6 sorters väskor



Weekendbag:
Att ta med sig stora mängder kläder på ett mer smakfullt men samtidigt ledigt sätt finns inte. När man ska ut till skärgården över helgen så är det perfekt med en weekendbag i stil med den från A.P.C. som ni sett några gånger här på bloggen. Få saker kombinerar funktion och elegans med betoning på funktion, på samma sätt som en weekendbag kan. Själv föredrar jag varianterna som i huvudsak är i canvas och sedan med läderdetaljer före de weekendbags som är helt i läder. En weekendbag är också mångsidig på så sätt att de finns i lyxiga varianter från till exempel Piero Tucci men också lite mer vardagliga alternativ från Our Legacy, A.P.C. och även Mismo som dock är mer kända för sina Tote bags.

Portfölj: Den mest klassiska och självklara väskan i detta inlägg är portföljen. Portföljen är förutom den mest klassiska väska också den mest användbara i storstaden. Portföljen kombinerar egenskaperna hos en dataväska med de egenskaper som en dokumentporfölj kan erbjuda. Själv gillar jag den från Sandqvist som ni kan se på den stora bilden högst upp i inlägget.

Plånbok/Korthållare: Plånbok är ett stilfult sätt att förvara sina pengar, kort, kvitton, jag vet inte allt. Men plånboken kan kännas lite klumpig att ha i fickan tycker jag, om du också känner samma tvivel inför plånbok reomenderar jag en korthållare eller möjligtvis sedelklämma. En plånbok ska tveklöst vara i läder helst i brunt medans en korthållare kan vara snygg i lite mer vågade mönster som till exempell Goyards korthållare och i canvas som Rugby Ralph Laurens. Märken som erbjuder snygga plånböcker är bland annat Adeney Swaine Brigg, Isaac Reina,


Axelväska:
När vi säger axelväska så menar vi något i stil med den på bilden ovan. En slags postväska med perfekt plats för skolgrejerna. Flera mindre fack som fungerar utmärkt till förvaring av pennor och mindre anteckningsblock och självklart ett huvudfack med plats för kollegieblock, böcker och annat smått och gått. Själv gillar jag de från Barbour och Mulberry som ger lite mer jaktinfluenser.

Dokumentportfölj: När man arbetar kan det vara svårt att hitta stilfull och praktisk förvaring. Men om det bara är papper och mappar som man ska bära med sig till mötet eller liknande så är dokumentportföljen inte en helt dumt alternativ. Några detaljer jag uppskatar på dokumentportföljer är kontrasterande insida eller kontrasterande sömmar. Isac Reina och Delvaux har de snyggaste alternativen men jag tror att Palmgrens har någon dokumentportfölj i deras butik på Sibyllegatan 7. 

Tote bag: När man talar om Tote bag så menar man i huvudsak den typen av "tygkasse" som märket Mismo har en mycket populär modell av. Ni har säkert sett den jag menar på Manolo, King, Industribolaget och Klang flera gånger och likaså här på Style by Lindberg. För att ni inte ska behöva sitta och gissa vilken jag menar så kan ni ju se bilden här ovan. Denna variant på väska är ett smakfullt alternativ för den som vill bära med sig småprylar, kollegieblock och eventuellt böcker utan att betala en förmögenhet. Beroende på hur sliten en Tote bag är så kan man använda den inom såväl lite mer "italian" stil som inom somrig och ungdomlig yuppie-stil, lite Broken Preppy med andra ord.

Hugo och Gabriel

Kommentarer
Postat av: Camilla Johansson

Normalstor ryggsäck i earth brun färg, tillverkad av stentvättad canvas.

Väskan har 1st normalstor frontficka med dragkedja samt 2st sidfickor med resårband, perfekt för att lägga vattenflaskor. Lätt vadderade justerbara axelremmar för extra komfort. Bärhandtag.

Perfekt väska för weekendresan, träningen eller bara till skolan/jobbet!

Storlek: 28cm X 38cm X 12cm



Stort utbud av vintage canvas militära väskor.

http://armygross.se/



MVH

Camilla Johansson Luleå




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0