Shoppingguiden: OnlinebutikerSå var det dags för den andra delen av Shoppingguiden, denna gång med fokus på webbshopper. Jag skulle vilja säga att jag är ganska välorienterad på detta ämne då nästan samtliga bilder som används i diverse utstyrslar, är från internetbaserade butiker. I huvudsak är det då Nitty Grittys fantastiskt fina onlinebutik, men även Oi Polloi brukar bidra med en hel del. Det har frågats mycket efter denna artikel i kommentarsfälten så jag hoppas att ingen blir besviken. Att det blir ett så stort inlägg känns helt rätt med tanke på att jag åker till Kroatien under natten och Gabriel med andra ord ska försöka sköta uppdateringen. Detta innebär dock att bloggen går på halvfart under en vecka men jag hoppas ni har överseende med detta.
Norse Store:
En, för mig, ganska nyupptäckt, internationell webbshop är danska Norse Store. Jag har börjat plocka in bilder från denna butik i olika utstyrslar och den fantastiska, kamelfärgade mössan jag hade uppe senast igår är just härifrån. Förutom att de har ett brett sortiment med regnjackor, från framför allt Norse Projects, innehar butiken också ett brett utbud av kängor och bland annat då ett fint utbud av Red Wing-kängor. Här är en av få butiker där man kan få tag på några av de ovanliga modellerna och färgerna. Norse Store får ses som något av en hipsterbutik och jag skulle vilja kalla den för typiskt dansk.

Märken i urval (Kläder & Accessoarer): Norse Projects, Fjällräven, Our Legacy, Gloverall, Pendleton, Steven Alan, Penfield, Acne, Han Eyewear.

Märken i urval (Skor): Tricker's, Red Wing, Diemme, Vans, Sperry Topsider, Nike, New Balance.Oi Polloi: Manchesterbaserade Oi Polloi förfogar över ett fantastiskt brett utbud av märken både vad gäller kläder, skor och accessoarer. Jag skulle vilja påstå att det är den internetbutik med i särklass flest förstklassiga märken. Att läsa märkeslistan skulle kunna få vilken trendnisse som helst att spontanpollinera. De har i princip ett brett utbud inom så gott som alla kategorier men något som kanske utmärker dem är att de har väldigt många fina väskor i diverse olika utföranden. Förutom Chapman säljs också Fjällrävens och Seil Marschalls ryggsäckar, J. Mills & Co med deras fina strandväskor och Belstaff, kända för sina jackor, som har en riktigt fin, gammaldags postväska. Även jeans har man blivit fantastiskt bra på och förutom Levi's och Lee säljs också Nudie, A.P.C. och japanska Edwin.

Märken i urval (Kläder & Accessoarer): A.P.C., Nigel Cabourn, Docker's, Barbour, Our Legacy, Universal Works, Woolrich Woolen Mills.

Märken i urval (Skor): Clark's, Diemme, Converse, Fracap, Loake, Red Wing, Superga, Yuketen.Nitty Gritty Store:
På hemmaplan är min favorit helt klart Nitty Grittys onlinebutik. Det ska sägas att detta till viss del beror på att den fysiska butiken ger onlinebutiken en annan dimension och det ännu dröjer lite innan Très Bien Shop öppnar sin butik här i Stockholm. De har ännu inte fått in allt men visst lockar märken som Universal Works, Nigel Cabourn och Moncler V. Förutom dessa högklassiga tillverkare av ytterkläder, finns också fina stickade plagg att tillgå på Nitty Gritty. Stone Island och C.P Company gör fina stickade plagg även om Universal Works absolut är ett roligare märke än dessa två. Snart landar dock förstärkning till sortimentet i form av både A.P.C. som flyttar in och skjortspecialisterna på Gitman Bros. Dessutom säljs både Moncler och Visvim separat, alltså inte bara i formen Moncler V. Skor får också ses som något Nitty Gritty är fantastiskt bra på och Red Wing, Alden och Diemme finns för den som ska köpa kängor.

Märken i urval (Kläder & Accessoarer): Adam Kimmel, Universal Works, A.P.C., Moncler V, Nigel Cabourn, Mackintosh, Moncler, Visvim.

Märken i urval (Skor): Alden, Diemme, Red Wing, Common Projects, Vans.Très Bien Shop:
Alldeles snart slår Très Bien Shop upp dörrarna till sin andra fysiska butik. Den första var stationerad i Malmö men strax kommer det alltså att hamna en på Östermalm också. Jag, som inte bor eller särskilt ofta är i Malmö, har fått följa utvecklingen via internet och visst är det en storslagen skala märken i sortimentet. Très Bien Shop var bland de första att börja sälja Our Legacy och sen dess har de bara visat mer och mer känsla för vad som är, eller framför allt kommer bli, trendigt. Jag skrev några rader tidigare om hur Nitty Gritty och Très Bien Shop slogs om titeln som Sveriges trendigaste butik för herrmode och jag är väldigt ivrig på att se hur butiken blir.

Märken i urval (Kläder & Accessoarer): A.P.C., Band of Outsiders, Our Legacy, Junya Watanabe, Nigel Cabourn, Nanamica, Engineered Garments, Gitman Vintage, Opening Ceremony.

Märken i urval (Skor): Alden, Grenson, Mark McNairy, Tricker's, Red Wing, Diemme.

Hugo

Kommentarer
Postat av: erik

Tack för tipsen, var ett par jag inte sett tidigare. Och tack för bloggen inte minst, följer den maniskt./erik

2010-08-29 @ 00:00:03
Postat av: Hugo

erik: Kul att höra. Det kändes som att det eventuellt var lite för stora nätbutiker som jag tog med.Hugo

2010-08-29 @ 04:28:29
URL: http://stylebylindberg@hotmail.com
Postat av: erik

Trés bien shop och nitty gritty är kanske ganska välkända, men oi polloi och norse store hade jag helt missat i näthandelsdjungeln. Om det beror på att jag är kass på att hitta nya onlinebutiker låter jag vara osagt, tack för tipsen hur som helt./erik

2010-08-29 @ 22:38:37
Postat av: Oscar

Något som är intressant både med Très Bien Shop och Scout är att bilderna ofta inte är speciellt smickrande. De borde se till att fixa bättre ljussättning och rätt storlekar till modellerna när de tar bilder.

2010-09-01 @ 18:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0