Plagg/Accesoarer: Regnjackan


Barbours oljerockar går att hitta överallt och är en investering, Barbour Beaufort 3 300:-

För några dagar sedan bad signaturen Daniel om ett inlägg som berörde regnjackor. Jag har därför valt ut fem fina alternativ för den som känner att en regnjacka för sommarhalvåret saknas i garderoben. Jag har själv införskaffat en regnjacka för vår, sommar och höst. För två dagar sedan bar det av till NK och regnjackan från Velour införskaffades. Den är fint urtvättad redan från början och kommer passa perfekt under sommarhalvårets regnigare dagar samt under de få dagar per år man seglar.


Jacka från Velour som säljs på bland annat NK 1499:-

Barbours oljerockar är en investering som man aldrig ångrar. Jag skulle satsa på en kortare modell som kan kompletteras med innerfoder i päls. Då har du en jacka för höst, vinter och vår, till på köpet blir den bara snyggare och snyggare ju längre man har den. För att se ett exemplet på detta är det bara att titta på bilden här ovan.


Riktigt fin jacka från Polo Ralph Lauren som finns bland annat på Nitty Gritty. 7 495:-

Nitty Gritty erbjuder flera fina regnjackor i vår, bland annat har de inne en riktigt fin från Polo Ralph Lauren och en variant från Wings and Horns med väldigt fin väv. Ett ledord för regnjackan just nu är att det ska vara pösiga fickor och gärna fyra stycken. Känslan ska vara att det ligger fiskedrag i bröstfickorna och enn fällkniv i innerfickan. Det är fiske och friluftsinspirerat helt enkelt.

Fint alternativ från Wings and Horns i en ovanlig men lättmatchad färg, 5 995:-

Svenska märket Stutterheim har rosats från flera håll och om man vill satsa på en mer autentisk fiskarstil än den 70-tals influerade fiskarstil som förespråkas i övrigt, är modellen från Stutterheim den rätta. Deras svarta, långa regnrock är en hybrid av de första oljerockarna och de moderna Mackintosh-rockarna. Stiligt, funktionellt och autentiskt. Allt man kan önska sig?


Tidlös modell från svenska Stutterheim, 1 500:-

Hugo

Kommentarer
Postat av: Daniel

Mången tack för ditt inlägg! Blev riktigt sugen på den ljusblå regnrocken, faktiskt. Synd bara att jag måste spara i två månader för den. Nästa inköp (efter nya skor) kommer nog att bli regnrocken ifrån Stutterheim. Billig och galet snygg. Fast jackan från Velour såg inte heller helt fel ut.. Jobbigt det blev nu:)

2010-05-16 @ 22:13:27
Postat av: Hugo

Ja, den ljusblå är ju inte billig, den från Velour är klart snyggare i verkligheten när man ser strapsen vid halsen och man har den lite uppknäppt, dessutom döljer det sig en luva i kragen. Vad blir det för skor? Har ett par blåa Vans Authentics överst på inköpslistan nu.



Hugo

2010-05-16 @ 22:47:30
URL: http://stylebylindberg.se/
Postat av: Daniel

Vet inte vad för sorts skor jag ska införskaffa. Funderar på ett par vit/blå-randiga espadrillos samt några Brogues. Fick ett förslag från en person på nätet om ett par Cheaneys i fint skick för 1000:- Letar iofs inte efter SÅ fina skor, men blev rejält sugen ändå:)

2010-05-17 @ 18:36:16
Postat av: Hugo

Det låter som att någon kollade Kings inlägg Vårtrender: Broken Preppy, där just ett par vit/blå-randiga från Go Classic, fanns på bild. Brogues är aldrig fel att investera i, men vill du ha ett par finskor eller mer åt Our Legacys "urtvättat läder-brogues"-hållet?



Hugo

2010-05-17 @ 20:51:12
URL: http://stylebylindberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0