Plagg: 4 x Fårskinnsfodrat


Acnes bomberjacka med fårskinnskrage, 3 495 kronor.

Cafés modechef Daniel Lindstöm gästade häromdagen SVT:s Gomorron Sverige och talade tillsammans med Ebba von Sydow om vinterjackor. Mängder av militärinfluenser syntes utan att någonsin vara övertydliga i form av kamouflagemönster. Desto längre tid jag följer programmet desto mer inser jag hur många klassiska plagg det är som faktiskt härstammar från det militära. För att ta några exempel så har vi trenchcoaten, skepparkavajen, pilotjackan och militärparkasen. Allt detta har vi talat mycket om på sistone och den röda tråd jag vill spinna vidare på är, som rubriken indikerar, fårskinn. Jeansjackor, skinnjackor och bomberjackor smyckade med fårskinn är vinterns stora trend och det behöver faktiskt inte kosta skjortan.

 
Lee 101 Stormrider i sann Steve McQueen-anda, 130£ på Oi Polloi.

Urban Outfitters i Stockholm har ett litet utbud av använda tvättade jeansjackor med fårskinnsfoder. De är alla från Levi's och kostar 875 kronor. Det är dock som bekant inte bara jeansjackor som man åter börjat dekorera med fårskinn utan också flera andra klassiska jacktyper av kortare slag. Det som förenar alla dessa jackor i vintermodet och sedan vårmodet, är fårskinnet som antingen sitter som foder och krage eller enbart krage. Det spelar ingen större roll om jackan du köper är en skinnjacka, jeansjacka eller bomberjacka, har jackan fårskinn på sig är den trendig det närmaste året.


Klassisk pilotjacka från Jofama, 420€ på MyWardrobe.

Superklassiska skinnjackor i bikerutförande hittar man förmodligen bäst på Second Hand-butiker om man inte vill spendera en förmögenhet. Acne har förmodligen säsongens finaste men den har också sitt pris, nämligen omkring
16 000 kronor och den är långt ifrån värst.  Balmain och Burberry Prorsum har i sina höstkollektioner varsin fårskinnsjacka och i bägge fallen landar priset på rent astronomiska summor. Ska man hitta en riktigt fin läderjacka ska man med andra ord antingen ha extrem tur och besöka vintagebutiker regelbundet, eller vara beredd, och ha möjligheten, att öppna plånboken ordentligt.


A.P.C.s pilotjacka med avtagbar pälskrage, 3 300 kronor.

Mellanalternativet både pris- och trendmässigt, får ändå räknas som bomberjackan. Att denna skulle vara trendigare än jeansjackan kan visserligen komma att ifrågasättas då utbudet och prisklassen på jeansjackor inbjuder till att göra det till en större trend än bomberjackan. Detta övertagande av vilket plagg som kan stoltsera som "trendigast" kommer dock inte att ske förrän någon gång i slutet av februari då jeansjackan värmande funktion åter fungerar tillräckligt.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Axel

Gillar A.P.C-jackan starkt, sanslöst snygg!

Grym blogg förövrigt, en favorit som dagligen besöks! Keep up the good work

2010-11-09 @ 10:24:24
Postat av: Axel

Axel: Jag gillar den också, tror dock att det blir en liknande från Jofama i slitet läder. Kul att du gillar bloggen, verkligen!Hugo

2010-11-09 @ 18:47:27
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Hugo

Kommentaren ovan är från mig, vet inte vad som hände.Hugo

2010-11-10 @ 11:39:41
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: lovisa

Jag måste hitta en jacka:/

2010-11-10 @ 11:51:52
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: johanna

Fin blogg! Hoppas du haft en bra dag?

http://johannamarina.blogg.se/

2010-11-10 @ 12:04:53
URL: http://johannamarina.blogg.se/
Postat av: Eve

Hej. Kolla gärna in min blogg, skriver om allt möjligt!Ha en bra dag annars :)

2010-11-10 @ 12:14:12
URL: http://eeveeliinaas.blogg.se/
Postat av: Stephanie & Sannah (AMPELOS)

heyhey :)

2010-11-10 @ 12:20:04
URL: http://ampelos.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0