Plagg: Tre sorters shorts


Badshorts från Gerry Saint Tropez

Få modemedvetna män i Sverige har någon vänligt sinnad inställning till shorts vilket jag har svårt att förstå. Shorts behöver inte innebära trekvartsbyxor i syntetmaterial med blaffiga graffitilogotyper slingrandes runt låren. Shorts kan faktiskt vara smakfulla och ett bra alternativ till vissa typer av skor. Badshorts kostar mer och mer men det kan absolut vara värt att investera i ett par trevliga badbyxor. Ett par kortare ljusblå badshorts kan fungera utmärkt som substitut till shorts och fungerar alldeles utmärkt ihop med en t-shirt eller skjorta, espadrillos eller seglarskor och kanske ett par solglasögon eller en stråhatt.



För den som har kroppen, eller åtminstone benen, är kortare badshorts att föredra och väljer man ett par i en lättkombinerad färg har man underdelen till en utstyrsel anpassad för de flesta sommardagar. Lekfullare badshorts tenderar till att begränsa valet av överdel och därmed användningsområdet. Till en vit linneskjorta eller t-shirt är ett par paisleymönstrade badshorts å andra sidan kanske det som gör det där lilla extra. Något man kan tänka på är att glansigare badshorts inte är i närheten av lika snygga kombinerade med överdelar och dessutom omöjliga att bära med den typen av glansiga Windbreaker som Gabriel hade med i shorts-inlägget häromdagen.



Uppkavlade jeansshorts för tankarna till den typen av högmidjade, uppkavlade jeansshorts som tjejer ofta ses spankulerandes i på söders gator, knappast något man själv skulle vilja ha på sig. Ett par lite slimmare jeansshorts med lägre midja är däremot perfekta till en seglartröja, tygskor och solbrillor eller som en kontrast till en Oxfordskjorta och kavaj.



I slutändan är det ändå vanliga "chino-shorts" som är lättast att kombinera och mest anpassade för en sommardags alla tillfällen. Min personliga åsikt är att seersucker-shorts tenderar till att kännas lite för preppy och precis som helvita shorts, känns lite väl glassiga. Ett par beiga chino-shorts är den första typen av shorts man behöver ha i garderoben sedan kan man börja tänka på extremare och mer begränsade varianter, men få shorts är så snygga till så mycket.

Hugo


Kommentarer
Postat av: Schenken

Bra inlägg :D



Tur att Elsa har FB för jag var ju tvungen att kolla på dina bilder för att få en uppfattning om hur du såg ut. Då är min första fråga, har du flickvän??



2010-06-23 @ 17:12:16
Postat av: Hugo

Kul att du tycker det. Mina Facebook-foton känns inte hundra procent representativa men du får ju en ungefärlig bild. Svaret på din fråga är för övrigt ja.



Hugo

2010-06-24 @ 16:08:25
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Schenken

Så trevligt. Det är alltid kul att ha någon vid sin sida.

2010-06-24 @ 16:54:37
Postat av: Hugo

Ja, absolut. Hur kommer det sig egentligen att du frågar?



Hugo

2010-06-24 @ 17:52:16
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Schenken

jag vet inte.. Kanske for att jag sag en bild pa er. Men att det inte star att ni ar ihop.



2010-06-27 @ 20:07:16
Postat av: Hugo

Haha, ja det var ju en väldigt naturlig anledning. Vet inte varför jag inte skrivit det på "Information".



Hugo

2010-06-28 @ 17:22:55
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Schenken

heheh. Det står på Elsas Fb att hon är singel men det är hon inte.. Så kanske man inte tänker på det.

2010-06-28 @ 22:18:20
Postat av: Hugo

Haha, sant.



Hugo

2010-06-29 @ 11:43:13
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Schenken

Man kanske borde gå in på hennes FB och fixa så att det står rätt... Undra om hon skulle märka det...

2010-07-01 @ 21:37:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0