Tips/Trender: Militära influenser för 2010 och 2011


A.P.C. x Carhartt innehåller några militärt influerade plagg.

Den som följt den utmärkta, men klent uppdaterade bloggen Stiljournalen har på ganska nära håll sett deras moderedaktör, Claes Juhlin, gå från tvättäkta preppy till ett rockigare mode bestående av svartvitt och kamouflagemönster. Detta har förfärat flertalet av den utmärkta bloggens läsare men dessa plagg ser man mer och mer av och detta har sakta ätit sig in i mitt undermedvetna. Det har gått så långt att jag ändrat min åsikt från tvärt "nej" till "jo, men visst". I detta inlägg ska vi behandla ämnet militära influenser inom det moderna modet ur ett icke säsongsbundet perspektiv. Dagens inlägg kör såtillvida vidare på den, i och med gårdagens inlägg, inslagna vägen.


Ibland är dessa influenser relativt subtila men det verkar som att det konkreta säljer bättre. 

A.P.C. har tillsammans med Carhartt tagit fram några plagg där dessa influenser syns tydligt även i snittet. Det lite luftigare byxmodet är på väg tillbaka efter smaljeansens storhetstid för fem år sedan och detta syns inte minst när A.P.C.s nya jeans visades upp. Dessa jackor är dessvärre i huvudsak anpassade för ett varmare klimat än det som verkar ha drabbat Sverige plötsligt och det dröjer i värsta fall till våren innan dessa militära jackor kan plockas fram ur garderoben. Det är dock mer än dessa militära tygjackor i modet med pilotjackans återinkomst och flera tydliga inslag av detta mode ses även i form av skjortor och kängor.


Ytterligare en bild med kläder ur Dockers vårkollektion.

Skinnjackorna med pälskrage fungerar förvisso ett tag framöver men vi går en rysligt kall vinter till mötes och risken är att endast ordentliga dunjackor hjälper då. Anledningen till att denna stil får ett lite större genomslag just nu är att vi vant oss vid färgskalan och passformen i form av det omtalade skogshuggarmodet. Detta gäller dock inte för vårkollektionerna med större fokus på ökenkamouflage i form av sandfärgade chinos och skjortor. Färgerna är med andra ord inte allt för svåra att vid senare tillfällen kombinera in i andra stilar och några fler av denna typ av plagg skulle gärna få komplettera min garderob.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra inlägg!

2010-10-11 @ 23:08:12
URL: http://jaquesmotvarlden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0