Höstmode 2010: Mångfacetterat, motsägelsefullt


Skogshuggarväst ur Universal Works höstkollektion.

Trädfällande, rika, sjöfarande innerstadsmän. Mångfacetterat och motsägelsefullt är bara förnamnet på vad höstens mode är, ändå är modet så mycket mer konkret denna höst än förra, något som gör det avsevärt lättare för den som på ett enkelt sätt vill förmedla hur man ska klä sig under hösten. De som idag går runt i skogshuggarväst skulle förmodligen aldrig hålla i en yxa utan att först sätta på sig någon typ av återfuktande handkräm och ett par ordentliga arbetshandskar, naturligtvis ska de helst vara så ruggigt genuina att de fortfarande luktar autentisk smålänningssvett, som garanterar att händerna hålls mjuka och fina. Kanske lite onödigt att generalisera på det sättet och dra satiren så långt men höstmodet är sannerligen motsägelsefullt.


Gitman Bros gör förmodligen marknadens finaste oxfordskjortor.

Innan man går genom ytterdörren kan det vara bra att känna efter om man verkligen är bekväm i det man bär. Det behöver dock inte bli så svårt då det ganska lätt går att välja sin väg inom höstmodet och det går att dra det så långt man känner sig bekväm med. Signaturen Fredrik III skrev i kommentarsfältet en mycket slående kommentar angående A.P.C.-tröjan nedan att "den andas så mycket goofighet och självdistans att man blir glad bara av att se den". Hela höstmodet osar av detta och det är som sagt självdistans som behövs om man ska dra det hela riktigt långt.

Goofighet och självdistans, två ord som verkligen beskriver höstens, inte snyggaste, men coolaste tröja.

Mångfacetterat innebär många valmöjligheter, flera vägar att gå och detta leder till att alla kan se moderiktiga och samtidigt bekväma ut. Det som verkligen blir pricken över i är ett ordentligt helskägg, om man känner sig bekväm i det vill säga. Att hur bekväm man känner sig i kläderna skulle vara avgörande för hur snygg man var är inte sant. Däremot finns det troligen en anledning till att man inte känner sig bekväm i kläderna, skägget, frisyren eller vad det nu kan tänkas vara.


Funktionella, klassiska detaljer på Nigel Cabourns jackor.

Inne i storstäder behöver du inte en dunjacka från Nigel Cabourn för 17 995 kronor, det behöver du eventuellt på en Antarktisexpedition men frågan är om en Nigel Cabourn-produkt någonsin sätter sin fot på en så kall plats. Att jackorna har en klassisk design med robusta detaljer och är i material som gör sitt jobb är alltid eftersträvansvärt men att det ska kosta så mycket känns inte humant. Motsägelsefullt är det men likaså är det väldigt vackert och det känns som att den här hösten skulle kunna passa alla modemedvetna unga män och det är många. Så mångfacetterat är höstmodet, hur motsägelsefullt det än låter.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Göran

Fråga hur är Gitman Bros skjortorna i modell/storlek ?

Är normalt en large, men kan gå ner till medium på t.ex Brooks brothers, då dessa är relativt långa både i "kropp" och "ärm"

2010-09-13 @ 08:48:53
Postat av: Hugo

Göran: Jag tror Gitman Bros är i modellen ungefär som Ralph Laurens tailored fit. Med andra ord inte särskilt stora breddmässigt men inte riktigt lika lång i det du kallar kropp. Jag tror du ska köra på Large.Hugo

2010-09-13 @ 14:28:04
URL: http://stylebylindberg@hotmail.com
Postat av: Axel

Kan tilläggas att Gitman-skjortorna är rätt stora i ryggpartiet, jag fick ta in min i två ryggsömmar.

2010-09-18 @ 14:42:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0