mycket bra till shorts.


Jacka:
Steven Allan. En kort Macintosh-variant från det amerikanska preppymärket Steven Allan. Jackan har Madrasfoder och dold knäppning. De rundade kragsnibbarna gör ju inte saken sämre. Läs om andra snygga vårjackor i detta inlägg.


Glasögon:
Oliver Peoples. De runda glasögonen hör till en av de snyggare accessoarerna inom preppy. Just denna modell heter Riley och är förmodligen världens snyggaste glasögonbåge. Den finns på Oliver Peoples webshop i ett flertal färgval.


Gabriel


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Klubbkragar är verkligen stiligt. Den rosavitrandiga skjortan går verkligen ihop med slipsens lila färg!

2009-08-21 @ 15:41:12
URL: http://ourclothes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0