Värdet av en perfekt skjortkrage



Skjortkragen är i många fall det som avgör om en skjorta är snygg eller ful. Beroende på vilket stuk man vill ha på en skjorta, kan man ändra på skjortkragen. I många fall kan en tillknögglad, ostruken skjortkrage vara det absolut snyggaste. Button-down-kragen är kanske mest lämpad för diverse olika experiment men det kan också vara snyggt på mer strikta skjortkragar. Här följer en liten genomgång angående vad man kan testa för olika varianter och hur viktig skjortkragen faktiskt är.



På flannelskjortor kan det vara riktigt snyggt med knöggliga skjortkragar för ett mer ruffigt utseende men ett par uppböjda kragsnibbar fungerar riktigt bra även till mer dressad klädsel. Att bära uppknäppt button-down-krage kan vara snyggt under exempelvis v-ringad tröja men om man inte har något över skjortan är det bäst att bara ha en knapp uppknäppt. Tänk på det nästa gång ni handlar second-hand, att en kragknapp saknas behöver inte vara en defekt utan tvärtom en bonus.

På en mer dressad kontorsskjorta är skjortkragen naturligtvis också viktig och här accepteras inga trasiga kragar. Cut-away och framför allt full-spread är det snyggaste på en kontorsskjorta, men om man inte har något av dessa alternativ så kan man faktiskt försöka knöggla till eller åtminstone böja upp en vanlig krage. Detta kan bli om inte oerhört snyggt så åtminstone en intressant detalj. Mannen på bilden är ett strålande exempel.

Jag har länge funderat över varför just Our Legacy´s skjortor fallit mig så bra i smaken och jag har nu kommit på det. Skjortkragarna är perfekta. Varken för korta kragsnibbar som exempelvis Emilios skjortor har, eller för långa kragsnibbar som många äldre button-down-skjortor har.

Hugo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0