Ur arkivet: 6 bra budgetmärken

Här kommer en relansering av ett inlägg som känns aktuellt inför hösten. Även om det dröjer ett tag innan man börjar frysa och klä sig i tweed, så känns det bra att vara ute i god tid. Själv är jag ganska rustad inför hösten. Min Barbour-jacka fungerar i de flesta vädren.

Vi här på Style by Lindberg fick för ett litet tag sedan kritik via en kommentar till en veckans outfit som bestod som de flesta andra veckans outfits av-prissmässigt-helt sinnesrubbade plagg. Jag satte mig då ner och kom på att jag själv faktiskt har erfarenhet av en handfull bra märken som man kan beställa av över nätet till överkomliga priser. Märkena är främst från England och erbjuder mestadels klassiska mönster och passformer. Detta är alltså inte en upprepning av de budget-märken som Uniqlo, Topman och asos som många andra bloggare brukar tipsa om utan det här är de dressade budgetmärkena. Så nu är det slut på att behöva se ut som en Hipster bara fast man inte har en fet plånbok. Här kommer det ett några märken som erbjuder dressade kläder i anda av stilar som dressad preppy till en human prislapp.


Peter Christian
: Det engelska märket som jag själv skulle säga gör kläder som passar bra på landet och för friluftliv i största allmänhet kläderna är alltså för en som även vid dessa lite mer omtummlande aktiviteter vill klä sig utan att skämmas. Peter Christian erbjuder ett massivt sortiment av de mesta som en mans garderob bör bestå av. några av mina favoriter i deras utbud är deras flätade läderbälten och de lammullscardigans som går att beställa i ett flertal färger som är mycket trevliga. De plagg som gör sig bra till friluftliv och kanske i viss mån lite mindre brutala sporter är deras Tweed-kavajer och chinos som kan beställas i många brittisktinfluerade färger så som senaps och-tegelfärgad.


Några prisexempel på plagg av märket är:
Chinos för 30 pund, virkad slips för 25 pund och Harris tweed-kava för 150 pund.

Tassel loafers, Jos.A. Bank 129 dollar


JoS. A. Bank
:
När man går in på detta märkes hemsida så möts man av något som är så hiskligt fult så man helst bara ägnar sidan sin uppmärksamhet en mycket liten stund. Men låt inte sidan avskräcka er för det finns nämligen en hel del fynd där. JoS. A. Bank har sedan 1905 tillverkat främst skjortor-som man även för en billig peng får chansen att designa själv på deras hemsida-och kostymer men de har fått en tillökning på senare år med en hel del accessoarer. Men märkets ändamål känns mest som att ha ett brett skjortsortiment och alla de saker därtill en skjorta så som slipsar, kavajer och mycket billiga skor. Skorna är nog det som jag gillar mest med detta lite intetsägandede märket för de erbjuder mycket snygga tassel loafers.


Några prisexempel på plagg av märket är:
tassel loafers för 129 dollar (finns i många olika prisklasser på hemsidan beroendede på tillverkare men dessa är ett av de lite billigare men det yttre är det inget fel på), egen-desigad skjorta två för 79-124 dollar och outlet-kavajer för 39 dollar.

Skjortor Savile Row Co. 41 dollar


Savile Row Company
:
När man hör namnet Savile Row är inte den första tanken man tänker "budget", utan snarare skräddarsytt och besinningslösa priser. Men Savile Row är ett slags sub-märke till alla de skräddare på Savile Row. Savile Row co. är också det ända av denna samling märken som jag själv har erfarenhet av att beställa ifrån och det som jag köpte för en inte alls hysterisk summa (500 kr) var en mörkgrå bomulls och kashmirtröja som har kommit till användning trots den lite breda passformen. Majoriteten av Savile Row co. sortiment består av skjortor, och i detta sortiment återfinns ett par skjortor med klubbkrage vilket vi här på Style by Lindberg, uppskattar. På en del andra skjortor har man även valt att låta färga kragarna på skjortorna vita trots en annan färg på skjortan, vilket är en annan favorit här på bloggen.


Några prisexempel på plagg av märket:
skjorta för ca. 40 dollar, Slips för 28 dollar och ökenkänga för 163 dollar.

Munkskor, T.M. Lewin 75 pund


T.M. Lewin
:
Det här märket är snäppet dyrare än resten av märkena som presenteras i det här inlägget men jag tycker ändå att de helt klart bör klassas som ett budgetmärke. Det flesta känner nog tilt detta märke och då främst för sina skjortor som man främst vinner på att köpa i London men även deras hemsida erbjuder dressade skjortor med lite olika slags cutawaykragar till ett bra pris. Det är alltså det dressade stuket som gäller och för ett tag sedan så upptäckte  jag även att de även säljer skor däribland snygga skomodeller som brouges och munkskor. Tyvär så har de på vissa av sina skjortor helt överflödiga och mycket fula mönster. Därför om man ska köpa någon skjorta därifrån så blir det nog en vit eller ljusblå som nästan varje människa oavsett stil behöver. På de skjortor som jag har i basfärger såsom vitt och ljusblått vill jag åtminstånde att de ska hålla länge vilket T. M. Lewins skjortor gör ganska bra i förhållandet till sitt pris.


Några prisexempel på plagg av märket:
4 skjortor för 100 pund, munkskor för 75 pund och merinoullströja för 70 pund.

Seersuckerkavaj, Paul Fredrick 49 dollar


Paul Fredrick
:
Precis som åvanstående märke så säljer även det här märket snygga dressade skor till låga priser. Visst, man får såklart inte samma kvalitet som om man köpa ett par Church's eller ett par Crocket and Jones men det låga priset kan göra det värt ändå. Men förutom skor så kan man också köpa en del mycket prisvärt i tyget seersucker som vanligtvis kan få betala höga priser för men på Paul Fredricks hemsida kan man nämligen köpa en seersuckerkavaj för ynka 49 dollar. Jag hittade denna hemsida när jag surfade runt på Internet för att hitta ett par seersuckershorts till ett rimligt pris vilket Paul Fredrick tyvär inte erbjuder utan man kan bara köpa kavajer och byxor i seersucker. En seersuckerkavaj tycker jag förövrigt kan ge en outfit en lekfull men ändå en relativt sobert intryck i sommarvärmen.


Några prisexempel på plagg av märket:
Sips med djurmotiv för 19.5 dollar, dubbelknäppt seersuckerkavaj för 49 dollar och mocka loaferför 69 dollar.

Jacka, Joseph Turner 54 pund


Joseph Turner
:
Ännu ett engelsk märke som har kläder som passar till ett lite lantligt preppystuk vilket de bevisar genom att de har en del tweed, kashmir/lammulströjor och jaktjackor som liknar Barbours modeller. Skor har de även i mängder i allt från tassel loafers till Chelsea boots. De inte så grovt virkade slipsarna i lite vågade mönster är en sak i deras sortiment som jag hyser mycket goda tankar om och de kan inhandlas för endast 31 pund. Joseph Turner har också en del på deras sida som de kallar Clearnce där allt bara blir bättre. Man kan till exempel inhandla en kashmirtröja för endast 79  pund eller ett par Chelsea boots för 85 pund. Mitt i alla fina ord om det här märket så vill jag bara påpeka att de inte har storleken small på sina käder så vi här på Style by Lindberg som tillhör den yngre generationen och inte har helt färdigvuxna kroppar undviker därför att köpa kläder från märket som antagligen inte kan ge oss en bra passform men våra bloggläsare tror jag däremot kan fylla upp de lite större storlekarna så för de bör det inte vara ett problem.


Några Prisexempel
på plagg av märket: Kashmirtröja för 79 pund, tweedkavaj för 157 pund och Jaktjacka 54 pund.

Hugo


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Ah, Tweeden är för härlig, synd att detta inte finns i Sverige.

2009-07-13 @ 13:16:37
URL: http://ourclothes.blogg.se/
Postat av: Hugo

Nej, men dessa märken är hyfsat enkla att få hemskickade ifrån.



Hugo

2009-07-17 @ 16:29:55
URL: http://stylebylindberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0