Sommarmode: Blått



Vårens färg sägs vara blått och i år känns det som att det faktiskt stämmer in även på herrsidan. Vanligtvis brukar det inte stämma för en sekund, exempelvis var "årets färg" orange för något år sedan. Inom herrmodet sågs färgen knappt till och inte heller året därefter då färgen var ärtgrönt om jag inte minns fel. I år ser det dock ut som att årets färg stämmer in även på herrmodet. Blått är helt klart årets färg.


Att blått skulle vara årets färg har en naturlig förklaring, nämligen jeans. Alternativt kan man se det så att jeans blivit årets trend på grund av årets färg, men jag tror nog på det jag skrev först. Dessutom utgör blått en viktig grundsten i det skärgårdsmode vi förespråkar här på Style by Lindberg. Väskan på bilden skulle jag gärna se matchad med ett par beiga shorts, ett par espadrillos och någon fin skjorta eller möjligen någon av A.P.C.s urtvättade t-shirtar.


Jacka från Gant Rugger med ett trevligt ljusblått foder.

Förutom blåjeans, jeansjackor och jeansskjortor så är det mycket blåa ränder i sommar, något som passar mig utmärkt. Den finaste seglartröjan gör Gant Rugger. Det är kombination av den ljusare, urtvättade, blåa tonen och det vita som drar mot krämvitt. Jag gillar personligen när de blå ränderna är lite ljusare och om man inte vill punga ut med 800 kronor som Gants tröja kostar så finns en billigare version på Weekday. Är lite osäker på ärmlängden på Weekdays tröja dock.

Ytterligare ett inslag av blått som kommer synas en del i vår är marinblåa Harringtonjackor som nog får betraktas som vårjackan nummer ett. En del svarta varianter har också setts från A.P.C. och Herno. Förutom just denna typ av jacka är olika längre varianter i bland annat vaxad bomull på tapeten.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Hej! Har du koll på vart man hittar ett utbud av seglarpjucks från Sebago och Sperry Topsider här i huvudstaden? Vårens skoinköp närmar sig!

2010-04-11 @ 21:05:41
Postat av: Hugo

Jo, jag är väl medveten om att ett par seglarskor skulle vara på sin plats, tror dock att NK är bästa stället och där finns det inte så mycket. De erbjuder också fina seglarskor från Henry Lloyd.



Hugo

2010-04-11 @ 21:15:46
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: Petter

Den där jackan skulle ju inte sitta fel i sommar!

2010-04-12 @ 10:44:05
URL: http://cultureprep.tumblr.com/
Postat av: S.

Fredrik>

Sperry finns i Sea Life-butikerna.

2010-04-12 @ 11:47:49
Postat av: Fredrik

S. Självklart! Ska kika där. Satt och funderade vad den där seglarbutiken hette i går, men kom bara på Nautiska Magasinet!

2010-04-12 @ 17:23:22
Postat av: Hugo

S.: Bra tips, ska själv gå och kolla på ett par av Sperry Topsiders tygsneakers med Vans Authentic-vibbar.



Hugo

2010-04-12 @ 17:28:32
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0