Sommarens fyra skjortor



I sommar är jeansskjortan tillbaka i bilden. Detsamma gäller flanellskjortan även om den kanske i huvudsak används på kvällen. Oxfordskjortan är inte lika självklar men fortfarande en viktig byggsten i var mans skjortgarderob. Sedan får man inte glömma bort helt vanliga, tunna bomullsskjortor i diverse olika utföranden. Här kan ni läsa lite om varje sort.

Jakten på den perfekta jeansskjortan:
En jeansskjorta och en jeansskjorta är två ganska olika saker. Det finns en typ som är avskalad, utan onödiga sömmar, maximalt en bröstficka som naturligtvis saknar lock och den här typen av jeansskjorta är med vanliga knappar (det vill säga inte tryckknappar). Sen finns det en annan typ av jeansskjortor och om ni har en sådan här hemma så har ni varit alltför naiva och tänkt jeansskjorta som jeansskjorta. Dessa vidriga jeansskjortor är oftast från Levi´s eller eventuellt Lee, möjligen att någon av er köpt ett lite bättre alternativ från Acne, och den typen av jeansskjorta är den totala motsatsen till vad jag sa om den andra typen. De har ofta två bröstfickor, bägge med lock och tryckknappar, onödiga sömmar lite kors och tvärs över skjortorna och i många fall även tryckknappar i pärlemor även i den vanliga knäppningen.

Det första alternativet har funnits två eller kanske till och med tre säsonger i Our Legacys sortiment och nu till våren är jag lite osäker. Jag hittade en jeansskjorta  från These Glory Days som blivit något av en favorit och jag tror att ni kommer kunna hitta dessa lite mer avskalade varianter lite var som helst i vår. Weekday kan vara ett billigt alternativ.

Flanellskjortan - redan inhandlad?: De flesta av er har säkert redan inhandlat flanellskjortor som varit så populärt i höst, men i vår och sommar så är det flanellskjortor i ljusare färger som gäller. Här kan det vara okej med en lite mer western-inspirerad skjorta att matcha med ljusa jeans.

Om ni vill få lite inspiration vad gäller flanellskjortor så kan ni kolla in Terry Richardson´s fotoblogg här.



Den tunna bomullsskjortan:
Förra sommarens mest använda och likaså älskade skjorta var den från Whyred som ni ser ovan. Jag hittade den en dag i början på juli, hängandes bland andra skjortor inne på Herr Judit. 350 kronor kändes då som ganska mycket för en Second Hand-skjorta men i efterhand så får jag nog räkna den till en av mina absolut bästa fynd. Den från Opening Ceremonys samarbete med Pendleton blir kanske sommarens kärlek.

Oxfordskjortorna: Som sagt så är Oxfordskjortan inte lika ensamt självklar i sommarens skjortgarderob som den var i förra sommarens. Nu har den fått lite mer sällskap vilket i och för sig bara är trevligt. Polo Ralph Lauren är fortfarande kung när det kommer till Oxfordskjortor och deras randiga button-down skjortor är oemotståndliga. Det finns en vit och rosa-randig som kanske är den snyggaste i hela sortimentet men den blir ändå slagen i slutändan av den vit och blå-randiga som är helt perfekt att kombinera. Randiga Oxfordskjortor är att föredra före enfärgade då de både är lite "roligare" och mindre påträngande för ögat. Det randiga ger en väldigt bra balans i skjortan helt enkelt. Button-down-krage är det mest klassiska på en Oxfordskjorta och för er som gillar det så får 16thCollection in tio nya, billiga modeller om sådär två veckor. Klubbkragade Oxfordskjortor förekommer ju också men om det är din första Oxfordskjorta du köper så är det kanske inte att föredra.

Hugo

Kommentarer
Postat av: LO

Hej!

Fin blogg du har!

Kika gärna in på min nystartade blogg för inspiration och trevlig läsning om du/ni gillar Polo Ralph Lauren och allt vad det innebär!:)

2010-01-16 @ 21:15:51
URL: http://lohead-fromheadtotoe.bloggspot.com
Postat av: Hugo

Haha, kul att du tyckte bloggen var fin. Jag ska kolla in din blogg för Polo Ralph Lauren är ju verkligen trevligt.



Hugo

2010-01-22 @ 14:46:24
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0