Navymodet



Som uppföljare till inlägget Skogshuggarmodet-Here It Comes, så kommer nu Navymodet kort och gott. Skulle ju kunna varit något i stil med Navymodet-Will It Ever Leave? men jag måste erkänna att jag är rätt fäst i navymodet såväl under hösten som under sommaren och våren. Grova stickade tröjor, fiskarmössor och för den delen pipa. Mycket cirkulerar kring grovstickat. Det spelar ingen roll om det är Islandströjor, mössor eller tröjor med sjalkrage, det ska vara grovstickat och hålla värmen bra. Vissa egenheter som fiskare har och som kanske inte riktigt har med det så kallade Navymodet att göra, är deras lustiga och ibland mycket coola skägg samt deras pipor.

Navymode under sommaren:
Under sommarmånaderna så bygger Navymodet mycket på färgkombinationen vitt och marinblått. Det ska gärna vara tvärrandiga tröjor och t-shirts men man behöver inte överdriva med en hel sjömanskostym tan snarare kombinera med korta marinblå shorts. Skorna behöver man inte lägga så mycket jobb på, seglarskor går jättebra såsom vanliga vita canvasskor. Något man bör undvika är glansiga material som ser artificiella ut. Detta beror självklart på att inga plastmaterial användes när fiskareran var som störst i Skandinavien.

Navymode under vår/höst: Detta är kanske lite intressantare i och med att det nu är höst. Om man ska lyckas med Navymodet under hösten så är det grovstickat som gäller. Gärna tröjor med sjalkrage som är snyggt att kombinera med äldre oljerockar som egentligen skulle behöva oljas om. Mössor med ett eller två vik som sitter relativt långt bak och högt upp på huvudet är att föredra och mössorna ska gärna se lite solblekta ut. Under hösten är vitt en färg med fler regler om man ska hålla sig till Navymodet än under sommaren. Viktigt att tänka på är nämligen att den vita färgen ser naturlig ut, med andra ord lite mer krämfärgad än vanligt. Detta behöver dock inte gälla under sommaren för då är kritvitt bra att kombinera med marinblått.

Hugo

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Vafan ni har ju glömt Skepparjackan/kavajen med stort S! :D



Annars gillar jag verkligen inlägget. Är inne på navy-linjen i höst.



ourclothes.blogg.se

2009-09-29 @ 22:44:37
URL: http://ourclothes.blogg.se/
Postat av: Hugo

Nja, jag övervägde att ha med den men tyckte det kändes lite för urbant.



Hugo

2009-09-30 @ 18:40:21
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/
Postat av: G

Det känns inte så äkta med skepparjacka, håller med. Vilken fiskarman hade haft på sig det?

2009-10-06 @ 16:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0