Höstpreppy

Ja, det har inte varit några särskilt frekventa uppladdningsperioder från min sida under sommarlovet. Hugo har minst sagt fått stå i. Men efter sommarens bravader och en del ganska trevliga klädinköp är jag tillbaka. Jag tycker att under min frånvaro har det blivit lite dåligt med hederlig hardcore-preppy, så varför inte ge lite tips om plagg och accessoarer som lämpar sig utmärkt under det skrämselscenario vi kallar höst. Men en medicin mot regn och rusk är ju så klart randiga klockarmband och grova brouges.



Två nyheter ifrån det amerikanska märket J.Press som säljs på deras hemsida. När det kommer till preppyaccessoarer så är J.Press uteslutande bäst. Banden kostar ca. 12 dollar och jag tror en frakt på ca. 15 dollar tillkommer på varor som skickas till Sverige. Att tänka på när du köper ett så kallat NATO-band är att spännena på bandet matchar klockans färg. Så om klockan är guldig ta ett band med guldiga spännen och så vise versa.

De runda glasögonbågarna är en av mina preppyfavoriter. De är snyggast om de får toppa en anglofil outfit, så satsa snarast på en sådan och strunta i den amerikanska östkustlooken. De färger som glasögonen funkar bäst i är brunt eller bärnstenfärgat sköldpadsmönster. Dessa bågar är ifrån Oliver Peoples men billigare allternativ kan hittas på nätbutiken 16thCollection.


Ett par grövre brouges är ett trevligt val inför hösten. Men endast ett ibland många. Chukka boots, ökenkängor, chelsea boots eller ett par munkskor är några andra trevliga alternativ i höst. Brouges i lite ljusare färger (som de på bilden) är snyggt till den som vill köra på preppy. Men när det kommer till de andra skomodellerna så skulle jag rekommendera materialet mörk mocka. Ett val som ger en lite mer rustikt känsla. 

Ett par ribbade strumpor i dova färger är något av en självklarhet under hösten. då det blir lite för kallt med att gå barfota. Satsa på en lite finare ullsort som till exempel de på bilden som är i Kashmir. Så droppa  bomullsstrumpor och olika ränder och mönster uteslutande prickigt och möjligtvis argyllmönstrat. Ett par rosa strumpor är till exempel perfekt att använda till de Tricker's country brouges vid namn Keswick som är på bilden över strumporna.

Gabriel

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fina nato-band från J.press. Funderar på att införskaffa mig det gröna eftersom jag har en klocka med grönt ur. Blev förbanad dock när jag såg att de hade satt tillbaka ordinarie pris på alla halsdukar. Jag som tänkte köpa en röd gul randig blev nu mer fundersam över detta.

2009-08-10 @ 23:07:57
Postat av: Gabriel

Ja, J.Press collagehalsdukar är fantastiska.

2009-08-11 @ 09:54:28
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Kalle

Hej! Var kan jag köpa rugbytröjor i brittiskt stuk förutom hos Ralph Lauren? I Sverige eller online, och gärna billigare än RL. Har precis köpt en RL-tröja och är intresserad av att bygga upp en rugbystil.

2009-08-11 @ 11:53:03
Postat av: Gabriel

Kalle: På Savile Row of Stockholm kan man hitta Rugbytröjor från hackett och möjligtvis även ifrån det latinamerikanska märket La Martina. På NK kan man hitta både Gant, Morris, Hackett och säkert några fler som erbjuder Rugbytröjor. Annars om du skulle ha vägarna förbi Kosta Outlet (http://www.kostaoutlet.se/) så finns där Rugbytröjor till mycket förmånliga priser, från ovanstående märken.

2009-08-11 @ 12:58:18
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Mr. Tweed

Dear Gabriel,

Let me just add that those brogues are in Tricker´s signature colour: C Shade Gorse Calf.

Yours,

Mr. Tweed

2009-08-13 @ 10:14:46
URL: http://www.countrysports.se/mrtweed

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0